Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienormalny dziadek

teść przekręca imie córki mam dosyć !!!

Polecane posty

Gość nienormalny dziadek

boże jak denerwuje mnie to że teść zamiast mówić ola to mówi olek oluś (o chłopak amu chodzi) oleś boże jak gowidzę i zaczyna tak mówić to krew mnie zalewa ;/ zresztą oni tak już chyb amają bo chłopak z ich strony nazywa się kamil a olek n aniego wołają i tylko oni ;/ znaczy teść teściowa i babka ale denerwuje mnie to ja mówią na moją córkę ;/ Czy przesadzam >?

Gość no ttttoooo
weź dziewczyno puknij się porządnie w łeb!! ale tak naprawdę konkretnie!!!może coś ci się poukłada pod czachą!! ciesz się że twoje dziecko w ogóle ma dziadka!!

Gość fhfgh
Przesadzasz. Mój dziadek też mówił na mnie właśnie tak (noszę te same imię) i nie widziałam w tym niczego złego. Gorzej gdyby samo dziecko się denerwowało a dorosły mówił tak złośliwie. Ale to chyba nie taka sytuacja? Obecnie na córkę mówię Iwiulek. To zresztą dość popularna metoda skracania imion.

Gość nienormalny dziadek
kurczę ale co ja zrobię że mnie to denerwuje ? w końcu ma imie i tak powinno się na dziecko wołać a nie udziwiać ;/ On doskonale wie że mnie to wkurza i celowo tak mówi ale w sumie co się będę przejmować :) na szczęście muszę go widywać i słuchać tylko raz w tygodniu na 2-4 godzinki :)

Gość ty jest nie normalna
tez masz problem bosheeeeee:O

Gość fhfgh
Nie, nie, córka ma na imię Iwa. To samodzielne imię.

pij ziółka na uspokojenie bo jeszce wrzodów dostaniesz przed tego oluśka :oA nóz widelec dziecku sie to bardzo będzie podobac a tobie nic do tego

Gość amelkowa mamaaa
moi tesciowie tez nieraz wolaja na moja corke tak jak mi sie za bardzo nie podoba Amela no ale coz... kiedys zwrocilam uwage, przestali a teraz jak czasami sie "zapomna" to tez im sie zdarzy gorzej ma ich corka bo jej maly nazywa sie Leon a oni w kolko sie myla i wolaja na niego "Lolek" - Lolek wabi sie moj pies :) to jest dopiero masakra. szwagierka sie strasznie o to wkurza a oni albo "Lolek" a czasami "Oleś" :)

Gość pindopidno
oj autorko zrozumiem cię u mnie teściowa coś cudowała ale zwróciłam jej uwagę i już się przymknęła a wy to najlepiej zdrobniajcie dzieciom po 10 razy imiona i niech im się potem we łbie poprzewraca bo nie będą wiedziały jak się nazywają

Gość nienoooorrrrr
dla mnie jest to nie normalne aby tak cudować z imionami OLA to ola a nie jakiś oleś bossshhee to wam się przydadzą tabsy a nie autorce tematu A to że dziecko nazywa się kamil a oni wołają olek to naprawdę mają nie równo pod sufitem

Gość zwróć im uwagę
nie nie przesadzasz

Gość powerrade:)
tia moj eks maz mial na imie Przemek a moj tesc a jego ojciec wolal na niego Daniel:O cholera wie dlaczego:O no debil!

Gość a co ja mam powiedziec
na to,ze moi rodzice wolaja na mojego synka Kacperek?Jego imie nawet nie jest podobne,a wolaja tak,bo im sie podoba..zwracam uwage to pomaga na 5 min

Gość luzik.mo
Moja szwagierka to Ewa a jej mama (a moja teściowa) mówi na nią Ewulek. Weź na luz!

a ja cię autorko rozumiem. mój synek ma na imię kacper, a niektórzy ( akurat nie z rodziny:) mówią do niego kacpi, kacpuś, kacpuniu, nawet ostatnio dżadper:-o można się zdenerwować. na szczęście widuję ich rzadko i jakoś to znoszę w milczeniu.

Dla mnie OLUŚ to zdrobnienie od OLI wiec ta forma by mi nie przeszkadzała :) A OLEK to jak by mówi do chłopca a nie do dziewczynki. Zła bym nie była,ale na pewno bym zwróciła uwagę.

Mój dziadek woła na mojego syna krzysztonek, a mały ma na imię Krystian, denerwuje mnie to ale nie odzywam, bo nie widze potrzeby, i tak do mojego dziadka nie dociera że tak do niego nie ma mówić.

Mój synek ma na imię Antoś, teściowej imię to od początku się nie podobało i próbowała Nas namówić na inne. A teraz gdy się urodził mówi na niego Niuniuś i też to mnie strasznie wkurza.

Gość vveola
Cieszcie sie, ze dziadkowie zdrabniaja imiona waszych dzieci nazywajac je pieszczotliwie. Swiadczy to o ich cieplych uczuciach do wnuka. Dla mnie to nie jest zaden problem a wy jestescie przewrazliwione i skupiacie sie na takich duperelach.

Gość A ja lubię wariacje na temat
imion moich dzieci. Sama odmieniam je na wszystkie sposoby:) i zgadzam się, że używanie zdrobnień świadczy o zaangażowaniu emocjonalnym.

Gość A ja lubię wariacje na temat
Acha i co złego w nazywaniu malenstwa niuniuś?? Ja do swojej córci mowię też "niuniaszka", prócz wielu zdrobnien imienia. Synek ma również mnóstwo zdrobnień, łącznie z "niuniaszek", żabka, rybka, słoneczko itd. Co w tym widzicie zlego?? Jak tak czytam, to myślę, że pewno wkurzam wielu ludzi, bo do przyjaciół, dobrych znajomych również mówię pieszczotliwie. Notabene moja córcia nosi imię Aleksandra i jest nazywana: Ola, Olcia, Oleńka, Olusiek, Olusinek, Olusinka i wiele innych:)

Gość eustachy motyka
Autorko, ale tez masz problem... i co ?? pomoglo wyzalanie sie nad tak durnym problemem???? Ja i moja rodzina tez zmiekczalismy imie mojej corci, a pomimo to corka ma sie calkiem dobrze i jak do niej czasami mowimy zdrobniale cociaz ma 17 lat to smieje sie z tego i nie widzi problemu.

wiesz dziadki juz tak maja ze inaczej na wnuki mowia moj dziadek od malego do mnie i kuzynek mowi Kaśka mimo ze zadna z nas nie ma tak na imie i jestem pewna ze na moja core tez tak bedzie mowil i nikt sie gniewa bo on juz tak ma najsmieszniej jest jak wszystkie jestesmy razem i dziadek wola ktoras mowiac Kaska i wszystkie reagujemy ;p

Gość no to opracuj i się naucz
rozumiem zdrobnienia od imienia, ale za nic nie skumam mamusiek nazywających swoje córki "NIUNIAMI" :O :O :O wiecie w ogóle, co znaczy to słowo?!

Gość no to opracuj i się naucz
to przecież wulgarne, pejoratywne określenie dziewczyny :O wpisz w google to słowo, a wyskoczą ci zdjęcia kobiet z kutasami w ustach i same seks-strony :O to tak, jakby nazwać dziecko "suką", "szmatą", czy "cipą" :O

No i trzeba bylo zakladac watek o tym jak to dziadzius mowi na wnuczke :O Autorko ile Ty masz lat,ze takie niewinne zarty doprowadzaja Cie do pasji? Ja sama odmieniam imiona moich dzieci na tysiace sposobow a ile maja ksywek...:D