Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drosophilka Melanogasterka

Ciągłe zmęczenie

Polecane posty

Gość KaWu1
Ten Actibion, który podaje ktoś przede mną wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem takich problemów. Z tego co czytałem to zawiera magnez, żeń szeń i zieloną herbatę, więc pobudza i wspomaga pamięć oraz koncentrację. Myślę, że warto spróbować.

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie badania krwi. Powinny one pokazać czy nie masz anemii bądź cukrzycy. Oprócz tego warto skonsultować taki problem z lekarzem. Z pewnością przepisze Ci tabletki, które pomogą uzupełnić braki w organizmie lub je zmodyfikować.

Ja polecam tabletki Insulan. Zawarte w preparacie substancje czynne w sposób wielokierunkowy wspomagają prawidłowe funkcjonowanie organizmu w zakresie utrzymania prawidłowego poziomu glukozy. Tabletkę powlekaną należy przyjmować 2x dziennie.

Gość Nabla
Polecam wykonanie badania metodą Voll'a na zbadanie obciążeń, które mogą być przyczyną przewlekłego zmęczenia. Więcej na mcpz.pl lub instytutvolla.pl

moze to zespol chronicznego zmeczenia ? lub fibromialgia - poczytaj sobie o tym w google.

Gość kozicagorska
na pewno wizyta u lekarza nie zaszkodzi, a nawet powiedziałabym, że jest wskazana. Może też pomyśleć o zmianie diety, stylu życia? i też nie zaszkodzi wspomagać się suplementami, jak actibionem na przykład.

Gość wy to jacyś głupkowaci jesteśc
ie albo czytać ze zrozumieniem nie potraficie:O ponad 3 miesiące temu autorka napisała, że ma niedoczynność tarczycy i chorobę Hashimoto, a wy dalej jakieś durne domysły:O

Gość Foxxo
Niedoczynność tarczycy, miałam te same objawy:) Idź do lekarza rodzinnego on Ci da skierowanie do endokrynologa, a on zadecyduje co i jak, ale najważniejsze byś opowiedziała o swoich wszystkich objawach !

Gość gość
w sytuacji poprawnych wyników badań krwi i h. tarczycy warto wykonac przesiewowe badania ANA1, często przyczyna tak złego samopoczucia jest choroba z autoagresji (taka ''grubszego kalibru")

Gość Karolina Szymonicka
Ja bym radziła brać Floradix żelazo i witaminy- może nie miałam takiego stanu co Ty ale mi te suplemety pomogl, czułam po nim lepiej, wiecej energii , zrobić sobie badania czy przypadkiem nie masz niedoboru żelaza własnie. Nie pij dużo kawy i herbaty. Wychodź częściej do ludzi , a co Twój mąż na ten Twój stan?

Gość gość
Brak sensu i celu w zyciu.....

Gość gość
a jak występują u mnie takie objawy jak niestrawność wcześniej miałem tragiczną zgagę nie ustępowała i była bardzo intensywny ból coś okropnego teraz troche przeszło ciepie na ciągle zmęczenie i senność moge spac nawet 12h i tak budzę sie niewyspany próbowałem już spć po 7-8-9 ale to nic nie daję do tego od 2-3 miesiecy dokuczają mi bóle serca tak jakby ktoś mnie za nie trzymał i sciskał, powiedzcie to jakiego lekarza sie z tym zgłosić wiem żeby zrobic morfologie(ostanio wyszła dobra)jestem po o***tym nowotrzoze może ma to coś to znaczenia,cukier też musze zbadać,tarczycę co jeszcze?napiszcię i do jakiego specjalisty iśc z tym żebym nie latał po 10 jestem i tak przerażony bo wiem jaką mamy służbe

Gość gość
ktoś tu polecał pewien suplement, ja również go polecam, floradix. Od zawsze byłam wrakiem człowieka, młoda a słaba a odkąd piję te witaminy to czuję się lepiej, nawet po 8 godzinach pracy mam w sobie dużo energii (co naprawdę jest nietypowe :p). Znając życie uznacie to za spam, ale w doopie to mam, naturalny suplement, z naturalnych wyciągów, bez żadnych świństw.

Gość Veris88
Polecam wypróbować produkty Vemmy. Jako biotechnolog i dietetyk długo poszukiwałam na rynku produktu w pełni spełniającego moje oczekiwania odnośnie składu i odpowiedniego zestawienia minerałów i witamin, który mogłabym z czystym sumieniem polecić swoim pacjentom. Prowadząc szybki tryb życia, dużo pracując czy też stosując dietę redukującą masę ciała nie dostarczamy odpowiedniej ilości mikroelementów naszemu organizmowi, a co za tym idzie spada jakość naszego życia. Dlatego warto zastosować odpowiedni suplement diety, ja osobiście porównując różne produkty na rynku polecam Vemme. Biorąc pod uwagę wysoką jakość produktu cena nie jest może za niska, ale ja wydając pieniądze na Vemme, zaoszczędziłam je z kolei na preparatach do włosów i kremach do skóry, ponieważ kondycja zarówno skóry jak i włosów znacznie się poprawiła. Przesyłam link gdzie można dowiedzieć się wiecej na temat tego produktu jak i w razie czego złożyć zamówienie Adrtro.Vemma.eu . Jeśli mogę jeszcze jakoś pomóc to można odezwać się na adres mailowy: veris.poland@gmail.com*

na zmęczenie i większość dolegliwości naszych czasów są bardzo proste rozwiązania, dieta i ruch. tylko że ludziom się nie chce. lekkostrawne jedzenie, żeby organizm nie marnował zdobytej energii na trawienie wielkiego kawałka mięsa. odkąd nie jem w ogóle mięsa wstaje o 6 każdego dnia, cały dzień mam bardzo aktywny i nie odczuwam zmęczenia.

Gość gość
No moje dziecko tak miało...okazało się, że to przez nerwy. Zdiagnozował to neurolog dziecięcy: http://neurologwroclaw.com/. Warto to sprawdzić. Idź zrób badania...

Gość gość
Swego czasu nachodziły mnie myśli samobójcze. Moja pani psycholog nawet zasugerowała, że może niezbędna być wycieczka do szpitala.. Nie wiedziałam co mam zrobić ze swoim życiem.. Z jednej strony wiedziałam, że mogłabym je wspaniale wykorzystać, pójść na studia, zostać inżynierem, mieć dobrą pracę i podróżować z mężczyzną mojego życia. Z drugiej strony wydawało mi się to niemożliwe. Można to przyrównać do pięknego krajobrazu. Co innego być gdzieś na Karaibach i pluskać się w lazurowej wodzie, a co innego mieć tylko nieostre zdjęcie z komórki. A tak od zawsze wyglądał kontrast pomiędzy moimi planami i marzeniami, a rzeczywistością. Byłam w czarnej dziurze, z której nawet światło nie mogło sie wydostać.. wtedy natrafiłam przypadkowo na stronę http://energiaduchowa.pl i zamówiłam kilka sesji oczyszczenia aury. Rezultaty przerosły moje oczekiwania! Zaczęłam w końcu wierzyć w siebie i spełniać swoje marzenia. W tej chwili uważam się za osobę szczęsliwą z naprawdę wspaniałymi perspektywami na przyszłość.

Gość gość
przyczyn ciągłego zmęczenia mogą być tysiące, serio. Moja siostra rok była ciągle zmęczona, niby to przez stres a właściwie to nie wiedziała dlaczego… czasem organizm ma jakieś obciążenia, o których się nam nie śniło. Odbyła terapie biorezonansem (jak nie słyszeliście o tej metodzie polecam poczytac) znalazla niedaleko od lublina w turce centrum lalimed i tam się temu poddała. Pomogło jej i to bardzo okazało się tam, że ma jeszcze pasożyta w przewodzie pokarmowym, który tez jej niszczyl zdrowie!

Przez Internet możemy jedynie gdybać. Konieczna jest wizyta u lekarza, który ustali, co Ci dolega. Ciągłe zmęczenie może wskazywać na wiele różnych problemów, np. depresję, zespół chronicznego zmęczenia, złą dietę. Najpierw jednak wykonaj odpowiednie badania, by wykluczyć przyczyny somatyczne (np. zaburzenia hormonalne), a gdy ze strony organizmu będzie wszystko w porządku, wówczas przyczyn problemów będzie można szukać w psychice. Pozdrawiam!

Gość yarekk
Będą jakoś na dniach w Noma Medica Volla w Rzeszowie robić ciekawą akcję – pro zdrowotną. W pakiecie są kompleksowe badania i testowanie próbki wody. Można do nich przynieść swoją z domu którą się na co dzień pije i oni sprawdzą ile w niej faktycznie jest zdrowia. Ilość miejsc jest ograniczona, więc warto się śpieszyć, bo to darmowa akcja. Ja się już zapisałam przez maila (badanie@medicavolla.eu).

Gość Zosiasamosia80
Ospałość i zmęczenie to wina złej diety która prowadzi do zakwaszenia organizmu. Czytałam dużo o tym bo podobno ten problem dotyka coraz więcej ludzi. Wszystko przez złą dietę. Sąsiadka poleciła mi wyprobowac preparat na odkwaszania, znalazłam taki w internecie firmy Blue Nature. Trzeba pic na czczo

Gość gość
Zle samopoczucie rownież jest spowodowane złym nawadnianiem organizmu. Ważne jest aby utrzymać bilans wodno-mineralny. Powinnismy spożywać około 2l wody. Odkąd pije 2l Veroni hydration dziennie czuje się dużo lepiej.

Gość dirttt
Jechałem nad Bałtyk po pracy.Trochę byłem padnięty. Żona wcześniej się przygotowała i kupiła mi w aptece niemieckie cukierki żeńszeniowo-imbirowe. Dojechałem bez zmęczenia i daliśmy z żoną ognia w nocy. Jakie dobre te cukierki z żeńszeniem. Mają także ciekawy ostrawy smak, dla mnie są ekstra przydatne.

Zgadzam się, że powodem zmęczenia jest odwodnienie, zła dieta, ale też chroniczny stres. Każdy z nas powinien znaleźć czas dla siebie w tym ciągłym biegu. Oczywiście można się szprycować suplementami ale może czasem wystarczy szklanka wody, owoc i odrobina relaksu ;)

Gość gość
a jak wyszlo to usg bo miałam podobnie i okazało się ze mam problemy z drogami zółciowymi

Gość gość
Zbyt długie przesiadaywanie przed kompem czy rozmowy przez telefon tak wpływają na nasz organizm. Promieniowanie... Kupcie sobie odpromiennik creatos, poczujecie szybko róznice.

Gość jujkaa
Miałam taki okres gdy byłam ciągle zmęczona. Do tego miałam problemy z koncentracją. Okazało się, że to wynik niedoboru magnezu. Żeby go uzupełnić zakupiłam żywą sól magnezową do kąpieli i jest zmiana na lepsze.