Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 janoity43

luzne gatki clarkowc贸w

Polecane posty

Go艣膰 p1975
W艂a艣nie ten Grander to normalnie jakie艣 dziwne zjawisko. Sam膮 wod臋 w butelkach mo偶na naby膰 jeszcze po jakie艣 drogiej ale nie absurdalnej cenie. Ale ju偶 taki pr臋t kt贸ry w zasadzie podobno ma w sobi臋 t臋 wod臋 i nic innego ju偶 kosztuje sporo. Za to przep艂ywowe urz膮dzenia to ceny kosmiczne i te偶 podobno w sk艂adzie maj膮 tylko wod臋. To mo偶e sobie kupi膰 trzeba tak膮 wod臋 a przep艂ywowy filtr zrobi膰 samemu? Mo偶e aquafresh w艂a艣nie na taki pomys艂 wpad艂o.... Hm.... chyba trzeba zadzwoni膰 do fabryki, to chyba z USA ... :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 p1975
znaczy si臋 aquafilter :-)

Udost臋pnij ten post

Jaros艂aw, przeczyta艂am wywiad z Dolores C. Moje wra偶enie - 偶e kogo艣 ponosi fantazja. Dlaczego to robi, jakie ma powody? Nie wiem, mo偶e chce zarobi膰 pieni膮dze, mo偶e si臋 nudzi, a mo偶e rzeczywi艣cie w to wierzy? Umys艂 czasem zawodzi... Nie chc臋 wi臋cej tym si臋 zajmowa膰. Nie maj膮c 偶adnych wcze艣niejszych do艣wiadcze艅 czy wiedzy, bez zastrze偶e艅 przyj臋艂am kilka miesi臋cy temu przekonanie, 偶e sami odpowiadamy za rzeczywisto艣膰 w kt贸rej 偶yjemy, 偶e sami j膮 sobie kreujemy, 偶e si艂a naszego umys艂u potrafi dowolnie kszta艂towa膰 otaczaj膮cy nas 艣wiat. Wierz臋 w to i wiem na swoim w艂asnym przyk艂adzie, 偶e to dzia艂a. W zasadzie bez wi臋kszych problem贸w uwierzy艂am te偶 w reinkarnacj臋 - to jest dla mnie nawet logiczne. Ale Dolores C. nie kupuj臋. W wywiadzie z ni膮 znajduj臋 fragmenty wszystkiego tego, o czym do tej pory czyta艂am. Po trochu z ka偶dej ksi膮偶ki - tak, jakby autorka najpierw si臋 naczyta艂a, przyswoi艂a sobie pewne rzeczy, a potem zrobi艂a jeszcze sw贸j w艂asny, bardzo duuu偶y krok do przodu... polecia艂a w kosmos, na inne planety... ok, nie chc臋 nikomu broni膰 si臋 tym fascynowa膰, ale jak dla mnie to za daleko posuni臋te.... Zreszt膮 prorok贸w i przepowiedni by艂o ju偶 wiele, od kiedy istnieje cz艂owiek... widzenia, objawienia... zawsze niestety albo ma艂o konkretne, albo za og贸lne, albo trudne do interpretacji... kto艣 tam pr贸buje raz na jaki艣 czas dopasowa膰 fakty do tego co zosta艂o "przepowiedziane", ale to nigdy nie by艂o zbyt jasne, oczywiste... dlatego ja w to po prostu nie wierz臋 :)

Udost臋pnij ten post

I prawd膮 jest te偶, 偶e ludzie lubi膮 mie膰 kogo艣, kto jest "ponad nimi" bo tak 艂atwiej: kusi - diabe艂, karze - B贸g, takie jest moje przeznaczenie, m贸j los... w ten spos贸b nie trzeba by膰 odpowiedzialnym za to, co jest:)

Udost臋pnij ten post

p1975 ile kosztuje ta woda? mozna kupic 1 butelke czy tylko 4? ( od alveo chyba nie jest drozsze? :):) przeca to tylko woda) tez tak wlasnie pomyslalem... to co sugerujesz... nawet woda grandera w butelce oddzialuje na stojaca w poblizu zwykla wode w butelce... problem konstruktorski...najlepiej by bylo zamknac ta wode grandera w jakims szklanym.... pojemniczku i ...zgrzac :) kilka takich napchac w obudowe filtra liniowego... i niech sobie woda przeplywa przez to pret grandera czy tez ewo... maja w sobie sama wode przeplywowy grandera.... nie wiem ale juz przeplywowy ewo.... to i wode ma i ruch wirowy nadaje i magnetyczne bajery... grander ma wisiorek taki... szklany... cosik takiego zrobic juz mysle o tych szklanych ampulkach do zastrzykow... co to cale szklane i sie gore odcinalo... nie wiem czy to jeszcze sie robi maly otworek wyciac... pozniej szklo troche :):) nadtopic i zasklepic albo jakis walec ze stali szlachetnej...cos na ksztalt mazaka (juz nie musi byc tak ladnie wytoczony jak pret grandera... ale mozna by ) z jednej strony szczelnie zakrecany do medytacji dobre by bylo.... do akupresury... do lepszego pobudzania punktow taaak sobie glosno mysle ;) lubie kombinowac :):) jak McGywer :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p1975
No dobra, nabylem ten filtr. Mam go w domu, to zobacze co daje. Znacie jakas metode pomiaru jednostek Biovisa, czytalem ze niektorzy wahadelkiem sprawdzaja. Nie wiem czy mi sie uda.... hehe. Dee Jay zdaje sie byl nim zafascynowany to ma jakies sposoby magiczne. Moze przysusze jakiegos kwiatka a potem go poleje taka woda i zobacze czy ozyje. Inna metoda to wziac wode z kaluzy, dolac wody Grandera i sie napic. Jak przezyje to znaczy sie ze dziala...

Udost臋pnij ten post

P1975 Organoleptycznie powinnes wyczuc. Ja w przypadku plytki TC Energy wyczuwam roznice pomiedzy juz ozywiona, a zwykla osomoza. Choc znam osoby co jej widza. Ale dla nich ciepla wodka tez dobra :P

Udost臋pnij ten post

p1975 tez mnie korci ten filter hehe teoretycznie... o wodzie grandera pisali ze 1-2 szklanki na dzien wystarcza... bo masz tyle energii ze wiecej to cie rozniesie hiehie jak masz jakiegos zwierzaka...kot pies... dwie miseczki z woda w jednej zwykla woda odlej sobie osmotycznej czy mineralna a w drugiej "grandera" bedzie ciaglo zwierzaka do lepszej energetycznie gdzies mam widzialem...takie skla czy podzialki bovisa....wlasnie sluzace do pomiaru energetycznego ale to by trzeba chyba jeszcze wahadelkiem ale jak ogolnie lepiej sie bedziesz czul.... to wystarczy jakies cuda nie widy moga sie dziac....wzmozony efekt oczyszczania czy neutralizacji.... pozostalych smieci zanieczyszczen w ciele :) musisz byc czujny ;) :) i juz nie pamietam...czy ty czy jakis inny z panow co do kompa tez siedze po 10-12h przy kompie :)) i wzrok sie polepsza hiehie oczy ok 70 cm od monitora kontrast 50% jasnosc tez 50% im dluzej siedzisz....i monitor zaczyna swiecic po oczach...zmniejszasz jasnosc....ja to az do 0 dochodze przy jasnosci kontrast tez mozesz troche jeszcze zmniejszyc...ale nie za mocno bo rozmyje :) za to jak ide do jakichs "amatorow" obrazu jak zyleta i ustawien standardowych.... to po 5-10 minutach juz mnie oczy bola co godzine 2 jak juz czujesz oczy...zamknac i pomasowac starczy pare..5 minut.... pelen system samoleczenia tao... jest taki jeden ust臋p o oczach i pare cwiczonek jak masowac

Udost臋pnij ten post

Podaj臋 stron臋 na temat wody http://kodczasu.pl/viewtopic.php?t=1461&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=3b134bd11f077377b87551fd764eba18 p1975 Dobrze 偶e masz ten filtr, ciekaw jestem jakie b臋d膮 efekty po zamontowaniu. Ja gdybym go zakupi艂 pewnie bym go rozpru艂 by zobaczy膰 co ma w 艣rodku :) :):) makler Dobrze 偶e czytaj膮c w kippin jest t艂o przyjazne dla oczu. D艂uuuugo mo偶na czyta膰.

Udost臋pnij ten post

makler Wszystko zalezy od matrycy jaka monitor posiada. Przy 10-12h spedzonych przy matrycy ka偶dej innej ni偶 matrycy matowej wykonanej w technologii PVA czy IPS 偶adne cwiczenia nie pomoga. Oczy b臋d膮 zdychac czy bys tego chcia艂 czy nie. ps. I uwazaj z tym wciaz polepszajacym sie wzorkiem, bo niebawem bedziesz rowniez widzial z tylu glowy i zobaczysz niekoniecznie to, co bys chcial zobaczyc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p1975
W 艣rodku w tym filtrze jest woda bo chlupocze jak si臋 potrz膮snie ...

Udost臋pnij ten post

p1975 rozumiem ze swiezo po kupnie... "suchy" nie podlaczany jeszcze i chlupocze? :) moze faktycznie jest tam w czyms woda grandera... zeby jeszcze dalo rade sprawdzic energetyke... jakiegos bioenergoterapeute czy rozdzkarza bys musial dorwac :):) plywak :):) to ze matryca matowa musi byc... i minimum 75Hz odswiezania to... mysle oczywista oczywistosc ;) ale nawet jak blyszczaca....to odpowiednio ustawic wzgledem zrodel swiatla... i jakos to bedzie gorzej z odwiezaniem obrazu tego nie obejdziesz obraz drga i meczy i czy to crt czy lcd z droga profesjonalna matryca... tego nie obejdziesz a te rodzaje matryc o ktorych wspominasz... profesjonalisci graficy docenia.... bo i katy i podswietlenie i odwzorowanie dla nich jest istotne... ale reszta... glownie czytajacy czy sporadycznie film przy bliskim siedzeniu matowa odswiezanie i pilnowanie kontrastu jasnosci to podstawa tatus 15 lat temu juz mi sm臋ci艂 ze mi raz dwa oczy si膮d膮 a siedze caly czas mniej wiecej tyle samo i czytam ksiazki papierowe :) w polmroku prawie hehe gdzie tatus inz. nad projektami przy ostrym pelnym oswietleniu.... i czyta i pracuje.... i juz daaaawno okularki nosi wszystko ergonomia pracy przy kompie niech sie nikt nie martwi ;) :):) o moje 艣lepka hehe odpowiednio rozwiniete 3 oko.... i widze rzeczy ktorych nikt nie widzi :):) (aure swieczki juz widzialem, musze pocwiczyc nad reszta... szybka diagnoza stanu zdrowia.... przyda sie) z ciekawosci... chcialbym :D moja zonka widziala... rozne zjawy niematerialne a bestia leniwa... i rozwijac sie nie chce... grrrr jaroslaw prywatyzacja wody.... to co pisza... chciwosc nie ma granic, na czym i jak ...ci najbogatsia chca zarabiac bedzie jeden wielki oboz pracy... niewolnicy placacy za wszystko na rzecz niewielkiej grupki rzadzacych i ustalajacych prawa granice marnotrawstwa tez granic niestety nie maja bo jak widze sasiada z mlodszym synalkim jak co tydzien 3 auta myja i sowiecie szlaufem leja woda.... i te liche trawniczki leja woda w upaly ... ludzie wyobrazni nie maja ..... zmiany sa konieczne... pewnie ich dozyjemny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p1975
Makler, tak chlupotal filtr suchy i niepodlaczony. Jakas tam woda w kazdym razie byla. Zaciekawiles mnie juz swoimi zdolnosciami. Rozumiem ze sam wszystko osiagnales, czy byles na jakims szkoleniu w temacie? Pytalem sie kiedys o szkolenia u Antoniego Przechrzty ale nikt nie odpowiedzial wiec zakladam ze nikt nie byl i nie zna tematu. Ja wlasnie teraz duzo wiecej czytam w tematach duchowych sluchajac sobie "Om mani padme hum" .... Swego czasu mnie jakos ciagnelo w tereny Azji, chyba jakas magiczna sila, tak to teraz rozumiem. Ile ja sie nazwiedzalem swiatyn Hinduskich, Buddyjskich, Meczetow, Kosciolow z poczatkow Chrzesnijanstwa, Zydowskich. Ojojoj, pewnie ktos mnie tam ciagnal :-)

Udost臋pnij ten post

p1975 :) niezle niezle :) na razie duzo czytam... icos tam robie sam, typowy maniak samouk gdzies kiedys czytalem o cwiczeniu widzenia aury.... ale tak dla bajeru to mi sie wydalo nie potrzebne ogolnie to medytuje na lezaco przed zasnieciem w lozku, wlaczam sobie jakies....klimatyczne mp3 niedawno dluzej posiedzialem przy kompie zonka poszla w kimono.... to sprobowalem pomedytowac w klasycznej pozycji (kiedys z tym startowalem, ale malo wygodne mi sie to wydalo) a ze noc ju solidna to sobie o swieczuni przypomnialem :) tym bardziej ze byl przyjemny romantyczny wieczorek z zonka tez przy swiecach hehe i patrzac w plomien swiecy w klasycznej pozycji duzo lepiej i szybciej wszedlem w stan kontemplacji co mnie milo zadziwilo jednak ta lezaca w lozku jest zdecydowanie gorsza (teraz juz wiem) a jak juz ta swieczka byla.... to sobie przypomnialem.... gdzies tam bylo.... o cwiczeniu widzeniu aury...wlasnie ze swieczka sie zaczyna jestem przekonany ze widzialem aure teraz bym musial poszukac tych cwiczen....zeby to wzmocnic poprawic.... i sprawdzic na sobie na swojej aurze, czy faktycznie jestem tak zdrowy i naenergetyzowany jak mi sie wydaje zonke ladnie moglbym zdiagnozowac teraz nauka tego wydaje sie celowa tak jak i praca ze swiadomymi snami... tez czytalem, tez cos tam....posmakowalem... ale...sztuka dla sztuki....srednio mnie ciaglo jednak...czytajac o hunie... longa wlasnie podczas snu wyzsze ja sie z nami tak komunikuje dobrze by bylo....byc aktywnym odbiorca... wszystko sie uklada w jedna spojna calosc przez wszystko trzeba przejsc wahadelko mnie troche ciagnie bo tak mozna sie latwo komunikowac ze swoim nizszym ja :) sprawdzic energetyke czakramow... i odpowiednio wzmacniac rozwiniecie telepatii tez bedzie konieczne... zeby dojsc do komunikacji z wyzszym ja .....uuuuf kope roboty kope czytania cwiczenia... tez sie chce intensywnie wziasc za rytualy tybetanskie.... bo troche olalem a mozliwe ze beda takie a nie inne zmiany...ze wysoka energetyka ciala i wlasne wysokie czestotliwosci beda warunkiem poprawnego funkcjonowania... ostatnie 2 lata mocno i intensywnie ciagnie mnie do oczyszczania ciala i pracy nad soba....niematerialnym....energetycznym.... moze intuicjia... moze cos mi cos podpowiada... moze mi sie zdaje.... mozliwe ze sie przyda

Udost臋pnij ten post

p1975 czytales goscia? Zmiany nast臋puj膮 ju偶 od dawna, a jest to zwi臋kszona ilo艣膰 艣wiat艂a lub podnoszenie si臋 cz臋stotliwo艣ci jakie do nas docieraj膮. Od grudnia 2012 r b臋dzie to skokowo narasta艂o do ko艅ca 2013 r. Po mi臋dzy ziemi膮 a s艂o艅cem jest jakby filtr ze z艂otej siatki energetycznej kt贸rej oczka ju偶 si臋 poszerzaj膮 ale dopiero od grudnia 2012 nast膮pi to wr臋cz lawinowo, tak 偶e osi膮gn膮 艣rednic臋 oko艂o metra. To jest prawie o 100 procent wi臋cej ni偶 teraz. Trudno to dok艂adnie zmierzy膰 bo nie ma skali por贸wnania tam gdzie to jest. Dodaj膮c do tego szybki wzrost nat臋偶enia promieniowania to b臋dzie to mia艂o du偶y wp艂yw na nasze cia艂a energetyczne i fizyczne. Ci z nas kt贸rzy nie zwi臋ksz膮 wibracji i dalej b臋d膮 si臋 upierali przy niskich-czarnych mog膮 si臋 poczu膰 jak w nazbyt przegrzanej saunie, gdzie wdychane powietrze parzy w p艂uca, ale niestety nie ma ju偶 zimniejszego miejsca na planecie gdzie by si臋 mo偶na och艂odzi膰. Widzieli艣my ludzi z takimi wibracjami kt贸rzy dostawali udaru m贸zgu i innych dolegliwo艣ci. By艂y to tak nie mi艂e odczucia 偶e艣my przerwali obserwacj臋. Istniej膮 sposoby przygotowania si臋 do tego co nas czeka. Jest ich troch臋 i pewnie wiele znacie. Mo偶na by o tym porozmawia膰 bo w zasadzie to jest najwa偶niejsze. Na naszym kontynencie nie jest tak 藕le. Cz臋艣膰 jest ju偶 nieco ja艣niejsza a na reszt臋 przyjdzie czas. Kiedy艣 o tym napisz臋. Z tego co do tej pory wiemy to mo偶e jakie艣 oko艂o 70 procent ludzi b臋dzie gotowych w bardzo optymistycznej prognozie. Z drugiej strony to jest punkt widzenia ma艂ej grupki ludzi i opisuje to jako ciekawostk臋 nie twierdz臋 偶e na pewno tak b臋dzie, bo przysz艂o艣膰 mo偶na zmienia膰 do puki ona nie zaistnieje. z innych jego wypowiedzi.... nie wyglada na jakiegos cwoka czy nawiedzonego przyglupa zadnego sensacji raczej trzezwo i rzetelnie i zgodnie z jego....osadem.... faktami przezyciami musisz sie zalogowac zeby calosc przeczytac http://tnij.org/pgpa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p1975
Tego nie czytalem jeszcze.

Udost臋pnij ten post

aaaaa widzisz ;) :) dodam sobie intensywne prace z rytualami tybetanski, bo tez na owym forum naczytalem sie jakie to zbawienne dzialanie maja.... a odpuscilem sobie na rzecz.... sztangi i typowych cwiczen hehe wlasnie wertuje mudry.... tez wlacze zeby zintensyfikowac dzialanie... oddzialywanie na poszczegolne czakramy i ostatnimi czasy zwrocilem uwage ze...samoistnie ;) zginam/ukladam palce w charakterystyczny sposob... mudra przezycia....czyli czakra korzenia wymaga przypilnowania :) bo gorne lepiej "czuje" jak widze/widzisz.... dobrze miec to wszystko w pamieci... mozna sie poprawnie diagnozowac i wiedziec jak...poprawic

Udost臋pnij ten post

W urz膮dzeniach Grandera jest zdaje si臋 koncentrat wody Grandera.

Udost臋pnij ten post

MonaL Nie mo偶e by膰 inaczej 偶e gdy si臋 czego艣 do艣wiadczy to si臋 to odrzuca jako nieprawd臋 (to do Twoich s艂贸w z wypowiedzi z 15.02.2012 godz.16.30) I mam pytanie: jak膮/wed艂ug kogo reinkarnacj臋 masz na my艣li ? p1975 Tak my艣l臋 偶e powinno by膰 tak i偶 w filtrze jest woda naenergetyzowana co艣 a'la Grandera przez kt贸r膮 poprowadzony jest przew贸d najlepiej w kszta艂cie spr臋偶yny, i przez niego wchodzi/wychodzi woda do kranika. Pewnie za wcze艣nie jeszcze si臋 pyta膰 o odczuwalne efekty picia przez ciebie tej wody, ale miej na uwadze 偶e czekamy :) na pierwsze objawy dzia艂ania tego偶 filtra/przystawki. Napisa艂e艣 偶e si臋 nazwiedza艂e艣 meczet贸w,ko艣cio艂贸w,艣wi膮ty艅. Je艣li by艂e艣 w nich fizycznie mo偶esz napisa膰 o swoich odczuciach, jakie mia艂e艣 ?

Udost臋pnij ten post

Ale zdanie napisa艂em :) =Nie mo偶e by膰 inaczej 偶e gdy si臋 czego艣 do艣wiadczy to si臋 to odrzuca jako nieprawd臋= Ma by膰: =Gdy si臋 czego艣 do艣wiadczy jest to prawd膮=

Udost臋pnij ten post

do rytualow tybetanskich istotne... niuanse R1. W Australii rytua艂 ten te偶 wykonuje si臋 kr臋c膮c si臋 w prawo. Ruch akurat w t臋 stron臋, kojarz臋 raczej nie tyle z kierunkiem obrotu Ziemii, ale z tym, 偶e w radiestezji ruch prawostronny jest ruchem buduj膮cym/dodaj膮cym, a lewostronny niszcz膮cym/odejmuj膮cym. Mo偶e stoi za tym kierunek obrotu galaktyki a mo偶e prawa boskie. W praktyce, ka偶dy bioenergoterapeuta, wykonuj膮c zabieg czuje, 偶e gdy chodzi mu o odbudowanie aury wir energii wko艂o pacjenta od st贸p do g艂owy w lewo nie p贸jdzie. To znaczy mo偶na si臋 tak skoncentowa膰, 偶e p贸jdzie, ale po co si臋 poci膰. Mo偶na sobie wyobrazi膰, 偶e jest si臋 艣rub膮 wkr臋caj膮c膮 w energi臋 Matki Ziemii. Kierunek 艣rub, kurk贸w w kranach itp. wcale nie jest przypadkowy, jest intuicyjny. R2. Wa偶niejsze od wysoko艣ci podniesienia n贸g jest to, aby biodra pozosta艂y na ziemi (wr臋cz, aby zosta艂y w ni膮 doci艣ni臋te) a nogi w kolanach przez ca艂y czas by艂y wyprostowane (w rozumieniu zachodnioeuropejskim - przeprostowane - wci膮gni臋te rzepki kolan). 膯wiczenie ze zgi臋tymi kolanami to areobik, wzmacnia mi臋snie brzucha i niewiele wi臋cej. Naprawd臋 lepiej 膰wiczy膰 podnosz膮c nogi tylko 30 cm nad pod艂og臋, ni偶 je cho膰by na chwil臋 podnosz膮c ugi膮膰. R3. Nale偶y unika膰 wyginania si臋 do ty艂u w cz臋艣ci l臋d藕wiowej kr臋gos艂upa. Wi臋kszo艣膰 膰wicz膮cych tak w艂asnie robi d膮偶膮c do podr臋cznikowego wygi臋cia cia艂a i w efekcie zgina si臋 tam gdzie 艂atwiej, a nie tam gdzie tkwi膮 w ciele bloki. Odcinek l臋d藕wiowy ma sam z siebie lordoz臋 (tworzy 艂uk z wierzcho艂kiem do przodu), kt贸ra u niewielu europejczyk贸w wymaga pog艂臋bienia, na dodatek cz臋sto w艂asnie tam mamy nasze poprzestawiane, nadwyr臋偶one kr臋gi. Moim zdaniem, to w艂a艣nie nadmierne wygi臋cie w ty艂 w pasie powoduje 偶e trudno zrobi膰 jednoczesnie wdech. Podniesienie bark贸w jest tylko omini臋ciem problemu i pakuje nas w inny problem, bo prawid艂owo ramiona powinny byc ca艂y czas jak najdalej od uszu (jak w pozycji medytacyjnej czy generalnie jodze). W tym rytuale nale偶y si臋 skupi膰 na odci膮gni臋ciu g艂owy w ty艂 i wygi臋ciu w klatce piersiowej. W pocz膮tkowym okresie 膰wicze艅 mo偶na sobie pom贸c k艂ad膮c d艂onie zamiast na udach - na l臋d藕wiach/nerkach i kieruj膮c 艂okcie do ty艂u - taka pozycja r膮k znakomicie chroni kr臋gos艂up. Dla skuteczno艣ci rytua艂u zmiana uk艂adu r膮k nie jest szczeg贸lnie wa偶na, wa偶niejsze jest pozostawienie w spokoju l臋d藕wi a otworzenie szyji i klatki piersiowej. R4. Wi臋kszo艣膰 ludzi wykonuje go poprawnie o ile pierwszych par臋 dni 膰wiczy obok lustra oraz pami臋ta, 偶eby mimo niewygody oddalac uszy od ramion. Po pewnym czasie (tygodniach?) mo偶na w prawid艂owej pozycji - maj膮c ca艂kowicie poziomy tu艂w - mie膰 r贸wnie偶 rozlu藕nione, "u艣miechni臋te", po艣ladki i o to w艂asnie docelowo chodzi. R5. Pocz膮tkuj膮cy zwykle skupiaj膮 si臋 na ustawieniu palc贸w d艂oni (艣rodkowy palec prosto przed siebie, palce lekko rozstawione) a zapominaj膮, o palcach st贸p. Stopy w tym 膰wiczeniu s膮 bardzo wa偶ne, bo bez solidnego ugruntowania energia Ziemii nie pop艂ynie rzek膮, tylko nieszczelnym kranem. Zewn臋trzne kraw臋dzie st贸p maj膮 by膰 r贸wnoleg艂e (zwykle ludziom si臋 rozchodz膮) a palce st贸p powinny by膰 ca艂y czas lekko rozstawione i dobrze wbite w pod艂o偶e. Podszas pierwszych 膰wicze艅 uzyska膰 taki efekt jest w stanie tylko nik艂y procent europejczyk贸w, wi臋kszo艣膰 ma palce 艣ci艣ni臋te, a najmniejsze ledwo si臋gaj膮 pod艂ogi. Pozycj臋 st贸p warto skorygowa膰 przy ka偶dym powrocie pupy w g贸r臋, moment przed tym gdy osi膮gnie sw贸j najwy偶szy punkt. W tym rytuale zn贸w trzeba pami臋ta膰 o przeprostowanych kolanach oraz - wa偶ne - kiedy si臋 ju偶 umie wci膮gn膮c 艂opatki a uszy oddali膰 od ramion - maksymalnie rozci膮gn膮膰 kr臋gos艂up a偶 po ko艣膰 ogonow膮. Szczeg贸lnie t臋 asan臋 warto da膰 skontrolowa膰 komu艣, kto ma do艣wiadczenie z "Psem z g艂ow膮 w d贸艂". W drugiej cz臋艣ci tego rytua艂u znowu nale偶y pami臋ta膰 o ochronie l臋d藕wi i wygina膰 cia艂o dopiero od pasa w g贸r臋, biodra pozostawiaj膮c w linii n贸g. No i nie wpada膰 g艂ow膮 w ramiona tylko j膮 wyci膮gn膮膰 jak najdalej od bark贸w. wiecej (po zalogowaniu) http://tnij.org/pher

Udost臋pnij ten post

jaroslaw :) dobrze kombinujesz ;) takie wygiete w szklana sprezyne sa niektore .... te szklane rurki (odpowietrzajace) do butli do robienia winka.... ruch wirowy by byl magnetyzm....maly magnes neodymowy biegunem PN do filtra a do filtra nalac wode grandera. w srodek ta rurka szklana sprezynkowa... nie jestem pewien czy srednica tejze rurki szklanej odpowiadalaby obudowie filtra liniowego... ale obudowy do membran osmotycznych sa juz wieksze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p1975
Jaros艂aw, Mi si臋 w og贸le podobaj膮 meczety. W sumie przyk艂adowo w Indiach jest ich naprawd臋 du偶o, niekt贸re z nich bardzo wa偶ne dla Islamu. Po raz 偶e przeogromne budowle wi臋c robi膮 wra偶enie, tak samo jak grobowce typu Taj Mahal chocia偶 innych r贸wnie imponuj膮cych jest naprawd臋 du偶o. Wi臋c sama budowla robi wra偶enie, ale dodatkowo widok wiernych co w przypadku muzu艂man贸w zdecydowanie przewa偶a do chocia偶by znanego dla nas chrze艣cija艅stwa w postawie podczas oficjalnych modlitw. Czy ja co艣 jako艣 specyficznie odczuwa艂em? Trudno powiedzie膰, na pewno czuje si臋 powag臋 miejsca, poza tym tam trzeba naprawd臋 umie膰 si臋 zachowa膰. Troch臋 inaczej powiedzia艂bym jest w Turcji, tak troch臋 bardziej "komercyjnie", ale to moje tylko subiektywne odczucie. Je艣li chodzi o hinduskie 艣wi膮tynie, to by艂em w wielu du偶ych ale te偶 na p贸艂nocy kraju gdzie jest du偶o 艣wi臋tych miejsc dla hindus贸w. Widok hindus贸w pij膮cych wod臋 z Gangesu gdzie obok w rzece wyrzuca si臋 prochy umar艂ych niepowtarzalny. Pod tym wzgl臋dem Varanasi jest niez艂e. Tam wida膰 pot臋g臋 wiary w 艣wi臋to艣膰 rzeki, swoj膮 drog膮 swego czasu mia艂a ona du偶o h2o2 jak gdzie艣 czyta艂em i mia艂a bardzo uzdrawiaj膮c膮 moc. Maharad偶owie transportowali wod臋 z 艣wi臋tej rzeki w srebrnych (kolejna rzecz zdrowotna) dzbanach. W takich miejscach to bardziej jest si臋 obserwatorem ni偶 uczestnikiem, raz uda艂o mi si臋 by膰 w 艣wi臋to Vishnu obok 艣wi膮ty艅 w Khajuraho. Tam ludzie na si艂臋 pr贸bowali si臋 dosta膰 do 艣wi膮tyni, co艣 a'la t艂umy przy promocjach w Media Markt u nas ... Z racji naszego pochodzenia hinduizm nie jest nam tak znany jak chrze艣cija艅stwo, judaizm czy islam. Ale miejsca naprawd臋 mistyczne. W przypadku wizyty w Ziemi 艢wi臋tej i miejscach kultu tam to powiem 偶e mo偶na poczu膰 偶e jest si臋 w naprawd臋 w jakim艣 mistycznym miejscu, ale te偶 liczba os贸b zwiedzaj膮cych jest tak du偶a 偶e nadaje to troch臋 ton tamtym miejscom. Zar贸wno punkty chrze艣cija艅skie jak i judaizmu. Poza oczywi艣cie drog膮 krzy偶ow膮 kt贸ra jest klasyczn膮 tras膮 na kt贸rej w wi臋kszo艣ci zlokalizowane s膮 bazary. Ale ca艂a ziemia 艣wi臋ta jest wed艂ug mnie mocno naergetyzowana. Je艣li chodzi o 艣wi膮tynie buddyjskie zar贸wno te w Indiach czy Nepalu kt贸re widzia艂em to opr贸cz wspania艂ych budowli mo偶na powiedzie膰 偶e po prostu emanuje tam taki spok贸j jak nigdzie w innych miejscach kultu religijnego. Nie wiem czy by艂 kto艣 z Was w piramidzie Cheopsa, tam w 艣rodku naprawd臋 czuje si臋 偶e tam jest du偶a energia. Egipt w sumie jest te偶 naj艂atwiej dost臋pny (chocia偶 teraz ze wzgl臋d贸w bezpiecze艅stwa to trudno powiedzie膰). Mam nadziej臋 偶e chocia偶 troch臋 odpowiedzia艂em.

Udost臋pnij ten post

plywak hm.... czasem antywiry sa przewrazliwione a sprawdz ten drugi link ktory wrzucilem oba sa do tego samego forum....jakis tam watek...rozwiniecie zrodlo... wycinka szczerze... to watpie aby taki duzy portal..... mial takie ukryte haczyki zamiennie wina (na tym obecnie nie mam antywira) z linuksem uzywam... sprawdze na innym mam eset noda sam nic nie kombinuje... ja nie z tych zarejestruj sie ...wejdz na ktores ...i zobacz czy ci cos wyskoczy ktores z tych for czytam i linki sa z nich

Udost臋pnij ten post

plywak przed chwila aktualizowany eset nod32 nic mi nie komunikowal moze kaspersky sie pluje bo odwoluje sie do mojego loginu... z ktorego to daje link...a ktorego to nie ma nie wiem

Udost臋pnij ten post

na drugim linku to samo - admin portalu do wylania :P cytuje: 偶膮dany adres nie mo偶e zosta膰 pobrany Podczas pobierania adresu: http://www.focus-x.org/index.htm wykryto nast臋puj膮ce zagro偶enie: 呕膮dany obiekt JEST ZAINFEKOWANY nast臋puj膮cymi wirusami: Trojan-Downloader.JS.Twetti.t Je偶eli ten komunikat jest b艂臋dny, skontaktuj si臋 ze swoim dostawc膮 internetowym. Data utworzenia raportu: 20:43:07 Kaspersky Internet Security 2010

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaroslaw
p1975 Pewnie 偶e odpowiedzia艂e艣 wyczerpuj膮co :) Spyta艂em o to dlatego 偶e ja zawsze gdzie bym nie by艂 wchodz臋 do miejsc kultu religijnego (ko艣cio艂y, meczety i inne miejsca). Najlepiej gdy nie ma w tym czasie mszy, i jest pusto w 艣rodku. Uwielbiam energi臋 tam panuj膮c膮 :) Im starszy budynek tym wi臋ksze odczucie "wznios艂o艣ci". To moje do艣wiadczenie. Masz podobnie, czytaj膮c Twoj膮 odpowied藕 :)

Udost臋pnij ten post