Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

cześć dziewczyny, tak sobie tu wpadłam z ciekawości i widzę, że nad zieloną herbatą się zastanawiacie. Ja jestem w 7 miesiącu i co dzień piję kawę (1-2) i zieloną herbatę. Mój gin pow., że nie widzi przeciwwskazań, a mi służy po prostu. Z perspektywy czasu Wam powiem, że nie ma się co tak przejmować tym jedzeniem/piciem. Ja na początku też byłam mocno zestresowana wszystkim, a teraz? :) Jem prawie wszystko i to do syta :D Powodzenia!

a z tym l 4 to pierwsze słyszę, że zabiorą coś z macierzyńskiego... to chyba nie jest tak...

witajcie! czasem podczytuje sobie Was - ja mam termin na 14 pazdziernik zainteresowała mnie sprawa z l4 a macierzyńskim - ja w I ciązy byłam od 4 mca na l4 - cały czas od gina i nic mi nie potrącili z macierzyńskiego. moim zdaniem ważne, zeby był ciąg zwolnień. a od kogo - tonie wazne. pozdrawiam wszytskie mamy, szczęsliwego rozwiązania zyczę!

aa i mamusia - ten wózek ma malutką gondolę, maleństwo szybko wyrośnie a jesienia i zimą dojdzie kombinezon i kocyk.

Pysiulek Ty masz inna sytuacje, bo Ty bylas juz w ciazy jak skonczyla Ci sie umowa. Mi sie skonczyla umowa jak bylam na zwolnieniu po operacji, a potem zaszlam w ciaze. U mnie to wyglada tak, ze moge miec 270 dni zwolnienia-lacznie z tym po operacji. Po uplywie tych dni lekarz bedzie mi wystawial zaswiadczenie, ze jestem niezdolna do pracy i bede dostawac zasilek rehabilitacyjny. Nie wiem ile czasu wyplacaja ten zasilek :( Jutro jade do ZUSu to sie spytam jak nie zapomne. Najlepiej bedzie jak pojdziesz do ZUSu i tam zapytasz, bo trszke sie rozni Twoja sytuacja od mojej ;) Ja wlasnie pozegnalam gosci i padam z nog :P

Doti slodki bobasek :) Ja jestem objedzona po brzegi :P Ide zaraz pod prysznic, moze sie troche rozruszam ;)

Ja juz czuje... Moze mi lekarz albo ktokolwiek inny mowic, ze za wczesnie ale ja wiem ze Je czuje. Wczoraj wieczorem tak fikalo, ze myslalam ze mi wyskoczy zaraz z brzuszka :P

Cześć laseczki. W piątek czułam pierwsze ruchy. Bardzo delikatne. Dziś znowu poczułam. Moje pierwsze ruchy: 16 tydzień 5 dni. CZAD

Gość Jo-------anna
U mnie non stop pod stetoskopem słychać bąbelki :P

Gość MamciaJ
ale wymieszane z tym L4, wiec... podanie o zasilek rehabilitacyjny sklada sie 6 tyg przed koncem zwolnienia w oddziale ZUS-u...

Gość MamciaJ
a czemu 270 dni? a nie 182?

Gość Jo-------anna
Dziewczyny a jaki typ biustonosza polecacie w ciąży? Moje piersi są niewielkie,ale czuję,że sie powiększają i mają tendencję do rozchodzenia się - tzn rozsuwają na boki,nie są zbliżone, a chciałabym aby stanik je troszkęzbliżał.

Gość Jo-------anna
Ja johnons baby. Czy jak jej tam :P

Doti, ja chyba takie powazne ruchy kolo 19tc. Wczesniej cos tam czulam jakies 'pukanie' ale nie wiem czy to to czy jelita. I to nie mialo nic wspolnego z 'musnieciem motyla' :D

jak tam Wasze samopoczucie? Bo mnie od 3 dni bola juz plecy:( i to jest ten 'bol ciezarnych" i tak bedzie do porodu :(

Gość MamciaJ
pysiulek moze udaj sie do fizjoterapeuty z bolem plecow?

Gość Nietutejsza
malentka współczuję śmierci psa, moim teściom też pies zmarł na raka i całej rodzinie było bardzo smutno. Joanna nic się nie przejmuj komentarzami, ja uwielbiam Twoje posty bo jestem tak samo nawiedzone jak Ty, cały czas sie na coś nakręcam i też chyba zwariuję do końca ciąży. Pierwsze się nakręciłam że na początku ciąży wysprzątałam cały dom różnymi śmierdzącymi środkami chemicznymi i to zaszkodziło dziecku, później brałam antybiotyk, później wysypka a i jeszcze przebywałałam długie godziny obok pieca kaflowego od którego było bardzo gorąco i zastanawiałam się czy to nie zaszkodziło dziecku, później jak byłam drugi raz chora to smarowałam się i obkłądałam przez 2 dni non stop amolem. No masakra jakaś. Ale sobie wczoraj postanowiłam, że już nic nie czytam na internecie. Ja jestem w 16 tygodniu, niestety jeszcze nie czuję ruchów ale już nie mogę sie tego doczekać :-) pamiętam z pierwszej ciąży, że to fantastyczne uczucie.

czesc Pysiulek i co z tym zusem wyniklo?? bylas kochana w szpitalach na zwiadach?:)

Gość przyszlamama1987
*********************SZCZĘŚLIWE PRZYSZLE MAMUSIE************************** NICK..................WIEK.......TYDZIEŃ CIĄŻY.............DATA PORODU Pysiulek................20............34................. ...........24.03.2012 p.KwiatPolny..........20............19 ............................17.07.2012 Igieleczka..............21............17................. . ........03.08.2012 Alcia28.................28............17................. ...........30.07.2012 przyszlamama1987...25............18..................... ......30.07.2012 Izka....................26.............16................ ...........12.08.2012 Nietutejsza...........28.............15.................. ..........13.08.2012 Kinia1109..............27............14.................. ..........19.08.2012 Doti ....................24............16....................... .....19.08.2012 Moniq123................27...........15.................. .........17.08.2012 In-flagranti...........29............13.................. ...... ....22.08.2012 Oliwia27l ............28 ............13 ............................24.08.2012 Danuti.................24..............13................ ...........28,08,201 MEGAN86...............25............14 ................... ........01.09.2012 Kama....................29............13................. . .........02.09.2012 Amefa...................23............14................ ...........03.09.2012 Jo--anna..............26............13............... . ............06.09.2012 Polcia91...............20.............11................. ...........08.09.2012 Tala1011101190.......21...........12..................... . .....09.09.2012 Dagusia82..............29.............11................. ..........10.09.2012 Wiewióreczka_........24............11................... . ......11.09.2012 MamciaJ................26.............11................. ..........11.09.2012 Malentka................24............11................. ..........11.09.2012 Kaliwia.................24...............12.............. . ...........14.09.202 Invictia..................24...........10............... ...........?.17.09.2012 Kasiulek91...............21...........10................. ..........17.09.2012 Plotka...................26............10............... .............21.09.2012 Tajeczka...............28.............10................ ........ ?.21.09.2012 BlackRosssa............27.............11................. ..........22.09.2012 aga_ton................28.............9.................. ...........24.09.2012

trafilam na babke o niezbyt milym wygladzie, mialam przeczucie ze sie z nia nie dogadam. i mialam racje:( ta kretynka tak na mnie wrzasnela ze 'zus placi do dnia porodu a puzniej radzcie sobie sami' (!) masakra jakas :(

Gość przyszlamama1987
Pysiulek a jaką ty masz sytuację jeśli można wiedzieć, bo ja będę miała płacony macierzyński z zusu, więc może jakoś ci pomogę...