Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla kobieta ze mnieee

wrzuciłam 60zł na WOSP i teraz mam wyrzuty ze za duzo

Polecane posty

Nie można mieć pretensji do młodych ludzi. Są jeszcze naiwni i żyją w innym świecie. Szkoda tylko waszych pieniążków i pracy.

Gość nie ma hasłaaaaa
będę miła- tobie nie dadzą. Nie szastasz milionami.

I jak operujecie danymi np 5% to dajcie link do żródla :P A ten artykuł cała prawda o owsiaku widziałam też na str internetowej mojej parafii :D

Gość nie ma hasłaaaaa
ja mam w piździe i parafię i takich złodziei jak owsiak

przeczytałam , choć z trudnością ;) artykuł z linka i doszłam do wniosku ,ze jedyne przestępstwo o jakie jest tam oskarżony Owsiak to ... poglądy polityczne ,z którymi nota bene Owsiak specjalnie sie nie obnosi . co też zostało mu poczytane za przestępstwo . Cały wpis jest obliczony na działanie w myśl powiedzenia " byle co , byle było " :) szkoda czasu na czytanie :D

w rozliczeniu finansowym za 2008r jest podana liczba zatrudnionych pracowników w ilości 20 osób. na wypłaty wynagrodzen dla nich wydano w 2008r 720tys zł!!!! :) + reklamy + koncerty + show ............. itd i już pieniążków nie ma.

Gość nie ma hasłaaaaa
może jesteś za drobna, zeby wiedzieć, że większe lpkaty się negocjuje indywidualnie

Gość nbvnhgm
po co rodzic chore dziecko dla mnie matka ktora wie ze dziecko urodzi sie totalnie kalekie, roslina i decyduje sie na porod jest skrajna egoistka i idiotka Skazuje dziecko na cierpienie,katusze. Dlatego we Francji usuwane sa ciaze do konca 9 miesiaca w przypadku ciezkiego kalectwa. Takjak osoba wyzej zgadzam sie ze zbieranie kasy dla dzieci ktore na 100% urodza sie ciezkimi kalekami ( bez szans na wyzdrowienie) to strata kasy

Też go czytałam na parafialnej str, więc to pokarm dla księdzy :D Ale masz rację, jedyne argumenty to takie, że WOŚP jest bardziej medialnie nagłośnione niż np. F Anny Dymnej. Media chciały to się przyłączyły. Ich prawo.

zastanawia mnie dlaczego luudzie , ktorzy otwarcie mówią ,ze pieniedzy nie dadzą na orkiestrę , dlaczego tak ich denerwuje ,ze ktoś inny daje ?:) co was marwią cudze pieniadze ? :D

komentarz znaleziony w sieci: -Właścicielami fundacji WOŚP jest 5 osób, w tym siostra Owsiaka -Nazwa została zastrzeżona jako: „WOŚP Kręcioła Mrówka Cała, której część to nazwa firmy reklamowej siostry Owsiaka -Fundacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku, co wynosi średnio 2,5 3mln zł., zarobione w ciągu 1 dnia pracy przez wolontariuszy. Daje to po ok. 40 tysięcy/miesiąc dla każdego właściciela fundacji. Zatem wystarczyło na wybudowane wille i zwiedzanie świata przez Owsiaka... Sądzę, że doczekamy się jeszcze wielu imprez WOŚP. Pieniędzy nigdy nie za dużo!!!:

nie ma hasłaaaaa - a Ty za ciemna, żeby wiedzieć, ze cena pieniądza na rynku lokat międzybankowych to 4,99 na pół roku, powyżej tej kowty bank dokłada z własnej kasy..czujesz :P

Gość nie ma hasłaaaaa
"Owsiak zrobił przez te wszystkie lata z WOŚP istny cyrk, którego koszty stają się absurdalne. Godziny telewizyjnych transmisji, przeloty samolotami (tym razem w eskorcie F-16), tysiące ludzi do obsługi koncertów, którzy przecież nie pracują darmo, sprzęt itd. Jaki jest sens ciągnąć imprezę, gdzie co roku trzeba wymyślać nowe fajerwerki, coraz absurdalniejsze i coraz kosztowniejsze, byle zachęcić ludzi do jednorazowego zrywu? Porównanie kosztów i zysków to zwykłe wyliczenie efektywności." ja poproszę o dane- ILE zbiera orkiestra po odjęciu tych koszt ów- w tym sprzątania po imprezce, wzmożonej gotowości służb itp- z naszych pieniędzy podatników

Gość lalola99
Polska to jednak dziki kraj :) Za 10 lat okaże się, że każdy o tym wiedział ale siedział cicho

Gość dobrze wam tak szmatki
ja bym dala ale moze z 2 zl, 60 zl zeby dac to trzeba miec nasrane... szczegolnie gdy zarabia sie grosze

Gość nie ma hasłaaaaa
ile kosztują imprezy? czas antenowy? helikoptery, fajerwerki, imprezy, obsługa, sprzątanie, wzmożona gotowość służb? Impreza jest NA TYLE ZNANA, że ta szopka jest już niepotrzebna. Tymczasem okularnikowi wciąż mało! Lanserski szajs- obliczony na litość z wykorzystaniem szantażu moralnego.

Gość salmonellozzaaa7
mieć naklejone serduszko to teraz obciach

Gość nie ma hasłaaaaa
a potem będziecie bulić na te warzywka o przedłużonej agonii.

Gość nie ma hasłaaaaa
aha i nie uwzględnili najważniejszego. Poza tym pracujesz w resorcie bankowym- więc nie wiesz ILE POWINNO fundację kosztować jej utrzymanie- 0.1 % a nie 10%. Swoją droga fajnie by było jakby ten helikopterek pierdolnął:D hahahaha ale byłaby pompa. No cóż, bańka pęknie- jak Owsiak zdechnie- wtedy wylezie ten syf... Ale to nie tak szybko- ma duuże środki, żeby dbać o własne zdrowie- nawet się już nie jąka..

Gość fortalegro
Jedynym elementem religijnym, który kojarzy mi się z Jerzym Owsiakiem, jest obecność na Przystanku Woodstock sekty Hare Kriszna.

Gość fortalegro
Drugim, ważnym argumentem jest to, iż NFZ negocjuje z WOŚP, co uważam za skandal. Niechlubną tajemnicą poliszynela jest to, iż NFZ przed finałem WOŚP ustala, jaki sprzęt ma kupić ta organizacja. Po tych ustaleniach NFZ zmniejsza nakłady na sprzęt dla szpitali o około 40 milionów złotych każdego roku (tyle właśnie zbiera Orkiestra). To jest po prostu moralnie obrzydliwe, czyli niemoralne.

Gość trelemoreleeeee
nbvnhgm dobrze mowisz. bo skoro matka wie ze urodzi chore dziecko to nie powinna go rodzic. naraza je na cierpienie, odbiera mozliwosc leczenia innym dzieciom ktore zachorowaly juz po urodzeniu. a gadanie ze prawdziwa matka nie usunie ciazy bez wzgledu na to czy dziecko jest zdrowe czy chore.. to glupota. wlasnie prawdziwa matka nie powinna kierowac sie wlasnymi potrzebami - bo ja musze miec dziecko/ bo bede miala depresje po aborcji. prawdziwa matka potrafi usunac ciaze, bo potrafi wczuc sie w sytuacje dziecka ktore urodzi sie kaleka, ktore bedzie wysmiewane przez inne dzieci, ktore samo nie bedzie w stanie zyc

miła :) żeby z kimś sie nie zgadzać trzeba pewnien poziom reprezentować . A co może pokazać ktoś piszący o roślinkach ?

Gość fortalegro
Właścicielami fundacji WOŚP jest 5 osób w tym siostra Owsiaka -Nazwa została zastrzeżona jako: „WOŚP Kręcioła Mrówka Cała gdzie część była nazwą firmy reklamowej siostry Owsiaka -Fundacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku co wynosi przeciętnie chyba 2,5 3mln zł zarobione w ciągi 1 dnia pracy przez wolontariuszy co daje po ok. 40 tyś / m c dla każdego właściciela fundacji. Zatem wystarcza na wybudowane wille z basenami

Gość nie ma hasłaaaaa
będę miła tak jak ty i pozdrowię cię serdecznym spierdalaj.. żal mi frajerki co zarabia tyle co moje podeszwy miesięcznie i psu w dupę pieniądz wkłada.. Dlatego tu pisze, a z tobą się żegnam własnie tak. Brakuje ci argumentów i stąd ta cienka gadka o lekach? Rozlicznie owsiaka nie uwzględnia wszystkih kosztów. dyskusję uważam za zakończoną.