Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawłowa Mama

Autyzm

Polecane posty

Gość Plamiasty
Alergolog stwierdził, że mały ma to po nas, ja mam skłonność do różnych zmian skórnych, a mąż też czasami dostaje suchych plam na ciele. Też uważam, że lepsze jest przedszkole integracyjne, mały dużo rzeczy przejął od zdrowych dzieci, świetnie się odnajduje wśród dzieci. Ale i tak nauczył się klaskać w specyficzny sposób, tak samo jak jedna dziewczynka autystyczna z jego grupy, tylko u niego nie jest to odruch bezwarunkowy, stara się tak klaskać jak mówimy brawo, a ona klaszcze tak przy każdej ekscytacji. Gdyby nie miał innych wzorców prawdopodobnie naśladowałby inne autystyczne dzieci.

Gość kajsad
a moj maly chodzi do przedszkola z innymi autusiami.bardzo je sobie chwale.D tez badzo je lubi.bardzo chetnie tam chodzi.sa male grupy,panie odpowiednio wyksztłocne i kazde dziecko ma pania dla siebie.moj D w poniedzialek od 7 czeka gotowy do wyjscia. na razie chodzi tam na 3h.na poczatek uwazam,ze to najlepsza opcja.za jakis czas pojdzie do przedszkola integracyjnego.kolegi znajoma(tego co do usa leci)pracuje wtakim przedszkolu i zapraszala nas na spotkanie.dodatkowo do tego przedszkola chodzi corka mojej znajomej(jej corka tez zaczynala od tego przedszkola w ktorym teraz jest Dawidek). my w lipcu jedziemy nad morze na 2 tygodniowy turnus dla dzieci autystycznych.

Gość Kiki  86
Kubulkowa mamo i Kajsad- maly bierze juz swoje leki i trzeci dzien jest też m.in na OmegaFruits i są pyszne a nie jak inne trany czy Eye-q. Jest bardzo gęstym musem owocowym i nawet nie ma szans wyczuć w tym skondensowanego oleju. Maly sie wprost zajada i wylizuje łyżkę jak szalony.

Gość gość
kika to super.bo moj maly wyczulony na zapachy.eye q na poczatku doprowadzal go do odruchu wymiotnego... kika prosze podaj mi na fb strony z ktorych bede mogla zamowic suple w uk.nie wiesz,czy bede mogla zaplacic pln? kajsad

Gość darciaa
Witam. Terapeuta stwierdziła że ma ucisku na głowie w obrębie czola.jak się urodził to w sumie miał tam siniaki. ..hm...po jednej terapii trudno coś powiedzieć. Będziemy chodzić raz w tygodniu. Ogryzku to chyba blisko Ciebie bo w in corporate. Możesz się coś o nich wypowiedzieć?

Gość kiki  86
Kajsad sprawdze pozniej. Jak nie to coś pomyślimy. Najłatwiej jest płacić przez paypal bo zawsze za darmo i samo przewalutowuje a dodatkowo jest najbezpieczniejsze.

Gość gość
O matko to u Nas będzie przerąbane z tym syropem! Kuba to lekoman, od uwielbia wszystkie, także jak jakiś ma gorszy smak to bardzo się cieszę, bo wtedy jest szansa że nie poprosi o wiecej. Za eyeq wprost przepada. Mama Kubusia

Gość rybka mini mini
A my jestsmy po wizycie u gastrologa, bo znowu synek miał serie lużnych kup, tym razem to był wirus, ale jednak on ma ciagłe tendencje do tego ze ma często luźne kupki. Gastrolog chce wysłac go na oddział do szpitala by porobić serię badań tj profil pokarmowy, usg, gastroskopia, testy z krwi. Najbardziej sie boję tej gastroskopii :( Ja uwazam ze to czy lepsze jest przedszkole integracyjne czy nie to chyba zależy od stopnia zaawansowania zaburzenia. Jesli jest to lekkie spektrum autystyczne to uwazam ze dziecko powinno uczęszczać do zwykłego przedszkola ze zdrowymi dziećmi. Należy przynajmniej dać szanse, jesli jednak się by to nie sprawdziło to wtedy mozna decyzje zmienic.

Gość kiki  86
Kubulkowa mamo- to nawet nie syrop a bardzo bardzo gesty mus owocowy i trzyma sie w lodowce wiec moj sie zajada bardzo :)

Gość Kiki  86
I kolejna noc cała w d...e Juz padam ze zmeczenia.

Gość Kiki  86
Każdemu kto boryka sie z wirusem opryszczki moge w koncu polecić coś sprawdzonego. Lizyna w czystej postaci i najlepiej stężeniu 500mg i powyżej. Bezpieczna nawet dla dzieci bo jest to zwyczajny enzym i nie obciąża ani żołądka ani wątroby a pomaga jak nic. Mój co raz męczył sie z wysypem aż zaczal dostawać blizny na buzi. Nie pomogła też kilkumiesięczną terapia lekami przeciwirusowymi. 3 dni po podaniu lizyny opryszczka znika jak ręką odjął, ładnie sie wygaja i juz prawie nie ma śladu. W końcu po prawie 10 miesiącach ciągłych meczarni.

Gość darciaa
U nas znowu jakies dziadostwo;(;(;( w nocy Igor wymiotowal,dzis biegunka;/ policzki w chrostkach;( mniej powtarza.....kurde,co wypracujemy,to zaraz tracimy;((((((

Gość gość
Darciu,a moze zjadl cos co go uczula i szkodzi? Jak moj D w lutym zjadl 2kawalki ptasiego mleczka to go wysypalo i byl inny. Wczoraj bylismy u znajomych.maja dziecko pol roki starsze od D.nawet ladnie bawili sie ze soba.chociaz bez starc nie obylo sie.widzielismy sie ponad 2miesiace temu i oboje powiedzieli,ze D od tamtego czasu bardzo poszedl do przodu.ze sa pod wrazeniem jego postepow i naszej pracy. Oni maja znajomych,ktorzy maja 5,5letniego synka z autyzmem.nie dosc,ze nie akceptuja zaburzen swoich dzieci,to jeszcze maja jakies chore amnicje zwiazane ze swymi dziecmi.a tego chlopca nie prowadzaja nigdzie na terapie...tylko tyle co dostal z poradni.w przedszkolu nie ma nic oprocz logopedy.pani ktora go "prowadzi"zostala na sile przez dyr przedszkola poslana na jakies studia podyplomowe.ale co to za studia to nie wiemy.nie zmienia to faktu,ze ten chlopiec jest pierwszym dzieckiem autystycznym,z ktorym ona pracuje.ludzid maja pieniadze,ale wychodza z zalozenia ze za nic nie zaplaca i ze w gre wchodzi tylko to co proponuje panstwo... Kajsad

Gość Kiki  86
Darcia to naprawdę wygląda na uczulenie od czegoś. To co wypracowane nie koniecznie musi być stracone, moze jak sie lepiej poczuje to wszystko wróci do normy. Ja zauważyłam juz małą różnice w moim, a na suplach jest dopiero 4-ty dzień. Reakcja nie jest opóźniona tylko blyskawiczna jak mowie to sie odwraca mimo ze ogląda tv, jest niegrzeczny ale w taki "normalny" sposób, brzuch juz o niebo lepszy- prawie żadnych wzdęć i ogólnie jakiś taki bardziej obecny. A co najważniejsze jako sukces dla nas- nic nie ląduje w buzi. Zwyczajnie przestal wkładać rzeczy do buzki. Jeszcze niedawno wszystko tam trafiało, kamienie na plaży, patyk, zabawki, ogon psa, koc...no dosłownie co miał w ręce to miał w buzi i lizał wszystko też. A teraz jak ręką odjął. Oby tak dalej :)

Gość darciaa
Chyba macie racje,TATUS kupił synkowi w sklepie prince polo!!!!!MASAKRA,wydaje majatek na witaminy i reszte bez cukru,a ten tak poprostu to olał....dzis juz lepiej,zwiekszylam prioiotyk i jest wesolym,spiewajacym mamusi synkiem:) Kiki to tylko sie cieszyc,:) a wiązesz jego progres z czyms konkretnym???:) za 2 tyg mam cesarke,juz ledwo chodzę:P

Gość gość
Oj Darcia faceci jak dzieci:( Dobrze,ze szybko doszłaś do przyczyny. Kiki super! Nareszcie będzie Ci troszkę lżej a i małemu napewno posłuży. Kajsad ja 5ms temu miałam rozmowe z rodzicami autystycznej dziewczynki z Kuby przedszkola. Ona ma 5lat, zdiagnozowana w wieku 2,5 i do Naszej rozmowy oni nie robili z nią nic. Tyle co w przedszkolu miała, żadnych dodatkowych zajęć. Nauczycielki ręce załamywały bo było z nią coraz gorzej a od rodziców słyszeli,że przecież ona tylko nie mówi i w pierwszej klasie nadrobi. Dopiero po Naszej rozmowie wzieli się do roboty, ja jeszcze wysłałam im filmiki z Kubą i to też dało im kopa. Teraz po 5ms dziewczynka pomalutku składa wyrazy, skończyła się autoagresja. A wystarczyło zacząć terapię zaraz po diagnozie. ja nie wiem co tacy ludzie mają w głowach:( Mama kubusia

Gość Kiki  86
Darcia- tak moj teraz zaczał porzadna suplementacje zalecona z kliniki przez naszego specjaliste. Wczesniej brał tylko kilka rzeczy a teraz bardzo dużo i bardzo porządnych i stężonych suplementów, witaminy, minerały, enzymy, TMG, skondensowane oleje, bardzo silne probiotyki, leki na wątrobe i dużo więcej. Póki co 18 rzeczy na liście i wiekszosc bierze rano i wieczorem. Wszystko naturalne bez cukru, glutenu, mleka, jajek itd i antyalergiczne. Nie rozpuszczają się tez w kwasach tłuszczowych więc nie obciązają organizmu, zwłąszcza u mojego widac bo on ma bardzo chorą wątrobę (wyniki testów powoli wracają). Wiec są naprawde dobre bo nie sa syntetyczne, łatwo się wchłaniają bez obciązania zołądka i wątroby. Miesiac bez suplementow to byla tragedia dla nas, nie spał, płakał non stop, nie trawił, wróciły wzdęcia, opryszczka, chodzenie na palcach....ale musiał miec przerwe bo zaburzyłoby wyniki testów. Na całe szczescie juz po wszystkim i teraz oby tylko z gorki... Najdłużej zajmą testy alergiczne w Stanch ale w ciagu kolejnych 2 tyg powinnismy miec juz wszystkie wyniki.

Gość Kiki  86
Darcia a co do ciązy to chyba nie jest tak zle :) Ja w 37 tyg jeszcze pracowałam od 9-18.30 cały czas na nogach. A byłam cięższa prawie o 30 kilo bo zatrzymałam wode jak balon. Po porodzie miałam wiecej na wadze niz przed bo dalej trzymałam wode i spuchłam jak słoń. A potem jak zaczeło ze mnie schodzic to 21 kilo w 2 tyg zeszlo. Dasz rade :*

Gość gość
Mamo Kubusia,ja tez zastanawiam sie co tacy ludzie maja w glowach.ich z przedszkola wyslali na diagnoze jak chlopiec mial 3lata.ale moja kolezanka wczesniej jej mowila,ze dziecko jest zaburzone.ze podejrzewa autyzm.a oni nic.dopiero jak przedszkole ich poslalo to poszli.Kubus ma w przedszkolu spacjalistow,a ten chlopiec nie ma!to jest oubliczne przedszkole.dziecko jest pierwszym autysta w placowce.nie ma tam nic.jedynie logopeda jak w kazdym.no i ta przedszkolanka,ktora zmusili do odbycia podyplomowych studiow...a rodzice,w domu z nim nie pracuja.z corka,ktora co prawda jest neurotypowa -ale zaniedbana tez nie pracuja.ja,jak tylko cos wiem to dziele sie z nia informacjami.ale ona nie korzysta z tych informacji.ta nasza kolezanka mowi,ze oni sa leniwi.inni znajomi zwracali im uwage,starali sie.przynosili namiary na dobrych specjalistow itp a oni nic.moim zdaniem najwiekszy problem,to taki ze oni nie akceptuja innosci swoich dzieci. D pojechal w podskokach do przedszkola:-) Darciu,dobrze ze z Igusiem juz lepiej. Moj ostatnio dal D do polizania sorbet owocowy...dzieciaka wysypalo.twierdzi,ze D wyrwal mu z rak na zakupach loda.powiedzialam ze nie musial go kupowac,a jak juz kupil to w takiej sytuacji powinien wyrzucic. W przedszkolu na 10dzieciaczkow tylko 3 ma diete. Kajsad.

Gość gość
Na fb wysle Wam namiary na bezplatne badania.ale my odpadamy.bo nie mozna byc na diecie.ale moze ktoras z was spelni wszystkie warunki,badz zna kogos kto je spelnia. Kajsad

Gość gość
Każda rodzina inaczej radzi sobie z chorobą dziecka, nie ważne teraz jak to choroba porazenie mozgowe, down, wylew czy autyzm. Nie macie prawa, żadnego prawa oceniać starań innych rodziców o powrót dziecka do zdrowia. Czasami jest to lenistwo, ignorancja, bieda. Czynnikow może być tyle ile jest rodzin. My po diagnozie przeprowadzilismy sie do innego miasta, musielismy zmienić pracę i dom. Całe życie. Wszystko dla syna. Inna rodzina nie robi nic poza dogoterapia. Walczycie terapiami i dietami, pracujecie w domu i super. Wierzcie lub nie, ale diet nie stosuje większość rodzin.

Gość gość
A mój dziś nie chciał iść do przedszkola. Usiadł na podłodze i powiedział Nie chce jechać do przedszkolka. Powiedziałam żeby powtórzył bo byłam pewna że mi się przesłyszało, bo przewaznie mówi NIE CHCESZ i wtedy wiadomo,że to echolalia ale zaraz powtórzył wszystko poprawnie czyli to jego własne zdanie:) Ale się cieszę:) Czasem ma takie przebłyski i mówi co myśli:) Mama Kubusia

Gość gość
gosciu,miłoby było jakbys sie pdopisał. wiesz,to nie moje dziecko ale mi go najnormalniej szkoda!oni nigdzie nie posylaja dziecka na terapie i w domu tez z nim nie pracuja!jego siostra jest zdrowa,ale zaniedbana(rowniez emocjonalnie)i z nia tez nie pracuja nad jej brakami.i nie chodzi tutaj o brak funduszy. widzisz,ja jestem osoba empatczna.i dlatego po prostu szkoda mi tego chopca. kajsad.

Gość gość
Mi też szkoda takich dzieci a jeśli widzimy, znamy te osoby i wiemy że mogą robić więcej i jest to tylko kwestia chęci to możemy oceniać. A co do diety, ja wiem,że mało kto stosuje. Indywidualna sprawa. Nikt do tego nie zmusza. Ja jestem zadowolona i to najważniejsze:) Mama Kubusia.

Gość gość
Faktycznie nie podpisalam się, mamaB. Wiem, że nie ma tu złej woli, mi również jest szkoda tych dzieci, ale nie piszmy o ludziach którzy nie mogą się bronić. I tyle;)

Gość gość
Mamo B ja napisałam,że rozmawiałam z rodzicami tej dziewczynki i ich wytłumaczeniem było,że mała nadrobi jak pójdzie do szkoły. Coś jeszcze trzeba dodawać? :/ Mama Kubusia

Gość gość
Nie rozumiemy się. Czasami mam wrażenie, że wszytkie rozmowy na kafe i wszystkie topiki zawsze kończą sie ocenianiem innych ludzi. Przykre. Wracam na swoje śmiecie.

Gość gość
No najlepiej sobie słodzić:) Do widzenia.

Gość gość
Ale jakim ocenianiem i kiedy jeszcze? Możesz jaśniej?