Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pola222

co dla 10 miesiecznego dziecka

Polecane posty

moja coreczka sie przeziebila ma katar i kaszel i niewiem co jej podac ,niemoge patrzec na to jak kaszle i leje jej sie z noska prosze poradzcie ma 10 miesiecy

ja niewiem na jakies normalne tematy w ktorych ktos naprawde potrzebuje pomocy to nieodpisza tylko na glupoty

Tylko czasami nie podawaj jej antybiotyków. Na kaszelek jakiś syropek w aptece zgodnie z jej wiekiem kupisz, a na katarek to kup wodę morską i odcągaj wszystko co zalega w nochalku, lepszym od tradycyjnej gruszki będzie taki aspirator http://tnij.org/o4fv nie wiem może masz a ja nie masz to polecam kupić bo u mnie to się świetnie sprawdziło.

Napisałam z "jej" wiekiem bo przyjełam że to dziweczynka nie wiem dlaczego :) zgodnie z wiekiem dziecka :P

Gość jak ma kaszel to warto
osłuchać - to jednak małe dziecko do noska - woda morska albo tantum protect, na kaszel syrop, jeśli mokry to np flavamed

dziekuje ze ktos odpisal mam i gruszke i taki aspiratorek. A moze tez byc syrop stodal ? a jest jakas dobra masc do smarowania pleckow ?

a co do stodalu to mi lekarka przpisała kiedys ten syrop dla 6 miesiecznego dziecka.

Jednak jesli kaszelku nie wypedzisz domowymi sposobami to udaj sie do lekarza ale za zadneskarby nie podwaj dziecku antybiotyków.

tak wlasnie mysle ze jak do poniedzialku jej nie przejdzie to juz pojde z nia do lekarza bo teraz tyle sie slyszy o tych roznych zapaleniach . A ona jak narazie to zadnej goraczki niema tylko ten katar i kaszel

Kaszel też może być od tej tej spływającej wydzieliny z noska, a suchy ten kaszle czy mokry ?

Jesli kaszle to po pierwsze moze wydzielina z noska splywa i podraznia gardelko a moze cos jest na oskrzelach tak ze przy kaszlu konieczna jest wizyta u lekarza a syrop dla takich maluchow to polecam pulneo a do noska Quix i max 2 razy dziennie nasivin tez dostosowane do wieku malucha.A z domowych sposobow rozgniec4 zabki czosnku owin je w cienka gaze i powies przy lozeczku ulatwiaja oddychanie w nocy przy katarku.Jesli chodzi o masci to takie ktore nie zawieraja kanfory!

Gość DoktorHałs
Zmów za córkę koronkę do Przenajświętszej Dziewicy i zobaczysz choroba sama przejdzie!

kaszel jest mokry. I ona to odrazu jak katar to odrazu kaszel,pewnie sie zarazila odemnie bo ja pare tygodni temu tez bylam przeziebiona

Gość DoktorHałs
A czy to dziecko zostało poczęte w grzechu? Czy pochodzi z prawego łoża?

Jak mokry to jej przejdzie szybciutko, zacznij działać i będą efekty.

NASIVIN Soft 0,01% krople 5ml , krople do nosa, odpowiednie na ten wiek, jeśli chodzi o syrop to Stodal, ewentualnie zapytaj w aptece, jeśli nie przejdzie jej po 2-3 dniach to idź do pediatry, jeśli pojawi sie temperatura to tez idź może to być zwykle przeziębienie, ale trzeba uważać aby nie przeszło dalej, najlepiej jeszcze kup jakaś maść do smarowania i smaruj ja na piersi i na pleckach, woda morska tez dobra rzecz, możesz ja jej zakraplać jak bezie jej sie nosek zatykał,

Gość karolinalyszczarz
jest tez taka masc pod nosek majerankowa