Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

Natalie - super, że Kuba już taki duży :) i cieszę się, że wizyta udana :D Za tydzień mam wizytę u diabetologa..kolejki są koszmarne..obdzwoniłam kilka poradni i jeszcze dziś po południu zadzwonię do ostatniej.. jak się szybciej nie uda, to we wtorek za tydzień idę. Choć panie w rejestracji pytały o wyniki i wszystkie mówiły mi, że nie ma się do czego przyczepić, ale skoro gin kazał i będę miała skierowanie, to one zapisują bez gadania... O upale to nawet nie piszcie, bo ta noc to był koszmar dla mnie... cała mokra, piżama przyklejona, włosy mnie grzały po szyi - już miałam wstawać po północy i odpalać wiatrak (hehe kupiłam niedawno taki stojący za 40 zł w promocji -jeszcze przed upałami- i był to strzał w 10 )

Witam mamuski ;) Dianka super ze wszystko dobrze duza ta Twoja coreczka ;) a diabetolog to wydaje mi sie tylko formalnosc ;) Natalka a Kubuś chyba będzie duzym chlopcem jak sie urodzi skoro juz jest taki duuzy ;) 1,1 kg to sporo ;) lekarz zCi nie wspominal ze moze byc duzy przy porodzie?? ;) mamusia moja Magda tez mi jezdzi nogami po pepku i wiem ze to boli ;( a jeszcze jak sie przekreci to w pachwine mi cos wciska glowe reke czy noge nie wiem ale to tez bardzo boli ... co do wagi to ja tez sie martwie ze bede za gruba :( zreszta wszyscy sie mnie pytaja czy zaraz rodze bo mam bardzo nisko brzuszek .... ja startowalam w tej ciazy z waga o 18 kg wieksza niz w poprzedniej ... cale 68 kg wazylam a wzrostu mam 169 :( a juz waze 74 czyli cale 6 kg na plusie mam nadzieje ze wiecej niz 10 nie bedzie szczerze powiedziawszy ... a i dzisiaj oficjalnie zaczynam 7 miesiac ( huraaa ) bo juz jestem zmeczona ta ciaza :(

Witam Ja bylam ostatnio na pobieraniu krwi i okazalo sie ze musialam wypic glukoze, a gin albo nie powiedzial o tym ,albo nie doslyszelismy z mojim , ale nie bylo zle.Pozniej tylko troche glowa mnie bolala i co najlepsze mialam smaka tylko na slodkie , a na co dzien malo co jem. Miala tak ktoras z Was po glukozie?

Hej ja niedawno wstalam kicham jak szalona mam katar i boli mnie glowa. Chyba w koncu mnie alergia dopadla. Strasznie duszno dzis oby burza sie jakas przyciagla bo nie dam rady... Milego dnia;***

Witam Cieszę sie że wizyty udane ... Ja dziś ide zabrałam sie za porzadki w szafach z ubraniami Pozdrawiam

a ja czuję sie fatalnie...;/ od nocy z niedzieli na poniedziałek boli strasznie brzuch, jest twardy... myślałam, że samo przejdzie - biore nospe, ale jest dalej tak samo i chyba jutro bede musiała do lekarza jechać... małego czuje, tak że nie ma źle, tylko że ból brzucha jest nie do zniesienia;/ tak jakby mi go ktoś ściskał cały czas - z lewej strony boli najbardziej, po schodach nie da się wchodzić, czsami takie skurcze są... myślałam że to od kręgosłupa, ale zazwyczaj po dniu przechodziło... najgorzej jak mi do szpitala karze iść, bo nie mam z kim młodego zostawić :(

Graga ja na twoim miejscu bym sie nie zastanawiala i od razu jechala do lekarza albo na pogotowie

Ja już wróciłam z miasta. Umówiłam się z promotorem w sprawie pracy, ale nie przyszedł.. szlag mnie mało co nie trafił i zaraz mu e-maila napiszę.. :/ Vivii mówisz, że duży? Jak patrzyłam to 28 tydzień to norma 1kg - 1,1kg. Mówił, że w normie. Hm.. teraz mnie zastanowiłaś :) Zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie. Graga lepiej jedź do szpitala, zawsze lepiej sprawdzić kochana. Diana może diabetolog też stwierdzi, że nie jest źle. Ale umów się czym prędzej z tymi wynikami. Współczuję wam upału, u nas po całonocnych burzach jest teraz 21 stopni i pochmurno. Choć mi się wydaję, że jest mega duszno. Berbe ja takich odczuć nie miałam, choć mega głodna przyszłam po tym badaniu ale słodkiego już do końca dnia nie jadłam.

Graga jedz na IP lepiej, niech sprawdza czy z szyjka ok lub czy jakies skurcze sie nie pojawiaja lepiej dmuchac na zimne .... a im wczesnije tym lepiej .. Natalka no moja mala w czwartek wazyla 900 gram to chyba ze ona taka mala ;)

tak patrzę jak Diana pisała, to jej maluszek waży 980gram a ma na później termin od nas, to może Twoja Madzia będzie kruszynka. Zresztą to i tak chyba waga jest orientacyjna i jest dosyć duży zakres błędu. Pela współczuję. Ale może to tylko jeden gorszy dzień. Mi najgorzej się śpi w nocy kiedy cały nos zatkany. Pocieszające jest to, że pyłki traw powoli ustają :)

Nie martwe sie tym bo mam usg z 27 tygodnia mojego Macia i dosłownie ma takie same wymiary i tyle samo wazyl a urodzil sie 3500 .. Tylko mowie ze Kubus spory ;) fajnie

Może u Ciebie później nadrabi z wagą :) Mam nadzieję, że 4kg przy porodzie nie przekroczy :) Z tego co czytałam to 100gram na 1 tydzień więc Twoja Madzia też już możliwe że z 1 kg waży :) Najważniejsze że zdrowo nam rosną! :)

no tak szczerze powiedziawszzy to nie chcialabym zeby byla wieksza niz 3500 przy porodzie ;) łatwiej wyjdzie hehe ;)

a jak dziecko ma mieć ponad 4kg to i tak chyba cesarka? Mi tak kuzynka mówiła, bo jej synek ważył 4100. Dziewczynki nie rodzą się czasem mniejsze? :) A mi już ostatnio teściowa nagadała, jak zobaczyła ciuszki, że ona by mojego męża jak się urodził w takie nie ubrała, bo za małe. A tylko jedne mam na rozmiar 58cm póki co.. cała reszta na 62 cm. więc nie wiem o co jej chodziło a na pewno pamięta ciuszki dokładnie czy miała takie czy 4 cm większe :/ Moniś a jak z tym wóżkiem co pisałaś, zadbany chociaż? Ja też mam na oku na allegro jeden i aukcja się kończy za parę dni, fajnie by było go wygrać. W ogóle teraz stwieram że mój brzuszek jest przechylony na prawo bardziej :) Któraś z was tak ma? :) a na usg w tym miejscu Kuba w sumie ma główkę to może dlatego :)

nie robia cesarki tylko ze wzgledu na wage ;) nawet wieksze sie rodza SN, to wrzuc linka tego wozka ;)

no właśnie kuzynka miała tylko ze względu na wagę dziecka. Ale może bardziej załatwiła, nie wiem :) W każdym razie położne chciały żeby urodziła naturalnie, ale ona zaparła się, że ją porozrywa całą i miała cesarkę. Nie wiem jak cenowo pójdzie ale chcę wziąć udział w tej aukcji: http://allegro.pl/x-lander-limited-gondola-spacerowka-b-zadbany-i2448915038.html bez fotelika maxi cosi, bo już też mam upatrzonych kilka :)

Nata_lie dziś o 18:30 jedziemy go zobaczyć. Jak będzie ok to bierzemy. To link do tego wózka. Wygląda ok no ale to tylko 2 zdjęcia. http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-gondola-spacerowka-i2443194092.html Mój brzusio też czasem się przechyla na boki - głównie w prawą stronę. I głownie tam mnie kopie. A czy nasze dzidziusie mają tam jeszcze dużo miejsca? Bo nie wiem skąd ten twardy brzuch - czy to dzidzia się rozpycha. Moja mama urodziła najmłodszego brata naturalnie - miał 4600 :)

Monis wyglada fajnie a pewnie nosi zwykle slady uzytkowanie typu porysowany stelaz ;) a cena super ;)

Moniś to dobrze, że masz możliwość podjechania. U mnie w lubuskim to tylko 3 wózki ostatnio były i żadnego w zielonej górze :/ Moniś 4600? OMG :) Vivii mi też się podoba. Zobaczymy jeszcze jak mi gość odpiszę, bo zadałam mu nadmiar pytań mam nadzieję, że się nie wystraszy :)

Pewnie tak Viviii tylko pytanie jak bardzo ;) Nata_lie a szukałaś niedaleko siebie? Bo ja sprawdzałam tylko z Warszawy i okolic, żeby móc go obejrzeć przed zakupem.

Moniś jasne, że szukałam. Wiadomo w okolicach Warszawy będziesz miała więcej możliwości. U nas najbliżej z Gorzowa ponad 100 km, ale gościu też podał cenę minimalną 1000zł, to bez przesady.

Natalie no to rzeczywiście kiszka... No ale może warto poszukać jeszcze na innych stronach z ogłoszeniami.

no niestety, już tych stron to przejrzałam sporo i ceny mają wygórowane u nas w województwie :( Mamusia a Ty gdzie się podziewasz?

ten moj co Wam pokazywalam jest tez niby uzywany a stan jest naprawde idealny kilka rysek i tyle ;) a te sa tez bardzo fajne i jeszcze cena super kurcze ja sie nie moge doczekac kiedy bede mogla juz mala wozic hehe ;)

ja teraz ogladam plecaki do szkoly dla Macia ale drogie buuu taki porzadny jak chcialam mu kupic koszt ok 140 - 180 zl zalezy jaki model ... wyszlam z obiegu jesli chodzi o rzeczy do szkoly ;)

Graga nie czekaj do jutra jedz ,dzwoń do lekarza nie zostawiaj tak tego Moniś bardzo ładnie wygląda ten wózek Natalie co do wagi to moim zdaniem ok Moja córeczka urodzona w 24tc ważyła 710 gram i miała 36 cm długości a ty to juz z tygodniami dalej jesteś Kończe obiad ,potem pomiar i zbieram sie na wizyte Ciekawe co tam u mojej królewny słychac czy dieta poskutkowała Mamusia pewnie gdzies w piwnicy siedzi :-) U nas straszny upał

no ale dziadek obiecal ze kupi plecak wiec nie jest zle ;)

Agulka to trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)