Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka56

Jak odczuwa się skurcze porodowe ???

Polecane posty

Gość Paulinka56

hej! Za tydzień mam termin i bardzo się boję porodu, najgorzej że zacznie sie w nocy kiedy będe zaspana i zmeczona. Jestem ciekawa jakie to są skurcze porodowe? Czy sa one strasznie bolące ?

Gość mlk
a które te rozwierające szyjkę czy parte?

Gość Paulinka56
Rozwierające szyjkę;)

Gość mlk
a to jak sama się przekonałam różnie. Raz w ogóle ich nie czułam -na luzie przesiedziałam do 8cm aż. A drugim razem to już nie było tak łatwo -skurcze zaczęły się od twardnienia co 3min, potem zaczęły się nasilać i odczuwałam je jako zaciskanie się obręczy na brzuchu. Z czasem coraz mocniej. Bardzo przy tym pomaga oddychanie przeponą. Boli ale nie jest tak źle -piszę ci to miesiąc po porodzie.

te co 10 czy co 7 minut były raczej lekko bolesne, takie sciskające bardziej. bolesne sie zaczeły co 5 minut... potem dostałam oksytocyne i przy niej były po prostu MEGA!! co 2 minuty, potem co minute... i tak 8 godzin na oksytocynie co minute skurcz... taki, że chciałam wyskoczyc przez okno. nie pamietam moze juz samego bólu, ale to co wtedy powiedziałam przypomina mi jak musiało bolec... powiedziałam mezowi, ze mogliby mi teraz wyrwac wszystkei zęby bez znieczulenia ale ja nie chce kolejnego skurczu :P ale kazdy poród jest inny, nie stresuj sie

Gość gfbvfdcs
Ja miałam bóle krzyżowe -a one podobno są najgorsze... nie wiem autorko czy kiedyś bolały Cie krzyże (nie mówie o korzonkach) to jest na 1000 razy wiekszy ból.Mnie brzuch nie bylał ale rabało w krzyzach i najgorsz apozycja do rodzenia przy takich bólach to na siedząco bbadz lezaco w łózku.POLECAM AKTYWNY POROD !!+POWODZENIA!!

Gość mlk
oj tak, podobno krzyżowe są straszne. ja nie mialam takich ale widzialam jak sasiadka z sali przeżywała a wcale nie były skurcze często -co 15-20min. dziwiła się ze ja na ktg mam spore skurcze a tak sobie na luzie leżę mając skurcze co 3min.