Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdrazniona mloda

data slubu uzalezniona od siostry mlodego;/

Polecane posty

Gość rozdrazniona mloda

mamy swoja date slubu (wrzesien) , siostra mojego narzecz. mieszka za granica i z regulaminu pracy jej meza nie beda mogli przyjechac na nasz slub, (podobno) nie przypadamy za soba wiec nie jestem pewna czy nie specjalnie cos takiego wymyslili... a moj K. uparł sie ze trzeba przełozyc date na sierpien tak oby im pasowało....a to ze mi moze nie podobac sie taka data (sierpien) to nie ma znaczenia bo wychodze na jedze... wychodze na jedze???

a masz jakis konkretny argument przeciwko sierpniowi? czy po prostu nie chcesz na złość siostrze narzeczonego? Pamiętaj, że to jego najbliższa rodzina i pewnie dla niego to ważne, żeby ona była na Waszym ślubie.

a masz jakis konkretny argument przeciwko sierpniowi? czy po prostu nie chcesz na złość siostrze narzeczonego? Pamiętaj, że to jego najbliższa rodzina i pewnie dla niego to ważne, żeby ona była na Waszym ślubie.

Gość Chemiczka69
Przeciez jak ich nie bedzie to sie swiat nie zawali. Ja do takich klimatów całkowicie nie mam sentymentów. Można podejsc do tego roznie. Jeśli dla Ciebie to zaden problem to zrob przyjemnosc mezowi. Bo nie widze tu powodu upierania sie na konkretna date jesli nie masz problemu z tym i z tym terminem. Jesli jej nie lubisz to zrob jej na zlosc. To kwestia podejscia. Podkreslic trzeba ze to wasza impreza a nie jego siostry. I da sie zalatwic wolne zawsze :) jesli by chciala to by zalatwila. Udowodnila by Ci to jesli by zmarla jej mama to by sie od razu pojawila w polsce :) nie da sie? :)

Gość Alabajaaa888
a wesele macie w tym roku 2012? powiem tak to zależy czy macie juz coś pozałatwiane, pozamawiane jeśli macie to ja bym już nic nie zmieniała bo to wcale nie jest takie proste teraz 7 mies przed ślubem (skoro piszesz ze na sierpień) zgrac wszystkie rzeczy typu sala kapela koscioł. siostra powinna się postarac sama z siebie o to żeby byc na ślubie jesli jej zależy a jezeli jeszcze nie macie nic pozamawiane tylko po prostu dopiero wybraliście sobie datę ot tak, to ja bym przełożyła

a wesele macie w tym roku 2012? powiem tak to zależy czy macie juz coś pozałatwiane, pozamawiane jeśli macie to ja bym już nic nie zmieniała bo to wcale nie jest takie proste teraz 7 mies przed ślubem (skoro piszesz ze na sierpień) zgrac wszystkie rzeczy typu sala kapela koscioł. siostra powinna się postarac sama z siebie o to żeby byc na ślubie jesli jej zależy a jezeli jeszcze nie macie nic pozamawiane tylko po prostu dopiero wybraliście sobie datę ot tak, to ja bym przełożyła

Gość Chemiczka69
Przeciez jak ich nie bedzie to sie swiat nie zawali. Ja do takich klimatów całkowicie nie mam sentymentów. Można podejsc do tego roznie. Jeśli dla Ciebie to zaden problem to zrob przyjemnosc mezowi. Bo nie widze tu powodu upierania sie na konkretna date jesli nie masz problemu z tym i z tym terminem. Jesli jej nie lubisz to zrob jej na zlosc. To kwestia podejscia. Podkreslic trzeba ze to wasza impreza a nie jego siostry. I da sie zalatwic wolne zawsze :) jesli by chciala to by zalatwila. Udowodnila by Ci to jesli by zmarla jej mama to by sie od razu pojawila w polsce :) nie da sie? :)

Gość Chemiczka69

Mam ustalony konkretny miesiąc i nie zmieniłabym go ze względu na jedną czy dwie osoby. Jeśli na prawdę z jakiś powodów chcecie wziąć ślub we wrześniu bo np wtedy będzie wasza rocznica np zaręczyn czy poznania i łatwo zapamiętać tą datę, a może bierzesz pod uwagę to że we wrześniu nie jest już tak gorąco jak np w sierpniu może być to nie wahaj się nie nie rezygnuj z września. Zmieniłabym jedynie termin ślubu gdyby np żałoba w rodzinie kończyła się dopiero w takim czy innym miesiącu i wiedziałabym że jak zrobię wesele we wrześniu to może mi pół rodziny odmówić to wtedy rzeczywiście wolałabym przełożyć wesele a w twoim przypadku pozostałabym przy wrześniu.

Ale zauważcie, że siostra może przyjechać tylko jej mąż nie dostanie wolnego. No to niech siostra przyjedize bez mężą. Ja bym nie zmieniła. Bo ona pewnie nie chce bez męża i ktoś ma wszystko zmieniać pod nią moża jestem złośliwa ale bym nie zmieniła daty to Wasz ślub więc niech się wali i pali jak chce przyjechać to przyjedzie bez męża albo mąż sobie wolne załatwi.

Moim zdaniem jeśli jesteście dopiero na etapie rozmyślania nad datą a nic jeszcze nie macie załatwione, będzie to zwykła złośliwość z Twojej strony że nie chcesz sierpnia "bo nie" Potem już zawsze będzie wygadywanie że oni nie byli na Waszym ślubie przez Ciebie, a to jednak siostra narzeczonego....rozumiesz - krew nie woda ;) Ja bym sie zgodziła na sierpień, zawsze wtedy będziesz tą, która chce zgody i jest układna a nie wyjdziesz na rozkapryszoną pannicę.

Gość jcvcj1111
ale dlaczego niby masz zmieniać swoje plany? Mamy dopiero styczeń a twój "szwagier" już wie że nie bedzie mógł przyjechać we wrześniu, co jeśli okaże się że w sierpniu też mu nie pasuje? będziecie co chwile zmieniać datę żeby się dostosować? Wy zapraszacie, wy organizujecie, a goście mają zorganizować sobie czas. nigdy się jeszcze nie spotkałam żeby zmieniać datę swojego ślubu z powodu jednej osoby i to nie z rodziny

Mąż siostry jest z rodziny :) a skoro uważasz że nie to nie życzę nikomu zostania twoim mężem :o