Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Popieracie zwiazki partnerskie? Chcecie tego w Polsce?

Polecane posty

kjdjfdsg To nie jest tak, że heteroseksualni się z tym nie obnoszą. Wszędzie np latem można spotkać pary całujace się na ławce, ludzi chodzących za rękę - czy to nie jest obnoszenie się? Nitka, to jest demagogia, a w dodatku wynikająca z niewiedzy. Nekrofilia itp są chorobami, i w dodatku funkcjonują one niezależnie od orientacji seksualnej. Dziecko dorasta, dojrzewa i wykształca się w nim orientacja. To smutne, że z Ciebie jest taka zimna osoba niewrażliwa na to, co przeżywają inne osoby. Wszystko widzisz albo czarne albo białe. Albo na stos, albo nie.

Agent nie tylko orientacja seksualna wykształca się poza wola człowieka także inne skłonności ale wiekszość tego klasyfikuje sie do leczenia

Gość kjdjfdsg
jalespijko a powiedz, bylas z tym u psychologa? dlaczego mam zyc w spoleczenstwie ktore bedzie stawalo sie coraz gorsze tylko dlatego ze panstwo nie potrafi zapanowac nad tymi ludzmi? dlaczego pary homo maja wychowywac dzieci ktore beda chodzily do szkoly razem z moimi? wezmy pare meska. maja syna. czy oni beda umieli wychowac go na normalnego mezczyzne? otoz nie. wiadomo jak faceci homo sie zachowuja - ą ę wyginanie rączek itd. a wiec ich syn bedzie mial jedynie taki wzorzec. tzn ze sam bedzie sie zachowywal tak samo. a ktora normalna kobieta bedzie chciala byc z mezczyzna pedalem (nie chce nikogo obrazac uzywajac tego slowa)? wiadomo ze zadna. czyli temu dziecku pozostanie zwiazek z innym mezczyzna. i tak przez kolejne pokolenia. moze jeszcze ma dojsc do tego ze ludzie homo opanuja cale spoleczenstwo i okaze sie ze hetero to mniejszosc? swiat idzie ku koncowi, to jednak prawda

Gość atomka
stanowczo nie popieram. Twierdzę że nie jest to normalne. Nie mogę tego zrozumieć i zaakceptować. Gdy wyobrażę sobie alkowę takich "zakochanych w sobie mężczyzn ( mężczyzn...?) - to robi mi się niedobrze... To jest chore !!!!!!!!!!!!

Gość kjdjfdsg
Agencie - racja, dziecko dojrzewa i ksztaltuje sie w nim orientacja seksualna. podobnie jak choroby psychiczne. pedofilem tez sie dziecko nie rodzi a jakos pedofili na swiecie mamy. a co za tym idzie.. pedofilie karamy, leczymy.. a homosex nie? to taka sama choroba jak inne i tak samo powinno sie ja leczyc

Mam nadzieję, że kiedyś to wejdzie w nasze prawo i w banku, w szpitalu lub w innych urzędach nie będzie problemu, aby partner mógł wiedzieć o stanie mojego zdrowia czy wziąć z nim wspólny kredyt. Nie zamierzam wyjść za mąż, bo wszystko możne w tych czasach robić, bez tego świstka papierka. Nie jestem zbyt religijna, aby go mieć.

Gość sabastianzkpn
żaden szanujacy się psycholog czy psychiatra nie nazwie homoseksualizmu chorobą, po za tym skoro osoby homo są częścią naszego społeczeństwa więc nie dziwcię się, że widac ich na ulicy, czy w telewizji tak jak inne grupy społczne skoro nie lubisz to nie patrz... równie dobrze można nie lubic wysokich czy niskich ale czy ma to sens??

ale jakoś dziwnym trafem homoseksualizm nie kwalifikuje się do leczenia, choć często sami zainteresowani by tak chcieli. Tak jest i nic tego nie zmieni. No cóż, nie porozumiemy się. Nie chodzi o to, że ludzie muszą to akceptować, wystarczy to tolerować. To ogromna rożnica. Szkoda się denerwować, życzę Ci "zdrowych normalnych" dzieci, byś nie musiała szukać "lekarstwa na tę chorobe"

Gość niesmutnygej
to jest strasznie smutne jak np. koledzy z pracy będący wrogo nastawieni do homoseklsualizmu Ciebie wypytują czemu nie masz dziewczyny i musisz wymyślać jakąś historyjkę...

@ Enfant Terrible aaa oki, dzieki:) to co pisałem, to tylko na podstawie odczuć mojego znajomego ;)

Gość kjdjfdsg
a ja nadal jestem przeciw. ile razy puszczali w tv jakas pare homo o[powiadajaca o swojej orientacji? a widzieliscie w tv kogos kto opowiada o swojej orientacji hetero? kurde ja nie mowie zeby ich wystrzelic, nie o to chodzi. ja mowie o tym ze nie musza nam sie pchac drzwiami i oknami. wlaczasz wiadomosci i co widzisz? manifestacja homo. wlaczasz inny program i co widzisz? homo mowia ze chca miec dzieci. wlaczasz inny i co? homo bo oni chca to i tamto i jeszcze to.. czy hetereo zawracaja innym doope tego typu rzeczami? tak jak ja nie mowie ludziom homo o swoich potrzebach, tak samo niech oni mi nie mowia o swoich.

Gość niesmutnygej
tak samo z rodziną, większością znajomych i ciągłe wysłuchiwanie hamskich tekstów pod adresem homoseksualistów. ma się wrażenie że cały świat jest przeciwko tobie... jesteś chory, zwyrodniały, jeszcze domagasz się praw do legalizacji związów i masz czelność spacerować po ulicy, moze jeszcze masz ambicję na lepsze stanowisko...

Gość niesmutnygej
skoro jestesmy części społeczeństwa to jeśteśmy w gazetach, telewizji, radiu, jesteśmy pracownikami, rzemieślnikami, mechanikami, rolnikami... mamy udawać że nas nie ma skoro pracujemy, płacimy podatki, wykonujemy uczciwą pracę... mamy prawo być obecni w życiu codziennym jak inni

Nie musicie akceptować, wystarczy tolerować. Każdy ma prawo do szczęścia i nikt nikomu, ani jedna strona, ani druga, nie powinna narzucać swoich poglądów. OK nie rozumiemy się, ale dajmy innym żyć a nie szerzmy wizji, że tylko biały Polak Katolik ma prawo do czucia się w Polsce jak u siebie w domu.

Gość kjdjfdsg
bo jestes chory. z tym sie da walczyc. no kurde czlowieku nie wmawiaj mi ze sie czujesz normalny. nie widzisz ze wokol wszedzie sa miliony ludzi hetero a jakies jednostki homo? zacznij myslec, wplywac na swoja psychike, to tylko choroba w Twojej glowie i dasz rade ja opanowac.

Gość niesmutnygej
ale w jaki sposób ona komukolwiek szkodzi, choroba ma charakter szkodliwy homoseksualizm nie ma

Gość kjdjfdsg
a ja ani nie akceptuje ani nie toleruje. tak samo jak wariaci nie chodza po ulicach tylko sa zamknieci w szpitalach w kaftaniku tak samo homo nie powinni chodzic po ulicach tylko odbywac jakas terapie. a juz na pewno nie powinni wychowywac dzieci.

Gość kjdjfdsg
niesmutny gej a powiedz mi... kim Ty sie wlasciwie czujesz? czujesz sie mezczyzna czy kobieta? podejrzewam ze mimo wszystko mezczyzna. a co to za mezczyzna ktory ą ę i macha łapką jak panienka?

Gość oczywiscie ze jestem ZA
zwiazkiem partnerskim!!! nie wyobrazam sobie by moj maz mial byc panem i wladca a ja pokorna zonka, ktora bedzie go sluchac jak wyrovczni :O jestesmy rownorzednymi partnerami i taki tworzymy zwiazek.

Gość niesmutnygej
i orientacji nie da się zmienić, a udawanie nie geja prowadzi do krzywdzenia kobiet, np mezczyżni się żenia ale nie są w stani uprawiac sexu, po za tym czy ty masz wykształcenie lekarskie że twierdzisz że to choroba? mój psycholog pomagający w depresji twierdzi że nie można uznawac orientacji za chorobę...

Gość niesmutnygej
nie czuję się kobietą... wyglądam jak zwykły mężczyzna owłosiony z brzuszkiem... nie storje się...jedyne co mnie różni to to że jestem w stanie zakochać się i urpawiać seks tylko z mężczyzną...

Gość niesmutnygej
kjdjfdsg - nie coenia sie ludzi po wyglądzie... jeśli ktoś jest kobiecym mężczyzną lub meską kobieta niekoniecznie jest homo to po pierwsze a po drugie wygląd nie swiadczy o tym czy jaką jest się osobą...

@ Enfant Terrible Te pytania są bezskuteczne. Szkoda się denerwować i dociekać. Kiedyś uważano, że kobieta z czarnymi włosami, to wiedźma i najlepiej ją spalić by nie rzucała uroków, kiedyś też palono książki uczonych, najczęściej wraz z ich autorami (tak było najbezpieczniej :D) , ale czas pokazał ile to było warto. Dziś widzi się problem w homoseksualizmie,a nie widzi się go w homofobii, która jest równie szkodliwa jak teorie faszystów o nadludziach.

Gość niesmutnygej
uważam że najeżdżanie na homoseksalistów jest bardzo szkodliwe...np wiele osób ze wzgledu na napiętnowanie zaczyna mieć depresje itd. dlatego trzeba pokazywac że jesteśmy i nic złego nie robimy

my tu pitu pitu a Zielona mila sie kończy na TVN... dajcie na luzzzzz nie ma co nikt nikogo nie przekona. ale dziwi mnie to ze faceci "niby" hetero tak bronia homo. moj facio nawet nie chce o tym slyszec i większość kumpli nawet nie chce sobie tego wyobrażać ich miny kiedy o to pytam sa bezcene.

Gość kjdjfdsg
niesmutny a umiesz wbic gwozdz, naprawic kran i odetkac wanne? umiesz naprawic jakis sprzet, takie typowo meskie zajecia? a jak sie ubierasz? zalozysz sportowa bluze i koszulke czy koszule i sweterek? i co? przytulisz sie do drugiego faceta i bedziesz mu mowil ze go kochasz i jakiego cudownego ma kut*asa? i dasz mu buzi jak bedzie wychodzil do pracy? to zalosne przeciez