Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaksiezniczka

DUKAN.Weszłam na wage i otworzyłam 'gębe' ze zdziwienia.masakra:(

Polecane posty

Witam wszystkie dziewczyny i zapraszam do odchudzania ze mną. Weszłam na wage i otworzyłam gębe ze zdziwienia,tego sie nie spodziewałam.myslalam ze waże najwięcej 72 kg,bo ostatnio przytyłam i stalo się to widoczne...a tu się niestety okazalo że waże aż 76 kg.MASKARA:( pomóżcie przetrwać te trudne dni na poczatku diety..

masz wzrostu tyle samo co ja, ale z tym celem 60kg to chyba przegięłaś. Ja też ważyłam 75kg i schudłam do 67 i wyglądam świetnie. Raz kiedy miałam poważne stresy, schudłam do 59kg. Najgrubszą częścią mojej nogi było kolano. Uważam, że 65kg to waga optymalna. Poniżej już nie wygląda się ładnie

wiem ze cel drugi jest przegięciem,ale nie wiem jak będe wygladala waząc 65kg,byc moze bede chciala jeszcze troche schudnąć.Narazie licze na to że chociaz te 10 kg schudne i bede szczęśliwa z tego powodu

i chcesz spróbować dukana? ja bardzo tej diety nie polecam. Ma bardzo ograniczony jadłospis. Pozbawiasz organizm bardzo wielu potrzebnych mu skladników. Wiadomo-nie będziesz na tej diecie całe życie, po jej odstawieniu od razu jojo, a poza tym poczytaj na temat skutków ubocznych. Ostrożnie z tym, serio

Gość mruffkavmala
OSTRZEŻENIE!!!! po tym p....nym Dukanie mam b. wysoki poziom kreatyniny we krwi i kłopoty z nerkami!!!!! Lepiej ograniczcie jedzenie, wyeliminujcie słodycze i ograniczcie węglowodany - więcej warzyw i malo słodkich owoców a do wiosny będzie o.k. i waga i samopoczucie! Pozdrawiam :(

Gość iwonka2000
a czemu chcesz zaczac dukana? moim zdaniem to nie jwst najlepsza dieta.. ja z moja mama zaczelysmy sie po prostu madrzej odzywiac i w kilka miesięcy schudlysmy obie po kilkanascie kg. ja obecnie waze 47kg a wcale sobie wiele nie odmawialam. zastanow sie nad tym dukanem.moim zdaniem to nie najlepsza dieta.

słyszalam od kumpeli ze jej jakas tam kolezanka miala problemy po odchudzaniu sie z Dukanem ale mimo wszystko chce spróbowac,bo inna dieta moze mi nie pomóc,a wiem ze dukan pomaga:)

Gość migoootka
Stosowałam jakiś rok temu dukana, schudłam 16kg, ale chudłam zdecydowanie wolniej niż moje koleżanki. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Wyniki badań idealne. Oczywiście polecam stosowanie zgodne z regułami + gotowanie wg. przepisów podanych w książce. Niestety po 2 fazie nie przeszłam na 3 :( Przyznam, że dopiero niedawno odrobiłam część kg ze względu na to, że miałam małą kontuzję, która uniemożliwiała mi ćwiczenia, no i zaczęłam podjadać. Teraz znów chcę schudnąć, bo już wyglądałam bardzo dobrze. Chętnie się przyłączę, ale teraz nie chcę dukana stosować, bo troszke mi obrzydł :)

Gość lerenkaaa
iwonka a jak wyglądalo wasza dieta z mama>/ napisz cos wiecej

widze ze trafilam na same anty-dukanki. chętnie spróbuje innej diety ale tylko skutecznej,macie jakies świetne pomysly to podpowiadajcie,moze wy schydlyscie szybko i duzo bez efektu jojo?bo najgorzej sie tego obawiam.piszcie dziewczynki:)

ja próbowałam setek diet, ale prawda jest taka, że nie mam wytrwałości, żeby je stosować. Nie umiem być konsekwentna i szybko się łamie. A schudłam w zasadzie dopiero jak postanowilam ograniczyć węglowodany. Tzn śniadanie jak najbardziej, ale po południu już ich nie jadłam, bo się cholery długo spalaja. Więc pod wieczór białko. A w rzeczywistości to po prostu odstawiłam słodycze i nie jadłam po 17:00. w 3 tygodnie zgubiłam 8kg praktycznie się nie katując

Gość lerenkaaa
ja bylam na dukanie 2 lata temu i wszystko bylo okey . robilam badania, zawsze okey , bylam niedlugo bo szybko schudlam ,- w sumie 3 miesiace na 3 fazach ( mialam nieduzo ( 8 kg ) ale spadlo szybko

i chlebek normalnie jadlaś i ziemniaczki?powiem szczerze ze ja slodyczy duzo nie jem,czasami jak mnie napadnie ochota,ale coz nie tylko slodycze maja węglowodany,wiec na wszystko trzeba uwazać.poweic cos wiecej o tej swojej dietce..

ja nie jestem naty nastawiona do Dukana, bo znam kilka osób, które stosowały go z powodzeniem i bez skutków ubocznych :) Po prostu teraz staram sie jeść z głową i w małych ilościach. Odstawiłam słodycze, może co jakiś czas (np. raz na tydzień) pozwolę sobie na odrobinę słodkiej przyjemności, ale póki co od kilku dni nie jadałam nic słodkiego, nic tlustego. Od poniedziałku ćwiczę i zamierzam w tym wytrwać. Poprzednim razem ćwiczenia dały zaskakujące rezultaty :) Chcę znów wyglądać tak jak przed kontuzją.

Gość iwonkka22
onaksiezniczka...mam tyle samo wzrostu co ty i warzę 67 kg..chciałabym schudnąć do 59kg...marzę zobaczyć tą piątke z przodu..:) Ostatnio dużo ćwicze-3 razy w tyg kardio...ale też dzięki temu ciągle chodzę strasznie głodna...:/

Gość iwonkka22
a czy myslicie że dieta dukana z połączonym dużym wysiłkiem fizycznym może przynieść super efekty?

iwonkka22 ja tez ważylam tyle co ty teraz i przy takim wzroście jaki mam teraz ale co z tego,wtedy tez czulam sie gruba i chcialam sie odchudzac i nie moglam sie do tego zabrać dopoki nie przytylam jeszcze 10 kg,teraz juz musze schudnąc mimo wszystko,ale czuje ze moge nie wytrzymać

Poprzednio stosowała ćwiczenia Brazilian Butt Lift, ale działały nie tylko na pośladki, ale też na uda, brzuch i ręce :) Obecnie stosuję Slim in 6 i dołączyłam też Turbo Jam, uznałam że podziałam podwójnie :)

iwonkka22 ja wlasnie nie wiem i chcialabym sie dowiedziec.chcialabym cwiczyc ale nawet nie wiem jakie cwiczenia mozna stosowac

każda dieta w połączeniu z wysiłkiem fizycznym przyniesie spore rezultaty. Każdy chciałby schudnąć szybko, ale zdrowiej jest chudnąć wolno, ale regularnie. Zmniejsza się wówczas ryzyko efektu jojo :) Z góry przepraszam, ale notorycznie wkradają mi się jakieś literówki

Gość iwonkka22
onaksiezniczka-a cwiczysz troszeczke?polecam sie zapisac na jakis sporcik...

Gość Zmotywowana21;)
Hej dziewczyny:) Wzrost-166cm Waga-83kg Dzisiaj mija 5 dzień od kiedy jestem na Dukanie(postanowienie noworoczne;D). Musze powiedzieć że czuję się b. dobrze. Nie jestem głodna, nie kręci mi się w głowie itd. Nie wiem ile schudłam bo waga mi się popsuła;( pewnie niewiele ale czuje że brzuszek już spadł;) Jeśli rzucimy się po diecie od razu na jedzenie to wiadomo że efekt jojo murowany tak jest przy każdej, ale myśle że jeśli tą diete przejdzie się do końca to efektu jojo nie powinno być. Mam zamiar zrzucić 15 kg mam nadzieje że się uda;)

Gość iwonkka22
polecam kardio..ja cwicze juz drugi miesiac i 3 kg polecialy bez żadnej dietki..

Gość Zmotywowana21;)
Hej dziewczyny Wzrost-166cm Waga-83kg Dzisiaj mija 5 dzień od kiedy jestem na Dukanie(postanowienie noworoczne;D). Musze powiedzieć że czuję się b. dobrze. Nie jestem głodna, nie kręci mi się w głowie itd. Nie wiem ile schudłam bo waga mi się popsuła;( pewnie niewiele ale czuje że brzuszek już spadł Jeśli rzucimy się po diecie od razu na jedzenie to wiadomo że efekt jojo murowany tak jest przy każdej, ale myśle że jeśli tą diete przejdzie się do końca to efektu jojo nie powinno być. Mam zamiar zrzucić 15 kg mam nadzieje że się uda;)

Gość iwonkka22
a czy ktos ma jakiś jadlospis jesli chodzi o diete dukana?bo nie bardzo wiem co mogę zrobić z tych dozwolonych produktów..

Gość Zmotywowana21;)
Oj przepraszam dwa razy mi się wysłało;)

Ja powiem tak- jak miałam ochote na chleb, to jadłam, ale do śniadania. Starałam się raczej pełnoziarnisty, ale zwykła biala buła też się trafiała. Na sniadanie staralam się jeść jajka, lub inne białka. Są zdrowe, nie odkładają się w postaci tłuszczu i na długo zapychają. Na obiad...w zasadzie jadlam co chciałam, ale ziemniaki staralam sie bez sosu. Same ziemniaki nie sa tuczące-dopiero w połączeniu z róznymi tłustymi sosami. No i starałam się dużo pic. Przynajmniej butelke wody dziennie, choć różnie to było. W zasadzie, to ja chyba nie zrobiłam żadnych drastycznych zmian w swoim żywieniu. Po prostu trochę mniej żarcia, więcej białek i nie jeść po 17;00. Choc nie raz ciężko było wytrzymać :) bo akurat o 19:00 chciało mi się najbardziej, więc zapychałam się slodką herbatą, wodą, a czasem jakieś piwko, bo ono zawsze mnie zapycha, nie czuje wtedy glodu :D i powiem ci, że staram się tak trzymać tej swojej zdrowej diety. Nie odmawiam sobie nic za bardzo. W święta jadłam jak głupia i wskoczyło mi 2kg więcej, ale po swiętach znów zaczęłam jesc po swojemu i te 2kg szybko poszły w diabły:)