Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandacz444

Przeczytajcie o moich objawach i pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość sandacz444

Witam serdecznie. Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem jak się zabrać za leczenie i do jakich specjalistów się udać. Moje objawy to: - ciągłe zmęczenie - zalegająca wydzielina w gardle - często bolące migdałki - zółtawo-biały nalot na języku (zwłaszcza tylna część) - poranny ból gardła i konieczność wypluwania wydzieliny - ciągłe zbieranie się gazów i bóle brzucha - częste przeziębienia - mdłości i bóle głowy - zaczerwienie skóry twarzy - świad skóry twarzy oraz głowy, czasem świad ramion, dłoni. - różnego rodzaju wysypki. Wykluczono łojotokowe zapalenie skóry poprzez badanie mykologiczne wymaz z gardła na drożdzaki - nie wyhodowano. Jakie jeszcze badania powinienem zrobić? Pomocy, moje życie to koszmar :(

Proste: oczyścić jelito grube, oczyścić wątrobę(Hulda Clark), jeść mniej węglowodanów, a szczególnie w postaci słodyczy.Zobacz, co chłopaki robią na wątku o oczyszczaniu wątroby sposobem wspomnianej wyżej.

Gość sandacz444
właśnie stosuję już 4 dzień dietę, którą stosuje się przy drożdzycy, ale nie wiem czy wytrzymam :(

Gość sandacz444
lekarz rodzinny skierował mnie do laryngologa, a poza tym rozkłada ręce.

Gość sandacz444
W ciagu kilku lat byłem u kilku lekarzy. LEczenie sterydami to żadne leczenie.

Gość nhbgvfvg
zrób posiew na grzyby ...

Gość Co by tu poradzić?
Odstaw cukier, słodycze, ogranicz makaron, białe pieczywo. Zwiększ aktywność fizyczną - rower, pływanie, bieganie lub inne sporty. Zbadaj sobie poziom cukru we krwi i tzw. krzywą cukrową. I koniecznie konsultacje z lekarzem np. alergologiem i innymi. Mnie wychodzenie z takiego stanu zajęło około roku. Ale było warto.

Polecam też wizytę u endokrynologa. Część z tych objawów może być efektem zaburzeń hormonalnych. Ja przez wiele lat nie miałam na nic siły i ochoty, a potem okazało się, że to niedobór hormonów tarczycy. Jedna mała pastylka rano i wszystko mija. Oczywiście warto poszukać najpierw dobrego specjalisty. Wiadomo, że niektórzy lekarze olewają problemy swoich pacjentów. Najlepiej pomyszkować w sieci (są nawet serwisy zajmujące się ocenianiem lekarzy), popytać znajomych itp. Laryngolog wykluczył problemy z zatokami albo skrzywioną przegrodę nosową? Rady post powyżej jak najbardziej popieram.

Gość to teraz jedynie spokój
To alergia oraz przerośnięte migdałki i krzywa przegroda nosowa. Powoduje to często infekcje, trudnoścvi w oddychaniu, zaleganie wydzieliny, nieciekawy zapach z ust, zmęczenie i senność. Zrobić testy kontaktowe w kierunku kosmetyków, leków i metali (na wszystko) u alergologa. Zrobić badanie u laryngologa i pójść na wycięcie migdałków, spytać laryngologa czy jest konieczność nastawiania przegrody nosowej - prostowania, jeśli jest prostować, jeśli nie żyć tak dalej, bo jak to Ci skopią, to żegnaj nosku, żegnaj węch, żegnaj normalne oddychanie. Proszę bardzo.

Gość sandacz444
Laryngolog nie mówiłnic o konieczności wycinania migdałów, a ból gardła jest spowodowany przez refluks żołądkowy :O A swędzenie i czerwienienie skóry czego może być objawem? To na pewno nie jest łojotokowe zapalenie skóry. Czy to może być grzybica układu pokarmowego lub bakteria helibacter?