Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara vyga

Do starych użytkowników kafeterii (takich z min. 5letnim stażem)

Polecane posty

Gość stara vyga
A ja nie uważam, że to my się starzejemy. Sądzę, że poziom inteligencji młodzieży znacznie się obniżył. Tematy o kupach, antykoncepcji, zerwaniu z chłopakiem przez sms.. Np taka Carrie Bradshaw przez 10 tematów każdy po 100 stron opisuje, jak rzuca faceta bawiąc się nim jak marionetką. W między czasie zakłada tysiąc tematów o tym, że: pije kawę, idzie na uczelnię, pije sok, smaży parówki, idzie po wódkę. Jakaś 123Sizto (moze przekręciłam) w każdym topiku pisze o sukienkach i lakierach do paznokci. Takich przykładów mogę mnożyć tysiące. Pojawia sie jakiś fajny, światopoglądowy temat, w którym można podyskutować, wymienić się opiniami, poznać nowe stanowiska - pustka :o Może wypowie się Musztarda (którą np bardzo szanuję za wiedzę, merytoryczne podejście do poważnych tematów, jak trzeba to szydzi i się wygłupia, ale jest człowiekiem mądrym, oczytanym), Shatyn, Myrevin, Anouk, no ale to na palcach jednej ręki można wymienić. Niestety, opanowała nas epoka kupy i brokatu.

Gość stara vyga
Blondiii - też pozdrawiam :) Dobrze, że ktoś tu jeszcze zachowuje resztki zdrowego rozsądku :)

ja na kafe jestem...z 3 lata?czyli krotko...ale wiecie,ze ten zastoj to zauwazylam jakos tak...od roku? wczesniej mąż mnie musiał uciszać bo budziłam go śmiejac sie na caly dom z podszywów:)to byly czasy.....:) malo tego!to samo tyczy sie czatow,innych forów...dno. pamietam jak np na czacie sex(w wirtualnej pl) o 1 w nocy bylo 10 osob..... teraz jest ich z tysiac...jedno wielki g...o:(

Gość stara vyga
Blondii - i tak nie przetrwa, zaraz go zniszczy zalew nicków, które wymieniłam w pierwszym poście albo tych, które się z nimi utożsamiają :D Ale świadomość, że jest nas trochę więcej też jest ok :) Ewelina - 3 lata temu też było względnie nieźle, natomiast czasy właśnie 4, 5 lat wstecz to było coś :) To coś jakby porównać Guns'n'Roses do Coldplay - jedni i drudzy fajni, ale ci pierwsi to klasyk :P Wiem też, że sporo osób najzwyczajniej w świecie odeszło z kafeterii właśnie dlatego, że forum opanowała era licealistów z watą zamiast mózgu w głowie. Oczywiście nie chcę uogólniać, nie wszyscy nowi użytkownicy tacy są. Ale jednak - zastraszająca większość niestety tak :(

Gość fąfafine
ja podobnie :) kilka lat temu nie można mnie było od kafe odciągnać niesamowite tematy, a nawet prowokacje były porywające niczym thriller, były ciekawe osobowosci, nawet jak pisali luzacko i niby żartem to była w nich inteligencja jak np przerwa miedzy palcami 90 ja mam inne zdanie - nie uważam że jest to przyczyna starzenia kafe zamieniło sie w gadke głupią jak no wizaż , zosia samosia, sa takie fora gdzie ludzie piszą typu : zrobiłem kupe, jem obiat, dlaczego mój siusiak skręca na prawo , czy jestem w ciązy itp itd i ludzie im odpisuja typu : robie srake, boli mnie łeb, wow, juhu, ide po wódke i tak sie toczy rozmowa nie chodzi mi o jakies profesorskie wyedukowane rozmowy , moga być żarty ale takie sensowne , jak kiedyś

Postęp i technika , dostęp do sieci ma każdy bez ograniczeń . Statystycznie to średnia wieku ok 16-17 lat więc o czym pisać mają ? żadnego doświadczenia . Więc tak jak napisał ktoś wyżej kupa i brokat . :)

nie!jakie 3 lata?!z 6! syn ma dzis 7 a na "ciazach"prowadzilysmy dzienniki typu:moj dzis zjadl 3 lyzeczki kaszki,popil soczkiem i nawet nie ulał!:) wiec tym bardziej pamietam!:)

Gość stara vyga
Ewelina - sorry, mój mózg się chyba jeszcze nie obudził :D:D Gagita - otóż to, w tym też problem. Wszystko jest teraz powszechnie dostępne. Ale zauważ, że są tu też np studenci/studentki - ich poziom jest równie żenujący jak tych 16latków, o których piszesz :o Dlatego wcześniej wspomniałam o "Z Każdym Dniem", którą ja pamiętam jak miała 14 lat i tu pisywała. A gadała tak mądrze, inteligentnie, nie musiała rzucać na lewo i prawo "siusiakami, kupą i aborcjOM", żeby pokazać, że jest równa babka, choć jeszcze taka młodziutka. Świat się kończy 😭

stara vyga - to nie tylko kafeteria zobacz jak oni piszą błędy to raz , a jaka zawiść brak całkowity szacunku to mnie przeraża że anonimowość wzbudza taką agresję , wiesz co ktoś do mnie pisze np : tępa strzało :) jak mam to zrozumieć nie widzi nie zna a obraża i neguje , a w realu być może przyjdzie do mnie po poradę i jeszcze zapłaci :) to są dwa światy .

Gość stara gwardia
a pamietacie temat mojego psa pudelka porwal jaszczomb :-D ile to lat temu bylo? z tych co juz ich nie ma to pamietam jeszcze pozdro 600, luseside de milagros dolores, while a setunia to tu jeszcze bywa?

Gość stara vyga
Setunia sporadycznie, ostatnio widziałam ją parę miesięcy temu.. Luśka jest, wczoraj nawet założyła coś o Kubicy :D Pozdro nie ma już od jakiś 3 lat.. A pamiętacie Gorrącą25? Jej podszywy to klasyka, jeszcze teraz widzę, że ludzie je kopiują i podają za swoje własne, autorskie :o :D A pamiętacie Idealistę z Marsa? To coś jak dzisiejsza Offerma, tylko .. obrażał w bardziej wysublimowany sposób :P :D

jedzac w tej chwili sniadanie,pracuja,spaceruja.....i nawet nie maja pojecia,ze tyle osob ich wspomina i za nimi teskni;)

Gość stare nicki elita kafele
topijawa,ksenia,myrevin,otulona_snem,wielbiciel70b,bywalec,ike,komiczne,iftar,setunia,lusesita de milagros dolores,czesc dalej jest czesci nie ma

Gość stara gwardia,,,
🖐️ :) Ja to sie tylko zastanawiam skad tyle jadu we wszystkich naokolo i wydaje mi sie ze to po prostu ogolnokrajowa depresja zwiazana z sytuacja polityczna, pogoda, niedorozwinieciem mlodziezy i blednej swiadomosci, ze jak siedzi za monitorem to jest sie anonimowym i mozna sobie pozwalac :) No to sobie uzywaja :) Nikogo nic nie obchodzi i nikt sie niczym nie przejmuje (w sensie, ze maja w nosie co ktos inny poczuje albo pomysli) Znieczulica na maxa i to wszedzie :)

Gość stara vyga
Okej okej, elitę degeneruchów zna każdy ale nie tylko oni byli tu na kafeterii tych parę lat temu :) Kiedyś tu była np Psychczna tortura, nie ma jej już. Tak samo jak Jarka85, Tamari, Anyżówki.. Dużo tego było :(

Gość stara gwardia,,,
A czy ktos jeszcze kojarzy Pucia? :D

Gość jarek i tamari sa tylko
pod innymi nickami durnoto:D

Gość psychiczna tortura tak samo
teraz to psychiczna kafezdzira albo myszellina, zależy od jej humoru :classic_cool: :P

sprawa jest skomplikowana, jeśli chesz być pszynętą, koniecznie włos na biało i pozycja kolankowo łokciowa jaszczomb sprytny i nie takie rzeczy widział..tszecim okiem bądź czójna jesli brak Ci nadajnika, porzycz od sąsiada z parteru pszecierz to w naszym wspulnym interesie Napisałam wyraźnie. Fryz sobie zrobię na pudelka, ale w wersji czarnej, ponoć królewskiej. Moja żądza ujrzenia jaszczomba nie obejmuje odbarwiania uwłosienia. Na trawie się położę i będę coś obgryzać. Rozważam opcję z kopaniem dołka kuper wypięty, pompon przypięty. Moim zdaniem wystarczająca przynęta, jaszczomb powinien chwycić. jeśli jaszczomb zaślepiony jest porządaniem białego pudla szczegulnie, to mógłby Ciebie nie zauwarzyć -> upieram sie przy bieli Mi dziś orobiono okno w przelocie.Teraz myślę,że to albo pudelek ze strachu albo jaszczomb z wysiłku.Jeśli to ten pudelek to ja żądam żeby Elwira umyła mi okno!!!

Gość stara vyga
A no to nie wiedziałam :D Pucia? Nie, ja nie kojarzę :D Gdyby tak teraz cala stara kafeteria się zalogowała w tym temacie.. Co by to było :D:D:D

Gość stara vyga
Gagita :D:D:D:D:D:D

ja też od kilku lat, ale nie miałam raczej nigdy stałego nicku. Co się zmieniło to eskalacja podszywów i właściwe zerowe szanse na konkretną odpowiedź a zamiast tego obelgi i wylew sfrustrowanych ludzi.

nie zwracam uwagi na nowych, w sumie nawet nie pamietam z kim sie klocilam, z kim nie i mi sie pierdziela te chwilowe celebrytki. ale co niektorych nowych uwielbiam:)

Gość stara vyga
No tak, Ciebie Kciukiem też pamiętam ze starej gwardii kafeterii :D