Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa3454

co najgorzej wspominacie z cesarki?

Polecane posty

Gość ciekawa3454

za pare dni mam miec wlasnie cesarke i bardzo sie boje ;( i chcialabym wiedziec czy jest czego. Ciagle o tym mysle i sie stresuje :/ myle o zakladnaniu cewnika, znieczuleniu w kregoslup i bolu po:((

dla mnie najgorsze było uczucie bezwładu w dolnej części ciała, byłam bardzo zdenerwowana dlatego przy następnej cesarce poproszę o coś na uspokojenie o ile to możliwe

Gość 7854
bolu po cc,bylam pod narkoza ,jak sie obudzilam bolalo okropnie.Ty napewno bedziesz miala ZZO chyba tak to sie po polsku nazywa.Cewnikowanie i znieczulenie w kregoslup nie bolalo ale u mnie znieczulenie do kregoslupa nie zadzialalo i mialam pelna narkoze.Acha i mnie bolalo wkladanie tego wenflonu przez, ktory podawano leki.

Gość hm ja tam nie narzekam.
nic mnie nie bolalo,znioslam super.najgorzej chyba bylo wstac.ale jak wstalam,to juz bylo ok.

Gość kamila4393
Jestem 2 miesiace po cesarce i najgorzej wspominam nastepny dzien po kiedy to trzeba wstac z łóżka. Bolało mnie bardzo, znieczulenie, zakładanie cewnika nie bolało. Zycze powodzenia i nie denerwuj sie :)

Mnie nic nie bolało:) Było całkiem przyzwoicie:) Jedyne co mnie wystraszyło to właśnie ta niemożność ruszania nogami;)Aż pytałam położnej czy zdarzają się wypadki że nie odzyskuje się czucia:P Tylko to było niemiłe.Cała reszta ok - bezboleśnie i fachowo:cewnikowania nie czułam,znieczulenie nie bolało.Rana zagoiła się super i bez bólu się obeszło - nawet ani jednej tabletki nie wzięłam przeciwbólowej:) Tobie również życzę takiej cesarki:)

Gość no bywa no
ja zaraz po cc dostałam drgawek calego ciała, tak mnie mordowało jakies 30 do 50 min. nie wiem dlaczego. Nie mogłam uspokoic ciała. Potem bol przy wstawaniu i chodzenie do toalety z cewnikiem w ranie i tymi wszytskimi rurkami. Najgorszy to byl chyba pierwszy dzien po cc a potem to juz jakos szlo

wstawanie z łóżka następnego dnia, ugniatanie brzucha przez położną i wyjęcie drenu który jakby przyrósł do czegoś w środku :(

Gość pierdolicie jak potłuczone
cesarka i wieeeeeeeeeeeeeelki ból, a co mają powiedzieć kobiety które rodzą po 20 pare godzin,a potem wypychają jabłko przez dziurkę od klucz? cesarka to nie poród tylko wyciągnięcie dziecka i tyle!

drgawki też miałam. tak ustępuje znieczulenie. ogarnai takie zimno, ale idzie przeżyć ;) najgorsze wstawanie z łóżka :O

Gość no bywa no
przetnij sie w poprzeg brzucha to dopiero pogadamy, to jest zabieg bardzo inwazyjny bardziej szkoldliwy niz porod naturalny

Gość jabluszko28
a mnie bolalo kiedy epidural przed cesarka przestawal dzialac, mialam skurcze parte i kazali mi usiasc na nastepne znieczulenie...mialam uczucie ze siedze na dziecka glowce..po cesarce nic mnie nie bolalo,.bylam tylko ekstra osłabiona bo stracilam za duzo krwi, ale bolu na prawde nie mialam zadnego

Cesarka to też poród! I to o wiele trudniejszy bo jest zabiegiem operacyjnym z większą liczbą powikłań! Poród naturalny to sama natura Cesarka to operacja!

przecięłam się już w pół brzucha jak i rodziłam naturalnie! mam porównanie poród naturalny jest gorszy przez 30 godzin miałam skurcze po czym w końcu się zaczęło, po porodzie byłam cała popękana w środku i na zewnątrz, nie mogłam chodzić, szwy z nacięcia na zewnątrz ciągnęły jak cholera i nawet na dupie nie mogłam siedzieć przez 3 tygodnie a sam poród to była MASAKRA w porównaniu z cesarką przy której czułam największy dyskomfort dzień po to masakra!!!

Gość no bywa no
pierdolicie jak potłuczone dlaczego mialas cesarke??

Gość lisicaaaaa
Zgadzam się. Cesarki nie można nazwać porodem :O A już o wiele trudniejszym tym bardziej. Jest to całkowicie bezuczuciowe jak dla mnie. Kiedy tak z kuzynką męża , jej mężem i moim porównywaliśmy "wrażenia" - bez porównania. Mój mąż zajarany pełnym uczestnictwem przy narodzinach, a od niej dowiedziałam się tylko, że o tej i o tej wyciągnęli jej dziecko i finish.

Gość no bywa no
ale zaraz zaraz temat dotyczy cesarki i co wspominamy najgorzej wiec to ty pieprzysz glupoty bo wtracasz cos nie na temat ,

ponieważ moje dziecko ważyło 4,6 kg chciałam rodzić naturalnie ale niestety

Gość no bywa no
no i dobra twoja sprawa jaki wybralas porod, ale temat jak opisalam wyzej czego innego dotyczy a my tylko odpowiadamy na pytani autorki

nie zesraj się z tej euforii jak dla mnie cesarka nie jest porodem i tyle nie odpisałabym ci w ogóle gdybyś nie podjęła dyskusji więc tylko tyle miałam do wtrącenia

Gość 7854
tylko ,ze ja obudzilam sie i bolalo okropnie bo ja nie mialam ZZO(mialam ale nie zadzialalo)i jak pelna narkoza puscila to bol byl niedozniesienia.Napewno jest inaczej jak sie ma tylko ZZO.Podawano mi srodki przeciwbolowe na sali pooperacyjnej bo bolalo jak cholera.Ale tak jak pisalam cewnikowanie nic nie boli.Zycze powodzenia.

Gość abeabe
CC to operacja brzuszna, której efektem jest urodzenie się dziecka. Po takiej operacji bardzo często robia się zrosty i to może bardzo boleć. Nigdy bym sie na takie okalczenie nie zdecydowała na włsane życzenie, co innego gdy coś sie dzieje niedobrego podczas porodu to wiadomo, że trzeba ciąć.

ja rodziłam sn widziałam babki po cesarce, wyglądały dosyć dobrze-jedna tylko miała problemy z chodzeniem-cały czas chodziła zgięta z bólu na dzień po uważam, że sn jest gorsze, bo tak jak poprzedniczka męczyłam się jak cholera autorko na pewno wszystko będzie dobrze:) w końcu po coś ci lekarze tam są zależy jaki masz szpital, ja miałam bardzo ciężki poród i o tabletki przeciwbólowe po nie mogłam się doprosić, a myślałam, że zejdę

Gość karosuoo
ciewnikowanie nie boli??????????? hahaha dobre sobie, to teraz spróbuj włożyć rurkę w otwór wielkości pół łebka od szpilki! koszmarnie boli...

Cesarka na pewno jest bolesna, nie zaprzeczam, ale wasz obrona i twierdzenie, że cesarka jest trudniejsza i bardziej bolesna to głupota. "Sama natura" :O :O :O

mi mówili, że poród nie boli :D podobno to lightowe przeżycie i co ? :D myślałam, że się zesram, darłam się na męża, a pod koniec krzyczałam "ja pierdole ile jeszcze" :D nie ma co się za bardzo radzić

Gość abeabe
Przecież rurka od cewnika jest smarowana żelem znieczulajacym, trochę to boli ale bez przesady. Za to ściąganie to juz gorsze odczucie, brrrr.

Gość 7854
mnie nie bolalo cewnikowanie,czulam,ze cos tam robia ale nie bolalo:Moze znieczulaja to miejsce?nie mam pojecia ale jedno wiem mnie nie bolalo.