Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemieniucha u 2latki

ciemieniucha u 2 latki kurde mamy pomozcie corka ma dlugie wlosy jak zwalczyc ze

Polecane posty

Gość ciemieniucha u 2latki

zeby jej nie bylo :( tak brzydko top wyglada... zolte plamy jeny pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sprobuj tak jak z niemowlakiem. przed kapiela oliwe z oliwek wetrzyj we wlosy zaloz czapke i zostaw na 15 minut. wloski umyj i uzywajac szczotki wyczesuj resztki i tak codziennie. albo kup szampon oilatum+oilatum emulsja do kapieli. my ciemieniuchy nie mielismy ale moze temu ze oilatum szamponu uzywalismy.

Gość anego
mój syn jako niemowlę miał ciemieniuchę i wtedy pediatra zapisała nam taką maść na receptę, koszt 5 zł ale nie pamiętam nazwy. Pomogła bardzo szybko. stosowaliśmy też Olejuszke ale tak średnio pomagała, ta maść z recepty - rewelacja.

Moja 2 latka miała. Przed kompaniem nasmarowałam głowę mocno oliwką i po jakiś czasie wyczesywałam grzebieniem, potem mycie. Po 2 takich zabiegach nie było śladu. Było o tyle trudniej, że dwulatka już potrafi uciekać i nie znosiła czesania i stękała trochę przy tym.

Gruczoły źle pracują jeszcze, bo są niedojrzałe i powstaje taka jakby żółtawa skorupka na skórze głowy czasem na brwiach.