Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sayuri12332

CZY JA JESTEM W CIĄŻY?

Polecane posty

Gość Millllllllan
a ty ile masz lat? 19? rodzice wam pewnie pomogą. skończysz studia dziecko już bedzie odchowane wiec spokojnie pojdziesz do pracy. glowa do gory. ja wpadlam na gumkach wiec wiem co to znaczy wpasc

Ja mam 20, i chłopak niedługo też 20 skończy. Pewnie pomogą, chociaż niebęde wiedziała jak im powiedzieć, stresuję się troche, no i jestem jak narazie na ich utrzymaniu.

Gość Millllllllan
ja sama miałam 20 lat jak w ciążę zaszłam 21 gdy urodziłam. Patrząc z perspektywy czasu ciesze się że tak szybko urodziłam. Dziecko mam już duże, ja pracuje zawodowo. Rodzice byli zszokowani i ciut zawiedzeni bo studia ale na szczęście katastrofy nie było. Teraz ciesz się i najważniejsze by maleństwo było zdrowe. A chłopak jak zareagował?

Moi też będą zawiedzeni napewno. Właśnie najważniejsze żeby było zdrowe :) Chłopak dobrze, przytulił i powiedział że jakoś damy sobie radę i że napewno niezostawi. Ale wiem że tak naprawdę też sie martwi trochę jak to będzie.

Gość Millllllllan
ja byłam w ciut lepszej sytuacji bo mój obecny mąż jest starszy 4lata i obronił się zanim urodziłam. Znalazł prace, rodzice pomogli i teraz nie mam prawa narzekać. W każdym bądz razie do porodu masz jeszcze dużo czasu, chłopak mature w maju zda, znajdzie pracę. Jeżeli będziecie miali gdzie zamieszkać to już połowa sukcesu bo wiadomo że razem byście chceli

No tak bo to dopiero sam początek ciąży, więc mamy trochę czasu. No właśnie trzeba będzie pomyśleć o wspólnym mieszkaniu i wogóle, bo teraz to się wszystko zmieni..będziemy musieli myśleć o dziecku, przyszłości. Taka ciekawa jestem jak to bedzie wogóle jak to jest być mamą.

Gość Aska2701
Witam! Wlasnie tak zastanawiam sie czy objawy które mam to objawy ciazy. Mianowicie: jestem zmęczona, czesto chce mi sie spac, chodze czesto do łazienki, mam żyłki na piersiach, mialam lekkie krwawienie. p.s. Moj chlopak podczas stosunku ze mna czuje jakby w cos uderzał. Czy to tez objaw ciazy?

Ja mam też te objawy ale żadnego krwawienia ani nic do tej pory niemam. Kiedy miałaś ostatni okres? Czy spóźnia Ci się okres?

Dzisiaj zrobiłam już 3test-również wyszedł pozytywnie. okres spóźnia się 3 dzień. I planuję dzisiaj pójść na bete.

Powodzenia! nie martw sie masz 9 msc na oswojenie sie z sytuacja i plany. Mozesz wziasc dziekanke jak sie dziecko urodzi (chocby na semestr). Nie ma tragedii - tragedia to smierc a nie zycie :)

Gość Aska2701
Na poczatku stycznia mialam raczej plamienie niz okres. A ty jestes w ciazy?

Gość kotek:)
bedzie dobrze:) gratulacje:) ja tez bym chciala dzidzie...ale na mnie czas przyjdzie

Ja miałam tak samo trzy testy i na każdym jasna druga kreska :) Teraz jestem w 24 tygodniu ciąży:) Termin na maj czekam na córeczke:) Tez mam 20 lat w lutym koncze 21 , studiuje , rodzice ciesza sie nie bylo naszczescie gadania ani nic , Mam nadzieje ze wsszystko sie ułoży. Tyle, że Mój M pracuje to o tyle dobrze , jesteśmy zaręczeni ślub planujemy pod koniec roku:) Nie martw sie bedzie dobrze zobaczysz...

Gość kotek:)
a mama nauczysz sie byc;) kiedys musi byc ten pierwszy raz:)

Prawdopodobnie tak, 3 testy wyszły mi pozytywne,okresu niemam, dzisiaj zrobiłam bete z krwi a jutro mam odebrać wyniki wiec czekam do jutra :)

a co do objawów to takie same miałam :) Także pewnie jesteś w ciąży ... My chcieliśmy powiedzieć o ciazy wszystkim dopiero w 3 miesiacu kiedy to juz ryzyko poronienia jest male aleee nio wlasnie :P Od 6 tygodnia do 14 tygodnia wymiotowałam całe dnie , nie powiem bo aż beczeć mi sie chciało, koszmar naprawde... było mi słabo , i mdliło ciągle do kuchni przez ponad miesiąc nie wchodziłam bo tak mi śmierdzialo wszystko zazdroszcze temu kto tak ciąży nie przechodzi :P :)

a tydzień ciąży liczy się od ostatniego okresu czy od dnia zapłodnienia jakos?? mnie czasami dzisiaj brzuch bolal tak jakbym miala zaraz okres dostac ale go niema, czy to jest normalne na poczatku?

Gość kiwik w czekoladzie
No wlasnie, pytanie w temacie watku jest takie samo jak ja sobie zadaje. Czy jestem w ciazy. Ostatnio kochalismy sie z facetem na poczatku roku, stosunek przerywany jednak troche nasienia dostalo sie do ujscia pochwy. Okres mialam dostac 6 stycznia, jednak do dzisiaj go nie ma, a jedyne co odczuwam to czasami w ciagu dnia bole w podbrzuszu jakbym miala dostac okres i bol w okolicy krzyza, po za tym tylko brak apetytu w ciagu dnia i ogromny apetyt wieczorem. Testu nie chce narazie robic, bo szczerze boje sie rozczarowania. Pozdrawiam.

Tydzien ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki sie liczy ... a co do bolów brzucha miałam tak samo i z tego co wiem to normalne macica sie powieksza.., wogole czulam sie tak samo jak prrzed @ ale nie przyszła:)

Gość rumianek dzbanek
Tygodnie ciąży liczy się ginekologicznie od OM - ostatniej miesiączki, ale jeśli w miarę dokładnie wiesz, kiedy mialaś owulację, to sobie sama policz ;) Będzie wychodziła różnica ok. 2 tygodni między ostatnią miesiączką, a potencjalną owulacją, czyli jeśli jesteś np. w 7tc od OM, to tak naprawdę jesteś w 5. A z USG wg pomiarów zarodka/płodu jeszcze co innego może wyjść.

Gość kate1989
Hej dziewczyny. tydz temu miałam stosunek z M. 04.01 skończył mi się okres a następny mam dostać 29.01 ok. Wieć mam już od tyg dni płodne. Od 4 dni odczuwam kłucie w dole brzucha przy pachwinie. Przez cały dzień mnie meczy co chwie..Mam nabrzmiałe i bolące piersi. Myślicie że to ciąża? Na test jest raczej za wcześnie chyba? Bo czy podczas jajeczkowania tez odczuwa siępodobne bóle? ile one mniej wiecej mogą trwac?

Witam, dzisiaj odebrałam wynik i beta wynosi 272 czyli jestem w ciąży. i na tej kartce wychodz 2-3 tydzień..a owulacje prawdopodobnie miałam około 3stycznia

Gratuluje!!;)))))) mam 27 lat i jestem w drugiej ciązy, Ty w moim wieku odstawisz dziecko do szkoły i będziesz mała czas dla siebie;) pierwszą ciążę też łączyłam ze studiami, tylko, że z 5 rokiem, nie było ciężko;) Wspaniale, że chłopak tak zareagował. Piszesz, że nie wiesz jak to jest być mamą. Żadna z nas nie wie. Jest często ciężko, ale ile to szczęścia , nie da się opisać;)) zaraz urośnie Ci brzuszek, poczujesz pierwsze ruchy, zobaczysz malucha na usg..POWODZENIA!:))) aż mi łza pociekła;)

Gość mamamamamma mamaa 266
autorko dlugo jestescie razem??? gratuluje ja mam roczna coreczke. powiem ci ze bycie matka nie jest łatwe przez pierwsze miesiące u mnie bylo cięzko, strach, nerwy, ale kazda matka da rade:) a tak jak malenstwo ma juz pol roku to juz z górki, najgorsze pierwsze miesiace, krecilo mi sie w glowie od niespania, nie mialam czasu zjesc wyjsc do toalety, ktos musial pomagac przypilnowac dziecko(wtedy duzo ulewa i trzeba pilowac non stop by nie udusilo sie)

Gość flota zolnierska
napewno jestes w ciazy. bialy sluz zamiast okresu to tez objaw. zamyka sie przez niego dojscie do macicy zeby nic nie zaszkodzilo dziecku

Gość mamamamamma mamaa 266
proponuje kupic leżaczek-bujaczek zobacz na allegro (tak ok 3 miesiaca wsadzac dziecko) dla mnie to bylo jak zbawienie, i jest do dzis.