Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 janoity43

luzne gatki clarkowc贸w

Polecane posty

memii :) i bardzo dobrze zaczelas i glodowki i urynoterapie i zabawy z woda utleniona powinno sie zaczynac od wstepnego oczyszczenia - jeito grube czyste + co najmniej 3-4 zaliczone oczyszczania watroby pamietaj ze poczatki sa zawsze najtrudniejsze bo i stres i cos nowego co w sumie utrudnia przebrniecie przez dany proces najgorsze za toba :) ja tez juz mysle/planuje co bede jadl :):) fenomenalnie pachna jablka :):) czy moj jesienno/zimowy smalec :):) moja zonka juz jakis czas za moimi namowami zaczela robic jedno dniowe glodowki, i .......... chwali sobie :) co mnie cieszy bardzo pamietaj ze jesli co tydzien jeden dzien poglodujesz da ci po roku 50 dni glodowki to bardzo duzo i bardzo pozytywnie wplynie na stan zdrowia zle myslisz.... na razie nie odwaze sie sie na wielodniowa! to juz buduje blokady i z takim podejsciem glodowka bedzie ciezka musisz sie tyle naczytac ( tak jak ja :) ) zeby zobaczyc i uwierzyc w cudowna uzdrowicielska moc glodowki ktora cie odmlodzi i zregeneruje od srodka z takim podejsciem kazda glodowka bedzie spacerkiem i bedziesz az z niecierpliwoscia czekac na ten proces ale spokojnie ;) najwazniejsze ze zaczelas okres zimowy jesienny ze wzgledu na chlod malo slonca nie za bardzo sprzyja glodowaniu, no ale heheh wyrabia charakter hiehie porob sobie spokojnie przez kilka miesiecy te jednodniowe jak sie oswoisz i beda przebiegac bez najmniejszych problemow sprobuj 2 dni weekendowe wazne zeby nie przeszarzowac i sie nie zrazic do glodowki dla mnie czytanie tego co mialem dostepnego o glodowce (wiedza) tak wlazlo w swiadomosc/podswiadomosc ze sie doczekac tego nie moglem to sa jedne z najciekawszych procesow... obserwowac cialo/organizm jak sie zachowuje :) na lekkie przymulenia/brak energii najlepsze jest przebywanie na dworze, oddychanie swiadome intensywne, wczuwanie sie pochlaniana energie a jak jeszcze dojdzie ladny dzien i sloneczko... nic wiecej nie trzeba co do watroby i kamyszkow wypada dalj czyscic... przy trzymaniu rygoru zywieniowego, zeby nowe kamienie sie nie tworzyly zreszta.... watrobe masz juz w znacznym stopniu czysta procesy glodowkowe i pozniejsze coraz dluzsze poradza sobie z tym glodoka to genialny prosty instrument darmowy pod reka do powrotu do stanu optymalnego ciala i wszystkich procesow w nim zachodacych wskazane pic wode namagnesowana, jesli nie masz osmozy to mineralna kupna i po przemrozeniu moje dziewcze jak mialo jakis tam wyjazd szkoleniowy i jedzenie pozostawialo wiele do zyczenia to po.... lewatywka wodna... kawowa... i pozniej jeden dzien glodowki i cialo i samopoczucie wraca do stanu zadowalajacego :) ale tez.... rownie dobrze mozesz robic na zmiane w rytmie co tygodniowym jeden dzien glodowki... za tydzien jeden dzien tylko na owocach... mozna kombinowac byle zaczac i sie nie zniechecac :) powodzenia i pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 memii
S艂awek, to jeszcze jedno pytanie lepiej 2 dni pod rz膮d czy w艂a艣nie 2 x na tydzie艅, o d艂u偶szej g艂od贸wce my艣l臋 na wiosn臋. Co mnie bardzo zmotywowa艂o to to, 偶e po tej jednej dobie znik艂y mi prawie w艂贸kniaki- takie ma艂e naro艣la na sk贸rze szyi, no i cera jakby zdrowsza i odm艂odzona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janoity43
Zainteresowa艂em si臋 bli偶ej Edgarem C.i przy okazji mog臋 wrzuci膰,co艣 w temacie z ks. Uzdrowienie holistyczne str.103: "G艂od贸wka zaczyna si臋 dopiero wtedy,gdy organizm wypali zb臋dne t艂uszcze,oczy艣ci cia艂o ze z艂og贸w,z toksyn i zu偶yje nagromadzone zapasy" Definicje mog膮 by膰 r贸偶ne ale nie powinni艣my si臋 o to spiera膰 :) A jednak S艂awek domowa si艂ownia,chyba przeliczy艂e艣 sobie karnety:) Ja zrobi艂em ju偶 艣wi膮teczn膮 przerw臋 od tygodnia ale nie wiem czy wytrzymam do stycznia bez hantli :)

Udost臋pnij ten post

memii zawsze skuteczniejsza i lepsze efekty bedziesz miala po dluzszej glodowce jesli nie masz problemow mozesz sprobowac 2 dni 1 dzien w tygodniu co tydzien... powolutku pomalutku... efekty tez beda niezle byle konsekwentnie jak sie zdarzy dzien "zlego " jedzenia dobrze po... zastosowac glodowke lub same owocki, jabluszka moje dziewcze :) juz tak robi bo doswiadcza jak sie czuje po kiepskim jedzeniu i od razu reaguje janoity :) dla mnie i wielu..... glodowka to nie dostarczanie zadnego pokarmu wylaczenie ukladu pokarmowego z pracy co za tym idzie pelna regeneracja powlok jelitowych i ilosci/jakosci flory jelitowej inni moga inaczej efekty beda gorsze i duzo bardziej dlugotrwale mi zalezy na mozliwie jak najbadziej skutecznym i szybkim przejsciu procesu pelnego oczyszczania glodowka jest taki uwienczeniem a i tak wszystko to juz pare lat trwa glodowki przebiegaja niezle :) dzisiaj juz zaczalem pic soczki na glodowce suchej bylem cos.... pod 36 godzin umysl niezwykle jasny czulem sie lepiej niz na zwyklej glodowce z woda i uryna klopoty zaczely sie po wieczornej toalecie... usta kilka razy przeplukalem woda stopy umylem newralgiczne ;) miejsca gabka no i ciezka mialem druga noc na "sucho" nie wiem czy zaburzylem proces funkcjonowania ciala na wodzie tylko wewnetrznej czy po prostu drugi dzien na sucho bylby faktycznie ciezki tak jak w dzien bylo ok, to po toalecie zasypiajac (probujac) w lozku strasznie mnie zaczelo suszyc czy jeszczejakies oczyszczanie pol energetycznych? niewiele spalem ale do rana dotrwalem :) wczoraj juz wyraznie czulem spadki energii wiec postanowilem zakonczyc z wynikow wagowych jestem zadowolony chyba cialo sie "uczy" od samego poczatku do dzis rana stracilem tylko :) 7.5 kg odliczajac ok 2 kg na pelne oczyszczanie ukladu pokarmowego dobre 5 kilo straty na 11 dni glodowki, w tym poltora dnia na suchej jak dla mnie sukces myslalem ze na suchej sporo wiecej "wody" poleci na funkcjonowanie ciala w niedowage :) nie wszedlem :):) co o sprzetu.... patrzenie na ten sprzecik juz mnie pozytywnie nastraja do robienia wymarzonej masy :) i do dluzszej glodowki na wiosne/wczesne lato staralem sie jak najbardziej optymalnie wybrac pionowo zlozne za drzwiami w kaciku miesci sie wsio na kawalku podlogi 80cmx55 git :) a co u siebie to u siebie, w kazdej wolnej chwili wskakuje i robie swoje bez straty czasu na dojazdy zwlaszcza jesien/zima to sie z cieplego nie chce wychodzic pozdr :)

Udost臋pnij ten post

makler Nie wiem czy i jak przeczyta艂e艣 ksiazki Kwa艣niewskiego. Je艣li bys je ze zrozumieniem przetrawil, to nie pisa艂by艣 takich niedorzeczno艣ci na temat DO i calej otoczki z nia zwi膮zanej i rozumialbys to o czym wczesniej pisalem. Ale coz, ka偶dy ma prawo mie膰 swoje zdanie bez wzgl臋du na jego s艂uszno艣膰. Odno艣nie g艂od贸wki, to juz napisalem co uwazam i powtorze raz jeszcze, ze kazde ograniczenie pokarmu, kt贸re uruchamia odzywianie wewn臋trzne jest dla kazdego cz艂owieka glodowka. Tak by艂o, jest i b臋dzie. A to, jakie b臋d膮 jej zdrowotne skutki, to zalezy (z grubsza) od czasu jej trwania jak i od ilo艣ci i jako艣ci spozywanego pokarmu. Czysta glodowka czy glodowa dieta D膮browskiej przyniesie pozytywne efekty. Natomiast wymienione przez ciebie ograniczenia kaloryczne wyrzadza wiecej szkod ni偶 po偶ytku. A oczyszczanko czy lewatywy pozostawiam potrzebuj膮cym :) I lawke tez. Nie lubie cwiczen izolowanych, wole 膰wiczy膰 na wolnych obciazeniach. Pracuje wieksza grupa miesni i stawow. IMHO sa bardziej naturalne i ponoc zdrowsze. Drazek, hantle i basen w zupe艂no艣ci mi styka.

Udost臋pnij ten post

Makler Dzieki za link najchetniej podalabym dalej zwlaszcza starszej osobie ktora uwaza ze szczepionki na grype nie sa po to zeby nie zachorowac na ta grype ale po to zeby zabezpieczyc przed ewentualnymi powiklaniami. Ale rozmawiaj z wiekowa osoba ktora cieszy sie ze w Polsce moze isc sie zaszczepic ZA DARMO i w dodatku polowa roku na antybiotykach... .... .... .... ... ... ... ... ... Idzie sie wyleczyc tak jak wyzej napisales i dodac do tego nocke z ciepla herbatka malinowa ( naturalna aspiryna ) wypocic sie az do zmiany pizamy i da sie wytepic wirusa bez ani jednej tabletki... a o szczepionkach to wogole nie wspominam...

Udost臋pnij ten post

sorki ze przydlugie, ale jeden fragment przykul moja uwage xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx GHEE tzw. p艂ynne z艂oto GHEE otrzymuje si臋 przez klarowanie mas艂a, czyli d艂ugotrwa艂e podgrzewanie i oczyszczenie m贸wi膮c po ludzku J W wyniku klarowania mas艂o zostaje pozbawione wody, bia艂ka i zanieczyszcze艅 sta艂ych. GHEE przez niekt贸rych jest uwa偶ane za najdoskonalszy t艂uszcz na 艣wiecie Hindusi wierz膮 偶e to dar boski, my uwa偶amy 偶e to 8 cud 艣wiata. Metod臋 klarowania mas艂a wynaleziono w Indiach ponad 4 tysi膮ce lat temu prawdopodobnie z konieczno艣ci przechowywania mas艂a w ciep艂ym klimacie. W Indiach uwa偶ane za szlachetne i poza kuchni膮 u偶ywane jest r贸wnie偶 do cel贸w sakralnych. Aktualnie r贸wnie偶 stosowane i zdobywaj膮ce popularno艣膰 w zabiegach kosmetycznych. Zalety GHEE: - nie je艂czeje i mo偶na je przechowywa膰 zar贸wno w temp. pokojowej, jak i w lod贸wce nawet kilka lat bez utraty w艂a艣ciwo艣ci (niekt贸re 藕r贸d艂a m贸wi膮 nawet o okresie przechowywania do 10 lat !), - nie przypala si臋 nawet w wysokiej temperaturze, poniewa偶 ma wyj膮tkowo wysoki punkt dymienia (punkt dymienia jest to temperatura, w kt贸rej t艂uszcz zaczyna si臋 rozpada膰 na glicerol i wolne kwasy t艂uszczowe oraz traci wszelkie w艂asno艣ci od偶ywcze. Dalszym etapem jest powstanie akroleiny, kt贸ra wydziela si臋 w postaci gryz膮cego dymu. Dla przyk艂adu punkt dymienia dla oleju rzepakowego wynosi 177C, dla oliwy z oliwek extra virgin 191C, dla zwyk艂ego mas艂a 177C, dla smalcu 188C, dla oleju z pestek winogron 216C, a dla GHHE a偶 252C) - zawiera kwasy t艂uszczowe nasycone, ale kr贸tko艂a艅cuchowe oraz nienasycone, takie jak oliwa z oliwek, - potrawy przyrz膮dzane na GHEE smakuj膮 jak sma偶one 鈥瀗a mase艂ku, - nie wsi膮ka tak bardzo w sma偶on膮 偶ywno艣膰, a tym samym jest bardzo wydajne (do usma偶enia np. omleta, jajek sadzonych, jajecznicy czy podsma偶enia cebulki wystarczy doda膰 naprawd臋 odrobin臋 GHEE), - ma w艂asno艣ci przeciwwirusowe i przyspiesza gojenie si臋 ran, - jest bogate w witaminy A, D, E i K (jak wiadomo s膮 to witaminy, kt贸re wch艂aniaj膮 si臋 wy艂膮cznie wtedy gdy s膮 dostarczane do organizmu razem z t艂uszczem), - zawiera kwas linolowy, o w艂a艣ciwo艣ciach przeciwutleniaj膮cych, kt贸ry zapobiega chorobom serca, - jest odpowiednie dla os贸b z nietolerancj膮 laktozy (cukier mlekowy), poniewa偶 podczas procesu klarowania mas艂a - laktoza zostaje usuni臋ta, TO - PAPAJA! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - zawiera kwas mas艂owy, kt贸ry jest g艂贸wnym sk艂adnikiem od偶ywczym dla kom贸rek nab艂onka wy艣cie艂aj膮cego jelito grube (w艂a艣ciwie w naszej kuchni nie znajdziemy nic innego co mog艂oby tak zregenerowa膰 艣cianki jelita. Osoby, kt贸re walcz膮 z r贸偶nego rodzaju owrzodzeniami nie znajd膮 kwasu mas艂owego ani w oliwie ani w margarynie. Pozostaje tylko mas艂o i mas艂o klarowane), xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi, - wspomaga nasz metabolizm, - wzmacnia prac臋 m贸zgu, poprawia pami臋膰, dzia艂a regeneruj膮co na nasz uk艂ad nerwowy, - podkre艣la smak sma偶onych na nim potraw, a wypiekom nadaje delikatno艣膰 i wi臋ksz膮 puszysto艣膰. Zastosowanie GHEE W Indiach GHHE dodaje si臋 prawie do ka偶dej potrawy. Hindusi nazywaj膮 go 鈥瀙艂ynnym z艂otem i wierz膮 w jego czarodziejskie w艂a艣ciwo艣ci u偶ywaj膮c go tak偶e zewn臋trznie. Jak smakuje? Jest na ten temat wiele zda艅. Jedni uwa偶aj膮, 偶e ma delikatny aromat orzechowy lub 艣mietankowy, inni wyczuwaj膮 w nim nawet ja艣minowe nuty. Mnie osobi艣cie najbardziej zachwyci艂 i zaskoczy艂 zapach zastygni臋tego GHEE s艂odkawy, jakby by艂o jakimi艣 s艂odyczem, tak odmienny od zapachu mas艂a, z kt贸rego pochodzi. Jego z艂ocista barwa i delikatnie orzechowy smak idealnie podkre艣la smak potraw przygotowanych z jego u偶yciem, zar贸wno pieczeni, jak i nale艣nik贸w, czy plack贸w, sernik贸w, nadaje si臋 w艂a艣ciwie do ka偶dej potrawy jako zamiennik mas艂a. Niekt贸rzy stosuj膮 je r贸wnie偶 do smarowania chleba zale偶nie od preferencji smakowych. GHEE szczeg贸lnie polecane jest do sma偶enia, gdy偶 ma wyj膮tkowo wysoki punkt dymienia. Mo偶na wi臋c na GHEE sma偶y膰 kr贸tko i wysokiej temperaturze. Poza tym potrawy przyrz膮dzane na GHEE smakuj膮 jak sma偶one 鈥瀗a mase艂ku, a poniewa偶 GHEE nie wsi膮ka tak bardzo, mo偶emy u偶y膰 go mniej i uzyska膰 wyj膮tkowo smaczn膮 i chrupi膮c膮, z艂ot膮 sk贸rk臋. Zreszt膮 mas艂o klarowane spotkamy w wielu naszych przedwojennych przepisach kulinarnych na przyk艂ad na p膮czki i faworki. Opr贸cz sma偶enia mo偶emy oczywi艣cie u偶ywa膰 GHEE do polewania ugotowanych warzyw, do ciasta, a nawet do smarowania kanapek. Przygotowanie GHEE 1. Do przygotowania GHEE wybieramy nie solone, 艣wie偶e mas艂o o zawarto艣ci t艂uszczu min. 82%. Uwaga na podr贸bki mas艂a. Spo艣r贸d mase艂 znajduj膮cych si臋 lod贸wce / ladzie ch艂odniczej w sklepie wybierzcie najtwardsze ! I zwr贸膰cie uwag臋 czy nie ma dodatk贸w barwi膮cych, tudzie偶 innych ciekawostek w sk艂adzie. Warto od razu przygotowa膰 wi臋cej GHEE z min. 4 5 kostek (z 1 kg otrzymamy oko艂o 0,8 kg GHEE, z 2,5 kg oko艂o 2,2 kg). 2. Mas艂o topimy na 艣rednim ogniu lub 艣redniej mocy p艂yty grzewczej w garnku o grubszym dnie, aby nie przypali膰 mas艂a, i o obj臋to艣ci kt贸ra swobodnie pomie艣ci przygotowan膮 ilo艣膰 roztopionego mas艂a. Musimy podczas ca艂ego procesu uwa偶a膰 na to aby nie doprowadzi膰 do przypalenia i nie zepsu膰 tym samym smaku GHEE. 3. Ca艂y proces prowadzimy w garnku bez przykrycia, tak aby woda zawarta w ma艣le mog艂a ca艂y czas odparowywa膰. 4. Mas艂o doprowadzamy na kr贸tko do zagotowania po czym zmniejszamy ogie艅 / moc p艂yty grzewczej prawie do minimum i grzejemy przez 1 2 h od czasu do czasu mieszaj膮c. 5. Na powierzchni pojawi si臋 bia艂a piana, kt贸r膮 najlepiej jest stopniowo zbiera膰 du偶膮 艂y偶k膮 i usuwa膰 z powierzchni, a偶 do uzyskania ca艂kowicie przejrzystej tafli. Mo偶na r贸wnie偶 przecedzi膰 gotowe GHEE przez czyst膮 gaz臋 艂atwiejsza i szybsza metoda, ale w贸wczas 艂atwo nie zachowa膰 odpowiedniego odparowania wody i oddzielenia zanieczyszcze艅, poprzez tendencj臋 do skr贸cenia czasu podgrzewania. 6. Na dnie garnka zbior膮 si臋 sta艂e zanieczyszczania znajduj膮ce si臋 w ma艣le. 7. Gotowe GHEE ma z艂otawy / bursztynowy kolor i jest przezroczyste oraz ma przyjemny lekko orzechowy zapach. 8. P艂ynne GHEE przelewamy ostro偶nie do przygotowanych wcze艣niej i czystych, zamykanych naczy艅 szklanych lub metalowych, uwa偶aj膮c przy tym aby si臋 nie poparzy膰. 9. Podczas przelewania, je艣li nie stosujemy gazy, uwa偶amy aby nie zanieczy艣ci膰 GHEE zanieczyszczeniami zebranymi na dnie garnka. 10. Naczy艅 nie zamykamy, a偶 do ostygni臋cia. 11. Po zastygni臋ciu przechowujemy GHEE w zamkni臋tych pojemnikach, w ch艂odnym i ciemnym miejscu. Najlepsza jest mimo wszystko lod贸wka. Czas przygotowania: oko艂o 2 3 h. Wiele 藕r贸de艂 podaje kr贸tszy czas od 30 min. do 1 h, ale pami臋tamy, 偶e im d艂u偶szy b臋dzie proces podgrzewania tym b臋dzie wy偶sza jako艣膰 GHEE: mniejsza zawarto艣膰 wody i zanieczyszcze艅. Uwaga: Pomimo rozlicznych cudownych w艂a艣ciwo艣ci dzienne spo偶ycie GHEE nie powinno przekroczy膰 2 艂y偶ek dziennie. Jest to t艂uszcz w najczystszej postaci.

Udost臋pnij ten post

makler czyzbym by艂 艣wiadkiem zwrotu w kierunku "niezdrowych" tluszczy zwierz臋cych ??? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ps. na wcze艣niejszych stronach watku wklejalem Papai o w艂a艣ciwo艣ciach tluszczu mlecznego pod katem regeneracji nab艂onka jelita grubego i likwidowania w nim stanow zapalnych. Ale jak widac mojego sapmu nie czytasz i sam lepisz podobny :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A Geehe to nic innego jak obrobione termicznie maslo pozbawione smaku, sladowej ilo艣ci bialka i laktozy oraz czesci wit i mineralow z wyzsza temp dymienia. Do g艂臋bokiego smazenia jest ok. ale nic poza tym.

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich :) :) :) To dzi艣 ten koniec 艣wiata??? Bo ja s艂ysza艂am o trzech terminach: 12, 20 i 21 grudnia... To dzi艣 ten pierwszy :) :) Irazu, zd膮偶ysz urodzi膰 zanim si臋 to wszystko sko艅czy ??? Matylda, ja ju偶 4 miesi膮ce popijam te swoje soki - pi艂am 10 kubk贸w i po paru tygodniach zorientowa艂am si臋, 偶e waga mi "leciutko" skoczy艂a........ tzn. 3 kilo w g贸r臋........... te soczki z jab艂ka, pomara艅czy, troch臋 cukru jednak maj膮 :( Teraz zmniejszy艂y艂am do 6 kubk贸w i u偶ywam du偶o mniej jab艂ek.... ale z wag膮 trzeba b臋dzie przed ko艅cem zimy powalczy膰, bo kiecki letnie nie wejd膮.... :( Matylda, a jak tam Twoje sprawy, dajesz rad臋? Janoity, a co u Ciebie? Co z oczyszczaniami w膮troby? S艂awek, fajny pomys艂 z tymi g艂od贸wkami raz na tydzie艅 - pisze si臋 na to :) Ju偶 zrobi艂am sobie taki pierwszy dzie艅 i super :) Memii, takiego "jednodniowego" g艂odowania to nie jest 24 godziny tylko co najmniej 36 godzin... a jak jeszcze poczekasz ze 艣niadaniem (nast臋pnego dnia po dniu bez jedzenia) tak do po艂udnia - 13-14.00 to robi si臋 ponad 45 godzin g艂od贸wki, a to ju偶 jest co艣 :) P艂ywak, fakt, pisa艂e艣 o ghee, ja sama je wtedy zacz臋艂am kupowa膰 i stosowa膰... tylko ile z tym pracy... i 偶eby usma偶y膰 np. frytki, to nieziemsk膮 ilo艣膰 tego by by艂o trzeba zrobi膰.... ale mase艂ko jest super... i dobre dla alergik贸w, kt贸rzy mlecznych rzeczy nie mog膮 :) bo nie zawiera bia艂ka mlecznego, kt贸re to w艂a艣nie uczula, tylko sam t艂uszcz. Lepsze od margaryny, co to dla nich niby jest polecana. pozdrawiam wszystkich :) mia艂am ostatnio (jak zwykle) sporo pracy a i stresu (ja chyba tak si臋 "zaprogramowa艂am" - jak by powiedzia艂 znawca huny - 偶e w 偶yciu musi by膰 du偶o pracy i du偶o zamieszania, biegania, adrenaliny.... i nie potrafi臋 si臋 przeprogramowa膰, chocia偶 ostatnio bardzo si臋 staram i walcz臋 z takim sposobem my艣lenia). Wi臋c wi臋cej luzu i lenistwa, w ten przed艣wi膮teczny czas !!!! dla wszystkich :)

Udost臋pnij ten post

MonaL, fajnie Cie znowu widziec, ze zdrowo zyjesz :) Mi si臋 odechcialo juz robic ghee, a te z Mlekowity za艣mierdzia艂o margaryna wiec z nim tez si臋 po偶egna艂em. Frytki smaze na sloninie/smalcu, a zoltkownice na normalnym masle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janoity43
Oczyszczaniem w膮troby by膰 mo偶e si臋 zajm臋 po nowym roku.B臋dzie ju偶 po ko艅cu 艣wiata - spok贸j i cisza :). http://strefatajemnic.onet.pl/apokalipsa/tajny-komunikat-nasa-galaktyczny-zespol-zero-moze-,1,5311691,special-art.html Siada mi wzrok a to pono膰 powi膮zane z w膮trob膮 ,wi臋c jest dodatkowa motywacja.P贸ki co od paru dni pij臋 p艂yn Lugola,kropelka na szklank臋.Jestem jaki艣 spokojniejszy po tym i na razie nie odczuwam nic nadzwyczajnego.My艣la艂em o atomidynie ale zawiera jod w postaci tr贸jchlorku jodu,bez potasu.Chlor 藕le mi si臋 kojarzy a i p艂yn Lugola jest o niebo ta艅szy.Mo偶na kupi膰 na Allegro jodek potasu i zrobi膰 samemu,jak si臋 ma wag臋 laboratoryjn膮..Danke - o niebieskim jodzie nie s艂ysza艂em. http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=10517

Udost臋pnij ten post

Jak mi艂o,偶e si臋 odezwa艂a艣 Mona :) Ciesz臋 si臋,偶e u Ciebie wszystko dobrze-hmm,no opr贸cz tej wagi :O U mnie z wag膮 swietnie,ale te偶 robi臋,albo mo偶e pr贸buj臋 robi膰 w poniedzia艂ki lekk膮 g艂od贸wk臋.Nasta艂 czas jedzonka bardziej sytego.Zainteresowa艂am si臋 kuchni膮 A.Ciesielskiej. Nie wiem kiedy,Ty Mona robisz te soki?Ten czas przedswi膮teczny bardzo napi臋ty.Staram si臋 robi膰 soki z dyni,marchewki,jab艂ek i dorzuc臋 jarmu偶. Chcia艂abym czy艣ci膰 dalej w膮trob臋,ale nie chc臋 wraca膰 do lewatyw. Obecnie jest super! W ko艅cu.Papaja dosz艂a do tego dzieki Em-om,ja inaczej,ale mam Em-y,chc臋 je stosowa膰 do ogrodu itp(dzieki Papajo) U mnie sprawdzi艂a sie Triphala i czopki Pentasa. Jak chcesz Mona,to pisz na yennefer3@.o2.pl Pozdrawiam 馃尰

Udost臋pnij ten post

Mona Mam nadzieje, ze nie zdaze urodzic przed tym wszystkim... czyli 12, 20 i 21... oby moj skarbeczek sie nie spieszyl i wyskoczyl z brzuszka az nadejdzie jego odpowiedni wyznaczony czas:)) A Ja bede sie cieszyc swietami i nowym rokiem juz z naprawde duzym brzusiem:D Mona jestem pod wrazeniem ze mozna przytyc pare kilo na soczkach, fajna sprawa tak na zdrowej diecie sobie przytyc cenna informacja tak na przyszlosc:) Matylda Jak ktos szuka to znajdzie milo slyszec ze uporalas sie, ze swoja "dolegliwoscia" :)

Udost臋pnij ten post

Irazu Non stop 艣ni膮 mi si臋 ci膮偶e,noworodki itp S膮 to przyjemne sny,z tak膮 t臋sknot膮... Dlatego rozkoszuj si臋 ka偶d膮 chwil膮 ci膮偶y,a potem blisko艣ci膮 z dzidziusiem. 馃憚馃憚馃憚 Pozdrawiam weekendowo馃尰

Udost臋pnij ten post

plywak xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx niczego nie jestes swiadkiem wrzuciem to glownie dla papaji tylko dlatego ze bylo o WZJG co wyraznie zaznaczylem (wszystkiego nie pamietam co bylo wrzucane, a juz w linkach jeszcze mniej) robilem raz.... ale to nie dla mnie zwierzece to ja moge tylko minimalizowac xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx janoity bardzo ciekawy ten domek :) wlasnie z jednym znajomym tak kombinowalisy jak ulepszyc budowe takiego "earthshipa" [eartbag'i sa takze ciekawe :):) geodesic dome http://www.youtube.com/watch?v=xBeUl12wzJI dalej mam na uwadze strawbale czekam a lepsze rozwiazanie ogrzewania] wlasnie myslelismy o scianach z wymieszanej ziemi gliny i slomy i solidnie sprasowanej "na cegle" odpowiednio duze bez spoiwa, na miejscu bez transportu z dostepnego na dzialce darmowego materialu przyklad bardzo inspirujacy i pokazujacy spore walory bo dalej bardzo bliski budynkowi pasywnemu, do czego bede dazyl jak najtaniej, jak najbardziej naturalnie i prosto, prawie ze wlasnorecznie czy przy pomocy paru osob to chyba jest przyszlosc (dla mnie jak najbardziej :) ) ja jodyne czasem kropelkowalem.... tak z 5-6 do 10 kropel na szkl wody z miodem i kwaskiem cytrynowym czy octem jablkowym kiedys tam mialem probowac z malowaniem brzucha jodyna (chyba tombak to wspominal) i obserwowac jak sie wchlania xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ciekawostka o boraksie juz hulda clark i "chemik ;)" max mnie zachecali.... ale teraz chyba skorzystam a zapewne do sody i prania musowo

Udost臋pnij ten post