Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!!!Alexia!!!

IDEALNA PANI DOMU...

Polecane posty

ja jestem chyba jakaś dziwna, ale wolę dużo rzeczy robić ręcznie, już kilka razy tak było że bardzo chciałam jakiś sprzęt a potem stał nieużywany, bo jak miałam tracić czas na wyciaganie, składanie, potem mycie to wolałam już coś zrobić tradycyjnie. Chociaż oczywiście podstawowych sprzetów jak np mikser używam bardzo często

kiedyś pomyślę nad tą zmywarką, jak bym miała iść do pracy to kupuję od razu

Ja dziękuje za zmywarkę Bogu. Nie wiem jakbym się wyrobiła kiedyś z dwulatką i noworodkiem. To było wybawienie. Jest to praktyczna szafka na brudne naczynia bo ich nie widać :D. Suszarkę do prania chciałabym, ale nie mam gdzie postawić a podobno te 2 w 1 są bardzo awaryjne. Teraz kupiłam świetną pralkę dla rodziny z 7 kilowym wsadem i już nie muszę prać codziennie. Tylko przy takiej ilości prania musi byś miejsce do suszenia, stąd ten strych.

Gość lacocolina
tak pralka z suszara jest awaryjna i zre wode na potege poza tym nie wysuszy sie w niej tyle co sie pierze i smierdzi guma ;) dlatego chce oddzielne i mysle o stelazu jak sie ladnie obuduje to nic nie bedzie widac :D moja znajoma jest fantasztyczna pania domu ma mnostwo specjalnych sprzetow, twierdzi ze dzieki nim baaaaaardzo oszczedza czas ale ona ma dom wiec ma gdzie to trzymac i dzieciaki tez starsze, obydwoje w przedszkolu takze ma kiedy i jak byc perfekcyjna pania domu

MEZCZYZNI ,KTORZY MAJA W DOMU KOBIETE ,A NIE MAJA ZMYWARKI powinni placic MANDATY!!!oooo lece sprzatac .milego dnia.

Gość fioletowe irysy
fux_ja - Ta moja ława nie musi być ładna, ale powinna być funkcjonalna, będę jej potrzebować na rok, maksymalnie dwa. Ale tak, którą Ty mi pokazałaś, rozkłada się bokami na kwadrat, a te boki są mało stabilne - i dlatego takiej nie chcę. Ja chcę taką, którą rozkłada się jak książkę z prostokąta na kwadrat, one są w miarę stabilne. Wracając do tematu zmiany pościeli - zimą zmieniam co 2-3 tygodnie, latem minimum raz na 2 tygodnie, ale tak jak napisałam - jeżeli któreś z nas choruje bądź po prostu widzę, że pościel jest brudna, to zmieniam od razu.

Gość fioletowe irysy
Ps. W mojej przyszłej, wymarzonej kuchni na pewno będę miała zmywarkę.

ja dalej układam ubrania, ale chyba wszystko poukładam dzisiaj a dużo miałam naprawdę, mały wstał, zjemy obiadek niedługo. ta pogoda mnie dobija, nie mogę doczekać się wiosny!

Gość fioletowe irysy
kukurydzianka - Ja dziś od rana myślę dokładnie o tym samym... Siedzę w biurze przy oknie, w Poznaniu pogoda ładna, ale żaluzje muszą być zasłonięte, bo świeci po komputerach - i nie mogę nacieszyć się choćby widokiem słońca...

wlazlam tu na moment..bo mam pytanie :czym czyscic panele po zmyciu ?? jakich past uzywacie??plynow? macie jakis domowy sposob na blyszczace panele?uwielbiam taki nieziemski polysk. Czy panele mozna polakierowac??macie jakies doswiadczenia??/

Gość fioletowe irysy
Ja w domu rodzinnym czyściłam panele zwykłym płynem do paneli i byłam zadowolona. Myślę, że dużo zależy od rodzaju paneli. Teraz mam parkiet.

Ja jeszcze nie mam paneli, więc nie doradzę. Na razie jeszcze paskudna stara wykładzina. Latem przymierzamy się zrobić w kuchni kafelki, bo teraz wykładzina PCV leży. Panele kiedyś tam :( Jak ktoś chce szybko mieszkać na swoim to potrafi mieszkać na byle czym. Niestety mieszkając już ciężko zabrać się za remont, bo to dezorganizacja życia.

Gość fioletowe irysy
fux_ja - Wiem z doświadczenia, o czym mówisz :) Ale najważniejsze, że na swoim, do reszty powoli dojdziecie. Ja strasznie pilnuję męża, który po kolei remontuje kolejne pomieszczenia w domu, żeby nie zaczynał następnego, jeśli nie skończy jednego - bo po skończeniu łazienki przez miesiąc nie mogłam doprosić się założenia listw przypodłogowych (choć oczywiście były już kupione), bo on skupił się już na kuchni...

Gość fioletowe irysy
A propos pralki - ja też mam nową pralkę, kupiłam Bosha z wkładem 7 kg. I nie mam problemów z suszeniem, pełna pralka zajmuje mi dokładnie jedną suszarkę. Tylko teraz zacznie się problem z ustawieniem tej suszarki, bo dotąd stawialiśmy ją w "salonie", który pełnił rolę graciarni na czas remontu łazienki, kuchni i sypialni, ale już powoli przestaje być tą graciarnią... :)

też mam z Boscha 7 kg. Mając 2 małych dzieci w pralce te małe ciuszki mieszczą się bez problemu. Za to wieszając te majteczki, skarpeteczki itp. prania jest mnóstwo i suszarka stojąca jest za mała. Do niedawna jeszcze na niej się mieściłam i wtedy stała w "salonie" koło kaloryfera.

Gość fioletowe irysy
A racja, Ty masz malutkie ubranka, to na pewno się nie mieści :) U nas przecież same duże rzeczy - nawet moje majtki są duże ;)

Gość fioletowe irysy
A jeszcze powiedz mi, który masz model Bosha? Ja mam BOSCH WAE 2037 EPL. I mam taki problem, że z szufladki na płyn do płukania nie spływa mi cały płyn do pralki i nie wiem, co z tym zrobić. Pralka ma niecałe 2 miesiące, więc trochę się martwię.

modelu nie pamiętam, mi zostaje tam woda. Gdzieś w instrukcji przeczytałam, że to dlatego, że płyn jest za gęsty lub za dużo go było. Muszę poszukać instrukcji, to sprawdzę o co chodziło.

już mam co robić gdy są resztki wody w przegródce na płyn do płukania tkanin - brak usterki, skuteczność płynu do płukania jest zachowana. W razie potrzeby wyczyścić dozownik. W innym miejscu napisane by rozcieńczać wodą, bo to zapobiega zatkaniu przelewu.

Gość fioletowe irysy
Dziękuję! Czyli nie muszę się martwić :) Staram się po każdym praniu przepłukać tę szufladkę na proszek i płyn, więc te resztki usuwam. Wydaje mi się, że mam dość rzadki płyn, ma konsystencję mleka, a nie żelu. No ale już jestem spokojna :)

Gość lacocolina
ja tez mam boscha ale na 5 kg i tez zostaje woda mimo ze plynow o plukania nie uzywam ;) tluke go juz 4,5 roku a od 2,5 codziennie ;) dziala bez zarzutu nastepna pralka tez bedzie bosh ale wiekszy :D dobra, dzis poukladalam rzeczy w kuchni, powywalalam troche zbednych ciuchow, pomylam podlogi a teraz biore sie za obiad

Gość fioletowe irysy
Uff właśnie się dowiedziałam, że dostanę o 200 zł więcej wypłaty niż się spodziewałam - przyda się idealnie, bo właśnie zapłaciliśmy 270 za naprawdę samochodu...

O rany! Wspolczuje wam tego perfekcjonizmu :( chyba bym oszlala gdybym musiala codziennie sprztac w szafce jak autorka na 1 str pisala :( wy nie macie nic ciekawego do roboty jak tylko ciagle sprzatanie ? To jakas mania przesladowcza. Ja tez lubie jak jest porzadek w domu ale zebym na okraglo sprzatla ? W zyciu. Wole sobie odpoczac :)

Gość fioletowe irysy
Jagoda369 - Myślę, że autorka topiku chce wiedzieć, jak sprzątać, żeby robić to jak najrzadziej, a efekt utrzymywał się długo :) Pewnie żadna z nas nie marzy o tym, żeby resztę życia spędzić na sprzątaniu.

o ile sprżatanie nie jest naszą pracą i to jeszcze dobrze płatną :D

Fioletowy irysie ..DZiekuje Ci kochana ,za uswiadomienie jagodki . TO cala prawda tego topiku,chcemy pogadac o sprzataniu a nie sprzatac:) hahahahhahahha Lubimy miec porzadek,ale jeszcze bardziej lubimy sobie poklikac a w realu posiedziec z noga na noge i pomajtac klapeczkiem popijajac caffe latte:) IDEALNA PANI TO KOBIETA KTORA UWIELBIA PLOTKOWAC...OD sprzatania...az do innych ciekawych tematow:)

przeczytalam pare str i jestem w szoku! Na okraglo nawijka o sprzataniu , gotowaniu , pasowaniu i rozwalajace stwierdzenia w stylu " jak ogladam tv to musze jesczze cos robic zeby nie miec wrazenia , ze marnowtrawie czas" Mam inne spojrzenie na dom i ogolnie na zycie no ale kazdy zyje po swojemu. Pozdrawiam :)

następna nie rozumiejąća tematu i ideii takich wątków :) jagoda - to jest konkretny temat , spodziwasz ise rozmów o " obrotach ciał niebieskich " ?:)

na topiku o sprzątaniu rozmawia się o tym, do czego został stworzony. Jak wejdę na topik o imprezach to będę odpowiadała na temat i na pewno nie wspomnę o sprzątaniu. Jagoda jesteś już tyle czasu na forum i jeszcze nie znasz jego zasad?