Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KrzysztofJJJJJ

ból i przeskakiwanie w kolanie

Polecane posty

Witam, 3 dni temu podczas wstawania z łóżka "coś" mi chrupnęło w kolanie. Od tej pory w kolanie mam ciągłe uczucie kucia, które się zwiększa w momencie obciążenia nogi. Dodatkowo zgięciu nogi towarzyszy uczucie dyskomfortu i zwiększenia uczucia kucia. Podczas prostowania nogi z pełnego zgięcia pojawia się owo chrupnięcie z uczuciem potwornego bólu (ból jest na tyle silny iż unikam zginania kolana). Podczas lekkiego zgięcia pojawia się tylko uczucie kucia, natomiast przeskakiwanie pojawia się przy prostowaniu z pełnego zgięcia. Wcześniej sporadycznie pojawiało się uczucie przeskakiwania (średnio raz na miesiąc), lecz w momencie "chrupnięcia" kolano powaracało do normalnego funkcjonowania i nie towarzyszył temu tak okropny ból jaki odczuwam w tym momencie. Obecnie czekam na wizytę u ortopedy lecz niestety dopiero w piątek, proszę o ewentualne informację czego mogę się spodziewać. Pozdrawiam

Gość domi nika
Zwyrodnienie kolana (oby nic gorszego)- bedzie boleć coraz bardziej, dobrze , że idziesz do lekarza.

zasadnicze pytanie: ile masz lat? bo może to byc już zwyrodnienie, a może coś w rodzaju chondromalacji rzepki.