Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sayuri12332

CZY JA JESTEM W CIĄŻY?

Polecane posty

My z chłopakiem jesteśmy razem 5lat,a znamy się od ok 6. Niemogę jakoś się oswoić z myślą ze w moim brzuszku rozwija się naprawde dziecko.. A mamą nauczę się z czasem być napewno

Mam te same obawy co autorka ... ale jak zobaczylam coreczke podczas usg :)) ruszała raczkami nuszkami maluszek mój:)

Jeszcze nie bo niemiałam kiedy,tyle na uczelni się działo, ale napewno sie zapisze. Tylko niewiem jak mam policzyć tygodnie... bo od ostatniego okresu wychodzi koniec 5tygodnia. a według bety 2-3 tydzień. na który mam patrzeć?

Gość rumianek dzbanek
Jedno i drugie jest prawidłowe. Już ci pisałam na którymś twoim topiku, jak się liczy wiek ciąży. Ginekolodzy trzymają się terminu wg OM i wg niego wylicza się termin porodu, bo czasem trudno ustalić kiedy była owulacja. A wiek zarodka na USG może wyjść jeszcze inny.

Gość xyzzzzzzzzzzzzzz
Na USG idź dopiero jak beta będzie wynosiła powyżej 1000, wcześniej nie zobaczysz serduszka. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Gość xyzzzzzzzzzzzzzz
już doczytałam, że OM 18 grudnia, więc aktualnie jesteś w 4w6d, poczekaj jeszcze conajmniej 2 tyg z wizytą u lekarza, wcześniej nie ma sensu iść, chyba, że będą np plamienia

Witam, czy to normalne że jest mi ciągle goraco nawet na dworze gdzie wszyscy mi mówia ze tak zimno jest.. (takie uczucie ciepła)? Pozatym mam problemy z zasypianie, straszny ból piersi, ciągle bym spała,mdłości.

Gość rumianek dzbanek
Czyli typowe objawy ciąży, wszystko normalnie. Mnie mdłości męczyły przez 4 miesiące, a co do senności to czułam się dosłownie jak po jakichś silnych prochach i ani z jednym ani z drugim nie dało się nic zrobić.

aha, mnie narazie aż tak mdłości niemęcza, gorzej z sennasia..robie sobie drzemki popołudniu i wogole..i tak ciągle zmęcona jestem, pozatym ciągle w nocy wstaje do toalety

Gość rumianek dzbanek
Też normalne, ja rodzę w następnym miesiącu i często muszę chodzić do łazienki nawet co 15-20 minut, także jeszcze możesz się rozkręcić ;) A jak masz możliwość, to śpij - tego nie przeskoczysz.

Narazie moge sobie pozwolic na spanie bo mam wolne na uczelni w sumie 1egzamin mi został i mam 3 tygodnie wolnego. Tylko czasem niepokoi mnie bvól brzucha..tak jakbym miała okres dostac,ale po chwili ustępuje czy to też jest normalne? :)

Gość rumianek dzbanek
Tak, tez normalne, bo macica się rozciąga. Boleć może w zasadzie przez całą ciążę.

Gość koniczynekkk
a powiedz mi jedną rzecz tylko - dlaczego, skoro pękła wam prezerwatywa, nie poleciałaś po tabletkę awaryjną?

Co do tego ze Ci cieplej niż innym :) mam tak samo w ciazy ogolnie jest cieplej przedtem bylam zmarzluchem teraz juz nie , co do czestych wizyt w toalecie to teraz w nocy wstaje z 2-3 razy ;/ niestety ... wczesniej roznie bywalo ze co 15 min hodziłam ,bo np dziecko uciskalo mi pecherz a to takie uczucie jakby ci sie chciało a nie masz czym sie wysikać;p bóle brzucha jak najbardziej normalne... no chyba ze towarzysza temu plamienia czy cos to wtedy do lekarza...i jeszczetydzien ciazy licz od 1 dnia osttaniej miesiaczki ... ja byłam w 6 tyg 3 dniu i biło jż serduszko:) także proponuje w takim czasie iść

jeszcze np mozesz sobie zmiezyc temp do 3 miesiaca ciazy utrzymuje sie lekko podwyzszona ... ja tak mierzyłam temp przed terminem @ i ciagle byla wyzsza i juz tak podswiadomie wiedzialam ze jestem w ciazy noi @ juz nie przysla:)

Witam, 1lutego byłam u lekarza zrobił mi usg stwierdził, że widać pecherzyk ciążowy, ale niestety miałam plamienia, i prepisał mi leki. Dzisiaj miałam kolejną wizyte ale niestety niebyło już nc widać. Eh wiec niestety niebęde mama :(