Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Gość TATA-21
Ja zostanę tatą w połowie sierpnia :-) Już niedługo.

Plotka jak bylam chora to gin zalecil mi tantum, wiec mysle ze jest bezpieczny. nie stosowalam bo jakos przeszlo bokiem ale skoro zapisal to chyba mozna... z domowych sposobow plukanie gardla woda z sola, moze nie jest smacznie ale czasem pomaga! kuruj sie! :)

Plotka ja stosowalam Tantum Verde i mi pomogl :) Jasiowi tez nie zaszkodzil jak widac na usg ;) Pomagalo mi tez gorace mleko z maslem i miodem, ale niektorzy twierdza ze miod dodatkowo podraznia gardlo :( Czosnek tez jest dobry na przeziebienie i syrop z cebuli, ktory mozesz sama zrobic. Gdybys mieszkala w Polsce, polecilabym Ci syrop Prenalen, ale nie wiem czy u Was jest cos w tym stylu. Mozesz jeszcze plukac gardlo naparem z rumianku, albo go wypijac. Nie wolno stosowac szalwii...

Dzieki kobitki... Wlasnie umowilam sie na wizyte do swojej doktor rodzinnej i zobaczymy co mi powie.Urywam sie tez z pracy. Zajade po drodze do polskiej apteki i zapytam o ten syrop. Maja naprawde duzy wybor wszystkiego wiec moze i to uda mi sie dostac.

no wlasnie tez slyszalam ze ten wymaz pobiera sie po 36 tyg ale jak widze kinia miala wczesniej a amefa na przelomie czyli tak jak ja bo bede w 34 i 3 dni wtedy, zobaczymy co mi lekarz powie. Acholku mojaprzyjaciolka miala taka sytuacje, niecaly tydzien temu we wtorek doeszly jej wody tzn odchodzily miarowo od 9 rano i dopiero urodzila w srode o 7 rano..lekarze w sumie nic nie robili podali tylko antybiotyk na te wody plodowe no i czekali na skurcze. Plotka kup sobie cos kup bo biedna bedziesz sie meczyc w takie upaly...

Kobitki wiecie co ja dzisiaj stwierdziłam, że należałoby po moich ostatnich akcjach spakować torbę do szpitala, niech czeka w razie czego bo w sobotę przy tych skurczach w życiu nie miałabym siły i rozumu żeby się pakować... Wrzucę wszystko do pustej szuflady w komodzie z podziałem dla mnie i Mai a po ansyzm małym wypadzie w górki spakuję do torby..

Marti pewnie ze tak :) zawsze bedziesz spokojniejsza ze torba juz stoi przygotowana :)

Marti na Twoim miejscu pewnie wzielabym torbe "szpitalna" ze soba na ta wycieczke hehe :) Ja jak skoncze pranie dla Jasia tez uszykuje sobie juz torbe. Z niektorymi rzeczami bede miala niezly problem... Na przyklad staniki, ktore nosze bede musiala spakowac podczas skurczow hehe :) Zaplanowalam sobie, ze zrobie liste tego, czego jeszcze nie wlozylam do torby, poloze na samym wierzchu we walizce i maz mi zapakuje ta reszte :) Tymczasem przedstawiam Wam moj gigantyczny brzuch :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/621cb005d4567861.html

Tak patrze na to zdjecie, zaslaniam sobie reka brzuch i zastanawiam sie, jak to bedzie bez Niego... Mam rozstepy, celulit, opuchniete stopy, zaparcia, zgage i tak bym mogla wymieniac do wieczora :P Ale kocham ten Brzuszek i malego Lokatora najmocniej jak tylko moge :) Codziennie w okreslonych porach czekam az poczuje ruchy... Pewnie dziwnie bedzie przez pierwsze dni nie czuc tego, co dotychczas :) Mezus tez ostatnio powiedzial mi, ze ciezko mu sie bedzie przyzwyczaic do mojego widoku bez brzuszka :)

Witam Dziewczynki po weekendzie :) Przedłużyliśmy go sobie z Mężulkiem. Wczoraj do późna siedzieliśmy u znajomych na świeżym powietrzu, a dziś oni przyjechali i byliśmy z Zoo. U nas pogoda bardzo sprzyjająca spacerkom. Czułam się rewelacyjnie i zapomniałam o wszystkim. Czuliśmy się jak na prawdziwych wakacjach. Wszelkie troski zostały daleko za nami :) Amefko - piękny brzuchalek. Ja też do mojego tak przywykłam, że dziwnie będzie bez. Acholku - trzymam kciuki za rozwiązanie.

Amefa brzusio super tylko sie zastanawiam gdzie te rozstępy..:) Ja zakończyłam pakowanie małej i siebie, spisałam co jest do dopakowania, żeby w trakcie skurczy nie myślęc a lecieć wg listy, ale top na szczescie kilka rzeczy. Staników typowo do karmienia nie kupuję, mam takie ala sportowe, które przydadzą się w szpitalu:) No to czuję się bezpieczniej jakoś BlackRossko świetnie, że wypad się udał

Gość Kaliwia2
Achołek, pytałam Siostry - ona prawie 2 tygodnie po terminie była i wody, które jej odeszły były zielone (jakby zgniłe), potem akcja była zatrzymana i nikt nic nie dał jej na przyspieszenie porodu. Ostatecznie skończyło się tym, że jej synek był "podtruty" wodami, ale po dwóch tygodniach wszystko było happy endem. Nie dali Ci oksytocyny? Nie każą Ci chodzić, nic?? Trzymam kciuki żebys jak najszybciej tuliła maleństwo.

BlackRosssa to udany weekend :) Tez mialam ochote na zoo, ale bym sie nie pokulala miedzy tymi wszystkimi klatkami :P Marti na zdjeciu akurat widac tylko rozstepy na "boczkach". Po dwa z kazdej strony mam hehe :) Na brzuszku poza tym mam tylko na tatuazu na dole, a reszta poszla w uda i pupke :P Ale staram sie nie narzekac... Dla Jasia wszystko :)

Amefa zastanawiam się gdzie ty jesteś gruba i gdzie masz rozstępy?Wyglądasz super i masz zgrabny brzuch zastanawiam się co by mi powiedziała twoja położna jak ty tak mało przytyłaś i tak dobrze wyglądasz!!Ja dużo przytyłam aż wstyd hihi!!BR fajnie że odpoczynek udany.Marti ja miałam torby popakowane bo jadę do siebie rodzić ale po czwartkowych silnych skurczach mój M wpadł w panikę i kazał mi osobną torbę do szpitala spakować i tak zrobiłam i w razie co mam już wszytko spakowane łącznie z papierem toaletowym hihi:)Tyle że torba moja jest tak duża że wyrzucą mnie z tej porodówki z tą torbą ogromną:)Kalwia z tymi lekarzami to tak jest zwłaszcza na kasę chorych!Acholek trzymaj się na pewno wszytko będzie ok i już w końcu urodzisz!

Gość Kaliwia2
Plotka to pewnie od klimatyzacji w pracy złapałaś - Tantum Verde możesz, ja przeszłam w ciąży grypę i 2 razy zapalenie krtani, i ucha ;) spoko ;) poza tym, bierz wapno, witaminy, miód, Prenalen - ten syrop dla ciężarnych i sok z czarnej porzeczki (ma duzo wit. C i na gardło pomaga); - a jestes pewna, ze to nie alergia? Marti 884, pakuj się, pakuj ;) a na pewno przygotuj, żeby skurcze Cię nie zaskoczyły i żebyś miała co trzeba. Amefa, śliczny brzusio i gratki za 33 - ja pojutrze 31 i brzusio rośnie a ja się zastanawiam jak to będzie jak on jeszcze trochę zostanie po porodzie a lokator będzie obok przy cycu ;) to dopiero schiza można dostać...no, ale brzunio śliczny ;) BR, witamy po powrocie do naszego realnego wirtualnego świata hihi ;) Dziewczyny, mam obsesję - kupiłam Małej kolejne spodenki!!!

Gość Kaliwia2
Kinia, Dziewczyny... no wlasnie u mnie bylo na odwrót...lekarz dziś w szpitalu w którym mam rodzić (a to lekarze z AM) na kase chorych tak mi powiedział i wiem, ze ma rację - przecież przez 3 dni moje lozysko nie przewędrowlo jakiejś wielkiej drogi skoro od 15 tygodnia jest nisko i z przodu. Lekarz w Enel-medzie po prostu olał sprawę i tyle. Pocieszam się myślą, ze CC dla Małej to moze nawet lepiej - gorzej dla mnie i pokarmu, no i to, ze bede na bloku operacyjnym a nie z Piotrem razem...trudno, ważne tylko żeby to bylo zaplanowane - najgorsza jest ta niepewnosc 5 tygodni do przodu ;((((

Dziekuje Dziewczyny za mile slowa :) Kaliwia nie martw sie. Cesarka jest najbezpieczniejszym rozwiazaniem dla Ciebie i Waszego dziecka. Wyobrazam sobie jak jest Ci przykro, ze nie bedziesz z mezem w tej cudownej chwili, ale przynajmniej urodzisz szczesliwie i wiesz co Cie czeka ;) Ja na przyklad nie wiem, czy urodze naturalnie, czy beda musieli zrobic mi cesarke z powodu moich problemow z nadcisnieniem... Tobie wyznacza termin i na spokojnie zglosisz sie do szpitala po Dzidziusia :) Z laktacja tez sobie poradzisz :) Jestes madra dziewczyna i bedziesz wiedziala co robic, zeby karmic Maluszka :)

Kalwia ja też bym nie chciała CC ale jak będzie trzeba to nie ma wyjścia myśl tylko o tym żeby z dzidzią było wszystko ok. to najważniejsze:)

Gość Kaliwia2
jestescie Kochane ide wypic sok marchwiowy i chyba ide spac, mialam dzisiaj troche stresu...;(

Czesc dziewczyny Ja juz od godziny siedzę w pracy, dobrze że rano jest troszkę chłodniej :) . Wczoraj miałam wizytę u mojego gina robił USG itd ale ani nie podał wagi ani nic potwierdził tylko kolejny raz że to dziewczynka. A tak w ogóle to trochę lipa bo on od przyszłego tygodnia idzie na urlop na 2 tyg czyli jak wróci to ja będę w 39 tyg mam nadzieję że nie urodzę do tego czasu, chociaż coraz gorzej się czuje i strasznie mi ciężko :/ Co do cc to powiem wam że ja tak okropnie boję się porodu że chyba bym wolała mieć cc, ale nic się na to nie zapowiada bo malutka jest cały czas odwrócona główką w dół !!! Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 2 sierpnia ciekawe czy doczekam :)

Alcia fajnie e z małą wszytko ok.Ja miałam dziś okropną noc brzuch mnie bolał zupełnie jak bym miła okres i teraz już wstałam bo cały czas boli.Dobrze że dziś jadę do lekarza.Jestem ciekawa co powie.

Kinia mnie wczoraj wieczorem i przez całą noc zresztą mała tak uciskała na żołądek że cały wieczór wymiotowałam, na szczęście dzisiaj już się inaczej ułożyła. Daj znać co ci lekarz powiedział na temat tego bolącego brzucha.

Witam, No mamy te terminy w czasie wakacji i ja też się boję, że mój sobie wyjedzie na urlop. I to właśnie teraz, kiedy przypadają nam najtrudniejsze czasy... Alciu - obyś dotrwała w spokoju :) Kiniu- dobrze, że masz dzisiaj wizytę. Ja wczoraj zamówiłam laktator z Tommee Tippiee. Mam nadzieję, że będę z niego zadowolona.

dziewczyny możecie napisać co z kosmetyków szczególnie tych aptecznych macie dla siebie i dla maleństwa?

Gość NOWE AUKCJE
zapraszam: http://allegro.pl/dla-dziewczynki-lub-chlopca-roz-56-68-next-i-inne-i2466243406.html Dostępne jeszcze są: 4,żólty bawełniany komplet z kotkiem polski r.68 8,welurowy mikołajek r.62-68 15,pomarańczowy pajac z polaru i biały z wełenki r.62 16,"St.Berrard" ogrodniczki sztruksowe r.56 20. body z autkami r. w/mnie 62 22,body 3szt. z różowym królikiem r.56-62 24,granatowa bluza z kapturem r.56-62 27,bluzeczki 3szt. białe i kremowa r. 56-62-68 28,body żółte i biała + żółta bluzeczka r.62 29, dwie śliczne czapeczki na lato dla noworodka 30, granatowe welurowe śpiochy r. 62-68 31, ciepły kombinezonik biały r. 56-62

Alciu - ja dopiero zaczynam kompletować te produkty :) Mam już w domu: sól fizjologiczną, zamówione: pampersy (pieluchy i chusteczki), bella poporodowa, wkładki laktacyjne (razem z laktatorem). Pewnie w tym tygodniu dokupię: siatkowe majciory, kosmetyki "mini" dla mnie (do szpitala), maść na brodawki, i co tam mi jeszcze pod rękę podejdzie :)

Hej dziewczynki! Alciu współczuję wymiotów, ale na szczęście dzisiaj czujesz sie już lepiej. Jeśli chodzi o rzeczy apteczne wkleję Ci listę z zamówienia : 1. Maltan, pielęgnacja brodawek sutkowych w okresie ciąży i karmienia, 40 ml 17.09 1szt. 17.09 2. Mustela Bebe, krem przeciw odparzeniom, 50 ml 18.99 1szt. 18.99 3. Octenisept, dezynfekcja skóry i błon śluzowych, 50ml (atomizer) 22.69 1szt. 22.69 4. Paracetamol Hasco, 500 mg, tabletki powlekane, 15 szt 3.89 1szt. 3.89 5. Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt 14.39 1szt. 14.39 6. Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci, 125 g 17.64 1szt. 17.64 7. Tantum Rosa, 500 mg, proszek, (import równoległy )InPh, 10 sasz. 26.49 1szt. 26.49 Oprócz tego kupiłam ale już w sklepie podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, mydło biały jeleń, kosmetyki bambino dla małej, wkładki laktacyjne, pieluchy i chusteczki dla małej, pałeczki do ucha, kindi-kwadratowe suche chusteczki chyba tyle:) Ja wczoraj zakupiłam koszulę do porodu i zamówiłam na allegro 2 koszule do karmienia więc mam już wsio. Torba spakowana, bierzemy ją na wszelki wypadek do samochodu na nasze ini wakacje niech w razie czego będzie

Hej dziewczyny :) dzis wstalam w koncu nie obolala..hehe jak dobrze...:) i zaczynamy 31 tydzien!!:) jeszcze tak daleko..... Amefa swietnie sie trzymasz!:) tez sie zastanawiam ostatnio z moim mezem jak to bedzie pozniej bez brzuszka...alee mysle ze bedzie tak zajete malenstwem ze nie bedziemy o tym myslec heeh :) Alciu dotrzymasz do 2 sierpnia zobaczysz..:):) Kinia daj znac jak po wizycie u lekarza. Alciu ja kupilam wczoraj octenisept, masc Bepanthen na brodawki plus na odparzenia dla malenstwa, wkladki laktacyjne juz mam, podpaski maxi tez, gaziki jalowe, pampersy kupie dopiero po porodzie dlatego ze nie qwiem jak wielkie bedzie dziecko i nie wiem czy kupic 1 czy 2, przyjaciolka teraz urodzila i maly ma 62 cm czyli od razu 2 wchodza na niego...sudocrem mam ale nie pakuje do szpitala bo u nas daja w szpitalu do domu dla kazdej, musze jeszcze dokupic 2 koszule do szpitala plus papcie i jak znajde gdzies to probki kosmetykow dla mnie :)

pewnie Marti bierz ze soba ta torbe bedziesz spokojniejsza :):) ja tez mysle ze tak za trzy tygodnie zaczne sie pakowac

Marti kochana dziękuje ci bardzo za listę :) Koszule do porodu kupowałaś w sklepie czy na necie? Życzę udanych wakacji :) ja już się raczej nie ruszam bo w czwartek zaczynam 37 tydz i ciężko mi się chodzi :/ eh ale nadrobimy za rok wspólnymi wakacjami z maleństwem :)