Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciazona 2w1

Spuchnięte stopy/kostki w 9mcu

Polecane posty

Gość zaciazona 2w1

Termin mam na 14 lutego a w poniedziałek już idę do szpitala- zostać do porodu. I kurcze mam bardzo spuchniętą stopę prawą , a lewa to raczej tak lekko. Nic więcej mi nie puchnie. W ciąży przytyłam 20kg. Opuchlizna pojawiła się 2 dni temu, bo wcześniej to tak coś tam było ale nie zauważalnie. Czy to normalne czy już powinnam się martwić że to może być zatrucie....eh

Gość mlk
a jak cisnienie? mocz badałas?

Gość olga.w
Mi nogi spuchły pod sam koniec tydzień przed porodem ,masakrycznie opuchlizna utrzymywała się 2 tyg po porodzie ,nie martw się nogi puchną to normalne.

Gość zaciazona 2w1
Ciśnienie mam niskie w normie. no a mocz to 2tyg temu badałam.... ale ta opuchlizna jest większa pod koniec dnia bo ja w zasadzie cały czas jestem na nogach to może i to...

Gość zaciazona 2w1
mocz dwa mce temu badałam * Ruchy dziecka czuję normalnie, w wt na badaniu miałam małe rozwarcie i skurcze wykazało ekg

Gość mlk
jeśli ciśnienie ok to nie zatrucie. ale obserwuj to dalej widać po prostu taki już urok końca ciąży.

Gość mlk
ktg nie ekg :)

Gość zaciazona 2w1
mlk- no tak ktg, moja pomyłka :)

Gość 34słońc
Nie masz co się martwić, to normalne, bo zawartość twojego brzucha uciska na tętnice biegnące do kończyn dolnych, powodując zastój limfy (opuchlizna). Wystarczy jak kilka razy na dzień położysz się z nogami nieco wyżej ułożonymi.

Gość 34słońc
A najlepiej , gdy leżąc tak, mąż zrobi ci delikatny masaż od stóp do ud. W tej pozycji wykonuj wszelkie ruchy stopami (palce, kostki).

Gość a ja polecam dr
mi learz kazał brać cyclo3fort, rano 2 kaapsułki, pomagało :) bez recepty a nogi mialam jak filary mostu