Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

dzięki dziewczyny :) Właśnie tak się zbieram żeby wstać od kompa i zabrać się za sprzątanie, jakoś się od wczoraj dobrze czuje, nic mnie nie boli, można działać :D

* ubiegłaś a nie obiegłaś :) Mój chyba miał czkawkę rano, ale nie jestem pewna do końca czy mi się czasem nie śniło :) heh Moniś widzę, że nadal masz niezłe sny :)

A ja dodałam swój brzuchol do galeriusa :) Mąż w niedzielę zobaczył jak smaruje sobie brzuch i się zszokował, że jest taki wielki - musiał to uwiecznić na zdjęciu. Teściowie stwierdzili, że wygląda jak piłka lekarska :D

Hej :D Jestem, jestem! Na początek, też napiszę, że Kubuś Kochany!!!!!!!! Moniś, masz śliczny brzuszek!!!!! Mój dużo mniejszy, mimo, że o tydzień starszy.. zrobię foto i też wrzucę. Mamusiu, dzięki, że pamiętasz o mnie :D :* Vivii - Ty to kupuj co Ci brakuje i dawaj znać jak się coś zacznie... Graga.. to może już się zaczyna? Kosiorakis, ma dziś cc? Dobrze pamiętam? Ale jej dobrze, będzie już miała chłopców przy sobie :D Natalie - a ten termometr do taki zbliżeniowy? do czoła albo ucha? bo ja taki kupiłam i też jest super. Ja wczoraj cały dzień na nogach..masę zakupów zrobiłam, troszkę dla siebie, troszkę dla Liwii.. ale wiecie co? chyba mi się brzuszek obniżył, bo: lepiej mi się oddycha, mam więcej siły, minęły mi bolesne skurcze - zostały twardnienia brzuszka, zgaga odpuściła i ogólnie czuję się o wiele lepiej niż tydzień temu :) A ja mam do Was pytanie: czy ktoś wie jak to jest z ochroną po powrocie do pracy z macierzyńskiego? jest jakiś okres ochronny, w którym nie można zwolnić kobiety? słyszałam coś, że jeśli się wróci na mniejszy wymiar godzin pracy np.3/4 etatu albo 7/8 etatu, to okres ochronny to rok czasu... kto to wie? gdzie można to sprawdzić??

Moniś super brzuszek!!! a w sumie jesteś nadal na minusie od wagi początkowej? Diana ja bym już chciała brzuszek niżej, ale póki co nadal tak samo. Termometr jest zbliżeniowy. Taki niebieski laser ma :) Uciekam pod prysznic, pora odebrać wyniki na toxo i jakies zakupy zakupy zrobić. A bliźniaki 13 mają być na świecie więc jutro :)

Natalie nadal jestem na minusie, po pobycie w szpitalu jeszcze się zwiększyło i do tamtego tygodnia było -8. Diana mogę zapytać mojego męża ale to pewnie wieczorem bo teraz prowadzi szkolenie. Jest kierownikiem personalnym więc powinien się orientować w tym temacie ;) Diana kupiłaś termometr przez internet? Jak tak to podaj linka. Ile zapłaciłaś?

dziewczyny lepiej nie krakajcie, bo jak będziecie miały rację to któraś z Was będzie musiała przyjechać mojemu synkowi urodziny odprawic:) mamusia ja czuje w kościach ze nie dotrzymam do konca pażdziernika:) moja mamuśka całą naszą czwórkę urodziła przed terminem, gdzie siostre w 32tc, a brata 35tc, a mnie i drugiego brata 38tc:) rozmawiałam z mamą dzisiaj i mi zabroniła robić cokolwiek na kolanach i schylać się :D Vivii za każdym razem jak dodajesz tabelkę to mnie strach ogarnia że urodziłaś :D

no właśnie mnie też boli od wczoraj brzuch tak jak na okres i się nawet przestraszyłam sił nie mam, w głowie mi się kręci ale miałam bardzo pracowity poniedziałek, więc może rzeczywiście teraz wszystko woła o odpoczynek najlepiej mi jak sobie leżę na boku i czytam książkę zjadłam śniadanie, w nocy też trzaskało u nas i całą noc tuliłam psa, bo się boi burzy co poza tym - kupiłam taką śliczną zieloną wanienkę z ośmiornicami i naklejką z termometrem, wlałam wodę i jak się zrobiła optymalna temp. do kąpania to się na tej naklejce pojawiła taka zielona uśmiechnięta buźka. fajna sprawa :)

Witajcie A ja dzis wkurzona jestem Odebrałam wyniki a własciwie syn odebrał i wyniku z morfologi nie ma Dzwoniłam tam zaraz to mi powiedziano że mam jutro przyjść to zrobia .... A tak to inne badania ok az jestem w szoku czy nie podmienione :-) Mocz nawet bakteri nie ma ani erytrocytów ,leukocytów,cukru,ketonów,białka tylko ciężar trochę za niski Hemoglobina glikowana tez ok norma od 4,8 do 5,9 a ja mam 5,7 wiec dieta cukrzycowa działa żelazo norma od 33 do 193 ja mam 37,2 Tylko ta morfologia ...a tak mi zależało U nas dzis pada ,trochę się ochłodziło Jutro mam wizyte na 17 mam nadzieje ze dowiem sie kiedy cesarka

a właśnie pytanko mam do "cukrzycowych" czy wy też bierzecie insulinę, czy ratujecie się jedynie dietą? i czy macie codziennie wyniki ponad 150 po jedzeniu? mojej koleżance wcisnęli, że ma cukrzyce ciążową, chociaż po tygodniu kłucia miała wyniki idealne, raz tylko miała 149 bo zjadłam dużo pomarańczy i diabetolog kazała jej brać insulinę a z tego co wiem, to się aboslutnie insuliny nie podaje ciężarnym wszystkie dziewczyny ratują się dietą...

Moniś :) Dziękuję, gdybyś mogła zapytać męża, to byłoby super! A termometr kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-babyono-do-czola-i-ucha-i2538604170.html Graga, jestem wprawiona w organizacji imprez :D Chętnie wyprawię urodziny temu małemu mężczyźnie :D Natalie..mój brzuch był od początku dość nisko, więc teraz wizualnie nie widzę dużej różnicy, ale samopoczucie o niebo lepsze... jedyny minus: nasiliło się bieganie do wc, tej nocy 8-9 kursów, z zegarkiem niemal co godzinkę :/

hej dziewczyny odzywam sie i ja :) Jak chodziłam do pracy to byłam bardziej zorganizowana a teraz ciezko mi się pozbierać,Wesele zakończone w poniedziałek,bo u nas tradycyjnie robiony jest tzw klin na 3 dzień. Ja w poniedziałek miałam ostatnia wizytę,wszystko ok na opuszek już sie rozwiera szyjka,dalej główką w dół,samopoczucie ok choć cieżko sie czuje, waga 73,7kg-uwag brak .Dał mi skierowanie do szpitala w razie w,poinstruował co robić w razie przenoszenia lub w razie skurczy częstych,odejscia wód itd ogólnie pożyczył udanej akcji porodowej i na tym sie zakończyła nasza współpraca w tej ciąży :) Ja juz też robie wszystko duuuzo wolniej,nie spieszę sie,choć dalej własciwie robię wszystko co mam siłe zrobić :) Brzuch dalej sie napina,czasami mam takie drętwienia że nogi mi lecą jak te prądy są, wc to normalnie kocham tyle razy tam jestem ,palce u rąk mam spuchnięte trochę i taka cała sie czuję :) Ale już niedługo,rzeczy niby naszykowane ale nie w torbie Zbiore się już na dniach zapewne. Fajnie że u Was wszystko w miarę ok,,no takie juz mamy tygodnie ciaży ze niestety wszystko już nam dokucza i przeszkadza ale niedługo nagroda w postaci Skarba :)takiego jak ma Eljotka-Kubuś świetny,niech wam rosnie zdrowo Kochana,buziak dla niego ode mnie. I u mnie pokrótce tyle,coś podgarniam w domu,cieszę sie czasem tylko z córką :) i czekamy wszyscy na Maksa :) ale najpierw na bliźniaki juz jutro :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę Agata

Co do cukrzycy to moja diabetolog powiedziała ze jakbym miała pomimo diety poziom cukru po jedzeniu powyżej 140 to wtedy insulina a tak to dieta sama Kobietom w ciazy podaje sie insuline za to nie moga brac tabletek

Moniś to jak urodzisz, to spokojnie ponad 12 kg mniej, a czujesz że ubyło Ci tych kg? Mama córeczki, a który masz tydzień, że już ostatnia wizyta u gina? Ja jeszcze mam równo w dzień terminu z OM. I skierowanie do szpitala dopiero jak do 8 października nie urodzę dostanę. Diana ja mimo, że brzuszek wysoko to budzę się w nocy około 4 razy i do toalety mimo, że pęcherz prawie pusty.. oj wybieram się dzisiaj jak sójka za morze.. ale akurat mocno pada, zimno, że wychodzić się nie chce na maksa :)

A i rozumiem ze skierowanie do szpitala wtedy gdy jest się po terminie lub np.ciecie trzeba wcześniej zrobić Bo jak poród w toku to nie potrzeba

świnkaPIGGY potwierdzam co napisałam Agulka. Dodam, że insulinę podaje się gdy wysokie wyniki powtarzają się systematycznie po danym posiłku (np zawsze po obiedzie bez względu na to co się zje). Natalie nie czuję, że mi ubyło ale widzę :) Czuję się ciężko przez brzuch ale mam inną twarz- nie mam już takich pełnych policzków, ręce, nogi mniejsze. Bo ja w styczniu byłam nie małą kobietką :) Ale strasznie mi się chce draży kokosowych ;) Nawet kiedyś mi się śniło, że zjadłam jednego :D Ale co się dziwić jak to już 12 tydzień diety. Diana ja też na początku zastanawiałam się nad tym termometrem ale miał bardzo dużo złych opinii. Dobre też były. Już sama nie wiem jaki kupić bo to trochę kosztuje.

Czytałam :) Jest w normie więc jest dobry :) Ja miałam 5,3 ale badanie miałam 30.07.

Mam nadzieję, że mój nie będzie felerny i że nie będę musiała go zbyt często używać, bo Liwia nie będzie chorowitkiem :)

Diana te złe opinie to było o tym, że od razu źle mierzył i za każdym razem podawał inny wynik. Więc jak teraz jest ok to nie ma się co martwić. Myślę, że wszystkie chciałybyśmy aby nie musiał być często używany :)

hejka... u mnie spokojnie wczoraj prasowalam do wieczora i dzisiaj zarobilam strzala w prawa lopatke,,,ciezko mi sie obrocic. ja mam w piatek badania krwi na obecnosc przeciwcial, mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku.

jutro bedziemy miec blizniki???? nie wiem czy dobrze przeczytalam ...jupiiii dziewczyny szlag mnie trafi z tym galeriusem, nie moge dodac zdjec....buuuu zrobie dzisiaj zdjecie brzuszka, kurcze mam 93 cm w najwiekszym obwodzie..nie za malo:((

wróciłam :) Wyniki na toxoplazmowe ujemne, wiec super :) Agulka jak robiłam mocz w 36 tygodniu to też miałam super wyniki, a morfologia to już w ogołe super. Ale ponoć na koniec ciąży wyniki się poprawiają, bynajmniej jeśli chodzi o morfologię. Moniś smaka mi narobiłaś tymi drażetkami, że sobie kupiłam. tylko, że ja mogę je jeść. Widzisz, mimo tych wszystkich przygód w ciąży z wymiotami, cukrzycą - przynajmniej ciąża pozbawi Ciebie dodatkowych kg :) a ile masz cm w brzuchu? Diana ja też mam nadzieję, że będziemy jak najrzadziej używać termometrów :) a ja miałam do ucha firmy AEG i powiem wam, że porażka dlatego nei chciałam do ucha, do tego jest bardzo głośny. a temperatura w uchu zawsze inna i poniżej 36. ale jak Twój mierzy dobrze, to najważniejsze! :)

aha i jakby któraś chciała to w tesco w promocji za 16 i za 18 zł są prześcieradła do łóżeczka z gumką. a ja wczoraj na allegro kupiłam, ale już trudno :)