Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla kobieta ze mnieee

wrzuciłam 60zł na WOSP i teraz mam wyrzuty ze za duzo

Polecane posty

Gość akurat od woodstocku sie odpie
trelemoreleeeee - ale ty jestes tepa :o skoro chcesz tak bardzo sprawiedliwosci na swiecie wypierdalaj do wolontariatu, bedziesz miala pewnosc, ze owsiak nie dobierze sie do twojej kasy :o albo poszukaj organizacji zajmujacej sie starszymi i wplac tam kase w ramach protestu przeciw WOSP ma kase, bo ma. jest osoba medialna, wystepuje w telewizji, udziela sie w radio. myslisz, ze postawil sobie wille w jeden dzien po zebraniu kasy z wosp? moze i ma fajny dom (a kto by nie chcial? kazdy pomagajacy innym ma mieszkac w piwnicy bez okien?), ale co z tego? jest tylko snobow na swiecie, ze majac miliony na koncie nie przeznaczyli ANI ZLOTOWKI na potrzebujacych (i nie wnikam, czy na dzieci, czy doroslych, czy na zwierzeta) ani w zaden sposob im nie pomogli. i to jest okej, tak?!

Gość anastazja.p.
a gdzie sa te zeczy które mozna licytowac

Pewnie dla niektórych tutaj niesienie pomocy innym kojarzy się z wiecznym umartwianiem ciała i duszy. Trzeba pościć, mieszkać w kartonie, chodzić boso i ubierać worek po ziemniakach. Każda forma pomocy jest dobra o ile pomaga innym ludziom. Jak ktos nie chce, niech nie pomaga, ale też niech nie przeszkadza. :P

Anastazja, na allegro aukcje WOŚP. Są aukcje sztabu WOŚP i aukcje normalnych ludzi, którzy zysk przeznaczają na WOŚP. Zaraz tutaj sępy napiszą, że ten zysk na pewno zabiorą sobie :P

Gość nO i Co?
"Każda forma pomocy jest dobra o ile pomaga innym ludziom. Jak ktos nie chce, niech nie pomaga, ale też niech nie przeszkadza." zgadzam się z tym...

Albo weźmy takie fundacje jak pajacyk czy podziel się posiłkiem! Gdzie są pieniądze przeznaczane na te cele?! W moim mieście ani żadnym sąsiednim w chooy kilometrów w koło nie widziałem żadnego ośrodka wspomaganego przez te fundacje. Jeśli jakaś pomoc płynie to z pieniędzy gopsu czy mopsu a co dzieci głodne to dalej głodne. Złodziejstwo szubrawstwo i tyle i zdania na ten temat nie zmienię.

Michaił01 - o dożywianie z pajacyka ubiegają się szkoły. A czy to musi być rozreklamowane? Czy naprawdę myślisz, że jakiemuś dziecku czy jego rodzicom jest miło nie mieć co jeść w domu i jeszcze to rozgłaszać? :O Nie masz serca atakując Janinę Ochojską :O

Gość trelemoreleeeee
"ktos kto nie jest rodzicem nie zrozumie".. kurcze ludzie.. ok zalozmy jestes kobieta w ciazy, idziesz do lekarza i dowiadujesz sie ze Twoje dziecko jest ciezko chore i bedzie wymagalo tysiecy zlotych na leczenie, a Ty nie masz takich pieniedzy. wiesz ze urodzisz dziecko bardzo chore, ktore bedzie cierpialo, wiekszosc zycia spedzi w szpitalu albo w domu, nie bedzie moglo biegac z dziecmi po podworku, nie bedzie moglo chodzic, albo nie bedzie mialo rak, albo autyzm, itp. itd. decydujac sie ze urodzisz skazujesz wlasne dziecko na cierpienie przez cale zycie, skazujesz je na to ze moze nie znajdzie drugiej polowki, Ty umrzesz a ono zostanie na swiecie samo, bez pomocy, nie radzac sobie z umyciem sie, nie mogace zrobic sobie zakupow czy sniadania. dodatkowo - taki wosp chociazby przeznacza na Twoje dziecko niech bedzie 100 tys zl. i jest gdzies w drugim koncu polski dziecko u ktorego w wieku 4 lat wykryto bialaczke. rodzicow nie stac na leczenie. z wospu zabraklo pieniedzy dla dziecka z bialaczka bo przeznaczyli je na Twoje dziecko.. a mialas mozliwosc usuniecia tej ciazy i uratowania tym samym zycia dziecka z bialaczka. Ty wiedzialas wczesniej, juz w ciazy i mialas mozliwosc cos z tym zrobic, matka tego 4latka nie moze teraz cofnac czasu i usunac ciazy. rozumiesz przeslanie?

Gość trelemoreleeeee
pajacyk? w wielu szkolach widzialam ze biedne dzieci dostaja posilki z pajacyka. pajacyk po prostu nie wydaje w hooj kasy na reklame tylko przeznacza ja na dzieci. kiedy bylam jeszcze w szkole niektorzy z mojej klasy zostawali wolontariuszami wosp. a kilka dni pozniej chwalili sie co kupili sobie za kase z puszki.. wiecie jak duza czesc waszej kasy idzie w kieszenie goowniarzy ktorzy zbieraja na fajki?

Gość Yachu Chrystman
Owsiak to zwykły złodziej a ciemny lud wierzy w moc zbiórek

Gość owsicę się leczy
nie przejmuj się, Owsiaka helikopter nie przeleciał nawet minuty za te 60 zł.. zaledwie kilka sekund:) Nie chodzi o cel- bo impreza jest jkuż nana i luzie dawać będą- chodzi o koszty- jakie GENERUJE ta cała pompa i otoczka. Pewnie większe iż wpływy- czas antenopwy, helikopter, ajerwerki, służby w stanie gotowości, sprzątanie etc.. ja mam w piździe owsika i tyle nic ode mnie nie dostanie.. nawet jąkac się przestał za wasz hajc frajerzy

Gość owsicę się leczy
nie przejmuj się, Owsiaka helikopter nie przeleciał nawet minuty za te 60 zł.. zaledwie kilka sekund:) Nie chodzi o cel- bo impreza jest jkuż nana i luzie dawać będą- chodzi o koszty- jakie GENERUJE ta cała pompa i otoczka. Pewnie większe iż wpływy- czas antenopwy, helikopter, ajerwerki, służby w stanie gotowości, sprzątanie etc.. ja mam w piździe owsika i tyle nic ode mnie nie dostanie.. nawet jąkac się przestał za wasz hajc frajerzy

Gość ulrich von kon
zbiera z 40 mln na reklamy idzie jakieś 200 mln gdzie tu sens ? ;) pomyślcie sami o co tu biega

Gość hahaha nie wiecie?
biega o kaskę dla rodzny i bachory też trzeba ustawić do piątego pokolenia... zaczynał jako biedny jąkała bezrobotny! A teraz?

Gość ulrich von kon
no dokładnie

Gość trelemoreleeeee
no wlasnie. gdyby owsiak zrezygnowal z reklam, koncertow, ochrony, sluzb itd i przeznaczyl ta kase na dzieci to wyszloby o wiele wiele wiecej... a tak cale stado wolontariuszy w wieku 13 lat ma za co popalac za szkola :)

Gość hahahakakahahaha
dalas zlodziejom zarobic :D:D:D

Gość ypsylonik27
teraz ludzie już nie dają, teraz firmy dają bo i tak muszą na coś wydać żeby odpisać od podatku

Gość trelemoreleeeee
dobry artykul :) cala prawda o szanownym owsiaku

Gość ypsylonik27
WOSP i jego zalozyciel (jego - biznesu) to jedna wielka bzdura. Niestety, jesli nie wiecie tego to znaczy , ze macie problem. Dla wiadomosci, tylko ok. 5 % jest oddawane na cele dobroczynne , reszta idzie w koszta !!!!!!

Gość 666666666666666
a koszta to też dom, samochód, ochrona itd ;)

Gość trelemoreleeeee
i nagle obroncow owsianki zastkalo :D

Mało tego. Sprzęt kupuje się pod koniec roku a cały rok kaska procentuje na koncie. Wiadomo czyim. Lokaty powyżej 50 tyś są negocjowane czyli z 10% od sumy już tu można mieć. Drugie 10% z całej sumy można zabrać legalnie dla siebie. Resztą trzeba pokryć wszelkie koszty reklam, koncertów. Zostaje wiadomo ile :(

Gość nie ma hasłaaaaa
fundacja powinna się utrzymać za kwotę 0,1% otrzymywanych funduszy. Tyle wystarcza na opłaty, biuro, księgowość, pracowników itp. Natomiast on kosi 10%... pfffff