Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Gość ufka22
cześć dziewczyny!Mogę skromnie się dołączyć?:) Dzisiaj wreszcie na usg zobaczyłąm bijące serduszko, niesamowite uczucie. Co do obiawów: ból piersi, częstomocz, rosnący brzuszek:) nie czuję smaku drobiu (!!!). SZCZESLIWE MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE orzechoowa...........25 lat......Wielkopolska.......1.10.2012 Miiiśka..................36lat......Rzeszów............ 1.10.2012 Josa.....................28 lat.....Wrocław.............1.10.2012 czarnulka90...........21 lat......Anglia...............4.10.2012 Borntoride.............23 lata.....Wlkp................5.10.2012 Viviii....................27 lat......Śląskie..............6.10.2012 Rzodkiewa.............27lat.......slaskie/Anglia.....7.10 .2012 Jordan.pl...............25 lat.......Poznań............7.10.2012 DIANAKARINA1983....28 lat......Anglia...............8.10.2012 saradella...............33lata......Anglia..............8 .10.2012 ufka22...................26 lat......Kraków............8.10.2012 szczęśliwa Gosia......24.lata....Łódź................9.10.2012 Moniś83................28 lat......Warszawa........14.10.2012 mamaparyzanka......22 lata.....Pomorskie........15.10.2012 Szczęściara ...........31..lat...Wlkp................16.10.2012 adza1987...............24........Słubice.........25.09.2 012

Gość ufka22
klara klara ja tydzień temu byłam w podobnej sytuacji co Ty. Według miesiączki to 6 tydzien i 6 dzień ale było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Okazało się że przesunęła mi się owulacja i ciąża jest młodsza i dzisiaj zobaczyłam już bijące serduszko. Bądź spokojna-chociaż wiem, że najgorsze jest to oczekiwanie. 3mam kciuki:)

Gość czarnulka90
dizewczyny , u mnie już 7t 1d :) w poniedziałek mam wizyte u położnej , mieszkam w Anglii , pierwsze usg tutaj wykonuje się dopiero w 12 tyg, masakra, już nie mogę się doczekać zwłaszcza że w listopadzie poroniłam :( Ale teraz czuję że wszystko będzie dobrze, zadnych bóli , no może czasem jak na okres, do tego okropne mdłości. Mama poradziła mi aby rano przed wstaniem w łóżku zjeść kilka herbatników i popić herbatę z cytryną , i odziwo pomaga ! po kilku dniach nieobecności w pracy dziś poszłam z uśmiechem na twarzy :) Ponadto standard - bolące piersi, częsty mocz,zapracia . Ah te uroki ciąży :)

Gość ufka22
czarnulka 90 w 12 tyg dopiero?!?!?! dlaczego tak późno?

też tak słyszałam , że w Anglii inaczej podchodzą do ciężarnej. 2 lata temu moja siostra była w ciąży, a mieszka w londynie - na czas ciąży wróciła do Polski, lekarz pod ręką, w każdej chwili mogła iść czy zadzwonić do niego w razie wątpliwości . coś podobnego, jak oni tam traktują ludzi - mi osobiście nie podoba się takie podejście.

Gość mamaparyzanka
A ja znów nie mogę spać. Straszne mam mdłości. Z jednej strony bleee ale z drugiej jak sobie pomyśle jaki jest tego powód to troszkę lżej się robi i ciepło na serduszku :-) kocham dotykać sie po brzuszku wiedząc że tam moje małżeństwo rośnie... Podejrzewam że faceci nie podchodzą do tego aż tak sentymentalnie:-)

Gość mamaparyzanka
Hehe malenstwo nie małżeństwo:-) ale jeśli chodzi o małżeństwo to za miesiąc mamy cywilny:-)

Cześć:) Mój facet też taki nie jest, może później się wyrobi;) Teraz średnio go interesuje czy się dobrze czuję, czy czegoś mi nie potrzeba. Pewnie to się zmieni jak brzuch urośnie i dzieciaczki będą się ruszać. Już mu zapowiedziałam, że ja będę sobie całe dnie siedzieć na kanapie a on będzie mieszkanie oporządzał i gotował i nie będzie miał wymówki, że ja nie pracuję:D;)

Gość inga23
czesc u mnie dzisiaj równy 7 tc :) codziennie budzę sie o 8 rano i biegam do łazienki ale na szczeście nie zwracam tylko mam odruchy wymiotne.. ;) ja do lekarza ide 24 bo zwolnienie mi sie kończy. Ze względu na moje przykre przezycia kazdy na mnie chucha i dmucha maz duzo mi pomaga i często w nocy przez sen kładzie mi rękę na podbrzuszu :) a jak to u Was jest z sexem? ja nie mam ochoty w ogółe i boję się jeszcze ale maz strasznie cierpi... :)

czescdziewczyny :) u mnie z sexem to jest tak ze bardzo mam ochote ale moj mowi zeby jeszcze chcile poczekac zeby krzywdy nie zrobic. On ogolnie chodzi i co chwile mnie caluje w brzuszek czy tam dotyka ale moze przeztoze bardzo chcielismy drugie dziecko i bardzo sie cieszy ze za pierwszym razem wyszlo. Zreszta on i tak jest11lat starszy odemnie wiec jakos tak tez przezywa. Ostatnio zaczal mowic nawetze mam w jeansach nie chodzic hehe ;) ale go nie slucham.

Cześć dziewczyny, strasznie się boję . W lipcu 2011 straciłam moją fasolkę. Teraz jestem w 5tc, mieszkam w Edynburgh daleko od mojego lekarza .Od tygodnia boli mnie brzuch i po oddaniu moczu trochę brudzę. Dzwoniłam do niego mam leżeć a że koleżanka miała Duphaston to mam brać 1xdziennie.Sama już nie wiem czy nie lecieć do Polski. Tutaj ma działać natura więc się do 12 tyg nie przejmują a za "suche" Usg zapłacę tyle co za lot.Może ktoś był w podobnej sytuacji. Wizytę mam wyznaczoną na 5.03 i tak kupiony już bilet do Polski.

A ja seks bym uprawiała kilka razy dziennie:D Jakaś inna chyba jestem bo czytałam, że właśnie w pierwszym trymestrze nie ma się ochoty. Dzisiaj w nocy się przebudziłam i miałam taką ochotę, że zaczęłam już "smyrać" męża, to tylko się obrócił i taki zaspany spytał "znooowu???!".

Gość Moniś83
co do seksu to u mnie taka sama sytuacja jak u Viviii :) dziś byłam zrobić pierwsze badania - mam pakiet w firmie prywatnej ale niestety jest on okrojony więc byłam zmuszona poszukać niektóre prywatnie. Wyobraźcie sobie że w jednym miejscu 8 badań kosztowałoby mnie 470 zł a w innym zapłaciłam 280zł!?!

Monis niestety roznie sobie ceny ustalaja :) dobrze ze poszukalas i masz 200 zloty w kieszeni ;) Fajnie ze sie weekend zaczyna w niedziele jedziemy sobie odpoczac w gory ;) dobrze ze mamy blisko bo 1,5 h autem

Gość dslkjhgjsfdkhg
Sonia... a nie mozesz pojsc prywatnie n usg do polskiego lekarza? albo do jakiegokolwiek byle prywatnie?

Sonia kurcze nie wiem co ci napisac bylam w rakiej samej sytuacji w polsce lekarz tez bedzie kazal kezec a jak masz leki to narazie sie nigdzie nie ruszaj... Ja jak tu wymusilam usg to juz bylo za pozno ... Zadzwon do early pregnancy i powiedz ze sie zwijasz z bolu ze krwawisz musza ci zrobic usg.. Albo zbadac...

czesc dziewczyny ja się denerwuję, bo nie czuję bólu piersi. to jest moja trzecia ciąża - w dwóch poprzednich pamiętam, że to był pierwszy objaw ciąży. siedzę w necie i czytam i wyczytałam , że to może być zły sygnał, wizyte mam dopiero w przyszłą środę , tj. 22 lutego. boję się , a jak jest u Was - czy wszystkie czujecie ból w cycuchach. będę wdzięczna za szczere wypowiedzi. dwa testy pokazały , że jestem w upragnionej ciąży, brak @ od tygodnia i sennośc - to wszystkie moje objawy. pozdrawiam

szczęściara - każda ciąża przecież jest inna, ja poprzednio czółam dość silnie ból piersi a teraz o wiele słabiej

Gość inga23
szczęsciara ja jestem w 1 ciązy i mam ból piersi ale nie jest on niewiadomo jaki tez się czasem zastanawiałam czy jest ok ale cóz każda jest inna tak jak mówiła Jordan. a wracając do tego sexu to ja tam sie boje mialm wczesniej plamienia a lekarza na 1 wizycie było mi glupio pytać cóz za tydz mam nastepną wizyte to się wszystko wyjasni

jestem załamana, moja mała znów coś złapała. Ma podwyższoną gorączkę nic poza tym. :( nie wiem czy to może być od zębów? wcześniej tak nie miała. heeeelp

Gość inga23
niestety nie moge pomóc jeszcze brak doswiadczenia :)

Szczęściara, u mnie objawami są brak okresu, nudności i senność a cycuszki nie bolą. Jordan ma rację, że każda ciąża inna i nie warto się na zapas stresować, zwłaszcza, że testy pozytywne wyszły. Z tego co wiem to testy mogą się mylić tylko w przypadku "ujemności" kiedy się je za wcześnie zrobi. W przypadku pozytywnego to tylko kiedy bierzesz jakieś leki podwyższające hcg, więc jeśli ich nie bierzesz to się nie stresuj niepotrzebnie. Już niedługo masz wizytę i sama zobaczysz, że wszystko jest ok.

Jordan jezeli nie ma kaszlu ani kataru to moze byc od zebow moj maly tez tak mial albo podwyzszona temperaturealbo biegunke jak mu zeby wychodzily. Moze byc to tez taka goraczka trzydniowa bezinnych objawow.

Do Sonia 2012- ja na twoim miejscu przyleciałabym do Polski. Przede wszystkim duphaston może nie wystarczyć niektóre kobiety biorą inne leki dodatkowo na podtrzymanie, czasami hospitalizacja jest wskazana. 1raz dziennie jak dla mnie za mała dawka leku. Decyzja należy do ciebie.

Dzisiaj sie po raz pierwszy porzadnie wkurzylam w tej ciazy. Mieszkam w Anglii. Tutaj ciąza prowadzona jest przez położną i przez konsultantow w szpitalu. Mialam na dzisiaj wyznaczona wizyte w szpitalu. Maz specjalnie wziął urlop. Najpierw czekalismy prawie dwie godziny, bo takie bylo opoznienie.Zmierzono mi cisnienie (USG nie bylo, ale to mialam robione w srodę) i przyszla pani "doktor" i zaczela wypytawac o całą moją historię. Mówie ze wszystkie informacje o które pyta podałam na wizycie we wrzesniu, a ona na mnie oczy,bo nie miala pojecia ze byla taka wizyta. I zaczyna wypytywac jakie byly zalecenia,myslalam ze mnie trafi. Po kilku minutach sie zorientowala, ze moze poszukac rejestru z tamtej wizyty.No i poszla... I tyle ja widzialam. W miedzyczasie widzialm endokrynologa,który najlepszego wrazenia tez nie zrobil. Ale o to sie nie martwie bo jestem pod opieka dobrego endokrynologa w Polsce. Kolejna wizyte mam miec w 9-tym tygodniu. Przez to wszystko poklócilam sie z mezem,który powtarzał ze nie moge sie denerwowac co doprowadzało mnie jeszcze bardziej do szału. Ale moze to hormony. No to się pozalilam. Mam nadzieję, że kolejne wizyty bede bardziej konkretne. Jeszcze do Sonia2012 - jak w poprzedniej ciąży miałam plamienia lekarz zdecydowanie odradzał mi podróze, zgadzam się z Amelią1975, że dawka duphastonu 1 raz dziennie to raczej mało. Nie masz tam gdzies w poblizu jakiegos polskiego lekarza, do którego moglabys pojsc jak najszybciej? Ja jezdzilam do Londynu,ale to troche daleko od Ciebie.Oprócz tego zawsze mozesz zglosic sie do Early Pregnancy unit i z powodu plamien powinni bez problemu zrobic Ci USG. Zycze powodzenia Ale sie rozpisalam

Byłam w Pregnency support zrobili mi badanie krwi na hormon i kazali czekać pod telefonem.Po monicie (4h później) zadzwonili i powiedzieli ,że poziom hormonu jest wysoki więc jutro na 9 mam jechać na usg i to tylko dlatego, że mam prawie 6tc a oni robią tylko zwykły skan i ten wyłapuje ciążę od 6tyg. Zobaczymy co się jutro okaże.Nadal wiszę w próżni.

Sonia dobrze ze zaczelas cos robic jutro po usg moze cos wiecej bedziesz wiedziec ... Powodzonko oby bylo serducho . Xxxxx

Gość Klara.klara
Witajcie! Powiem Wam, że czekam dnia kiedy pójdę w końcu na zwolnienie, i tak się skończy moja 14 letnia współpraca z firmą heh.. Wiele zmian szykuje czasem tak oczekiwane maleństwo (( - ; Ale w życiu potrzebne są zmiany.. Miłego wieczoru przyszłe mamusie ..