Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakacpras

-15 a spacery z niemowlakami

Polecane posty

Gość mamakacpras

wychodzicie na spacery? Bo ja do wczoraj wychodzilam, az tu nagle uslyszlam w radiu ze nie powinno sie wychodzic z niemowlakiem ponizej 10 stopni

Gość calineczkacelina
chyba oszalałas? chcesz zarmozic dziecko?

zamrozic? ja bylam na weekend u ciotki, bylo ok -12stopni i mowie do ciotki ubieraj mala i idziemy bedzie w domu sie kisic kilka dni bo na dworze zimno? ciocia ubrala mala cieplo, i bylysmy codziennie na godzinnym spacerze, mala spala, teraz zero kataru zero niczego masz dziecko trzymac tydzien w domu bo jest zimno? z dzieckiem codziennie poiwnno sie wychodzic, chyba ze jest huragan

Gość no nie mogge
agnieszka niemowlak troche inaczej reaguje na tak niskie temperatury. Jak dziecko posiedzi klika dni w domu to tez mu nic nie bedzie. Jestes lekarzem,ze tak wykldasz wszystkim swoje madrosci?

ale ja nie mowie ze z niemowlakiem masz chodzic na spacery przy -15! ja podalam przyklad cioci, mloda ma prawie 5miesiecy przeczytalam ze jak dziecko nie placze to dobry objaw, mala od razu zasypiala, budzila sie dopiero w domu i dziecko zupelnie inne spacery trwaly od pol godziny do godziny raz weszlysmy do sklepu to byl placz wiec ja z mloda wyszlam a ciocia zrobila zakupy i kolezanko, ja sie nie wymadrzam kazdy wychowuje dziecko jak chce przeciez :) ja napisalam ze uwazam ze trzeba zdrowo do wszystkiego podchodzic, a to nie jest wymadrzanie sie

Gość mamakacpras
my wychodzimy codziennie, a w takie mrozne dni to okolo 45 minut i do domu, dziecko zawsze jest cieplutkie jak wyciagam z wozka, jak widze zdania podzielone tak jak u mnie w rodzinie, mama radzi zeby nie wychodzic bo mozna szybko dziecko przemrozic a tesciowa ze nawet przy 20 stopniowym mrozie wychodzila...

Gość mamakacpras
moja ma 5,5 miesiecy !!! ale to tez niemowlak ;)

ja i tak bede sie trzymac zdania ze z dzieckiem trzeba na spacer wychodzic codziennie, jedynie jak jest huragan to siedziec w domu ;) nie mowie ze na caly dzien ale nawet spacer pol godzinny jest lepszy niz caly dzien w domu kazdy ma swoje zdanie i niech robi tak jak uwaza

Gość no nie mogge
5 miesieczne dziecko to wlasnie jest niemowlak. Mowisz, ze trzeba zdrowo do wszystkiego podchodzic. JA tez tak uwazam,ale wedlug mnie zdrowe podejscie to zdrowy umiar we wszystkim.

Gość no nie mogge
Jak bedzie - 30 stopni to tez bedziesz wychodzic z dzieckiem?

Gość no wlasnieeeee
niemowlak jest do roku,agnieszko, jakbys nie wiedziala;/ a poza tym kazdy lekarz Ci powie , ze powyzej -10 nie mozna wychodzic;;/

Gość lela***
A moje 2 - letnie dziecko jest zmarźluchem i nie chce wychodzić przy -14 na spacer, woli bawić się w domu. I nie mam zamiaru dziecka zmuszać do spacerowania na mrozie, jeśli tego nie lubi. Dodam, że młody nie choruje, ma kontakt z dziecmi i rozwija się prawidłowo ;) Ja też nie lubię takich mrozów ;)

Gość mamama27
mój ma 15 m-cy a nie wychodze - samej mi się nie chce zbierać ubierać i marznąć - a po co jeszcze dziecko taszczyć? tak -4 wychodzimy na chwile ale -10 to mi sie nie chce - a synkowi nic sie nie stanie jak pare dni posiedzi w domu -

Gość Jo-------anna
Ja bym wychodziła, ale max na pół godzinki. Ewentualnie ubierała dziecko jak do spaceru i otwierała okno w jednym z pokoi -siedząc z dzieckiem,aby powdychało świeżego powietrza.

Gość no nie mogge
agnieszko moje oburzenie wynika stad, ze dla mnie wychodzenie z dzieckiem w taki mroz jest nieodpowiedzialne.

a ja nie wychodzę, i mam to gdzieś, dzisiaj spóźniłam się do pracy tylko dlatego że czekałam aż W mnie odwiezie, bo nie będę marzła w tramwajach i na przystankach, a co dopiero świadomie i z własnej i nieprzymuszonej woli iść i łazić bez celu po Krakowie....sorry, ale dla mnie to nie jest normalne żeby przy -15 chodzić na spacer ale może ja tak myślę bo co chwila gdzieś biegnę, do pracy, na spotkania, na języki, na fitness itp - może gdybym siedziała cały czas z dzieckiem w domu i byłaby to jedyna rozrywka...ale nawet wtedy chyba wzięłabym po prostu taxi i zabrała dziecko do jakiegoś Klubu dla rodziców z dziećmi czy kawiarni itp a nie włóczyła się tak po prostu w imię jakichś idei i żeby się pokazać

ok dla ciebie jest nieodpowiedzialne, i ja to szanuje ale nigdzie nie napsialam ze sie madrzysz albo ze jestes najmadrzejsza ;) wiec ty rowniez nie pisz tego o mnie kazdy wychowuje jak chce, kazdy kieruje sie swoim zdanem, przekonaniem, intuicja

Gość chicas walk
OD CIEPŁA NIKT JESZCZE NIE ZMARZŁ ! PAMIĘTAJCIE DROGIE MAMY ! MOJA TAK HARTOWAŁA MOJEGO SYNA WŁAŚNIE 3 LATA TEMU JAK MIAŁ ZALEDWIE 3 MIESIĄCE ŻE NABAWIŁ SIĘ ZAPALENIA PŁUC .. I ZASTRZYKÓW .. NIE LEPIEJ POSIEDZIEĆ W DOMU ?

Agnieszka, ależ Ty młodo wyglądasz. :) Ile ma Twoje dziecko? Ja właśnie od kilku dni nie mogę przeżałować, że takie piękne słońce, a my w domu cały tydzień. A jak się słońce oprze to w pokoju nie do wytrzymania. Za chwilę wyprawiam małego na polko :) U nas -12, to będzie jego pierwszy raz. Ma 10 miesięcy.

Gość do agnieszka
to intuicje masz do bani.Nie wychodzi sie z niemowlakiem w taki mróz.Zapytaj pediatry o ile nie mieszkasz na wsi gdzie wychodzi sie z dzieckiem nawet jak krowy zamarzaja w oborze.

mam 23lata, nie mam dziecka pracowalam jako po liceum, na caly etat i dorywczo, do teraz w liceum bylam wolontariuszka w domu dziecka i domu samotnej matki nie musze miec wlasnego dziecka zeby moc sie wypowiedziec w tym temacie ;)

Gość dokładnie.....................
w artykułach jest napisane by nie wychodzić z dzieckiem (zimą) kiedy temperatura spadnie poniżej -5oC oraz kiedy mocno wieje. No ale pani agnieszka ma coś z głową,biedne jest jej dziecko :((

ale o co chodzi? autorka spytala was o zdanie, ja napisalam swoje a wy teraz mnie atakujecie czytac nie umiecie? co was interesuje co ja robie ze swoim podopiecznym? albo bede robic z dzieckiem? kobiet nauczcie sie czytac

Gość o dżizas,,,,,,,,,,,,,,
a to dobre..hahah jak nie masz dziecka to co sie wymądrzasz a twoja ciotka tez ma coś z garem.To rodzinne?