Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajniczekytiuytiuytryiut

pyt.do policjanta/prawnika

Polecane posty

mój mąż razem z kolegami byli na imprezce u znajomego, ostro popili, zabalowali do 2 nad ranem, zachowywali się głośno więc sasiedzi wezwali policję-ok.z tym się zgadzam. Wszystkim wlepili po mandacie 50 zł. art.5. tylko chodzi o to, że mój mąż nic nie pamięta, całkowice nieświadomie podpisał mandat, nic nie pamięta!czy nietrzeźwego można zmusić do podpisania mandatu? cała akcja rozgrywała się na dworze, policjanci nawet nie dociekali w którym mieszkaniu rozgrywała się impreza (cała paczka była już na dworze w momencie przyjazdu policji)wlepili mandaty i kropka! jeden z kolegów podobno się śmiał z policjanta i podał na początku nieprawdziwe dane i ma sprwe w sądzie! ale też absolutnie nic nie pamięta, chłopcy nic nie pamiętają!czy policjanci mieli prawo nietrzeźwym wlepić mandaty??

Gość grdyk
wstyd!!! mąż chuligan i pijak :o

Niech zapłaci te pięć dych, wstydu nie macie? :O Policja miała prawo tak zrobisz, ciesz się, że za izbę wytrzeźwień nie trafili. W ogóle co ty myślisz, że policjanci będą czekać, aż szanowny pan zacznie kontaktować? :O

Gość esdfgvhgfrdeswsedfg
czy ty jestes pokurwiona?

Gość tomaszekk kk
nie byli przewiezieni na komisariat nie ma badania alkomatem, wiec pies wpisal pewnie ze był podpity albo nawet trzezwy. podpisany mandat mozna uniewaznic sadownie, gra niewarta swieczki.

tak jestem pokurwiona debilu, nie macie wiedzy prawnej to się nie wypowiadajcie! to pytanie kieruję do kogoś kompetentnego jak zaznaczyłam w pytaniu a nie do was głąby!

Gość esdfgvhgfrdeswsedfg
bahahahahahahhaahhahaahhaha ty jebana kurwo nie trzeba miec wiedzy prawniczej zeby na to pytanie odpowiedziec, trzeba miec wiedze ogolna ale ty nie masz nawet tego gimbusie za 5 zeta tak to jest jak sie nawet zawodowki konczyc nie chcialo buehehehhehehe ty dziwko bez szkoly

grdyk- uważaj co piszesz! nie było żadnej agresji ze strony meża i kolegów,żadnych wyzwisk! od męża się odpierdol!

Gość grdyk
głąby to chłopcy. Pić nie umieją i nic nie pamiętają na dodatek :D

esddeerr czy jak Ci tam- to się jeszcze okaże, kto ma rację, ja czy gliny! nie zostawię tak tego! a co do wykształcenia,to mogę przesłac Ci skan dyplomu i zaswiadczenie,że nadal się uczę, w przeciwienstwie do Ciebie kmieciu. Ach, szczerze mnie rozbawił ten zarzut odnośnie wykształcenia;-)

ależ oczywiscie,że chłopcy pić nie umieją, absolutnie się z tym zgadzam;-)

@ pytajniczekytiuytiuytryiut Twój mąż, bez względu na to, czy podpisałby mandat, czy nie (wówczas sprawa w sądzie i jeszcze większe koszty), to i tak podlega karze. Poza tym, zakłada się,że osoba, która spożywa alkohol, liczy się ze wszystkimi konsekwencjami swoich przyszłych działań. Bez względu, czy ktoś jest pijany, czy nie, ma prawo dostać mandat. Wówczas byli na tyle śwadomi, że przyjeli mandat i go podpisali.

Gość esdfgvhgfrdeswsedfg
no to pokaz kurwiszonie :D

Gość tomaszekk kk
ehhh maja po czesci racje piszac ze jestes głabem ... nawet z dypolem ale głab. Mandat podpisany = przyznanie do popełnionego wykroczenia. Odwołac mozna się zawsze (do 7dni od wystawienia) Odwołanie nic nie da bo usłyszysz w sądzie, że odwołanie od mandatu możliwe jest tylko i wyłącznie w przypadku kiedy został nałozony za czyn, który nie podlega karze (na przykład jak masz wypisane na kwitku "mandat za patrzenie w górę") wiem, doświadczyłem. Szans na odwołanie się od mandatu w innym przypadku niż za czyn, który nie podlega karze, nie ma żadnych. W sytuacjach kontrowersyjnych nigdy nie podpisujcie mandatów.

Gość esdfgvhgfrdeswsedfg
oto dowod twojego niewyksztalcenia i debilizmu : "mój mąż razem z kolegami byli na imprezce u znajomego" buahahahaha ty szmato naucz sie pisac poprawnie plx plx plx MOJ MAZ RAZEM Z KOLEGAMI BYL... ON ROZUMIESZ ZDZIRO? ON JEDEN LICZBA POJEDYNCZA ODMIENIAJ DO CZASOWNIKA A NIE GLUPIE PYTANIA ZADAJESZ... WIEDZO PRAWNICZA OD SIEDMIU BOLESCI PLACZ MI RZEKE gin suko! ave!

Gość Ja bym zadzwonił na jego miejs
Polecam to forum http://forumprawne.org/, nie dyskutuj z ludźmi z kafeterii, ludzie, którzy tu piszą to barachło, które chce się lepiej poczuć, kozacząc w internecie.

podaj e-mail chuju, a Ty mi pokaż swój, jak znam życie to chuja masz;-)kurwa, dyplom mam na półce!!!!ale mam polewkę;-)

Gość tomaszekk kk
ok dyplom masz a masz deko rozumu ... zdrowego rozsądku ?? warto za 50 pln lazic po sadach czy komisariatach, brac w pracy wolne na sprawy przesluchania itd. ?? opyla sie ?? zaplac jebane 50 pln zacisnij zeby jak to taki majatek i tyle.

zbombardowana_laleczka Te zmiany są moim zdaniem spowodowane tym, że ceny internetu są niskie. Kiedyś internet był medium w pewien sposób luksusowym, teraz zwiększył się dostęp do sieci, oznacza to również, że zwiększyła się liczba chamów i prostaków, ewentualnie ludzi, którzy nie mają gdzie wyładować stresu. Internet wszystko przyjmie, jak to mówią.

Gość Dyplom masz na pólce?
No to twój język dobitnie świadczy o tym, że dyplom dzis może byle kto dostać:O A jesli chodzi o twoje pytanie-tak, mogli wlepić mandat pijanemu pieniaczowi i niech sie cieszy, że tak sie to skończyło:O

LUDZIE!!!!! czy wy myślicie,że ja pisząć post na kafe w 30 sek. zwracam uwagę na błedy stylistyczne, odmiany i interpunkcję!!!!???? chodzi o sens wypowiedzi!!!!o ile się nie mylę, kafe to nie forum polonistyczne, gdzie chwalimy się kwiecistym jeżykiem;-)ech...szkoda słów....napisałam, do kogo skierowane jest pytanie, po co kurwa niezainteresowani tu wchodzą!!!!!!!!?????????jaśniej już nie mogłam określić, do kogo kieruję swoje pytanie!!!!!!

tak, kafe to odpowiednie miejsce, by pisac poprawnym językiem, widac, kto odpowiada na pytania;-)chamstwem odpowiadam za chamstwo;-)moje odpowiedzi, tu na kafe, nie świadczą absolutnie o tym, czy mam kulturę, czy też nie, jaką mam wiedzę,jakie wykształcenie etc. ludzie! co do dyplomu! niewiele osób miała taką średnią na studiach jak ja....ale niestety nie jestem w stanie wam tego udowodnić...;-)pozdro;-)

Raczej ciężko wykręcić się z już podpisanego mandatu autorko. Ludzie piszą żebyś się cieszyła, że to się tak tylko skończyło, inaczej skończyć się nie mogło (znaczy gorzej) skoro mąż tylko spokój zakłócał. Ale takie niestety podejście Polaków. Napiszesz, że Ci zęby wybili to chcą żebyś siedziała cicho i się cieszyła, że Cie nie zabili. Jeśli tak Ci zależy na walce o ten mandat, wejdź na forum, którego adres wpisałem. Tam będziesz mogła opisać problem i nie obawiać się, że odpiszą Ci debile. Można to porównać do pałacu i chlewu dla świń. Świni do pałacu nie wpuszczą, ale księcia do chlewu muszą, taki mały żarcik :). Pozdro.

macie proste myslenie, bardzo stereotypowe: pijany=chamski, agresywny, mandat mu!!!!! poszerzcie swoje horyzonty!!!!!!

pytajniczekytiuytiuytryiut Nie próbuj zmieniać bydła, nie uda się. Przejedź się tramwajem, zobacz z jakim zapałem ludzie czytają fakt, chłonąc każde słowo.

Pewnie na tym forum wszyscy są abstynentami :).

mój mąż spokoju nie zakłócał, potwierdzi to kierowca imprezowiczów, który był z chłopcami w mieszkaniu, policjanci nawet nie rozmawiali z sąsiadami, nawet z osoba która wezwała policję!wlepili mandaty i kropka!wiem, że mandat podpisany, ale nieświadomie tak???a gdyby na mandacie była kwota 1000zł???? albo byłby to jakikolwiek inny dokument???? DLA JASNOŚCI: nie chodzi o głupie 50 zł. tylko o fakt! czy nie doszło do nadużycia władzy! czyli pijanemu można każdy dokument pod nos podsunąć??