Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alwaysfirst

Fotograf - ceny

Polecane posty

Gość alwaysfirst

Ile płacicie, bądź płaciłyście u fotografów za zdjęcia ze ślubu, wesela i plener, oraz jaką ilość zdjęć otrzymałyście?

Gość domiiinika
3000 w tej cenie miałam foto książkę, plener, 1000 zdjęć na płycie, 100 drukowanych, dwa portrety dla rodziców.

Gość przede wszystkim...
cen usług fotograficznych nie bierze się na wagę: - ilości zdjęć czy też odbitek to przede wszystkim jakość usługi (co za tym idzie nakłady na sprzęt poniesione przez fotografa), nakład pracy a także umiejętności fotografa.

Gość 1300ZŁ ....
FOTOKSIĄŻKA, ALBUM Z MAŁYMI I DUŻYMI ZDJĘCAMI, 300ZDJĘĆ NA PŁYTCE 1300ZŁ

Gość 1300ZŁ ....
AHA PLENER NAD RZEKĄ I NAD SKAŁAMI

Gość tylko odpowiem...
ho ho!!! to raczej nie za tęgie te zdjęcia jak tylko 1300.....

Gość czy tysiaki
moj chce 3000 za 500 zdjęć z czego 200 na papierze. w tym przygotowania, slub, wesele i plener

Gość 1300ZŁ ....
u mnie są takie stawki, ja i tak mam drożej bo wybrałam jeszcze fotoksiążkę, u mnie ogólnie taniej jest bo małe miasteczko, a już dalej to fotograf ok 2500-3000zł

Gość Fotografuję
Wcześniej już ktoś słusznie nadmienił liczy się jakość usługi! Ceny wahają się 800-8000 w zależności do oferowanej jakości, bądź marki. Natomiast zdrowa cena to 2000-4000pln, na moim przykładzie 400-500 zdjęć + 3 fotoksiążki 60x60cm i dwie mniejsze dla rodziców 20x20cm w cenie 3000pln.

Gość 1300ZŁ ....
ja tam z mojego fotografa jak narazie jestem bardzo zadowolona, choc slub za kilka miesięcy, ale ogladałam jego zdjecia na zywo i na portfolio, nie ma po jednym zdjeciu jak inni tylko po kilka zdjęć jednej pary, ja mam taniej i jestem z tego zadowolona bo dla mnie bez sensu jest dawać 4tys za tą samą jakość.

Szkoda na ten temat pisać,taki jest rozrzut cenowy.W dobie mnogości chętnych od strzelania fotek,czy jak to można i nazwać fotografi artystycznej należy negocjować ceny.Nie zawsze drogi to znaczy dobry i odwrotnie.A co do ilości zdjęć,to kiedyś znajomy powiedział,że ma ich 4000 "napstrykanych".Jest w czym wybierać.A tak naprawdę to chcę wszystkie...Tak na pamiątkę,bo nie każda osoba,klient ma poczucie artyzmu i docenia też to co z punktu artysty fotografika stanowi mniejszą wartości.Ale który fotograf przyzna się do opisanej sytuacji:) :)

Szkoda na ten temat pisać,taki jest rozrzut cenowy.W dobie mnogości chętnych od strzelania fotek,czy jak to można i nazwać fotografi artystycznej należy negocjować ceny.Nie zawsze drogi to znaczy dobry i odwrotnie.A co do ilości zdjęć,to kiedyś znajomy powiedział,że ma ich 4000 "napstrykanych".Jest w czym wybierać.A tak naprawdę to chcę wszystkie...Tak na pamiątkę,bo nie każda osoba,klient ma poczucie artyzmu i docenia też to co z punktu artysty fotografika stanowi mniejszą wartości.Ale który fotograf przyzna się do opisanej sytuacji:) :)

Szkoda na ten temat pisać,taki jest rozrzut cenowy.W dobie mnogości chętnych od strzelania fotek,czy jak to można i nazwać fotografi artystycznej należy negocjować ceny.Nie zawsze drogi to znaczy dobry i odwrotnie.A co do ilości zdjęć,to kiedyś znajomy powiedział,że ma ich 4000 "napstrykanych".Jest w czym wybierać.A tak naprawdę to chcę wszystkie...Tak na pamiątkę,bo nie każda osoba,klient ma poczucie artyzmu i docenia też to co z punktu artysty fotografika stanowi mniejszą wartości.Ale który fotograf przyzna się do opisanej sytuacji:) :) bądz swoim pracodawcą :)

Szkoda na ten temat pisać,taki jest rozrzut cenowy.W dobie mnogości chętnych od strzelania fotek,czy jak to można i nazwać fotografi artystycznej należy negocjować ceny.Nie zawsze drogi to znaczy dobry i odwrotnie.A co do ilości zdjęć,to kiedyś znajomy powiedział,że ma ich 4000 "napstrykanych".Jest w czym wybierać.A tak naprawdę to chcę wszystkie...Tak na pamiątkę,bo nie każda osoba,klient ma poczucie artyzmu i docenia też to co z punktu artysty fotografika stanowi mniejszą wartości.Ale który fotograf przyzna się do opisanej sytuacji:) :) bądz swoim pracodawcą :)

Gość Agnieszka zeszłoroczna PM
My w umowie mięliśmy 1800 zł za 200 zdjęć w formacie 15x21. Dokupiliśmy jeszcze 60 zdjęć za 200 zł co wyszło nam razem 2000 zł Fotograf fotografował błogosławieństwo, ślub, wesele i plener który był robiony w czterech miejscach w tym 100 km od Warszawy. Do dyspozycji mięliśmy też gratisowo samochód fotografa do ślubu i fotograf woził nas na wszystkie miejsca plenerowe. Dodatkowo dostaliśmy gratis obraz na płótnie 90x70 cm oraz gratisowo wykonał nam plener narzeczeński z którego zrobiliśmy dwa albumy dla rodziców. Albumy wręczyliśmy rodzicom podczas wesela. Fotograf Warszawski z polecenia poczty pantoflowej. Z usługi, podejścia do klienta, zdjęć i ceny jesteśmy BARDZO, BARDZO zadowoleni. W tym roku poleciliśmy go naszym znajomym tak że jeszcze się z nim spotkamy na ślubie i weselu. Wiemy że nasz fotograf sprzedaje też zdjęcia jednostkowo czyli ile para młoda wybierze zdjęć tyle ich ma. Zastanawialiśmy się nad taką formą spisania umowy ale zrezygnowaliśmy. Decyzja była słuszna bo prawdopodobnie byśmy o wiele więcej zapłacili. Z tego co zauważyliśmy najdrożsi są ci których wypromowali księża i fora internetowe oraz tzw. sponsorowane media. Wcale ich zdjęcia nie SA tak dobre jak tych z polecenia poczty pantoflowej.

Gość Agnieszka zeszłoroczna PM
Zapomniałam napisać że nasz fotograf nie robi fotoksiażek bo nie może na nie dać gwarancji na rozklejenie się kartek i odbarwienia zdjęć. Tu mu muszę przyznać racje bo wiem co się stało z fotoksiążką mojego brata który brał ślub w 2009 r.

Gość Daria ślub sierpień 2012
Warszawa Fotograf z którym podpisaliśmy umowę w maju zeszłego roku jest z polecenia nasze go znajomego księdza. Podpisując z fotografem umowę fotograf nie miał już na 2012 wolnych terminów tak że zdjęcia na ślubie i weselu robi nam jego współpracownik . Zdjęcia plenerowe wykona nam już osobiście fotograf z którym podpisaliśmy umowę. Cena jest od jednego zdjęcia które kosztuje 15 zł. Minimalna ilość kupionych zdjęć które musimy kupić to 40 sztuk za 600 zł. Kupujemy tylko zdjęcia w formie cyfrowej. Nasz fotograf daje nam dostęp z hasłem do miejsca na serwerze gdzie są umieszczone zdjęcia i mamy razem z rodzicami miesiąc na wybieranie i kupowanie zdjęć . Wstępnie założyliśmy kupienie około 150 zdjęć. Z kupionych zdjęć sami złożymy sobie fotoksiążkę bo to jest bardzo proste. Dla rodziców w poleconym przez fotografa zakładzie fotograficznym zrobimy zdjęcia na papierze.

My płacimy za fotografa 1600zł. Mamy zdjęcia w plenerze i fotoreportaż. Dostajemy dwa albumy - jeden z pleneru z ponad 30 zdjęć, drugi z reportażu, czyli z najważniejszych momentów ślubu/wesela/poprawin z ponad 40 zdjęć. Na płycie mamy ponad 100 zdjęć plenerowych, masa zdjęć z reportażu. Dodatkowo portret gratis.

Gość Kysia sierpniówka 2012
Dario czy możesz wysłać mi na adres kristapelka@wp.pl namiary na swojego fotografa? Bardzo mi na tej informacji zależy. Wiem że jest kilku fotografów w Warszawie którzy na takich zasadach robią zdjęcia ale nie mogłam nigdzie w Internecie znaleźć na nich namiarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam