Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

BR tez zastanawialam sie nad ta posciela, dzieciecy sen, ale nie potrafie znalezc zadnej opinii o niej i torche sie boje, slyszalas moze cos o niej?

Nie słyszałam nic, ale wpadłam na pomysł, aby zakupić rożek za 20 zł i zobaczyć jak to namacalnie wygląda, jak się pierze itd. :) W komplecie go akurat nie ma.

Black Rossa, Ja mam zamiar zrobic to samo z kompletem ktory tu wklejalam chyba w tamtym tygodniu. Postanowilam, ze kupie to "cos"(wieszak) na pieluszki i moze kocyk i zrobie test :) Ale najpierw zaczekam do 4 maja na potwierdzenie plci :)

Gość Nowa_84
Dzięki za wklejki dotyczące dna macicy w poszczególnych tygodniach. Nigdy tego nie widziałam, a zawsze się zastanawiałam, jak to powinno wyglądać.I śluzu też mi przybyło, czyli wszystko ok:) Fajne to forum, bo pewnie bym się schizowała w chacie. Lekarza mam dobrego i niby mogę nawet pisać do niego smsy w razie pytań, ale krępuje mnie to i jak już jestem na wizycie, to zazwyczaj zapominam o co chciałam zapytać. Właśnie oglądałam program "porodówka"... nie wiem po co ja się tym katuję. Wrzeszczą te kobiety i cierpią jak cholera, a mnie aż boli jak na to patrzę. Z drugiej strony nie mogę wyłączyć, bo czekam na moment, aż położą dzieciaczka na brzuchu. Mam nadzieję, że mi to też wszystko zrekompensuje :P Mdłości na szczęście mnie w ciąży ominęły, ale za to co noc śni mi się jakieś jedzenie :) Dziś we śnie wcinałam tort i jabłecznik... mniam. Niestety się obudziłam i nie zdążyłam dokończyć, nerwy miałam przez to okropne i już mi się dzień źle zaczął. Zresztą ja tak często jem, że zazwyczaj budzę się ok. 3ej-4tej rano i muszę chociaż jabłko wchrzamolić, bo nie zasnę :) Napady głodu i niedopinające się przez to wiosenne kurtki to zdecydowanie minusy ciąży :P

Witajcie Spiochy :P U nas dzisiaj takie ladne slonko :) Mam nadzieje, ze sie utrzyma to moze spacerek sobie po poludniu zrobie. Juz by mogla byc taka prawdziwa wiosna, bo sie nie moge zapiac w kurtce zimowej :( Dzisiaj mi jakos bruszek wyskoczyl... Wczoraj sie ogladalam ze wszystkich stron i wydawal mi sie taki maly, a dzisiaj jest wiekszy... To mozliwe? Moze mam jakies wzdecie, czy cos :P Jas coraz mocniej kopie :) Jak wstalam o 6 do toalety, to nie moglam potem zasnac tak szalal :) Co do poscieli to tak wstepnie wybralam taka: http://allegro.pl/ala-i-as-7el-kolorowe-sny-do-lozeczka-70x140-i2266638797.html I szczerze mowiac nawet nie pomyslalam, zeby poszukac opinii... Zaraz to zrobie :) Wyglada dosc solidnie, ale kto wie :P

Gość Joa-nnnna
Ja nie spie, rozkminiam co tu zrobic, bo wczoraj u ojca, tam gdzie jestem zameldowana, byl zus. Ojciec chcial podac moj aktualny adres zamieszkania ale babki nie chcialy. I teraz nie wiem co robic. Dzwonic do zusu? Jeszcze za marzec zalegaja mi z platnoscia.. A ja mam w poniedzialek badania i kaska by sie przydala...teraz moj ojciec trafil do szpitala, w domu nikogo nie ma a ja jestem pod innym adresem i nie wiem co robic...

Joanna ja bym zadzwonila na Twoim miejscu :) Masz przeciez jak sie wytlumaczyc-chcialas, zeby lekarz wpisal Ci adres zamieszkania, to sie nie zgodzil... A Ty nie mialas zwolnienia "chodzacego"?

Gość Joa-nnnna
mam chodzace :)

No ja tez zadzwoniłabym, bedzie sama spokojniejsza, kurde bardzo zadko z tego co slyszalam kontroluje z chodząćym..

Witam, ja niestety znajduję się w tej części Polski, gdzie dziś ma padać. :( Ciemno. Od 5:00 zasuwał mi pod oknem jakiś nadgorliwy ptaszek, ale nie mogłam zamknąć okna, bo dusznawo było. Jo---anna - ja też bym zadzwoniła dla świętego sposobu.

Gość Joa-nnnna
Wysla mi pismo o zmianie adresu, ale z kasa znowu sie przedluzy... moze na poczatku maja dojdzie...kasa za marzec.. a jakby to bylo moje jedyne zrodlo utrzymania, to bym z glodu umarla..

Dzien dobry! u mnie pieknie slonko swieci i zajadam sniadanko:) Nowa84 ja tez ogladam "porodowke" i caly czas sobie wmawiam ze jak one daly rade to ja tez:p ale ogolnie rzecz biorac nie chciala bym aby mnie ktos kamerowal ciekawe ile musieli im za to zaplacic?:p Joanna to fakt rzadko sie zdarzaja kontrole z zus dla ciezarnych i chodzacych nawet pierwsze slysze lepirj zadzwon to wyjasnic... a kiedy wkoncu masz lekarza w poniedz. czy we wtorek ?:)

Hej dziewczyny Ja dziś odebrałam glukoze ostatnio jak odbierałam to norma po obciążeniu glukozą 75 g po 2 godz była do 140 ja miałąm 144 więc kazał mi powtórzyć dzisiaj patrze na wyniki i robiąc te same badania mam że norma jest do 106 a ja mam 139 cholera już sama nie wiem szlak mnie trafia z tymi wynikami

Gość Joa-nnnna
W poniedzialek, bo rafal qwe wtorek nie mogl wziac wolnego, wiec przelozylismy :)

Hej. Ja wczoraj byłam na usg, pani potwierdziła że będzie dziewczynka. Mam przednie łożysko, z mała tak wszystko ok, jednak pani chciała żebym przyszła jeszcze w 24 tyg żeby zobaczyć lepiej serduszko, bo przyszłam trochę za wcześnie bo to 19tydzień. Mała dalej jest mniejsza o tydzień, nie wiem za bardzo jak to rozumieć, mi się wydaje że zaszłam później i tyle.

Gość Ulci
Pościelka piękna, wybrałaś już jakiś wzór? Mnie kiedyś ZUS skontrolował podczas tygodniowego zwolnienia...(ale to na prośbę psychicznego szefa), lepiej zadzwonić i mieć spokój. To mówicie, że z takim opóźnieniem dostajecie pieniądze z ZUSu? To skoro ja jestem dopiero od 10.04 na zwolnieniu, pierwszy miesiąc zwolnienia płaci pracodawca, czyli dopiero za maj płaci ZUS to dostanę pieniądze w lipcu?heh..chociaż mało śmieszne by to było...

Gość Joa-nnnna
To chyba tylkko moj zus taki porabany, dziewczyny dostaja w miare normalnie. :)

Joanna tez tak pamietalam, ze mialysmy razem na wtorek i cos mi nie stykalo teraz:p invictia gratuluje malej krolewny:) ja tez mialam w 13tc dziecko mniejsze o tydzien a wiem kiedy zaszlam wiec to mnie wtedy zmartwilo zobaczymy co teraz powie... ja zaraz wybieram sie z mezem do mega duzego sklepu dzidziusiowego zeby wstepnie zrobic kosztorys i upatrzyc kikla niezbednych rzeczy pomacac, dotknac, i ocenic jakosc:)

Joannna mi z krus zalegaja 2 miesiace a we wtorek juz bede miala 3 zwolnienie...

Gość Ulci
Myślę, że jednak nie ma co się martwić tym ZUSem, bo przecież ciąży udawać nie można, a dolegliwości można mieć różne..Tym bardziej masz taką pracę, że skontrolować to powinien Cię lekarz jakbyś na zwolnieniu nie była ;-) Może ta ich wizyta w ogóle dotyczyła czegoś innego, a nie kontroli czy są podstawy do zwolnienia...

Gość Ulci
Ale Ci Megan zazdroszczę...też bym chciała się wybrać na takie mega zakupy, albo chociaż popatrzeć. Cały czas słyszę "jeszcze jest za wcześnie" a przez to, że jestem strasznie niecierpliwa to słyszę to od stycznia, od razu jak zobaczyłam dwie kreski (tak na marginesie zobaczyłam je dopiero na 5 teście z kolei) stałam prawie w butach gotowa na zakupy :) Alcia, a konsultowałaś już te wyniki z lekarzem? Dziwne, że to samo badanie w tym samym miejscu, a norma się zmieniła. Wiem, że czasem normy zależą od sposobu w jaki robi się badanie, czyli w różnych miejscach norma może być różna, ale tak jak opisujesz to dziwne to jest...

Ulci dzis ide do mojego gina to sie dowiem poprzednio do 106 miałam na czczo przed glukozą a teraz mi dali tą normę po glukozie myślę że to zwykły błąd

Megan ja tez ci zazdroszczę tych zakupów mój nie chce na razie słyszeć o żadnym kupowaniu czegokolwiek hehe czasami tylko oglądamy cos w internecie i jeździliśmy raz wózki oglądać i to wszystko

hej dziewczyny ja dopiero wstalam i wszamalam sniadanko :P mialam ogromna ochote na tosty :) i zostalam taka przyszywana ciocia :) kolezanka rodzila od 1 do 8 rano i ma pieknego synusia :):):) no przesliczny jest :):) tez juz bym chcila moje kochane malenstwo przytulic:* Joanna jestem w szoku ze ZUS kontroluje c hodzacych kurde a mi lekarz tez raz wystawia zwolnienie na mieszkanie mamy i taty a raz tam gdzie ja mieszkam..... Invictia a Ty czujesz ruchy skoro masz lozysko na przedniej scianie?

Ulci - ja też mam upośledzenie cierpliwości. Jeszcze przed ciążą nieraz coś trafiłam to po cichu kupiłam i głęboko w szafie schowałam :) Mnie już skręca. Chyba zacznę niedługo malowanie ściany, bo to mnie trochę zadowoli :) Z resztą z większym brzuszkiem będzie trudniej. Alcia - te normy to raczej błąd. Jak po obciążeniu norma może być 106, skoro to jest norma po prostu. Znalazłam wypowiedź eksperta: "nieprawidłową tolerancję glukozy (IGT) rozpoznaje się po wykonaniu doustnego testu tolerancji glukozy (OGTT), kiedy w 120-tej minucie po podaniu 75g glukozy jej stężenie we krwi mieści się w przedziale 140-199mg/dl (7,8-11,0mmol/l)"

Alcia mi tez się wydaje ze tam błąd się wkradł. Ja tez juz kilka ciuszków kupiłam przed ciążą, jak na razie mamy już wózek-bo okazja była, ciuszki kupiliśmy kilka sami i resztę dostałam więc jest ich tyle że mogę powybrzydzać. Teraz znalazłam pościel, wanienke, wklad, pzrewijak i materac na allegro i w maju to kupimy. LÓŻECZKO TEŻ MAMY OD ZNAJOMYCH I ZASTANAWIAM SIĘ NAD PZREMALOWANIEM NA BIAŁO, WIĘĆ TEŻ POWOLI COŚ CHOMIKUJEMY. tAKIE WIĘKSZE ZAKUPY W MAJU ROBIMY.