Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RozdartaBardzoRozdarta

Stoję w miejscu i nie wiem co z tym robić - o facetach

Polecane posty

Postaram się jak najbardziej w skrócie. Jestem na ostatnim roku studiów, w maju 2010 zaczęłam być z bardzo kochanym chłopakiem (wcześniej byłam kilka lat w związku ze strasznym chamem). Poczułam się szczęśliwa, kochana, było mi dobrze, zakochałam się. On jest bardzo w porządku, robi dla mnie wszystko, jest dobry i cierpliwy (ja jestem typem chyba trochę zołzowatym). Jakoś w lutym 2011 zaczęło się coś psuć, nie wiem nawet dlaczego. Na pewno jest to moja wina. Przestałam mieć ochotę na spędzanie z nim czasu, drażnił mnie jak przychodził itd. Ale dalej byliśmy razem. Zaczęły się wakacje i się prawie nie widywaliśmy (jesteśmy z różnych miast, po prostu studia w tym samym). Przez ten czas zaczęłam się spotykać z chłopakiem z mojego miasta, u którego pod koniec semestru trochę imprezowałam z koleżankami (on też studiuje w tamtym mieście). Całe wakacje tak upłynęły, powiedział że mnie kocha i chce ze mną być. I że chce, żebym zostawiła 1 bo on już tak dłużej nie może. Nie wiedziałam co mam robić i jakoś w połowie grudnia poprosiłam pierwszego o przerwę (wiem że to głupi pomysł). I teraz już sama nie wiem, 1 chce żebyśmy wrócili, 2 chce żebyśmy byli razem, a ja nie mam pojęcia :( Wiem, że zachowałam się strasznie będąc z 1 i spotykając się jednocześnie z 2 ;| Pogubiłam się strasznie. Moi rodzice bardzo lubią 1, on jest ułożony i spokojny, za to z 2 chyba lepiej się dogaduję. Ale on częściej coś tam popije i się opieprza, a 1 jest chyba bardziej odpowiedzialny (ale znowu 2 chyba bardziej zaradny, a 1 mam wrażenie że taki jakiś..). Wiem że jestem głupia i zachowuję się jak gimnazjalistka, ale po prostu już nie wiem co mam robić. Boję się że jeżeli będę z 2 to będę kiedyś żałować, że nie doceniłam 1. Z drugiej strony, skoro nie mogę się zdecydować, to może lepiej dać sobie spokój i z 1 i z 2 (będę cierpieć, ale może to jest najlepsze rozwiązanie). No i za kilka miesięcy będę mieć 24 lata i skończę studia. Nie chcę być sama :( Proszę nie zjedźcie mnie za bardzo, wiem że to wszystko brzmi strasznie debilnie, ale naprawdę trzeba być w danej sytuacji żeby zrozumieć. Pomóżcie, co mam robić, bo już świruję. Ledwo otwieram oczy a już zaczynam o tym myśleć, i tak jest codziennie :(

Gość Eleeena
hi :-) Dylematy z ksiezyca . Zagraj w orzel -reszka. Jakie to ma znaczenie w twoim przypadku?

Jak to jakie ma znaczenie? Zapewne będzie tak, że jak zostanę z 1 to już z nim będę zawsze, bo on zaczyna już o ślubie coś mówić. 2 myślę, że jest na tyle zaangażowany, że może rok i też wejdzie na ten temat. Więc chodzi o całe moje życie. Jeżeli zostawię obu, to nie będę nigdy już z żadnym z nich, na pewno będę cierpieć, a poza tym mogę już nikogo nie znaleźć, a przynajmniej nikogo kto będzie taki kochany i oddany, i komu będę mogła ufać. Nie rozumiem Twojego pytania.

Gość hrabiniaBrunświku
Skończysz studia i będziesz sama. to taki problem? Dziewczyno, chyba życia nie znasz. Znajdziesz faceta później, tego trzeciego.

Gość hrabiniaBrunświku
Komu będziesz mogła ufać? Pytanie czy Tobie można ufać ;) Poza tym nic nie jest na zawsze.

No właśnie boję się, że nie znajdę. I że los, że tak powiem, ukarze mnie za to że tak się zachowuję i nie doceniam tego co mam. I albo nie poznam nikogo, albo będzie to ktoś przez kogo będę cierpieć. A 24 lata to już wcale nie jest tak mało :(

Gość hrabiniaBrunświku
Strasznie śmieszne rzeczy opowiadasz :D Staruszko :) Skoro tak kalkulujesz to zdaj się już całkowicie na rozsądek. Skoro nie możesz być sama :)

A no właśnie, nigdy nie myślałam że mogę się zachowywać tak strasznie podle :( Chcę już być z kimś i nigdy nikogo nie zdradzić. Albo od początku z 1, albo z 2, albo z kimś nowym. Po prostu boję się, że jakąkolwiek decyzję podejmę, to będę żałować. :(

Nie nabijaj się proszę :( Powiem tak, może sama bym się śmiała z kogoś kto takie rzeczy opowiada, ale ja naprawdę chcę się już ogarnąć, ułożyć życie i na poważnie wejść w dorosłość, bo sama siebie mam już dosyć ;| Nie chcę być z rozsądku, bo to przecież nie o to chodzi.

Gość jejkuniu
Ja mam tyle lat co ty, też kończę studia i nie mam faceta, a nawet więcej nigdy go nie miałam. Nie rozpaczam z tego powodu. Jak nie wiesz co zrobić to nie wiąż się z żadnym z nich, a znajdzie się jeszcze ten odpowiedni.

Ale widzisz, boję się tego, że zostawię obu a za parę lat będę sama i będę sobie pluć w brodę, że miałam i zrezygnowałam. ;|

Właśnie się cieszę że nie miałem takiego pecha w życiu jak pan nr1 i pan nr 2. Chroń nas panie od takich kobiet jak autorka.Amen

Gość hrabiniaBrunświku
Piszesz tak jakby nie zależało Ci na żadnym z nich, tylko po prostu boisz się samotności. masakra jakaś:o

Nie nie, to nie jest tak. Zależy mi na obu (na 2 chyba bardziej). I tu jest problem. Bo skoro nie potrafię wybrać tylko jednego z nich, to może nie powinnam być z żadnym.

@leśny: Rozumiem Cie, ale ja naprawdę niczego nie zrobiłam w złej intencji, naprawdę się pogubiłam i czuję się okropnie. Nigdy nie chciałam nikogo skrzywdzić.

Gość Eleeena
juz tlumacze sie :-D mialam na mysli, ze tak naprawde nie darzysz zadnego z nich prawdziwym uczuciem , stad wahania . Raczej czyste wyrachowanie -gdzie, by sobie bezpiecznie wyladowac na cztery lapy :-P Dlatego , jaka to roznica , czy rzucisz moneta , czy nie. Ulatwi Ci moneta zadanie . Podejmie za Ciebie decyzje.

Gość nfkjsanfk
proponuje konkurs co bys zrobiła/zrobił na miejscu kolegi nr albo kolegi nr 2 moje typy nr1: zamarnowałem czas, spiepszaj nr2: przespałbym sie i powiedział ze jednak to nie to

To nie jest tylko kalkulacja, naprawdę na obu mi zależy i wiem, że z kogokolwiek zrezygnuję, to będę strasznie cierpieć. Obaj są dla mnie bardzo dobrzy i widzę, że im zależy. Dlatego czuję się naprawdę podle. Konkursy są niepotrzebne, sama na miejscu obu kopnęłabym taką dziewuchę w tyłek. Dobrze wiem że zachowałam się jak najgorsza.

Musisz być ładną dupą. Któremu z nich dałaś? Pewnie każdemu, a wiec z któremu z nich dałaś anala? Bo oral zapewne był

leśny.. daruj sobie. Co to ma do rzeczy jak wyglądam?? A jeżeli tak Cię to interesuje - żaden anal, a cokolwiek innego zrobiłam tylko z tym, z którym byłam w związku, czyli z 1. Z drugim się całowałam.

Gość HopSiup dup
Typowa suka. Takie baby wolą chamów i pijaków zamiast normalnego dobrego faceta

Gość nfkjsanfk
jestes perfidna, wyrachowana, pozbawiona ludzkich uczuc, wredna i dziecinna pijawa. kogokolwiek niewybierzesz juz wygrał los na loterii

Nie obrażaj mnie. I nie, nie wolę pijaków i chamów.

Perfidna, wyrachowana, wredna..?? nie, nie jestem taka. Gdyby tak było, to nie miałabym żadnych wyrzutów sumienia, tylko cieszyłabym się że mam obu i byłoby fajnie.

Gość nfkjsanfk
i jakkolwiek ubierzesz to w ładne słowka zachowałas sie jak klasyczna suka.

Gość nfkjsanfk
mylisz wyzruty sumienia z dylematem "kto moze mi dac wiecej"

?? Nie, nie pomyślałam nawet przez chwilę który może dać mi więcej, w życiu nie przyszłoby mi do głowy żeby podejmować decyzję w oparciu o takie rzeczy.

łatwo przychodzi ocenianie i osądzanie kogoś, kogo tak naprawdę wcale się nie zna.

Gość nfkjsanfk
kurwa przeciez cały twoj post jest o tym, kto jest lepszy dla mnie. jestes głupia do tego?

Gość nfkjsanfk
sama chciałas zosatc osadzona