Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia28...

Czy po urodzeniu drugiego dziecka starsze prowadzacie do przedszkola?

Polecane posty

Gość a ja mam synka, ma
Różnie bywa. Mój syn był wymagającym niemowlakiem, natomiast córcia nie. Jada obecnie 4 razy na dobę, jak się budzi jest pogodna, gaworzy, nie płacze, nadal bardzo dużo śpi. Nie każdy noworodek zajmuje matce całą dobę.

Gość mama dwojeczki
Wiesz, mnie poradzono, zeby nie rezygnowac z przedszkola z tego powodu, aby takiemu maluchowi nie zmieniec rytmu dnia (czyli chodzenia do przedszkola) i przyzwyczajen, bo pojawienie sie rodzenstwa i tak wprowadza wielka rewolucje. Ja od razu wiedzialam, ze po macierzynskim wracam do pracy, a wiec i synek od nowa musiaby sie przyzywczajac do przedszkola, a tego tez nie chcialam. Wolalm kontynuowac to, co juz dla niego znane i lubiane. Ja bardzo balam sie tego, aby moj synek nie byl zazdrosny o siostre i zeby nie odczul pojawienia sie jej w negatywny sposob i udalo sie. Ma hopla na punkcie siostry, co mnie jako matke bardzo cieszy :) , ale dzieci naparwde roznie reaguja. Moj syn chodzil (nadal chodzi) 3 dni w tygodniu do przedszkola, bo tyle pracuje ja, w pozostale dni jestesmy (i bylismy) w domu.

Gość a ja mam synka, ma
Mój syn miał prawo być bardzo spragniony mamy, bo ja pracuję cały tydzień po kilkanaście godzin, a do pracy wracam od września, więc z nastaniem nowego roku szkolnego, dlatgeo u nas pozostawienie go w domu było dobrym rozwiązaniem. Poza tym córeczka będzie mięć wtedy 10 miesięcy, więc chyba ogólnie tak dla nas lepiej. NIemniej faktycznie co sytuacja to inna i co dziecko też inne.