Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Paula, wcale sie nie cofasz, zrobilas krok do przodu, a to, ze sie troche odwleklo to nic. Moze to i nawet lepiej, pewnie bedziesz juz po owulacji, to moze zobaczy, czy pecherzyk pekl, to tez jest jakas informacja. Nie pamietam na jak dlugo wyjezdzasz, ale moze akurat stres z Ciebie zejdzie i sie uda w tym miesiacu. Na urlopie wylacz telefon i baw sie ja maksa, postaraj sie nie myslec o niczym, musisznodpoczac psychicznie :) U mnie dzisiaj sredni dzien, leze, mam rewolucje zoladkowo-jelitowe, do tego brzuch mnie ciagnie dolem i pojawilo sie niewielkie krwawienie. Nie panikuje, bo gin wspominal, ze tak moze sie zadziac, ale czuje sie nienajlepiej i z tego wszystkiego slabo mi. Masakra. No i wczoraj skonczylam antybiotyk :) Milego dnia dziewczynki

Griszanko nie tylko ty się źle czujesz :-( ja wcxoraj czułam się świetnie pełno werwy miałam a dzisiaj zdycham :-( nie mam mocy słabo mi kręci mi się w głowie brzuch strasznie mi się stawia nawet nospa nie pomaga :-( całe szczęście se wczoraj zrobiłam obiad na 2 dni bo inaczej dziś mężus musiałby zadowolić się chlebem po pracy :-( masakra jakaś dzisiaj :-(

Gość Położna Angelika
Położna Angelika http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html proszę o wypełnienie ankiety wszystkie mamy, które urodziły dziecko w latach 2011-2013 badam autonomię kobiet ciężarnych i rodzących... Proszę o pomoc w badaniach i dziękuję za każdą ankietę!:):)

Czesc kochane. Ja oczywiscie nie mam nawet chwili zeby siasc do kompa i cos napisac. Paula jedz na wakacje i niczym sie nie przejmuj. Gdybys wczoraj poszla do gin i tak nic by to nie zmienilo az do Twojego powrotu. Na ewentualne badania mialabys czas dopiero po urlopie, na usg tez. Wiec wlasciwie nic bys nie przyspieszyla. Wrocisz wypoczeta i dopiero zaczniesz maraton po lekarzach a do tej pory zresetuj sie troche i nie mysl o staraniach ;) Zycze udanego wypoczynku ;)

Michellinka, a moze to synus juz chce pchac sie na swiat ;) Mnie juz ciut lepiej, dopiero do mnie dotarlo, ze dzisiaj owulacja, to pewnie dlatego ciagnelo w dole brzucha. Jak sie uspokoil zoladek i jelita, to czulam tylko prawy jajnik - to na pewno peka pecherzyk :) ♥

griszanka no to fajnie ,ze owulka :) dzialacie? u mne hormony chyba swiruja -masakra jakas ..strasznie mnie wysyfia na szyi..:( buuuu..testy owul.negatywne sluz pojawia sie rozciagliwy..czyli nadciaga i u mnie owulka pewnie za jakies kilka dni.. michallinka- no juz musisz uwazac na siebie ostatni miesiac ci zostal :) juz niedlugo :)

Griszanka do ataku hehe :) u mnie 5 miesiąc a już czuję słabszą kondycję. Do pracy mam ok 2, 5km i jak czasami idę na nogach to jestem niezywa i słaba jak zajde już. Ehhh :)

Coraz gorzej ze mną rzygalam pół popołudnia niewiem co się dzieje lepiej żeby mały jeszcze się nie urodzil... Trzymam kciuki za wasze owulki...

Dzięki dziewczynki za miłe słowa, w sumie macie racje, umówilam się na tą wvzorajsza wizytę w 2 d.c. więc i tak nie zrobiłbymi żadnych badań, pogadalibyśmy o badaniach nasienia i tyle, a wczorajsza niedoszła wizyta skłoniła mnie do zmiany lekarza- tak się wkurzylam i jestem umówiona na pt 06.09 dzień po powrocie z urlopu i to będzie 14 d.c. więc może od razu coś na usg wyjdzie (w sensie dni plodne). W każdym bądź razie wczoraj było mi bbbbb przykro, że wizyta się nie odbyła, ale dziś jest mi lepiej... Dość smecenia !!% Od jutra długo wyczekiwany urlop, ale będę tu zaglądach !! Dobrej nocki !!?

Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowosc Griszankaanka_____43_______30_______06.09______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____24_______30_______29.08______dolnoslask ie Silka33___________2lata_____34________07.10______LU Kszewuszka______13________35________?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lube l. Małpka24_________20(pauza)__24_______09.03______zagarnica dorotq____________22________34_______12.09______Lublin teacherka_________15________24_______26.03______wielko p paula___ __________8________32_______25.09______śląsk mereszka__________6________23_______10.05______lubelskie& amp; amp; amp; amp; amp; aneta7____________2_________24_______05.06_____małopolsk a ISIA91____________1_________21_______27.06._____Dolnośla Maniutek23_________3_______23_______ok28.06____lubelskie& amp; amp; amp; lt; br /> czarna8306_________1______30_________03.07__wielkopolskie BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość amazingcrazy_12________23_______05.08.2013________Wielkopols ka Misia2889_____8________24_______16.07.2013_______Wielkopo lska Michellinka____ 7_______ 27_______07.10.2013__synuś___ kuj-pom Czapus_______11_______24_______26.01.2014__synuś__?? Duszak_______8_______28_______25.03.2014__??___Lublin MAMUSIE Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P____Płeć/Imię_____M iejscowość Czrnulka______1________21______04.10.12____?_______Anglia Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Słasica_____ __1________28______03.10.12_____?_______Mazury Ulna30________3________28______03.11.12__syn(Miłosz)____ Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Polsk a Ewuś_________4________28_________?_________syn_____śląski e Kamilka@_____2________29__________?_____________dolnoślask& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; br /> marta2387_____2lata_____25______14.01.2013____??_____Śl sk .śliwka_____3_________37______10.03.2013___________Łódz ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Ulka90_______12________22_______11.04.2013____??____małopol s ka Maja 8626_____9________26_______05.06.2013___??____śląskie Patra24_______3________25_______18.03.2012____syn(Michał)

Jak ten czas leci, właśnie sobie wszystko przeanalizowałam i okazuje się, że to już 8 cykl starań, nie 7 :( Masakra... pogubiłam się w tym liczeniu... dlatego zaktualizowałam tabelkę :) Lecę dokończyć pakowanie i jedziemy........ :))))

Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowosc Griszankaanka_____43_______30_______06.09______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____24_______30_______29.08______dolnoslask ie Silka33___________2lata_____34________07.10______LU Kszewuszka______13________35________?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lube l. Małpka24_________20(pauza)__24_______09.03______zagarnica dorotq____________22________34_______12.09______Lublin teacherka_________15________24_______26.03______wielko p paula___ __________8________32_______25.09______śląsk mereszka__________6________23_______10.05______lubelskie aneta7____________2_________24_______05.06_____małopolsk a ISIA91____________1_________21_______27.06._____Dolnośla Maniutek23_________3_______23_______ok28.06____lubelskie& czarna8306_________1______30_________03.07__wielkopolskie BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość Michellinka____ 7_______ 27_______07.10.2013__synuś___ kuj-pom Czapus_______11_______24_______26.01.2014__synuś__?? Duszak_______8_______28_______25.03.2014__??___Lublin MAMUSIE Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P____Płeć/Imię_____M iejscowość Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Polsk a .śliwka_____3_________37______10.03.2013___________Łódz ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Patra24_______3________25_______18.03.2012____syn(Michał) amazingcrazy_12________23_______05.08.2013________Wielkopols ka Misia2889_____8________24_______16.07.2013_______Wielkopo lska

Hej kochane :) Oczywiscie dzialamy, choc harmonogram musial ulec zmianie, bo moj m ciezko pracuje i po prostu jednego wieczoru padl na twarz. Tak mnie zastanawia, czy czasem dzisiaj nie mam owulacji, wydawalo mi sie, ze to mialo miejsce wczoraj, ale teraz juz sama nie wiem. Prawy jajnik tak mnie napierdziela, ze wyprostowac sie nie moge i mam problemy z chodzeniem buuuuu. Mam tez obawy, ze to moze po zabiegu sobie czyms zaszkodzilam, a w zasadzie nie czyms, tylko naszymi konkretnymi dzialaniami z m. Wolalabym wiedziec co sie ze mna dzieje. Kiedys, w zasadzie dosc dawno, kupilam testy owulacyjne i mam jeszcze ze dwa. Zastanawiam sie czy zrobic testa, bo chyba dzien po owulacji tez powinien byc jeszcze pozytywny, czy druga kreska powinna byc juz bledsza? Glupia juz jestem. Poszukalabym w necie jak to jest z tymi testami, ale komputer mi sie zepsul, a na telefonie jakos ciezko sie wyszukuje informacje. Moze, ktoras z Was mi podpowie. Dobrze by bylo wiedziec, bo jak owulke mam pozniej, to i @ powinna sie przesunac, a wolalabym sie niepotrzebnie nie nakrecac. No, a jak cos sie dzieje, to bede atakowac sms`ami doktorka ;) Buziaki dziewczynki i udanego weekenda :) ♥

Nie wytrzymalam zrobilam test owulacyjny. Wyszly dwie kreski, testowa byla bardziej ciemna od kontrlnej, zatem sadze, ze to jednak owulacja. Oby to nie bylo nic powazniejszego, bo boli jak nie wiem. :(

griszanka to napewno owulka a nie wyrostek :-D ja tez xzasem tak mam ze boli jak cholera az usiasc nie moge...nasakra...jak ci wyszly dwie krechy tzn ze owulka nastapi w ciagu 24-36 godzin.mnie organizm robi w trabe nie raz...niby bol jajnika sluz a testy negat.wczoraj jedna kreska dzisiaj nie robilam testu zrobie jutro dzis mam 13dc

Dokładnie dzialaj, na pewno to owulka :) ja też czasami miałam bolesne owulki, zwłaszcza z prawej strony. Miłego wieczorka :)

Dorota u mnie 14 dc, owulke od jakiegos czasu mialam w 13 dniu i wczoraj wszystko na nia wskazywalo, a jak robilam testy owulacyjne to wychodzily mi 3-4 dni z rzedu, z tego co pamietam to mialy rozne nasilenie twj drugiej kreski. Ale to tez juz bylo dosc dawno... W sumie to juz glupia jestem. Poczytalam o tym zaapalenuu wyrostka i troche mi do tego pasuje: mam wrazenie, ze mam goraczke, ale nie moge tego sprawdzic, bo przesialam termometr, od kilkunastu dni zupelnie nie mam apetytu, a jak jem to mam wrazenie, ze zaraz bede wymiotowac, no i jelita mi szaleja do potegi, no i ten bol, w okolicy prawego biodra, na wysokosci jajnikow, a moze jednak ciut nizej :( Jak boli to trudno prexyzyjnie okreslic, gdzie boli :( Jak do poniedzialku nie przejdzie, to pojde do internisty. Wolalabym, zeby to jednak byla owulacja...

Dorota u mnie 14 dc, owulke od jakiegos czasu mialam w 13 dniu i wczoraj wszystko na nia wskazywalo, a jak robilam testy owulacyjne to wychodzily mi 3-4 dni z rzedu, z tego co pamietam to mialy rozne nasilenie twj drugiej kreski. Ale to tez juz bylo dosc dawno... W sumie to juz glupia jestem. Poczytalam o tym zaapalenuu wyrostka i troche mi do tego pasuje: mam wrazenie, ze mam goraczke, ale nie moge tego sprawdzic, bo przesialam termometr, od kilkunastu dni zupelnie nie mam apetytu, a jak jem to mam wrazenie, ze zaraz bede wymiotowac, no i jelita mi szaleja do potegi, no i ten bol, w okolicy prawego biodra, na wysokosci jajnikow, a moze jednak ciut nizej :( Jak boli to trudno prexyzyjnie okreslic, gdzie boli :( Jak do poniedzialku nie przejdzie, to pojde do internisty. Wolalabym, zeby to jednak byla owulacja...

griszanko ja takie coś miałam ale od 7 dc mi sie zaczęło do tego tak mocno pulsowało też myślałam że to wyrostek , ale już przeszło

nowe wyniki moje : AMH 2,10 pikogram/l wartość ref [> 1.5 ] a wcześniej robiłam 2 maja wyniki to amh było 1,05 a jeszcze wcześniej w styczniu to było 0,9 więc nic już nie wiem na temat amh, w każdym razie cały czerwiec jadlam tran prewentic żeby wit d poprawić bo była 25,7 a teraz mam 31,4 tsh 0,941 ale ft4 26,61 a norma do 22 , czyli jak obniżyłam tsh to ft4 poszło w góre , a prl 24,24 czyli ok nie wiem co z tym amh , w ciągu 3 miesięcy mi sie poprawilo jak unormowałam tsh i prolaktynei wit d ? czy to możliwe / nie wiem .. w każdym razie za 2 miechy idziemy do innego gina , musimy poczekać bo m musi jeszcze po odstawieniu 3 miesiące azatiopriny powtórzyć wyniki , a mi jak tarczyca sie całkiem unormuje to może jajniki zaczną produkować jajca bo wcześniej tarczyca blokowała cały proces, inaczej tego nie umiem wytłumaczyć, w każdym razie kobita z laboratorium powiedziała że nikt sie nie pomylił i amh też może ulec zmianie jak każdy hormon, co wy na to kobietki ?

Bezikumalinowy ♥ Kochana w koncu cudowne wiadomosci, troche rusza sie w dobrym kierunku. Kilka dni temu natknelam sie gdzies, ze rezerwa jajnikowa moze jednak sie troche poprawic. Widzisz ostatnio dywagowalysmy nad tym, a tak ladnie sie poprawilo - gratulacje, mysle, ze kamien z serca spadl :) Widzisz tak to juz jest, ze jeden problem wplywa na pojawienie sie kolejnego, a potem idzie lawinowo. Patrzac na kazdy wynik z osobna wydaje sie, ze nie ma szans, czasami lekarz musi spojrzec obiektywnie na calosc, wyregulowac jeden czy dwa problemy, a reszta sama wraca do normy, choc wychwycenie tego niejednokrotnie nie jest takie latwe.... Musze powiedziec, ze u Ciebie to wszystko wygladalo badzo dramatycznie, a obecne wyniki napawaja optymizmem i nadzieja. Za chwile pana m. postawicie na nogi i jak zaskoczysz, to bedziesz miala jedno po drugim ;) A co do witaminy D, to u mnie nawet nie oznaczyli, wynik "ponizej 3 - ciezki niedobor". Juz jakis czas lykam Vigantolleten, gin jeszcze nie zlecal kontroli, a juz lykam ok. pol roku. Jak widzisz u Ciebie wynik powyzej 20, to jest z***bisty :) Kochana buziaczki dla Ciebie 😘 Ja w Was wierze i jak Tobie sie uda, to bede sie ciszyc rownie bardzo jak gdyby mi sie powiodlo. A swoja droga, to wczoraj, to chyba byla mega bolesna owulka, dzisiaj jeszcze troche bolalo, ale zdecydowanie mniej i tteraz pod wieczor, to nawet oba jajniki dokuczaly, ale do zniesienia.

Dobranoc dziewczynki i nigdy nie jest tak zle,zeby nie moglo byc lepiej :) Pozytywne nastawienie da nam sile, ale zeby ja miec musimy sie czasem wyrwac z tego blednego kola i dac sobie czas. Ostatnio na psychoterapi doszlam do pewnego ciekawego wniosku. Jak okreslimy, ze uda sie w xiagu najblizszego roku, moze nie koniecznie w tym miesiacu, ale moze za 5 m-cy, to zostawiamy sobie przestrzen na normalne zycie i nie bedziemy sie zadreczac tak bardzo kolejnymi niepowodzeniami. Moze generalizuje, ale czesto zyjemy z miesiaca na misiac, @, liczenie, dni plodne, temp., sluz, owulacja, staranka, po owulacji, czekanie, @, placz, przeliczanie itd. Gdzie w tym wszyatkim miejsce na mnie, na zycie, znajomych... Ja sie obudzilam taka troche wyalienowana i monotematyczna, a zycie ucieka pdzez palce, tak byc nie moze i od pewnego czasu to zmieniam, a w zasadzie sie staram zmieniac, ale podazam w dobrym kierunku :) Tyle moich madrosci - rozpisalam sie i pewnie brak temu skladni, ale pewnie wiecie o co mi chodzi... Dobranoc dziewczynki, ide do sypialni, bo m pomysli, ze nie chce z nim sypiac :p

Gość ginni25
hej.moge się jakos do was dolaczyc??otoz mam maly problem. razem z mezem staramy się o drugie dziecko i zastanawiam się czy cos z tego wyszlo..mam jakies tam objawy ciąży ale sa dla mnie troszkę zastanawiające... staramy się z mezem od 5msc i mysle ze w tym msc się wkoncu udało:p troszkę to skomplikowane: od 3 msc brałam luteinę na wyregulowanie cykli ponieważ były bardzo rostrojone po tych 3msc się nastawily sa regularne co 28-29dni. w ostatnim cyklu z luteina także staranka się odbyły:), ale zmartwilo mnie to bo po odtawieniu luteiny w 28dc pojawilo się plamienie ,w 29 mocniejsze plamienie(na czerwono przypominalo to mini miesiaczke) zas 30dc plamienie na brazowo i to już przypominalo koncoweczke tak jakby usuwaly się brudy. Nigdy takiego mini okresu nie miałam.. mój okres trwal minimum 5-6 dni dość obfity i bolesny... hmm.. zrobiłam test ciążowy w 23dn cyklu pozytywny? była bladziuchna kreseczka mój maz ja widział to chyba była... powtorzylam test 3 dnia tego plamienia i wyszedł definitywnie negatywny...już nie wiem co mam teraz myslec...powtórzyć test?? isc do lekarza?? choć uważam,ze lekarz by mi zbytnio nie pomogł pewnie kazalby czekac... chciałam jeszcze dodac ze strasznie bola mnie piersi(jak nigdy) nie wiem co mam myslec;( proszę dziewczynki pomóżcie, doradzcie:) będę bardzo wdzieczna

Ginni25 najlepiej udaj sie do najblizszego laboratorium i zrob betaHCG z krwi, kosztuje ok3). 30 zl, no i masz pewnosc. Z testami sikanymi to jest roznie, a lekarz na poczatku zupelnie nic nie widzi. A beta pokazuje stezenie hormonu i jednoznacznie wskazuje czy sie udalo czy nie :) Trzymam kciuki, zeby to bylo to ♡