Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaozona

Niedzielny gość i obiad....:(

Polecane posty

Gość mlodaozona

w nd przychodzi mama mojego narzeczonego i musze zrobic jakis obiad dla rodziny . co mam zrobic .? odpada: schabowy mielony żeberka piersi:(

Gość gxzfdasA
dobra pierś nie jest zła :D

zrob jakas pieczen albo roladki, z piure ziemniaczanym i czerwona kapusta :) na deser jakies lekkostrawne owoce :)

A nie możesz zrobic jakiś kotletów de volay albo np. piersi z kurczaka a na tym ser żółty i pieczarki ??

Zrób jakąś fantazyjną, pieczoną rybę, pieczoną karkówkę, może jakiś dobry, włoski makaron? Sos z wołowiny z grzybami, polędwiczki na czerwonym winie.. Dużo tego, poszperaj w Internecie :)

Gość mlodaozona
a jak sie robi sprawdzona pieczen?

Gość karkóweczka.......
upiecz karkówkę:)do tego jakiś sosik:)i masz obiad.a swoją drogą czemu to wszystko odpada?przecież z piersi można super obiadzik wyczarować:)

Gość gxzfdasA
zrób jakieś fajne pierożki :D

Gość Mężatka nr 287563491123
a zapiekankę z mięsem i warzywami jakąś ??? Moze być jakaś pieczeń....

Gość kjklsd
ale odpadaja mielone kotlety czy potrawy z miesem mielonym? bo mam dwa przepisy z mielonym ktore zawsze robia wrazenie :)

Gość ja serwuje łososia
grilowanego. Kazdy lubi a pracy zero

Gość mlodaozona
bo "mama" sie brzydzi mielonego, pierski ma dosc a zeberek nie lubi. rybby tez nie , grzybów tez nie. karkówkę raczej zje:) ma ktos fajny przepis?

proponuję pyszny rosołek i kurczaka w sosie śmietanowym. kup duzego kurczaka, szyję z indyka i kawałek wolowiny. kurczaka na porcje, do gara dorzuć pozostałe mięso i warzywa i niech sie pyrka tak ze 2 godz najniej. kurczaka wyciągnij wcześniej bo sie rozpadnie. do garnka zetrzyj marchewkę, skroj cebulę, natke pietryszki, dopraw solą pieprzei, zbierz tłuszcz z rosołu i zalej te warzywa i podduś do miękkości. wrzuć kurczaka do tych warzyw zalej kubkiem śmietany i duś jakieś 20 min. pychotka:D

Gość kjklsd
moze brzydzi sie mieloego gotowego? a jakbys powiedziala ze kupilas karkowke i zmielilas? albo kup lopatke, pokroj w kostke taka naprawde drobniutka. zrob gulasz z pieczarkami, kostka grzybowa. kup bulki, odkroj od kazdej "pokrywke", wyciagnij 'miazsz' bulki, napelnij gulaszem, przykryj. niby proste a cos innego, znajomi zawsze sa zachwyceni:)

Gość mlodaozona
dzieks:)

Gość ekspert dnia
Kobieto...przeciez jak ta matka zobaczy co ty dajesz jej synowi jesc ..mam na mysli te polecane przepisy.... od razu...da mu kase na prawnikow zeby sie Z TOBA rozwiodl... Sekret udanego menu to prostota...polaczona ze zdrowiem..i nutka tajemnicy... PIECZONY LOSOS ZE SZPINAKIEM,,,Z PUREE ZIEMNIACZANYM...male porcje.. kulka purre plat lososia i porcja szpinaku... deser lekko i swiezo... ja bym upiekla tort malinowy z biala smietana,,, ale mozesz podac szarlotke..z kulka lodow... albo lody w domowym karmelu... ZNIENAWIDZI cie na PEWNO...powodzenia... cokolwiek podasz i tak Cie obgada...takie one sa,,,

Gość opiopi
Może też być pierś indyka pieczona z morelami lub rodzynkami lub z tym i z tym.

Gość opiopi
Ekspert dnia tort malinowy w środku zimy? skąd maliny?