Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucon

spor w allegro - prosze o rade

Polecane posty

Gość 723819237921837
Rację masz ty i jak pójdziesz do sadu masz na 100% sprawe wygraną sąd a zasady allegro to dwie rózne sprawy imbecylu.... Przejrzyj sobie forum prawne, jest tam podobnych tematów róznych cweli bez liku: www.forumprawne.org co myslą, że moga miec dom za 1 zeta... kurwa... sąd ma się kierowac sprawiedliwoscią, a kupowanie towaru za 1 % wartosci sprawiedliwe nie jest...:

Gość kucon
723819237921837 z calym szacunkiem , ale ja Cie nie obrazam , wiec tez sobie nie zycze zebys to robil w stosunku do mnie .

Gość pytam pytam was!!!
Oj ludzie ludzie, sami byście się rzucili :o widac co sie dzieje jak jest promocja w biedronce :o Oczywiście , ze sprawe wygra jak już ktos wczesniej wspominał to nie pierwszy raz jak sprzedający głowę ma w dupie i nie mysli jak wystawia 🖐️

Gość 723819237921837
723819237921837 z calym szacunkiem , ale ja Cie nie obrazam , wiec tez sobie nie zycze zebys to robil w stosunku do mnie . jesli juz to robiła a nie robił... To mnie pozwij... :p

Gość leniwyyyy..
Czy ja wiem czy tak na pewno wygra? "WYPRZEDAZ 100 MASZYN WIEZA BRAMA HANTLE HES OLYMP". W tytule jest napisane mniej więcej czego dotyczy aukcja a mianowicie BRAMA HANTLE..... do tego przy każdym zdjęciu niżej ma opisane co ile kosztuje gdyby ktoś chciał kupić na osobnej aukcji. Ja wiem że sprzedający popełnił błąd a wystarczyło dopisać jedno zdanie i nie było by teraz tego tematu, ale jakby nie było patrząc na tą aukcję wygrana nie jest taka pewna. Pamiętaj że on też wynajmie prawnika i sprawa może się toczyć, więc trzeba być przygotowanym $$$$$$$

Gość kucon
723819237921837 ,a to przepraszam bardzo ; ) nie myslalem ze bede mogl goscic o tej h Kobiete.

Gość kucon
Leniwy, wlasnie zdaje sobie z tego sprawe, hes olymp to jakby nie patrzec firmy ,takze wyprzedaz 100 maszyn oznacza aukcje dotyczaca 100 maszyn , takie jest moje odczucie jesli chodzi o ta aukcje.

Co za pierdolona hiena. Jak ja nie lubię takich cwaniaczków co tylko patrzą jak tu kogo oszukać. Dla mnie jesteś zwykłym złodziejem i tyle. Do pracy ty pierdolony nierobie a nie szukasz tylko jak tu kogo oszukać do szpitala takich jak ty nie powinni przyjmować bo zaraz cwaniaki szukają jak tu odszkodowanie jakie wyrwać. Jebane gimgówno .

Gość leniwyyyy..
Ja się na tym nie znam. Jak się przyjrzeć bliżej tej aukcji to faktycznie można nie wiedzieć co tak na prawdę się licytuje. Ja bym pewnie w ogóle nie podchodził to tak nie jasnej aukcji. Myśle że tylko rozmowa z prawnikiem będzie w stanie rozwiać twoje wątpliwosci bo tu to każdy będzie Ci wmawiał swoje racje.

Gość leniwyyyy..
mi_mi_sio_wy niby kradzież, ale legalna hehe co za czasy, że złodzieje mogą sądzić i wygrywać ;] Żeby nie było KUCON to nie o Tobie ale faktycznie Ci co np kradną auta czy inne tam rzeczy po co mają się narażać jak można na legalu cisnąć kaskę ;D

Gość kucon
no wlasnie.. juz myslalem ze o mnie myslisz.. a ja nie z tch, pisze na forum bo po prostu chcialem znac zdanie innych.. a co do prawnika , to masz racje , chyba trzeba bedzie sie do niego zwrocic.

Gość KUCON sorry
ale jestes zwylym cwaniakiem, jak sprzedawca i tyle. i nie pierdol glupot, ze nie! oba jetescie siebie warci ! ewidentnie widac, ze facet chcial sprzedac kazda rzecz oddzielnie. ty zalicytowalas, ok, ale byles swiadom, ze ci tego nie sprzeda za pare groszy. sam sobie, wiec stworzyles prolble, ktory rozwiaze tylko sad.

Gość leniwyyyy..
No ale KUCON jeżeli małbyś nic nie robić w tej sprawie to poinformuj kolesia, że ktoś może źle zinterpretować jego aukcje i źle się to dla niego skończy, no albo ktoś zrobi to specjalnie.

Gość nic nie wygrasz i dobrze
cytat z wiki: Uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu lub groźby Zgodnie z treścią art. 88 Kodeksu Cywilnego uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli, które zostało złożone innej osobie pod wpływem błędu lub groźby, następuje przez oświadczenie złożone tej osobie na piśmie. Oświadczenie takie należy złożyć w terminie roku od wykrycia błędu bądź też z upływem roku od czasu kiedy ustąpił stan obawy (w przypadku groźby). gosc od samochodu krecił, nie miał auta a załozyl aukcje. to była inna sytuacja .

Gość zdaje sie
że podobna sprawa z allegro była w sądzie. sprzedający wystawił jeep-a za 1zł (niby aby sprawdzić ile byłby za niego dostać). a kupujący zalicytował i kupił. Sprzedający nie chciał oddać przedmiotu twierdząc, że niby sprawdzał. Kupujący poszedł do sądu i wygrał. Wyrokiem sądu sprzedający został zobligowany do przekazania samochodu kupującemu po cenie z aukcji. Potem sprzedający tłumaczył, że wcale nie ma samochodu ale dla sądu nie było to wytłumaczenie. Tak więc taka sprawa już była. Skoro jest wyrok sądu to masz wygrane.

Kupujacy nie ma szans tego wygrac, bo opis aukcji jest niejednoznaczny. Kupujacy potraktowal ja jako ogloszenie i napisal ile chce dostac za kazda maszyne. Powinien dostac upomnienie od Allegro i miec uwalona aukcje, ale na 100% osoba kupujaca nie dostanie tego.

Normalny użytkownik allegro domyśliłby sie że to cena jednej maszyny. A Ty autorze chcesz po prostu wykorzystać to że ktoś źle opisał aukcję i każdy normalny, w tym także sąd, uzna że jesteś naciągaczem i oszustem i tyle :)

Gość apsikk
sprzedajacy ma twoje dane autorze:) patrzac na sprzet niezły koks z niego.radze nie wkurzac go bo ci jeszcze jedynke wybije...

Nie wiem, czy jest sens się szarpać. Mój znajomy od dwóch lat wykłóca się o BMW, które kupił za 17zł (miało być 17 000) i nadal nic nie wie. A więc nie wiem, czy jest sens.

Gość kucon
kloci sie od dwoch lat.. ale droga sadowa ? bo cos dziwnie dlugo jesli sadowa

Gość jbjhggh
ale byly opisane wszystkie maszyny, wszystkie 100? w opisie bylo zaznaczone ze chodzi o cale 100? jesli nie to nie kombinuj bo to proba wyludzenia

Gość jbjhggh
jak dla mnie to probujesz kolesia orżnąć! chyba ze jestes imbecylem i nie wiedziales kwot podanych przy przykladowych maszynach

Gość jbjhggh
w ogloszeniu nie ma ani słowa o tym że 100maszyn kosztuje 400zł, jak bym cie podala do sądu za probe wyłudzenia bez kitu! i to ja na tobie bym zarobila a nie ty na mnie

Gość kucon
ale spojrz na to z tej strony, sprzedajacy, faktycznie powypisywal kwote kolo kazdego zdjecia ale zapewne po to azeby wzbudzic zainteresowanie kupcow , a ze kupiec byl jeden to dlatego taka niska kwota.. jakby bylo wiele kupcow, i byloby zainteresowanie aukcia ,a co za tym idzie kwota bylaby tez o wiele wyzsza to zapewne bym nie musial pisac na forum, prawda?

Gość kucon
przepraszam bardzo, a dzie w aukcji jest tam opisane ze chodzi o jeden przedmiot? w tytule jest napisane 100 maszyn.. wiec jbjhggh nie wiem dlaczego tak mnie atakujesz

Gość jbjhggh
no tak, piszesz i to z błędami zreszta bo liczysz na to że orżniesz gościa, koleś napisał ceny sprzetu nie ma tam slowa o tym, że 100sztuk kosztuje 400zł, ja bym ci morde obija za to i pewnie tak zrobi

Gość jbjhggh
robisz z faceta idiote

Gość jbjhggh
dlaczego to robisz co?? no dlaczego?? tak liczysz na to ze zbudujesz swoje szczescie na krzywdzie innch? gdzie w tobie czlowiek? gdzie ty masz honor czlowieku?

Gość brak slowww
wstyd...dla kupujacego sprzedajacy troche sie machnal, a ty zerujesz na nim...wstyd, ale kij ma 2 konce