Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamakai

Czy są tu przyszłe i obecne mamay z Kalisza i okolic??

Polecane posty

Po południe? Ojej... głownie zabawa xD Nie wychodzimy nigdzie do rodziny bo jestem po studniówce i po prostu padam ;/

Cześć dziewczyny :) Ja Staw/Lipka :) Popołudnie z rodzinką,przy kawce,nic ciekawego. Zresztą nawet nigdzie nie chce mi się wychodzić.

Mojemu synkowi jesli sie ulewa to albo za dużo zjadł albo jak mu się nie odbije po jedzeniu to ulewa. a czy to źle czy dobrze to juz tego nie wiem sama...

Czasem ulewa jej się naprawdę dużo i wtedy aż strach zostawić ją w łóżeczku :(

Hmm... ja dla pewności kładę na boczku. Kuba akurat się nie wierci zbytnio więcjak go ułożę tak śpi no ale są różne dzieci. Więc leżąc na boczku nawet gdyby mu się ulało to się nie zakrztusi. Ja bym się może pediatry spytała co z tym ulewaniem.

Dzisiaj miałyśmy iść na szczepienie,ale Kajunia ma katarek. Trochę się męczy biedulka. Cóż,pierwsze kłopoty maluszka,musiały nadejść... Ratujemy się maścią majerankową pod nosek,mam nadzieję,że szybko jej przejdzie. A co u Was,Wasze skarby zdrowe? Pozdrawiam :))

Gość Ola _b
Witam! mój synek juz miesiąc nie był w przedszkolu, bo najpierw miał zapalenie oskrzeli, a zaraz po tym ospe. na szczęcie jest juz dobrze i od poniedziałku może iśc.

Ola_b biedny ten Twój maluszek :(( A lubi chodzić do przedszkola? Bo córka mojej szwagierki nie chciała się przekonać,a póżniej tak polubiła przedszkole i szkołę,że poszła do pierwszej klasy jako sześciolatka :)

Ola_b biedny ten Twój maluszek :(( A lubi chodzić do przedszkola? Bo córka mojej szwagierki nie chciała się przekonać,a póżniej tak polubiła przedszkole i szkołę,że poszła do pierwszej klasy jako sześciolatka :)

Gość Ola _b
lubi chodzić, choć czasami mówi że jest nie fajnie i nie chce iśc, ale to tylko wtedy jak coś zbroi i siedzi za karę.

Gość Ola _b
Witam! ja zagladam! Mój synek idzie od poniedzialku do przedszkola, bo juz jest po ospie. mam nadzieje, że teraz troche pochodzi. A wy mamusie co robicie w taką mroźna pogode??

Witaj Ola_b Ja siedzę w domku,nie odważyłabym się zabrać Kajuni na spacer w taki mróz. W poniedziałek mamy iść na szczepienie,mam nadzieję,że będzie trochę cieplej. Mam pytanie do Ciebie Ola,czym karmiłaś swojego synka? Ja karmię mlekiem modyfikowanym (nan pro) ,dopajam ją herbatką z kopru i czy taką herbatkę można trochę posłodzić? Nie jest za dobra w smaku. Pozdrawiam Cię :))

Gość Ola _b
ja karmiłam mlekiem modyfikowanym NAN i również dawalam herbartkę z kopru włoskiego, ale niczym nie słodziłam. W szpitalu połozne mówily że można dawać dziecku wodę z glukozą, ale po co od razu slodkiego nauczyc

Ja z kolei daje do picia rumianek, czasem wode-obie rzeczy przysładzam glukozą. Według mnie niewielkie ilości słodkiego nikomu jeszcze nie zaszkodziły.Koper też czasami ale rzadko bo dziecko ma od tego gazy. nie można za często... Też karmię Nan. Pozdrawiam ;)

Hej :) No właśnie o tych gazach to też słyszałam,ale że to dobrze,bo dziecko się "wypryka " i nie będzie miało kolek :) Pozdrawiam Was cieplutko i antymrozowo :)

Tak to dobrze... ale nie codzień. Moja kuzynka podawała córce koperek codziennie to dziecko non stop miało gazy i było z tego powodu niespokojne. Więc uważam że dobry jest koperek ale w odpowiednich ilościach;)

To teraz trzeba obczaić jaka to jest odpowiednia ilość :)

Jak woda to jaka? zwykła przegotowana czy mineralna?

Ja przegotowuje w czajniku. I wstawiam w naczyniu do podgrzewacza i mam w odpowiedniej temp. ;)

Muszę spróbować z tą wodą. Co u Ciebie Babelkowaxd? Co porabiasz na co dzień?

Hmm... poza tym że chodze do 4 klasy technikum to opiekuje sie 4-miesięcznym synkiem Kubusiem;)

O kurcze,to masz urwanie głowy :)) Jak Twój synek zniósł szczepienie hib ? Moja Kajcia miała dzisiaj wzw b ,dtp i właśnie to hib i nóżka jej spuchła i strasznie płakała. Trochę spanikowałam,ale zaraz zrobiłam jej okład z kwaśnej wody i włożyłam czopek w dupkę i jest na razie dobrze :) Pozdrawiam Was.

Gość Ola _b
Witam! Co słychac mamusie??

Witaj Ola_b Stara bieda :)) Nie zaglądałam bo moja lalunia miała problemy z brzuszkiem. Na szczęście przeszło jej i jesteśmy obie zdrowe. A co u Ciebie?

Gość Ola _b
witam! Mój synek od poniedziałku poszedł z powrotem do przedszkola, po 2 tygodniowym przeziębieniu. a ja próbuję dostac się na staż, ale jak zwykle wszędzie muszą się doczepic i idzie bardzo cieżko.