Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolendraaaax

czy ciężko załatwić cesarkę?

Polecane posty

Gość kolendraaaax

witam. powoli znaczynam rozglądać się za szpitalem. czy wiecie może gdzie we wrocku można bez problemu umówić się na cesarkę? oczywiście nie za darmo. proszę o jakieś wskazówki. nie mam na razie wskazan ale jestem zdecydowana na cc. o powodach tutaj nie piszemy tylko proszę o konkrety.

Gość xdxd
ja co prawda konkretnych wskazan nie mialam ale cala ciaze ledwo lazilam przez bol kregoslupa i zaswiadczenie o cesarce wydal mi ortopeda.... ale kolezanka nie miala takiego problemu i tez zalatwila u ortopedy udajac ze ja boli.... z tym ze my w warszawie... moze poudawaj u ortopedy bol kregoslupa ze boli jak chodzisz i nie mozesz spac w nocy bo ci lupie w krzyzu i moze da zaswiadczenie... a z kregosupem to jest tak ze w ciazy cie nikt nie sprawdzi bo ani rtg ani rezonansu ani tomografi nikt ci nie zrobi :)

Gość kolendraaaax
dzięki za radę jesłi nic nie załatwię bede musiałą kombinować właśnie z jakimś zaświadczeniem od specjalisty..

Gość mokinka
Dokładnie. Ortopeda. Ale przemyśl sprawę z cc. ja po zabiegu miałam zakrzep....

Gość mama_pierwszy_raz
no wlasnie , warto? nie lepiej rodzic naturalnie?

Gość kolendraaaax
to moja świadoma decyzja i proszę was specjalnie zaznaczyłam że nie na ten temat jest topik znam powikłania po cc i znam powikłania po pn( zarówna dla matki i dziecka co gorsze!)

Gość kolendraaaax
za dużo było w moim otoczeniu powikłan u dzieci rodzonych sn, więc wolę ja cierpiec niż narazic dziecko

Gość idź do corfamedu do doktora
barcikowskiego i umów sie z nim na cesarkę

Gość mama 4
Rodziłam 3 razy i mam porównanie. I zdecydowanie polecam poród sn, ale z opłaconą położna i ze znieczuleniem- koszt taki sam albo i mniejszy. Decyzję należałoby pozostawić każdej kobiecie, ale poinformować o wszelkich za i przeciw przy cc. Bo sprawa nie wyglada tak rózowo jak się większości wydaje.

Gość mama 4
autorko widać, że nie znasz powikłań po cc. Ja aboslutnie nie będe cie przekonywać, ale poczytaj o zespole mokrego płuca u noworodka. Jedno z moich bliźniaków miało.

Gość kolendraaaax
idx do corfamedu-haha jestem pacjętką dr barcikowskiego :) nie miałam pojęcia że pracuje w szpitalu możesz napisać w jakim?

Gość łohohoho
a zespół niedotlenienia czy innych ciekawostek podczas sn brałaś pod uwagę?

Gość kiziamyzia 29
ludzie.... autorka pisze jak byk że nie prosi o opinie na temat cc a wy jak zwykle swoje ja nie rozumiem czy wy czytać nie umiecie? ja rodziłam akurat przez cc i sn. cesarkę wspominam jak marzenie, poród naturalny koszmar, a dziecko omal się nie udusiło i co? nie o tym jest temat!!!!!!

Gość nie zesrajcie sie
z tymi cesarkami czasem delikatne to wszystko jak nie wiem co moze na mozg ci cos pomoze

Gość kolendraaaax
dziewczyny :( prosiłam o namiary na lekarzy a nie o namawianie na poród naturalny :( czy tak ciężko wam zrozumieć że to moja świadoma decyzja i ja poniosę wszelkie jej konsekwencje?

Gość mamajuliiadama
No ja rodziłam i tak i tak. I nigdy wiecej nie chcialabym rodzic SN. Po cesarce w ciagu kilku dni bylam na chodzie - nie moglam dzwigac - oczywiste... ale szybko doszlam do siebie.. Po SN cierpialam prawie 2 miesiace.. tak wiec kazda kobieta jest inna -- jedna chce sn inna cc... i uwazam ze kazda ma prawo wyboru..

autorko - znajdz inne forum, dobrze rade tutaj na kafe zalozysz temat i pytasz o jedno, a odpowiedz uzyskasz na drugie napiszesz ze sadzisz tak, to cie beda wyzywac albo namawiac na cos innego ja mam 23lata, ciagle czytam, przegladam internet w poszukiwaniu informacji nt porodu, dzieci itp w koncu kiedys mnie to tez czeka i tez jestem za cesarka na 100%

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
O jacie naprawdę u ortopedy tak łatwo dostac wskazanie na cesarkę?? Kurcze, żebym ja to wcześniej wiedziała! Tak mi w biodrach i spojeniu łonowym łupało, że jak poszłam na zakupy to później 4 dni się ruszac nie mogłam! :D 5 msc temu rodziłam siłami natury i już wiem, że nigdy więcej naturalnego porodu! :P Przy następnej ciąży lecę do ortopedy z bólami i biorę cesarkę! :D Ale to pewnie prywatnie i nie u każdego lekarza? Jak to jest?

Gość ja miałam papier od
psychiatry, że boje się powikłan i nie ma czasu juz na terapie, bo ciąza zbyt zaawansowana

po cesarce też mogą być problemy,z oddychaniem na przykład,bo poród sn pobudza dziecko do tego,a cesarka nie...ale u mnie nic takeigo nei miało miejsca,za to po cesarce naciagnięto dziecku mięsień ;) ale szybko rehabilitacja przyniosła poprawę,bo już po 2 tyg.gorsze jest u nas to że syn ma nadwrażliwość na dotyk,nie postawiono 100% diagnozy ale 2 lekarzy powiedziało,ze to przez cesarkę

Gość xiii
ja nie mialam problemów. Ciąże prowadził lekarz, który pracuje w szpitalu. Zgodził sie na cc bez problemów, bez żadnej opłaty. Swoją drogą, cc wspominam naprawde super, ekspresowo doszlam do siebie, w zasadzie po powrocie ze szpitala normalnie funkcjonowałam. Blizna jest tak niewielka że nie warto o niej wspominac. A więcej powiklań jednak wystepuje po porodzie sn.

zagadaj z ordynatorem odzdziału i odpłatnie pewnie zrobią cc. Ja 5miesięcy temu miałam ze wskazań okulistycznych. I powiem, że jestem zadowolona, żadnych powikłań, ból? jaki ból nie przesadzajcie. dzidzia zdrowiutka;) wszyscy zadowoleni

Gość mireczkaa
autorko, a ja poradziłabym inaczej, Poszukaj prywatnej kliniki , która ma kontrakt z NFZ. Mam dwie znajome, które w szpitalu opłaciły cesarkę i rodziły naturalnie. Nie masz żadnej gwarancji po prostu.

Gość yksińska
Agnieszko jesteś jeszcze młoda i czytasz za duzo pustych wypowiedzi. Wiesz co to jest choroba zakrzepowa, albo mokre płuca u noworodka? Nie jest to tak bajkowo jak opisuje większośc kobiet. Powikłania są i są częste. I niechodzi o to, ze poród ma boleć.

Gość gość
Lepiej jest rodzić naturalnie :)

Gość następna mamuśka
która nie potrafi czytać ze zrozumieniem kurwa czy temat brzmiał jak lepiej rodzić dlaczego wy matki nie potraficie ze zrozumieniem zinterpretować i odnieść się do pytania Mania a ty masz porównianie żeby tak napisać czy zwyczajnie wszystkie rozumy pozjadałaś?

Gość mireczkaa
oj tam, wiadomo, że poród naturalny jest lepszy dla dziecka. Tylko, czy w dzisiejszych czasach mamy jeszcze szansę na poród naturalny? Nie sądzę :) Chociaż znam jedną babkę, która w domu rodziła :) W dzisiejszych czasach cesarka to żaden problem- jesli się ma kase. Lepiej jest pójść do kliniki, bo przynajmniej człowiek ma gwarancję! A ze szpitalami różnie bywa. Nie wnikam w przyczyny cesarki u autorki, ale powiem, że porós SN ze znieczuleniem warty jest rozważenia :)