Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apolinka

dolarek

Polecane posty

Gość wucash
tylko co innego korekta a co innego manipulacja. Moze slabo zorientowany jestem ale skok jaki mielismy przed chwila nie jest zwykla reakcja rynku na zlecenia nawet duzych instytucji tylko szczery nawal waluty wpadajacy do wymiany jak grom z jasnego nieba. Myle sie? Rozkminiam...

Gość wucash
Zbychy, daj spokoj, niech gryzdola co chca i kreca obroty, jedynymi tak naprawde, ktorzy moga zyskac to my, wylapujac podpuszczonych. To jest "gra" (poza racjonalnym podejsciem) wiec odpusc im, niech robia za co maja placone... Ja tez nie lubie kanarow, policjantow, politykow, strazy miejskiej, urzednikow z czasu przed 90 itd ale musza byc bysmy w tym systemie uczestniczyli...mysle...

Gość wucash
wig20 na -0,5 - o ooooo!!! jazda dzisiaj wiec ladowac sie w sprzedaz na EUR/USD na demach ;) i pilnowac ofert ;) - czas cos przyciac :) Ciekawym kto bedzie interweniowal i kiedy??? Jakies pomysly??? 13.30 - Najjasniejszy pan Shalom bedzie zabieral glos, moze byc ciekawie... Yo

Gość wucash
i w te slowa, boom ,jedyny odczyt w tym czasie to szwajcaria gdzie wskaznik byl w zalozeniach wiec wielkiego boom nie czuje...

Masz rację Łukaszku nie będę się denerwował bo to bez sensu ale już wyłapałem tych podrzegaczy i nieraz nie mogę się opanować a najbardziej jak zaczynają z kolejnych ludzi robić idiotów. Też sądzę by było jak najwięcej z kim wymieniać i jak tam teraz działasz to dobrze ja na razie tylko opserwuję, myślę, że dzisiaj podwindują cenę na E i F bo idzie sobota i niedziela potem zostawią w niepewności by skasować zyski przez te dwa dni a plota pójdzie że E odrabia a złoty drastycznie spada byśmy to kupili. Zobaczymy czy miałem rację. Więc jak tam jesteś to prawdopodobnie znowu do przodu byleś nie przesadził z zakupami i zdążył sprzedać do niedzieli - POWODZENIA . A cha, umiesz z nimi rozmawiać - ja nie mam już do nich zdrowia

Zbyszek olej, olej. szkoda czasu i zdrowia. Posty nadal sa usuwane

Gość krzysiek-lim
Czytam wasze posty i staram sie zrozumiec Wasze ruchy na walutach i zauważyłem ze jak wig 20 na czerwono i indexy giełd tez na czerwono to złotówka się osłabia ,które indexy mają znaczenie .a może to jest ruletka lub wyczucie rynku . Pozdrawiam

Gość wucash
dobry trop Krzysiek (teoretycznie)... Od poczatku roku trwa pewnego rodzaju przepychanka, ktora probujemy rozgyzc... Spekulacje, sztuczne umacniania lub oslabiania walut itd. Cos sie dzieje a my probujemy wykminic co jest grane...

Gość krzysiek-lim
index usd w styczniu wynosił 60 teraz 58.4 i tendencje wzrostową ,czy to jest dobry moment zeby kupić usd

Gość wucash
nie jestem ekspertem, ktopry doradza czy kupowac czy nie ale dzisiej szy dzien wyglada jak ucieczka z gield zapowiadana na poczatek 2012 roku - to moze byc sygnal - Tobie jest dane decydowac...

Gość wucash
no to masz glosa ;)

no istne szaleństwo w USD dzisiaj :))) to jest na dobre waciki :))) Niestety muszę zająć się dzieciakami i zamykam sklepik na dziś. szkoda ale nie ma odwagi dawać zlecenia w ciemno. trza pilnować potem ofert. jak biznes na eurodolarze się udał?

Gość wucash
Pola, u mnie to samo, tyle spraw, ze sporadycznie rzucam okiem ale jest na bank ciekawie i na pewno niezla zabawa ;). Ostro zacznie sie w poniedzialek zapewne...

no na chwilę obecną wirtualna strata - nie miałem czasu zerknąć i troszke mi kurs uciekł ;) ale spoko mam czas tym razem - czekam az wroci na 1,33, a wróci...

Gość wucash
Do 1.33 mysle, ze przez chwile nie wroci. Chcialbym zanzaczyc, ze ciag dalszy braku porozumienia w Grecji to nie jest zapomniany temat ajk sie coniektorym wydaje bo to nie jest i nie bedzie tylko problem Grecji o czym ludzie nie chca zdawac sobie sprawy. To jest psychiczny wyznacznik slabosci tworu Unii oraz bardzo kosztowna obsluga rezygnacji czlonka... Zauwazcie, ze wejscie do Unii jest opiewane latami przygotowan. To samo bedzie w druga strone wiec spokojnie z osadami, ze sprawa Grecji jest "wpisana w koszty"... Za Grecja stoi Portugalia w pierwszej kolejnosci i dalsze problemy fiskalne EU... Odbicie dolara gwarantowane i jest to kwestia czasu.

Widzę że jest nas coraz więcej ,trzeba będzie dostawiać stoły i krzesła chyba, że jak za osrro będziemy polewać to się towarzystwo będzie wykruszać. To tak na wesoło! no i wartało by się przywitać / np. Helooł jestem Marjolka noo ta wieszz.... / Łukasz no i jak miałem rację z tym co pisałem ostatnio, myslę , że jak w to weszłeś i zdążysz do niedzieli sprzedać to będzie super.

wucash o temacie portugalii pisałem wcześniej też chyba i masz rację - to jest realny problem ale jeszcze zbyt odległy chyba aby rzutować na kursy. Co do grecji jakbym choć przez moment wierzył w jej bankryctwo i odłączenie od euro to bym sobie wolał dolary zimbabwe kupić niż ojro, ale.... właśnie nie wierzę że ją puszczą. Oczywiście rynek zweryfikuje nasze osądy. Dolar jest fajny bo mu strasznie panika sprzyja, ale go nie lubie bo straszne spready na nim są - czuję się grabiony grając nim.

Gość wucash
Tomek, to nie dolar ma duze spready tylko polski zloty... Na innych parach z USD takich spreadow nie obserwuje... Dolar jest o tyle fajny wg mnie, ze jest doskonale spekulowany przez FED i polityke gospodarki calego USA... Kiedy im pasuje to dzialaja, podobnie jak w PL (patrz koncowka 2011). Spekulacje bankowe odbywaja sie na skale, ktora jako jedyna ma taki zasieg i moc. Jedyne co trzeba zrobic i o czym pamietac to w dzisiejszych czasach nie brac pod uwage analizy technicznej w sposob w jaki zwykly ekonomista ja bierze tylko reagowac na rynek pod wzgledem zmian gospodarczych, wypowiedzi bankierow, informacji statystycznych i wydarzen ogolnoswiatowych takich jak mistrzostwa swiata w pilce noznej, olimpiady ME itd... Czasy sa trudne aby oddac sie tabelkom i automatycznym programom inwestycyjnym (podejrzewam, ze bedzie o nich glosno w srodowisku FX za jakas chwile). Jest niedziela wiec reszte dnia spedzam z rdzinka ale jakby co to piszcie ciekawostki, poczytam wieczorkiem... 3majcie sie YO!

Gość wucash
SIema, Dzien Dobry... Jak atmosferka w ministrefach inwestycyjnych? Dzisiaj moze byc znowy b ciekawy dzien, nieprawdaz? Czy macie jakies linki ciekawe dot "rewolty" w Helliadzie? Szukalem cos wczoraj wieczorem po spotkaniu ale skapo bylo, zaraz znowu czego poszukam ale jak juz cos macie to wrzuccie lika prosze... Milego dzionka YO!

Linki mi nie działa. Co do grecji to tak jak wszyscy przypuszczali muszą się ugiąć. eurusd narazie delikatnie up, ale dziś chyba nic się więcej nie wydarzy. Ja stawiam że przepychanki dopiero jutro.

Gość wucash
nie wiem dlaczego nie dziala (?) - http://biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/ - sprobuj ten, pierwsze info z dzisiaj... Ja mysle, ze beda juz dzisiaj a EBC wykorzysta fakt Grecji do podbicia EUR wiec poziom dolara bedzie bedzie delikatnie szedl w dol, pytanie jak dlugo i do jakiego poziomu...

Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale sam obstawiłem 1,332 ( szczyt od jakiego się w czwartek kurs odbił ) Obaczymy.

Gość wucash
prawdopodobne...

Swoją drogą nie mam czasu na analize, ale widać że się chyba japonia kładzie przez mocnego jena... może para z dolarem byłaby niezłą inwestycją...

Gość wucash
nie mam "zielonego" pojecia o parze USD/YPY weic nie zabieram glosu...

Gość wucash
JPY - sprostowanie ;)

Właśnie piszę że ja też nie bardzo, ale często słyszę o problemach z mocnym jenem ( od jakiegoś roku interweniowali kilkukrotnie ), a dzisiejszy odczyt kwartalnego PKB nie pozostawia złudzeń - dobrze nie jest. Oczywiście wnioski pozostawiam zainteresowanym, ja tylko rzucam trop - nie mam czasu się zagłębić, a nie znając sytuacji w ciemniaka nie wejde.

Gość walgru
witam, dzisiaj bedzie spokojnie , no i jutro tez /chyba ze cos pie.../ moim zdaniem eur/usd bedzie sie delikatnie umacnial azja i europa -gieldy juz po korekcie , zobaczymy jak sie otworzy ameryka ale mamy przed soba 2 dni spokoju /tak mysle/