Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla kobieta ze mnieee

wrzuciłam 60zł na WOSP i teraz mam wyrzuty ze za duzo

Polecane posty

Gość nO i Co?
ona na pewno nie pomaga, lepiej myśleć całe życie o sobie...

autorko następnym razem sie zastanów ile chcesz dać na WOŚP i pomyśl też ze te pieniążki idą dla dzieci aby lepiej je leczyć, nie rozumiem niektórych tutaj osób,nigdy napewno nie mieliscie chorego dziecka i nie wiecie ile pomagają takie akcje,ile pieniedzy jednego dnia mozna nazbierac dla tych dzieci.

autorko następnym razem sie zastanów ile chcesz dać na WOŚP i pomyśl też ze te pieniążki idą dla dzieci aby lepiej je leczyć, nie rozumiem niektórych tutaj osób,nigdy napewno nie mieliscie chorego dziecka i nie wiecie ile pomagają takie akcje,ile pieniedzy jednego dnia mozna nazbierac dla tych dzieci.

Gość nO i Co?
do onaksiezniczka: masz rację, WOŚP pomogła synkowi moim znajomym dlatego nie rozumiem ludzi, którzy wypisują takie bzdury, niektórzy wolą być egoistami, tylko że nigdy nie wiadomo czy nasze dzieci lub ktokolwiek z naszych bliskich nie będzie potrzebował takiej pomocy i ciekawe co wtedy powiedzą Ci anty...

Gość trelemoreleeeee
ok, wiadomo ze jakas czesc kasy idzie na sprzet itd. ale.. reszta na wynagrodzenie dla gwiazd spiewajacych na ludstoku, dla owsiaka na nowy dom czy samochod. ludzie czy wy wierzycie ze ten czlowiek majac tyle kasy nie ma ochoty odpalic sobie z tego wakacji na karaibach? bo skoro ma te iles milionow to kilkadziesiat tysiecy na wakacje.. co to za problem to ja wole znalezc biedna rodzine ktora naprawde nie ma na chleb dla dzieci., i jej cos podrzucic. przynajmniej widze gdzie te pieniadze ida

Gość nO i Co?
"będę miła" wyślij kogoś z rodzinki albo znajomych i będziesz miała;)

Gość nbvnhgm
a ja bym na twoim miejscu plula se w brode, szkoda by mi bylo nawet 2 zl na dzieciaki, co roku zbierana jest kasa na chore dzieci ich zycie nie jest bardziej cenne od zycia chorego 30 latka w zaden sposob

Kurvva wszędzie same fundacje wszyscy wszyscy wkoło pomagają a szpitale upadają mają miliardowe długi nie ma za co leczyć. Dziwny paradox. Dla mnie to te wszystkie organizacje fundacje to banda złodziei. Nawet caritas. Zaledwie 1/20 tego co dają ludzie dociera do potrzebujących resztę rozkradają pieprzone urzędasy a czego nie ukradna oni to znika jak kamfora w trakcie transportu. Żal mi tylko tych dzieciaków i wszystkich którzy dziś latają z tymi puszkami i wierzą że robią to w szczytnym celu:(

Gość nO i Co?
"trelemoreleeeee ok, wiadomo ze jakas czesc kasy idzie na sprzet itd. ale.. reszta na wynagrodzenie dla gwiazd spiewajacych na ludstoku, dla owsiaka na nowy dom czy samochod. ludzie czy wy wierzycie ze ten czlowiek majac tyle kasy nie ma ochoty odpalic sobie z tego wakacji na karaibach? bo skoro ma te iles milionow to kilkadziesiat tysiecy na wakacje.. co to za problem to ja wole znalezc biedna rodzine ktora naprawde nie ma na chleb dla dzieci., i jej cos podrzucic. przynajmniej widze gdzie te pieniadze ida" to skoro to takie super to sami załóżcie sobie taką fundacje i też będziecie sobie nieźle żyli, mieli super willę i wakacje na karaibach... a ja powtarzam dalej swoje, dużo dzieci przeżyło dzięki jego pomocy a inni nawet by nie pomyśleli by coś takiego założyć, a poza tym niestety taka jest mentalność Polaków, że jak ktoś ma lepiej i dobrze mu się żyje, to na pewno zbija kasę na lewo albo jest złodziejem, i trzeba go zmieszać z gównem, lub zjechać bo ma lepiej niż my, prawda?

To, ze szpitale upadają to wina rządzących. My płacimy wcale nie małe podatki na nich, a że oni nie potrafią gospodarować kasą to czyja wina? A co do wakacji Owsiaka, czy Wy serio myślicie, ze będąc na świeczniku pozwalałby sobie na takie rzeczy? Przecież raz dwa byłaby z tego wielka afera. A ja sama będę musiała wieczorem wyskoczyć po serducho, bo nie mam kogo wysłać. Na razie oglądam aukcje na allegro na rzecz WOŚP, może coś kupię. :)

"a ja bym na twoim miejscu plula se w brode, szkoda by mi bylo nawet 2 zl na dzieciaki, co roku zbierana jest kasa na chore dzieci ich zycie nie jest bardziej cenne od zycia chorego 30 latka w zaden sposob" A tego nawet nie skomentuję. Żal mi Ciebie. :(

Gość nO i Co?
"nbvnhgm a ja bym na twoim miejscu plula se w brode, szkoda by mi bylo nawet 2 zl na dzieciaki, co roku zbierana jest kasa na chore dzieci ich zycie nie jest bardziej cenne od zycia chorego 30 latka w zaden sposob" zanim napisałabym coś takiego to najpierw ugryzłabym się w język albo zastanowiła... jak można powiedzieć że szkoda kasy na dzieciaki???? i to chore???? masz rację, że życie dziecka i dorosłego jest tak samo cenne, ale nie znaczy to że nie powinniśmy pomagać dzieciom bo to szkoda kasy, nigdy nie wiedomo co może spotkać nasze dzieci...

Gość nbvnhgm
mi tez ciebie zal taka prawda, zycie chorego 5 latka nie jest cenniejsze od chorego 20 latka

Gość nbvnhgm
masz rację, że życie dziecka i dorosłego jest tak samo cenne, ale nie znaczy to że nie powinniśmy pomagać dzieciom bo to szkoda kasy, nigdy nie wiedomo co może spotkać nasze dzieci... ps wiekszosc ludzi twierdzi ze zycie malego czlowieka jest cenniejsze niz doroslego.Przykladem jest smierc dziecka w mojej klatce ( lat 4). Wszyscy matce wspolczuli, zalewali sie lzami ,do tej pory boja sie podejsc do matki. Druga smierc-28 latka. Zero wsparcia dla matki bo to juz dorosly przeciez i tacy umieraja

Jedyna bezinteresowna pomoc to wolontariat wszystko inne to zdzierstwo i złodziejstwo.

Gość nO i Co?
maanam nie widziałam może pokażesz? skoro Ty widziałeś

Gość nbvnhgm
a czy ja mowie ze ktos wywyzsza, czytaj ze zrozumieniem chociaz raz napisalam ze ja bym nie dala na miejscu autorki bo co roku kasa idzie na dzieci i staje sie to juz nudne

"napisalam ze ja bym nie dala na miejscu autorki bo co roku kasa idzie na dzieci i staje sie to juz nudne" Nudne? Czy Ty rozumiesz co piszesz? Utwierdzasz mnie w żadlu nad Tobą :O

Gość akurat od woodstocku sie odpie
rdolcie :o bezpieczenstwa pilnuje tam pokojowy patrol, DARMOWY. wykonawcy dostaja 100zl na osobe na przejazd - neiwazne, czy jedzie z warszawy czy z Anglii (np Dub FX), czesto wiec artysci dokladaja ze swojej kieszeni, dla wielu nowych to szansa do promocji. co do narkotykow - kto chce brac ten bedzie bral. bylam na 4 woodstockach, byli i nacpani i pijani - a jak jest podczas festiwali typu dni morza, czy koncerty sunrise etc?! tylko tam sie placi 200zl za wstep, a i tak cpaja. wy naprawde myslicie, ze pociag przyjezdza do kostrzyna, a tam czeka pokojowy patrol (oczywiscie kazdy dostaje min. 500zl wynagrodzenia dziennego) i wita nas workami fety i koki? kto nie byl, niech sie nie udziela. a kase na wosp dzisiaj dam, chocby mialo to pomoc tylko jednej osobie. reszta mnie nie obchodzi

Gość trelemoreleeeee
ok. to tak - widzieliscie jak wygladaja dom i auto owsiaka? tanie nie byly.. skoro nie z orkiestry to skad mial na to pieniadze? czy jego obroncy wiedza chociaz kim jest z zawodu, gdzie pracuje ze tyle zarabia? doinformujcie sie i wtedy go broncie.. bo ze swojej pensji nie bylby w stanie wybudowac takiej willi. ktos napisal ze zdrowie dziecka nie jest wazniejsze niz 30latka. zgadzam sie. wiec czemu wszyscy mamy wrzucac owsiakowi na dzieci? a kto zbierze na staruszkow ktorzy ze swojej emerytury nie sa w stanie sie leczyc? a co do biednych rodzicow ktorzy maja chore dzieci.. rozumiem jesli dziecko nagle na cos zachorowalo w wieku kilku lat. ale po co matki ktore juz w ciazy wiedza ze dziecko bedzie bardzo chore po co je w ogole rodza? w przypadku choroby aborcja jest legalna. i nie mieliby problemu. i mniej byloby chorych dzieci na ktore trzeba zbierac, wiec takiemu owsiakowi moze zostalyby jakies pieniadze na starszych..

Gość akurat od woodstocku sie odpie
będę miła 🖐️ :classic_cool:

trelemoreleeeee :O no u Ciebie nie rozpoznano chorób psychicznych w życiu płodowym i dlatego zapewne aborcja Cię nie objęła.

Gość nO i Co?
"trelemoreleeeee "...ale po co matki ktore juz w ciazy wiedza ze dziecko bedzie bardzo chore po co je w ogole rodza? w przypadku choroby aborcja jest legalna. i nie mieliby problemu. i mniej byloby chorych dzieci na ktore trzeba zbierac, wiec takiemu owsiakowi moze zostalyby jakies pieniadze na starszych.." nie skomentuje tego, ktoś kto nie jest rodzicem nie zrozumie tego... :/

Ale niesie realną widoczną pomoc bezinteresownie płynącą z potrzeby serca a nie dla korzyści materialnych. Już tyle miliardów wpłynęło na te wszystkie fundacje a efekty ich pracy mierne i niedostateczne i wciąż ich nie widać. Weźmy taką fundacje polsat. Ile kurvva już tam kasy wpłynęło a oni pokazują tylko garstke dzieci którym pomogli. Stanowczo za mało za te kasę. Wiem leczenie kosztowne ale do jasnej ciasnej bez przesady!!!