Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Cześć Kobietki. Ja jestem w 39 tc termin mam na 1 lipca i spodziewam się dziewczynki. Czy Wy tak samo jak ja nie możecie sie już doczekać swoich maleństw?

PS: Zussanka, nie wiem gdzie chodzisz do ginekologa, ale zmień go. :D Właśnie wbrew pozorom przy opuchliznach, czyli przy zatrzymywaniu sie wody w organizmie należy pić co najmniej 2 litry dziennie!!! Polecam mi pomaga, razem z okładami z lodowatej wody z octem robionymi przez mojego faceta. U nas to wygląda tak: Wieża eiffla z poduszek, woda z octem w misce, dwie tetrowe pieluchy zamoczone i wyrznięte tylko trochę, nogi wysoko i jakos schodzi.

no fakt farta miałam, ale nie powiedziałabym że jestem szczęściarą;) Kocyk wyprany i jest naprawdę ładny:) Zussanka ale Ci dobrze, już praktycznie na wylocie jesteś, a u mnie dopiero 28t. Chodź twierdzę, że ta ciąża szybko mi jak do tej pory zleciała.. Teraz myślę sobie tak: czerwiec się kończy, w lipcuu wizyta u gin wielkie przygotowania, a w sierpniu czas oczekiwania:) W pierwszej ciąży mi też puchły nogi, pamiętam jak poszłam rodzić z takimi bańkami to lekarz się zdziwił, że nie leżałam z tym na patologii, to podobno bardzo niebezpieczne w ciąży.

Ej Kobitki nie straszcie... Staram sie lezec z nogami uniesionymi ale najnormalniej w swiecie nie da sie lezec caly dzien, jak mieszka sie bez rodzicow ktorzy mogliby pomoc, Mezyk tez calymi dniami w pracy. Samo sie niestety nie zrobi:/ Ale teraz postaram sie wypoczywac czesciej i efektywniej:) Motywacja jest nie oceniona:D A co do terminu to faktycznie juz niewiele zostalo. Dzisiaj dr tez powiedzial ze za tydzien bede juz w terminie, takze moze wydarzyc sie doslownie wszystko. Nie ma tego zlego, bo jak Maluch bedzie grzeczny to bede do Was pisac jak to juz po wyglada:) Moze sie przydam juz jako Ciocia dobra rada;)

Zussanka fajnie sie masz :P Tez juz bym chciala uslyszec, ze za chwile moge urodzic :) Plotka super wygladasz! :) Zdradz mi tajemnice, jak chodzisz w butach na obcasie :P

Acholek im blizej terminu, tym trudniej jest wytrzymac :P Pewnie w 39tygodniu bede juz siedziala pod drzwiami w oczekiwaniu na skurcze :P

Amefka, Ja sie chyba w szpilkach urodzilam :) Uwielbiam obcasy! Do pracy teraz(w ciazy) nosze raczej niskie sandalki lub koturny, ale wiekszosc moich butow dochodzi do 15cm :) Jak szykuje sie jakas imprezka to ja sie ciesze, ze bede mogla zalozyc swoje szpile :D Obawiam sie tylko czy moje stopy wroca do rozmiaru z przed ciazy, bo szkoda, zeby sie tyle butow zmarnowalo hahaha!

Zazdroszcze :P Ja sie urodzilam chyba w adidasach :P Lubie obcasy, ale wszystkie buty mnie obcieraja :( I od samego poczatku ciazy chodze w plaskich butach bo jakas "rozdeptana" jestem :P Jutro mam egzamin dyplomowy i ide w balerinkach hehe :P Nie ma mowy zebym na 5 minut zalozyla szpilki... W dodatku baleriny tez juz sie ciasnawe robia, ale w klapkach przeciez nie pojde... :)

no no Plotka ale laseczka z Ciewbie :):) rzeczywiscie kurcze jak Ty mozesz chodzic w szpilkach :) faaajnie Ci :) ja ubralam tylko na swoj slub a i tak dlugo nie wytrzymalam bo mnie bolaly nogi juz :P Amefka wiesz co dzis pojechalam z mama do babci bo dzwonila ze upadla i wstac nie moze i tak codziennie cos mi wyskakuje mam nadzieje ze juz jutro w koncu dotre do tego zusu;/;/

ja mam 3 lipca obrone i bede jechala na uczelnie w balerinach albo japonkach z a na chwile przed wejsciem ubiore szpilki bo glupio bede wygladac w sukience i japonkach :P:P a te kilka chwil dam rade wytrwac :)

Ale u nas burza :D Uwielbiam to :D Plotka - laska z Ciebie jak nie wiem :) Podziwiam za obcasiki. Amefko - nie napisałam wczoraj, że piękny brzuszek :) Rozumiem, że jutro trzymamy kciuki za egzamin. :D

Amefa trzymam kciuki:) Ja całą ciążę chodzę w adidasach, przed ciążą nosiłam wysokie obcasy, więc nielatwo było się przerzucić, ale teraz się czuję bezpieczniej:) Plotka super masz figurę,ja mam nadzieję że nie przytyje już zbyt wiele. Już mnie drażnią moje boczki, tzw. schabiki że je widać.. Black Rossa ja też lubię burzę, ale boję się jej, u mnie chyba też dzisiaj będzie bo coś się zbiera..

BlackRossa trzymaj i to mocno ;) Kazdy dodatkowy kciuk sie przyda hehe :) Malentka faktycznie co chwile cos ;) Moze w przyszlym tyogdniu uda Ci sie dojechac :) Tez mialam zamiar zalozyc szpilki na chwile przed wejsciem ale sa mi za male :P

Gość IBG
KONKURS DLA MAM I BRZUCHATEK! "Mamo, pokaż jak o siebie dbasz!' zorganizowany przez WAMUSIE oraz Indiana Botanic Gardens i Brzuchatki. Do wygrania atrakcyjne nagrody: suplementy diety, kosmetyki, książki. Odwiedź nas na facebooku i podeślij swoją prace konkursową już dziś: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=387976754583911&set=a.245702948811293.51919.240023819379206&type=1&theater

wiem ze jest tu duzo dziewczyn i duzo sie dzieje nie zawsze idzie na wszystko odpisac ale jest mi przykro ze ani jedna nie zauwazyla wczorajszego mojego posta odnosnie wizyty :( chyba jestem bardziej wrazliwa jak kiedys...:/

Megan widziałam widziałam. Duże to Twoje maleństwo. Cieszę się razem z Tobą że wszystko jest w porządku :) W ogóle podłóg waszych dzieci moja jest w tyle, bo w 27t ważyła 950gram :(

Megan, Kochana, rzeczywiście umknęło. Ja go przeczytałam. I to tak jest, że jak się od razu nie odpisze, to potem gdzieś można to zgubić. Już się poprawiam :) Klocuszek już z Twojego Maleństwa. Ciekawe, czy już pozostanie w takiej pozycji, czy ją zmieni jeszcze kilka razy. :)

Megan to nie Ty przypadkiem masz mało widoczny brzusio? Jeśli pomyliłam nik to przepraszam, mylą mi się te na em. u

Invictia Megan juz ma ladny brzusio :) Na poczatku nie bylo nic widac, dopiero po 20 tygodniu wystrzelila ;) U Mamci malo brzuszka widac :) Megan wybacz :* Duzo nas jest i czasem sie cos pominie. Moje posty tez czasem przechodza bez echa i chyba kazdej z nas sie to zdarzylo ;)

dziewuchy! skad wy macie takie ladne brzuszki?:) nie moge ogladac bo robie sie zazdrosna!:) moj jasko jest dzisiaj mega aktywny wiec...moze robi sobie wreszcie miejsce?:)

Czasem przez tabelki coś się pominie. Właśnie zmierzam do tego że niby małe brzuszki, a w nich już prawie 1,5kg maluchy:) Ciekawe jak to jest, pewnie zależy to od ułożenia. Mi też każdy mówi że mam mały brzusznek, no ale jeszcze ma czas urosnąć.

invictia moj co badanie to jest inaczej ulozony:) wcisnal sie gdzies w zakamarki i siedzi grzeczniutko ;)

Mi za to wszyscy mowia, ze mam wielki brzuch i pytaja sie, kiedy rodze... :P I tak zle i tak niedobrze :) Ciezarnej ciezko dogodzic hehe :)

Mój brzuszek wydaje mi się duży, ale jak mnie ktoś widzi, to mnie pyta - gdzie Ty to dziecko nosisz... W sumie fajnie, że mieszczę się dzięki temu w rzeczy sprzed ciąży, ale z drugiej strony takie ułożenie Dzidziolinki wykańcza mój kręgosłup. Każda pozycja sprawia mi ból.

Zmykam spac ;) Trzymajcie jutro za mnie kciuki :) Mam nadzieje, ze nie odjade z tego egzaminu na porodowke hehe :P Nawet przed wlasnym slubem sie tak nie stresowalam...

Amefko - jutro siedzę i trzymam kciuki. Zero czynności domowych :D Jak coś, niech Ci dziecię podpowiada. W końcu za darmo go nie dźwigasz... ;)

Amefa będzie Dobrze. Pamiętaj głowa do góry, pierś do przodu, Jasio mamę utuli, a my będziemy trzymać kciuki :)