Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

wszytskie dziewczyny już pewnie spią smacznie :) tak jak mój mężuś ... on biedny jutro idzie na 16h do pracy :( od 6-22:( cały dzień sama w głowę dostanę :( może uda mi się jakąs koleżankę sprowadzić na kawkę......... ja miałam dzień pełen wrażeń i za cholerkę teraz nie zasnę :O

beziku nie mam zaproszenia :( spokojnie albo czat albo kafeteria tu można być i tak bardziej anonimowym :)

Cześć dziewczyny, Wczoraj robiłam test, bo @ miał być 01.09 a go nie ma. Na teście jest 1 gruba krecha i niby jest druga ale taka niewidoczna, słaba. Myślicie, że za wcześnie zrobiłam, lub może test jest szajsowaty? Już zaczynam się trochę stresować i obawiać wszystkiego. Dodam tyle, że w zeszłym tygodniu byłam na antybiotyku, stres z pracą - może to wpływa na oddalenie się @? Objawy mam takie jak na @ bóle brzucha i te nabrzmiałe bolące piersi.

Michellinko dobrze że wszystko z bobasem ok, to jest najważniejsze :) dziękujemy za komplement do zdjęcia slubnego :*

hejka 🌻 ja tez poprosze o zapeoszenie :D moj mail : kb417@wp.pl aha wczoraj probowalam zrobic z siebie blondynke :P wlosy malowalam ale wyszlam ruda :D hahahah

Hej kochane :) To mnie zostaje juz tylko kontakt z Wami tutaj na forum buuuu :( :( :( Oj Czapus chetnie zobaczylabym ten Twoj welon bo sama mialam mega dlugasny, jest co wspominac eh :( Michellinko ciesze sie ze narazie jest ok. Tylko musisz lezec i dbac o siebie. Jak sie urodzi nawet za tydzien to lekarze spokojnie dadza sobie rade. Znam kilka dziewczyn co rodzily trzy, cztery tyg przed terminem i dzieciaczki zdrowe i wcale malutkie nie byly. A najlepszym przykladem jest moj m a przeciez w tamtych czasach medycyna nie byla az tak rozwinieta :) Teraz bedzie Ci coraz ciezej i hormony beda bardzo dokuczac. Ja troche swirowalam przed porodem, np mylam okna! Tylko o tym nie mysl!! Dla zbicia czasu gralam w jakies durne gry na kompie bo inaczej przesuwalabym chyba sciany! :) Oszczedzaj sie i jak najwiecej odpoczywaj a wszytsko dobrze sie skonczy :) Katarzyna powtorz test jeszcze dzis. Jak jest po terminie @ to nie trzeba robic z porannego moczu. Ta slaba kreseczka...nie bylabym taka pewna ze nic nie wyszlo :) A najlepiej jakbys poszla na bete i wszystko byloby jasne. A co do antybiotykow - ja w pierwsza ciaze zaszlam wlasnie podczas kuracji a bylam pewna ze to niemozliwe przez chorobe. Kiedys czytalam ze niektore antybiotyki nawet wspomagaja zajscie, slyszalam tez o aspirynie. Ale dlaczego tak jest to pewnie nasza ekspertka Griszanka lepiej by wyjasnila :) Dzis obiecalam sobie ze zamiast obiadu zamawiam pizze! A co mi tam przeciez raz sie zyje! :) A to wszystko przez Czapus :)

dziewczyny powysylalam wam zaproszenia na fb: bezik,malpka,czapus i griszanka:)

Ja dzisiaj tylko tak z doskoku. Postanowilam w koncu ogarnac te moja stajnie augiasza. Przez te prace wykonczeniowe na pietrze, to kurzem i pylem zarastam, patrzec juz na to nie moge, a jak pojawil sie w koncu zapal, to nie mozna go zmarnowac ;) Mam w planie tez zrobic dzisiaj buraczki z papryka do sloikow na zime - zobaczymy na ile starczy zapalu. A tak w temacie, to dzisiaj rano, to bylam juz pewna, ze @ przyszla przedwczesnie. Tak mnie brzuch bolal i czulam jakby mi mokro bylo. W te pedy do lazienki, a tam nic. W sumie co chwile chodze i sprawdzam, bo bol ciagnie, az na nigi i krzyz, tak jak przy @. Po poludniu pojade po test ciazowy i jutro rano zrobie, moze cos sie wyjasni przed jutrzejsza wizyta u gina :) Jak ja bym chciala, zeby sie udalo 😍 Buziaczki 😘

kochanie życzę ci tego :) naprawdę wszystim wam kibicuję i czekam aż wreszcie się coś ruszy i jak już wszystkim się uda zakładamy topic o mamuśkach hehee żeby każda się mogła wszystkim podzielić:P a przede wszystkim griszanka gardło mi schnie:P szykuj na kuriera :D:D:D hahaha ja w tym roku z zapraw tylko trochę owoców zrobiłam żadnych ogórków sałatek nic jakos mi sie nie chciało

hej kobitki :) a która to która ? już michelinke znam :) i griszankotwoją focie widziałam a reszta kobitek ? jeju ale sie zakręciłam :p , biore sie za robote jak bede miała przerwe to napisze, miłego dzionka :)

Gość talusia21
witam jestem nowa i mam taki dosc głupi problem i nie wiem czy moge was zapytac o porade,otóz 4.5 tygodnia temu współzyłam z mezem bez zabezpieczenia był to jednak stosunek pod woda wiec nie mam tej 100% pewnosci czy do czegos doszło fajnie by było gdyby sie udało ale problem mam taki ze nie zapisałm nigdzi ekiedy mialam ok i nie wiem czy to były dni plodne czy nie , od 2 tyg strasznie sie czuje wszystkie objawy ciazy ale przed ok tez takie mam wiec nie jestem pewna dzis zebrało mi sie na wymioty i to dało mi do myslenia. myslicie ze jest mozliwosc bym zaszła w ciąże?

No to do 16 już szybko zleci :-D Talusia najlepsze rozwiązanie to zrób test ciazawy lub idź do przychodni i zrób badanie bhcg około 30 zl koszt Dziewczyny czy któras z was jest dobra z matematyki? Chodzi mi o dział prawdopodobieństwo :-/

jam jest bez pojęcia nawet chyba w szkole tego nie mialam albo mnie na lekcjach nie było :p byłam dziś u endokrynologa zmiejszył mi letrox na 50 bo ft4 za duże było, z ciekawości wzięłam tabletki te na poprawe płodności i mu pokazałam powiedział że mogre brać ale co 2 dni bo mają bardzo dużą ilość witamin, m już dziś swoją pierwszą witaminke wziął boje sie że mu coś będzie od nich ale musi jakoś poprawić nasionka :( 6 zadań co tak dużo ? początek roku i już zadają masakra jakaś , kobitki mam was na fb i dalej nie kumam która jest która , to forum to inny świat a na fb wogóle sie zgubiłam :p

rachunek prawdopodobieństwa to jest coś okropnego :( dostałam maila dzisiaj od nauczycielki że mogę już sobie je szybciej zrobić póki jeszcze nie urodziłam ale mile widziane na ten weekend:( duzo czasu mi dała no super :( jak nie zrobie trudno dam za tydzień bezik to witaminy w twoim wypadku szkodzą? że nie możesz brać codziennie ? dziwne nie no na fb to narazie tylko 4 was kojarze :D ciamisie dorotq griszanke i ciebie :P wczoraj i dzisiaj małe zamieszanie było :P ale mnie raczej nie idzie pomylić :P jestem z was wszystkich najgrubsza :D hahaha

ja miałam niedobór wit d , zaczęłam brać tran i po 2 miesiącach mi sie poprawiło teraz mam 31 i jest ok, w witaminkach jest wit d dużo i innych i dlatego kazał mi brać co drugi dzień , no nie wiem czy ma racje , zastanawiam sie czy go posłuchać , przecie i tak mniejszość z tych witaminek sie przyswaja , michelinko ja z kolei jestem za chuda i nie moge przytyć , mam niedoczynność to podobno powinnam więcej ważyć, może też od tego nie moge zajść bo mam sporą niedowage :( w nocy nie spalam strasznie bolała noga i kręgosłup , a ty wyspałaś sie ? kobietki co u was halooo ? :)

ja zasnęłam po 2 a o 7 juz wstałam nie mogłam spać dalej dzisiaj to samo a w dzien sie przemeczyłam i nic nie spalam myslalam ze zasne jak sie przemecze a tu kicha :(

Ja już też leze ale z telefonem w ręku :-D dostalabym chyba szału jakbym miała teraz leżeć po ciemku i patrzeć w sufit :-) co do wagi u mnie z ta tarczyca też mam wesoło jednego roku tyje 30 kilo a w następnym chudne 30 kilo i tak od paru lat :-/ więc z ciuchami mam największy problem. Jak zaszlam w ciaze sie przerazilam że tak utyje że się nie rusze już się wyobrażałam tak ogromną ledwo w futryne wchodząca :-D ale całe szczęście dopiero teraz tak brzuch mi wywalilo a jak na 35 tydzień i tylko przytylam 5 kilo uważam za sukces niektóre tyja po 20-30 kilo

hej 🖐️ michalinka mozesz dac namiary na bezika i inne dziewczynki na fb na prive ja mam was trzy ; dorotq , krzewuszke ale je juz milam wczsniej na nk i michelinke mam to mi sie nie mylicie ;p. michalinka dobrze ze to tylko byl falszywy alarm i z dzidzia jest wszystko ok i jestes w domku , bo w szpitalu masakra moja siostra ostatni miesiac ciazy w szpitalu spedzila i malo co depresji nie dostala a trzymali ja nie potzrebnie bo jak ja tydzien przed porodem wypisali to sie jej lekarz zapytal dlaczego ona wlasciwie lezy w tym szpitalu; bezik dobrze ze wyniki ci sie porawily i te witaminki tez pomoga ja ciagle w ciebie wierze i trzymam kciuki §§§§ ;) pozdrawiam was wszystkie ;* dobrej nocki ;)

Tak malpko podam ale z rana bo na telefonie to ja na fb nie lubię jakoś nie ogarniam go tam :-) tak ja spakowana wrazie co byłam ale na całe szczęście po ktg puścili mnie do domu i tak się lekarz pytał czy chce się na oddział położyć ale pytam się go czy on widzi taką potrzebę bo jak powinnam to oki ale jak mam leżeć bez sensu to wolę w domu zgodził się ze mną więc wróciłam. Siostra widzę przechlapane miała ale jest już po porodzie i ma dzidziusia przy sobie a o tamtym pewnie już zapomniała :-D