Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssskkaaazzz

Dajecie niemowlakom truskawki ???? dzieciom ze skazą białkową

Polecane posty

Gość sssssskkaaazzz

moja córka 30 tego skończy 6 miesięcy i ma skazę białkową i myślę nad kaszką bezmleczną wieloowocową z bobovity ale jak ją uczuli to nie będę wiedziała co czy owoc czy kasza i tak pomyslalam aby najpierw wprowadzić wszystkie te owoce co są w kaszy i dopiero potem jak nic nie bedzie sie działo tą kaszkę

Gość Skoro ma skazę białkową to ...
...czy nie lepiej po tescie z owocami kupowac bezmleczną kaszkę i dodawać do niej owoce z olejem rzepakowym? Truskawki i inne owoce w kaszkach to praktycznie piąta woda po kisielu, lepiej jest kupić tą bezmleczną i podawać ze zmiksowanymi owocami (jabłko, maleńka ilośc banana, i choćby nawet mrozonych owoców dobrej firmy).

Gość sssssskkaaazzz
jaką kaszkę bezmleczną ? ja chcę wprowadzić gluten a ta kaszka z bobovity jest NIESTETY wieloowocowa ;/ A może jakaś inna jest kaszka manna na wprowadzenie glutenu ? czytałam gdzieś coś o zdrowym brzuszku z nestle ale nie wiem czy jest ok i któa to dokładnie

Gość A nie lepiej zamiast kaszki
z owocowej ugotować zwykłą mannę błyskawiczną na wodzie i dodać do zupki? Bo rozumiem, że chodzi Ci o ekspozycję na gluten.

Autorko ja w sumie nie mieszkam w pl ale jestem pewna że macie kaszki bezmleczne Hipp? Prawie każda firma produkuje kaszki bezmleczne HA czyli dla uczulonych na mleko . Poszukaj w sklepach .

U mnie kaszki Hipp dla niemowląt po 6 miesiącu są już z glutenem. Najlepsze kaszki to Hipp i Aptamil czyli polski bebilon a co do reszty to jeszcze firmie Nestle bym zaufała choc my od początku mamy firmę Hipp a córcia ma już 12 miesięcy. Kaszki bezmleczne możesz mieszać albo z owocami i tym olejem rzepakowym (łyżeczka) albo z mlekiem modyfikowanym jak używasz lub z mlekiem z piersi.

Gość sssssskkaaazzz
tak chodzi mi o ekspozycję. Owszem miałam tak gotować i tak chyba robić będę ale trochę to wkurzające chyba będzie gotować pół łżeczki codziennie ;/ i chciałam się wycwanić aby sypać pół łyżeczki do deserku czy obiadku i już ;/ a nie goootuuuj ;/

Z tym mlekiem to oczywiście nie dla twojej dzidzi:).

Gość tez mnie dziwia
mamy ktore kupuja smakowe kaszki

Gość mamama27
hmm połowa na kafe to strasznie odpisuje a nie czyta dobrze jakie jest pytanie.. autorko ja tez mam dziecko ze skazą - ale skaza a gluten i inne alergie to zupełnie różne rzeczy - a twoje dziecko je już jakieś owoce, obiadki, kaszki?? jeżeli nic mu po nich nie jest to raczej nie będzie po innych rzeczach - też się bałam tej truskawki ale jej tam są raczej znikome ilości - ja dawałam pół łyżeczki własnie tej kaszki manny z bobovity do słoiczka z owocami - nic sie nie działo - po miesiącu czy 1,5 dałam pelny posiłek z glutenem - z nestle też możesz dawać - każda z 3 rodzajów "zdrowych brzuszków" się nadaje - gotowanie kaszy manny żeby dać 0,5 łyżeczki to dla mnie bez sensu

Gość ja wprowadziłam gluten
z kaszą manną. Dodawałam odrobinkę kaszy manny do zupki z marchewki. Co do gotowych kaszek to jest pszenno ryżówa z bobovity i ona jest bezmleczna ale chyba ma jakbło i gruszkę. Wszystkie firmy mają swoje strony internetowe z całym asortymentem produktów. to poczytaj sobie co ci będzie najbardziej pasować. Truskawek bałabym się podać nawet tych w kaszce. Ja czekałam z truskawkami do 1 urodzin. Na szczęście nie uczulały :) Ktoś się tam wyżej śmieje co mają truskawki do skazy białkowej, ano mają tyle, że jak dziecko ma skazę białkową ( czyli alergię) to i truskawki mogą go uczulić, bo takie dziecko ma skłonność do alergii.

Gość ja wprowadziłam gluten
i może go uczulić cokolwiek. idź się saleminka doedukuj