Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunetkaa_ _ _

ODBUDOWA I REGENERACJA WŁOSÓW - PRZYGODY Z FARBOWANIEM

Polecane posty

Gość Brunetkaa_ _ _

Jestem młoda, a moje włosy przeszły już dość dużo. Zaczęło się od tego, że zafarbowałam głowę na czarno. Namówiła mnie do tego koleżanka. Żałowałam gdy zobaczyłam efekt. Włosy wyszły niebieskie, bo jak sie okazało, wzięłam farbę "granatowa czerń". Na szczęście po kilkunastu myciach niebieski odcień się wypłukał i włosy zostały czarne. W międzyczasie kupilam brązowa farbę, w nadziei że uda mi się wrócić do naturalnego koloru. Niestety, czarne dalej było czarne. Nawet chciałam iść do fryzjera na ściąganie koloru, jednak tego nie zrobiłam. Po jakiś 2 miesiacach kupiłam... rozjaśniacz. Nałożyłam na włosy i czekałam na efekt. Widziałam, ze zaczynam rudzieć na głowie.. :/ Efekt był.. hmm.. OKROPNY. Moje naturalne odrosty były platynowe, czarny przeszedł w rudy, i miejscami miałam platynowe włosy (tam gdzie czarna farba zdążyła sie zmyć). Nakładałam potem inną farbę, ale dalej rude rude rude.. Byłam u fryzjerki, nałozyła odcień który miał pozbyć sie tych blond refleksów. Ale niestety, po kilkunastu myciach blond dalej wyłaził ;/ Farbowałam włosy jeszcze z 5v razy na brąz, aż wreszcie udało mi sie pozbyć tego okropnego blondu z moich włosów.

Gość Brunetkaa_ _ _
W międzyczasie farbowałam dalej na brąz. Teraz chce wrócić do naturalnego koloru. Jak mogę nawilżyć i odżywić swoje biedne włoski ?

U mnie przy zniszczonych kłaczkach najlepiej sprawdziła się oliwa z oliwek nakładana na włosy na noc. Czasami też nakładałam maski do włosów na całą noc ale nie było takiego dobrego efektu jak po oliwie czy też innych olejach, np sezamowy i winogronowy też dobrze odżywi zniszczone wlosy.

Gość Brunetkaa_ _ _
Mi maski wyciągały włosy jeszcze bardziej, wiec juz ich nie stosuje- efekt był po prostu odwrotny od zamierzanego. Tak samo po odżywkach do spłukiwania. Jedyne odżywki jakie stosuje to te w spray'u albo bez spłukiwania z pantene.

Gość Katarzyna199024
Witam, zapraszam do konkursu na fb Można wygrać zabieg profesjonalnej odnowy włosów renomowanej firmy alfaparf :) W razie wygranej trzeba będzie tylko dojechać do salonu zapraszam :) fb/ Kropla Orientu

Gość gość
W regeneracji najważniejsze jest używanie odpowiednich kosmetyków. Ja miałam możliwość skorzystania z bardzo dobrej opcji i wybrałam jeden z Poznańskich salonów www.salonmagia.eu, gdzie możliwe było wykonanie profesjonalnej regeneracji włosów. A po trwałej były one naprawdę zniszczone.

Gość andeczka
ja tam stawiam na profesjonalne kosmetyki. lubie swoj blond, choc jest siankowaty nieco, wiec zainwestowalam w 2w1 i teraz korzystam z produktow Great Lenghts do blondu (mocno odzywcze i regenerujące przy tym są) i nareszcie widac jakis postep :D bo sie już w myslach z kozyczkami witalam....