Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Gość aneta7
paula dziękuję za odp. u mnie na imprezach zawsze schodzą wykałaczki na których jest ser kiełbaska lub szynka , pieczarka marynowana lub korniszonek zawsze braknie lubie też jajka gotuję dziele na połówki daje majonez z groszkiem sole pieprz i mniam lub majonez i ketchup też szybko znika

aneta7 - oeparol czyli wiesiolek bierze sie do owulki!!!! bo gdybys zaszla w ciaze to on powoduje skurcze i moze dojsc do poronienia.wiec nie bierz go caly czas

o kurczę nie wiedziałam, że ziołowy preparat może mieć takie skutki. A jest w ulotce napisane, że nie można go brać w ciąży? Sorry aneta7 nie chciałam Cię wprowadzić w błąd :)

Gość aneta7
hej dziewczyny nic się nie stało paulka ja i tak czekam na @ mam nadzieje że nie przyjdzie :) choć już podchodzę co ma być to będzie w tym cyklu nie szukam objawów bo w poprzednim miała wszystkie możliwe objawy a ciązy nie było na innych forach wyczytałam ze dziewczyny jak doszukiwały się objaw w ciąży nie były a gdy nie miały żadnych okazało się że za fasolkowały z zaskoczenia mnie sie w prawdzie nie udaje ale to początki starań ale tak tu się miło zrobiło że mamy coraz więcej brzuchatków życzę wytrwalości starczką i mnóstwo pogodnych dni dla brzuszatków

Witam :) Ja dzisiaj biorę ostatnią tabletkę jjuuuppiii :) Ciekawe kiedy dostanę @? Ciekawe jaki będzie ten cykl po tabletkach? Temperaturki nawet nie będę mierzyła tylko testy owulacyjne będę robiła.Ja też biorę od wczoraj Oeparol-1 tabletka u mnie wystarczy żeby mieć piękny śluz :) A zawsze był z tym problem.... Bierze się go do owulacji.Dziewczynki chciałam mieć drugie dziecko do 35 lat a tu za parę dni urodzinki a dziecka nie widać :( echhh... U nas od rana leje i leje :( masakra z tą pogodą!!! Pozdrawiam 👄

Witaj Kszewuszko :*.. ja tez sie nie wyrobie do 35-koncze dokladnie za 7m-cy ;/ buuuu..wiec sie nie zalapie :P oj,trudno najwyzej bedzemy mamusiami w pozniejszym terminie-moze to i dobrze bo jak bedziemy miec 50 lat to nasze dziecko bedzie jeszcze w miare mlode i nie wyfrunie z gniazdka domowego i na starosc bedziemy miec przy sobie ;)...moj brat jest ode mnie mlodszy o 13 lat teraz ma 22 lata i mieszka z rodzicami... u mnie w tym cyklu bylo bez wiesiolka i mialam piekny sluz jak nigdy...wow...mnie osobiscie po wiesiolku w czasie @ boli strasznie brzuch i moje @ sa bardziej obfite- masakra. ale kazdy organizm jest inny pozdrawiam was wszystkie... aha u nas tez pada...:( i brzydko

U nas tez pogoda okropna, zastanawialismy sie czy nie wyskoczyc na mazury na ten dlugi weekend ale przez ta pogoda nic mi sie nie chce i chyba zostaniemy w domu i odpoczniemy (chociaz z naszym malym rozrabiaka to ciezko mowic o odpoczynku:)). Co do wiesiolka to ja tez bralam Oeparol i przyznaje dorotq racje bo ja tez miesiaczke po nim mialam straszna, obfita jeszcze bardziej niz zwykle i bolesna a teraz mam 8 dc i dalej plamie i mnostwo sluzu. Moja gin powiedziala zebym odstawila, najwyrazniej za duzo bralam i na mnie mocno podzialal, sluzu mam za duzo nawet, ciezko mi bedzie rozpoznac ten plodny. maagda123 juz Ci odpowiadam tylko siegne do zlecen...usg gin, usg piersi, LH, FSH, morfologia, TSH, progesteron, prolaktyna, ob, pobrala cytologie. Co do usg piersi to cos wyczula podczas badania wiec trzeba to sprawdzic. Oprocz tego mam Cyclonamine w czasie @ brac bo mam za obfite. Dzis ide na usg gin bo kazala mi zrobic jeszcze w tym tyg przed owulka. Tylko dalej plamie wiec nie wiem czy wlasciwie moge isc?

Gość mereszka
U nas tak samo cały czas leje;( Brzydka pogoda bardzo... Mam nabrzmiałe piersi, więc @ się pojawi. ale to jeszcze z 10 dni. A już myślałam, że może w tym miesiącu się uda ;( Szkoda:( nadal troche przeziębiona. Nic mnie nie puszcza ;(

duszak i mereszka- ano brzydka pogoda u nas :) bo my z tego samego regionu :D hehehe.. duszak ja jak bralam w marcu OEPAROL i w kwietniu jak dostalam @ to myslałam ,ze skonam takiego bolu to nie pamietam ,zebym mialam.i od tamtej pory nie biore...w tym cyklu i bez brania mialam piekny sluz u mnie od soboty do wczoraj przytulanki :P wiec szanse są ...ale czy sie uda?? nie mysle o tym...poprostu od soboty moje libido szaleje:P a dzisiaj bola mnie strasznie piersi...no i ta pogoda mnie dobija.- ide spac...narq ;)

Cześć dziewczyny :) czy można sie do was dołączyć. To będzie mój pierwszy cykl starań :)

Gość mereszka
Isia91 witamy i życzymy powodzenia;) dorotq ja już też dzisiaj spałam w dzień, pewnie to od pogody. Chociaż wczoraj też tak miałam;) Co do śluzu to ja mam zawsze piękny i jest go dużo ale jak narazie nic się nie udało z ciązą;( Tak mi smutno;(

Duszak, ja tez mialam opory, po okreslonej ilosci dni od zabiegu milam sie stawic na kontrolne usg, a akurat zaczelam krwawic, normalna regularna @. Mowie temu mojemu gin. Co i jak, a on kazal mi wskakiwac na fotel, bo musi sprawdzic jak sie goi. Dla nich to chleb powszedni, nas tylko to krepuje. Uwierz mi - dla lekarzy to normalka. Wiec jak musisz to idz, moze nie bez przyczyny plamisz... Buziaki babeczki

chyba nici z moich starań :( byłam dziś u ginekologa i musze wybrać sie do onkologa i prawdopodobnie będzie zabieg :( podejrzewają guzka piersi :( więc chyba lepiej nie narażać maluszka na takie stresy :(

Gość aneta7
do isia 91 nie martw się kochana wszystko będzie dobrze i wszystko się ułoży a ile masz lat

Witaj Isia91 !! Przykra wiadomość z tym guzkiem, ale pewnie jesteś młoda (sądzę po nicku, że masz raptem 22 lata) więc z całej tej sytuacji możesz wyciągnąć pozytywny wniosek "im szybciej wykryty guzek, tym większa szansa na całkowite wyleczenie", a może wcale nie jest groźny... wszystko się okaże jak porobisz badania. Trzymam kciuki i daj znać, a na dzidzię przejdzie czas jak uporasz się z tym cholernym guzkiem, głowa do góry :)

Tak zgadza się mam 22 lata :) niestety z tym cholernym guzkiem walcze już około roku no i teraz jednak kierunek onkologia :( martwi mnie tylko to że moja babcia miała i to złosliwego :( może uda mi się szybko z tym uporać i będę lada chwila starać się o mojego dzidziusia :) dziękuje za słowa wsparcia :) i trzymam kciuki za staraczki :)

Isia, To ze babcia miala niczego nie przesadza. U mnie babcia i dwie ciotki mialy raka piersi, ale wszystkie po 60 roku zycia, wiec to nie jest uwarunkowane genetycznie (tak mi powiedzieli, jak chcialam zrobic badania genetyczne). Bedzie dobrze - wiara czyni cuda i cos w tym jest, byle tylko sie nie zalamac Tulam cie mocno i zaciskam kciukasy, zeby szybko Cie uleczyli

hej no mam chwilke to zajrzalam do was witaj isia91-bedzie dobrze :) u mnie jakos leci nic nowego moze u ktorejs z as cos sie wykluło? :) pozdrawiam :D

A ja się teraz zastanawiam czy mogę w tym cyklu próbować ? co o tym myślicie ? nastawiam się pozytywnie że wytną to cholerstwo lub zrobia biobsje i będzie po sprawie :) Nie chciałabym odpuszczać tego cyklu :( jak myślicie ? Chcemy mieć bardzo dziecko, nie myślcie ze jestm gówniarą której zachciało się dziecka. Jestem w zwiazku mamy własne mieszkanie, prace i do pełni szczęścia zaczeło nam brakować potomka :)

Gość oczekujaca-szczęśliwa....
Suchajcie mam do was głupie pytanie w poniedziałek gdy się kochaliśmy to noża powiedział ze jest zamknięta w czorsj otwarta a dzis zauważyłam śluz co to oznacza i mnie mdli może to dzień płodny powinnam dostać 20 maja i jej nie ma pozdrawiam proszę o szybka odpowiedz

czyli rozumiem że okres miałaś dostać 20 ? a nadal nie masz ?

czyli rozumiem że okres miałaś dostać 20 ? a nadal nie masz ?

Tak nie mam ale wiesz ja mam PCOS to normalne

Wiesz ja mam juz 3 letnia córkę ale staramy się o drugie dziecko i dlatego pytam

Gość mereszka
Witam dziewczyny;) Niedługo się pojawi @ bo piersi mam już trochę powiększone. Ale mniej niż zwykle to bywało... A moze jednak jej nie będzie....;) Bardzo bym sie cieszyła ;)

mereszka- to twoj termin @ wypada tak jak mi? ja mam miec w okolicach 10 czerwca.... to jeszcze 2 tyg. a ciebie juz bola piersi? tzn.mnie jeszcze dzisiaj bola sutki ale to chyba dlatego bo jestem swierzo po owulce. i znowu jestem spiaca..co za pogoda...poszlabym spac ale nie moge...i kawa nie pomaga:(

Gość mereszka
dorotq mi wypada wcześniej 6-8 czerwca powinna nadejeść. Czyli tydzień. A ostatnie 2 miesiące to piersi mnie bolały 2 tyg wcześniej i miałam takie nabrzmiałe. Teraz jest inaczej bo mam tydzień do okresu a piersi nie są aż tak nabrzmiałe. Ale za co brzucha bardzo nie mogę wciągnąć. Mam taką kuleczkę wystającą. A tak nie miałam chyba jeszcze. Przynajmniej wcześniej nie zwróciłam na to zbytnio uwagi. Co do bólu głowy to już 3 dni mnie boli. A dzisiaj to szczególnie. Wziełam nawet ketonal i zbytnio nie pomogło ;( I śpiaca tak samo byłam;(

mereszka yhy -rozumiem -ja mam cykle przewaznie 31-dniowe.wiec mysle ze termin 10.06. ja od 2 dni tak mam ze popoludniami jestem spiaca i kawa nie pomaga a dzisiaj mi od poludnia sie "ulewa" wiecie taki zwrot do gardla mam bleeeee..i czuje smak kawy fuuu...to zgaga?? cholera o czepia mnie sie jakies cholerstwo.

Gość mereszka
dorotq- też miałam cykle 31 dniowe ale ostatni miałam 28, a przed ostatni 27 więc niewiem dokładnie kiedy będę miała teraz . obliczylam, że między 6 a 8 czerwca. A kiedy się pojawi to zobaczymy. Mogla by wogóle nie przyjść do nas ;) byśmy się najbardziej z tego cieszyły ;) co do tego "ulewania" to chyba zgaga ;(

Hej dziewczynki :) U mnie wczoraj słoneczko przyświeciło, a dzisiaj taka ponura pogoda brrrr. Nawet się z łóżka nie che wstać, nie mówiąc już o wychodzeniu z domu. @ mi się kończy, nareszcie. Tęsknię za słońcem, żeby móc się wyletnić i poopalać. W końcu wzięłabym kilka dni wolnego i trochę odpoczęłabym.