Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieumalowana toska

25 lat i nie umiem sie malować

Polecane posty

Gość Nieumalowana toska

Cześć Czytam różne pisma i ogladam programy , ale to na nic, Moze wy podpowiecie jak nauczylyscie sie malować? Mam 25 lat a totalnie nie umiem sie malować , chyba 2 razy udalo mi sie idealnie nałożyć podklad puder tak żeby twarz wyglądała naturalnie a tak za kazdymr razem efekt maski, skórę mam gładka, bez wyprysków ale za to kilka blizn po trądziku na brodzie i wokół ust oczy niebieskie, cera blada ale szybko opalam największy problem mam z umalowaniem oczu , Jakie kosmetyki sA warte POLECENIA mam wyczucie stylu , mody , każdy zawsze chwali moj ubiór ale makijaż to dosłownie masakra, moze to śmieszne ale ja nawet z plastyki za rysunkI dostawałam tróję,

Gość you tube make up
Na you tubie można znaleźć dużo pomocnych filmików gdzie krok po kroku pokazują jak zrobić make up :)

Gość kiciaa1990
maluj się codziennie, próbuj, z czasem będzie wychodzić coraz lepiej:) jak to mówią, trening czyni mistrza:)

Gość doniebagwiazd
no właśnie można na zasadzie prób i błędów, poza tym jak będziesz ćwiczyć na pewno nabierzesz wprawy, ale też jak nie pomagają ci te programy i czasopisma, możesz się wybrać na darmowe lekcje makijażu do Douglasa. Teraz w Magnolia Park we Wrocławiu pod okiem specjalistów możesz poznać tajniki makijażu.

no , jesli ktos chce robic sobie na twarzy mozaike czyli uzywanie wszystkich mozliwych kolorowych kosmetykow na raz to moze rzeczywiscie nie umiec tego zrobic. ale normalny naturalny podstawowy makijaz? co za sztuka rozsmarowac fluid..odrobinka pudru pedzlem, wytuszowac rzesy i szlus. ewentualnie troszke cienia lub delikatna kreska. wiecej wyglada juz niedobrze. np kilka kolorow na powiekach, plus kreska, plus tona tuszu i policzki jak matrioszka. koszmar.

Gość kulawylis
Skoro masz jedynie kilka blizn po trądziku, może nie warto od razu "dusić" swojej twarzy mocno kryjącym fluidem? Ja używam jedynie maskary, korektora i ewentualnie pudru w kamieniu. ważne, żeby korektor był dopasowany do koloru skóry, aby efektem jego użycia nie była twarz a'la salamandra plamista :P Ja osobiście polecam Ci floslekowy korektor, bo świetnie się do cery dopasowuje, a co mascary - jeżeli nie malujesz się często, warto zainwestować w hypoalergiczną - nie będziesz miała efektu piekących oczu ;)

Gość Spamerom mówię NIE !
Praktyka czyni mistrza !