Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajniczekytiuytiuytryiut

pyt.do policjanta/prawnika

Polecane posty

Gość Ja bym zadzwonił na jego miejs
Wiem o co Ci chodzi, wiem, że nie chodzi o kasę. Ja też kiedyś walczyłem o swoje prawa, nie ważne czego to dotyczyło. Możesz spróbować zgłosić sprawę do Rzecznika Praw Obywatelskich, mnie pomogła ta instytucja, jak masz możliwość, to pofatygujcie się z mężem osobiście to oddziału na wasz region.

Ja bym zadzwonił....dzięki za pomoc;-)jedynie Twoje odpowiedzi dotyczyły pytania;-)wszystkich innych przepraszam za odmiany, kropki i przecinki postawione nie tam, gdzie trzeba;-)i pomyśleć, że nawet to, może być powodem, by kogoś nazwać kurwą;-)

Gość tomaszekk kk
Masz 7 dni na odwolanie sie od mandatu ktory podpisales - powod :stres,policjant Cie zmusil psychicznie itd

Nie ma za co, wszystkiego dobrego ;) Na razie.

Gość tomaszekk kk
czyli moje odpowiedzi nie tyczyly sie pytania .... chyba jednak znalazlasten dyplom co masz na półce. 22:01 [zgłoś do usunięcia] tomaszekk kk

Gość porsytona
Niestety moim zdaniem nic nie zdziałasz. On był pod wpływem alkoholu i to już jego sprawa, że nie pamięta. każdy może powiedzieć że był pijany i nie wie co robił... Tak samo jak człowieka zabije po pijaku i nie pamięta to ma za to nie odpowiadać?

tomaszekkk, po co odpowiadasz na post głąba? po co piszesz z głupią kobietą? jeśli jesteś konsekwentny to nie wypowiadaj się, bo przecież nie warto odpowiadac na posty osoby, która jest głupia, ale z dyplomem?po co to robisz?

porsytona- nie chodzi o czyny, tylko o sam fakt podpisania mandatu

Gość tomaszekk kk
mam malutka nadzieje ze wleje deczko oliwy do tej pustej lepetyny, ale swiata nie uratuje. powodzenia w walce z wiatrakami za ktra zaplacisz podwójnie.

tomaszekkk- pierdol się ;-)

Gość porsytona
No to podpisał. I faktem jest to, że nikt mu nie kazał się tak upijać żeby nie pamiętać. Na siłę chyba nikt mu nie wlewał. :) W momencie podpisania wydaje mi się poczytalny ponieważ dał radę podpisać. I powinnaś się cieszyć że skończyło się tylko na mandacie.

nie chodzi o kasę;-)

Gość tomaszekk kk
zamkne ten temat jednym grzecznym pytaNIEM czy twoj maz potrafi udowodnic (badanie alkomatem z atestem na komendzie/pogotowiu/strazy miejskie) ze był tak pijany ze nie wiedzial co podpisuje ??? dodam te ze znanie swiadka typu kolega (ktory pewnei tez dostal mandat) nie bedzie mialo zadnej wartosci dowodowej.

porysytona- jak mam Ci przetłumaczyć, że żaden z chłopaków nic nie pamieta? chodzi mi o to, czy można wlepić mandat i nakłonic do podpisania pijanego, tylko o to! nie doszukuj się filozofii odnosnie picia, kto ile i dlaczego, bo nie o to chodzi w moim pytaniu!

Gość tomaszekk kk
Skoro mandat został przyjęty to postępowanie jest już prawomocnie zakończone. w ciągu 7 dni od nałożenia mandatu można go przesłać do Sądu Grodzkiego właściwego miejscowo kwestionując czyn za który mandat został nałożony. Prawomocny mandat karny może być uchylony tylko przez Sąd. pozdrawiam.

Po prostu zgłoś się do RPO i zapytaj o to. Jeśli walka jest możliwa o ten mandat, będziesz mogła ją podjąć. Teraz już się wyłączam, muszę być konsekwentny, pa :)

tomaszekkkk- trzeżwy kolega jako jedyny nie dostał mandatu (a swoją drogą dlaczego? a może to on zachowywał się najgłośniej i zrobił coś, co zdenerwowało sąsiadów?może to akurat on był agresywny?policjanci pomysleli stereotypowo-wlepimy mandaty pijanym, bo tak najprościej) a po drugie nie odpisuj na moje posty, bo jestem niespełna rozumu i głupoty piszę....i jestem do tego głąbem, także niewarto...szkoda Twojego cennego czasu na taką idiotkę, jak ja, bajo;-)BĄDŹ KONSEKWENTNY!!!!!!

ja bym zadzwonił.....;-);-);-)

Gość porsytona
Czytaj uważnie skoro podpisał to znaczy, że był poczytalny i wiedział co robi. Chyba nikt za niego nie podpisał i nie wsadził do gardła tego mandatu. Kogo obchodzi, że tak się upili, że nie pamiętają?

Gość tomaszekk kk
nie odpisuje tylko dla ciebie, moze trafi sie jeszcze taki manekin jak ty z tak idiotycznym pytaniem to se przeczyta bez zasmeicania forum.

Gość porsytona
O i co mówi ten trzeźwy kolega? Sami podpisali? Policjanci zmusili?

tomaszekkkk- po co tracisz czas na takie manekiny jak my!!!!!!!!!!jesteś śmieszny gościu!!!!!!!!!!!!!!

Gość tomaszekk kk
pomagając debilom nie uważam ze tracę czas, wręcz przeciwnie robię cos dobrego. to juz 4 dobry uczynek dzisiejszego dnia. nie musisz dziekowac.

podpisali sami, skoro na mandatach widnieją ich podpisy,to oczywiste, no kurwa jak mam jeszcze to napisać, że oni nic nie pamiętają! że byli pijani! dopiero rano kierowca zadzwonił do każdego z nich,żeby szukali mandatów w kurtkach, a oni byli w szoku,ze coś takiego miała miejsce, chodzi o to, czy pijanego traktuje się tak samo jak trzeżwego, może policjanci powinni poczekać aż chłopcy wytrzeźwieją? porozmawiać?posłuchać wyjaśnień? popytać sąsiadów?

Gość porsytona
Kodeks wykroczeń Art. 51. 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. 2. Jeżeli czyn określony w 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Gość porsytona
I chyba wszystko jasne. Osoby pod wpływem traktuje się tak samo a w niektórych wypadkach nawet ostrzej :) I proszę nie unoś się bo chcę Ci pomóc.

Gość tomaszekk kk
porsytona - widze ze czytasz czytasz i nie kumasz. LASCE CHODZI O TO CZY PIJANY MOZE PODPISAC MANDAT I TYLKO O TO !! gdyby był otak jak piszesz autorko, ze twoj men mowi ze podpisze bo jestem pijany i musze wytrzezwiec zeby wiedziec co podpisuje to trzezwial by w izbie, z rana mandat za zaklucani 50 pln + 300 za izbe + zajebana kasa z portfela. i nic nie udowodnisz bo byles tak pijany ze nie pamietasz.

tomaszekkk- to może wykorzystaj swoją inteligencję i pomagaj ludziom na swoim poziomie- madrym, wszechwiedzącym etc.? warto tak debilom odpisywać? przeszkocz na inne forum ,może natkniesz się na jakąś ciekawszą konwersację, po co zaniżasz swój poziom?;-)dzięki za odpisy, to dla mnie zaszczyt, że odpisujesz mi, takiemu debilowi;-);-)a swoją drogą, gdyby mój post Cię nie zainteresował to chuja być odpisał;-)ale to tak na marginesie;-);-)narta leszczu;-)

nie chodzi o kasę;-0

dzięki wszystkim za odpisy, dobranoc;-)