Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jatakarina

czy wasze (około) półroczniaki ciągle jedzą w nocy?

Polecane posty

moja 5 miesięczna mała je w nocy co 2-3 godziny, podczas gdy w dzien robi przerwy po 5 godzin...kurcze nie wiem jak to zrobic zeby w dzien jadła więcej a w nocy mniej- moze macie mamuśki jakieś rady dla mnie

Mój mały ma prawie roczek i też się jeszcze budzi w nocy - ale tylko 1 - 2 razy. I niech inni nie piszą, ze w dzień dziecku mało daję to musi dojeść w nocy - jak dziecko w ciagu dnia odpycha już butelkę (cz łyzeczke), to na siłę mu jedzenie nie wpycham.

Gość KULTURALNYBARDZO
nie mam półroczniaka więc nie wiem czy jadłby w nocy

Gość JQI
do roku czasu ma prawo jeśc kiedy zechce Ma mały żoładek i nawet po roku ma prawo!

mój w kwietniu skończy 2 lata i nadal budzi się minimum dwa razy na mleko. Widać tego potrzebują. W dzień chodzi i ciągle miesza buzią. Taki urok tych naszych dzieciaczków. Pozostaje nam cieszyć się że wogóle jedzą.

Gość przyszła mama trojaczków- już!
Moje dzieciaki mają 10 m-cy ale jak miały około 5 m-cy to jeszcze jadły,teraz już nie.

Moja mała ma 8 miesięcy i też budzi się w nocy 2-3 razy na jedzenie. Karmię ją piersią więc może potrzebuje bliskości.

Gość b.e.a.t.a
Zadbaj zeby na ostatni posilek przed spaniem porzadnie sie najadla. W nocy staraj sie ja przetrzymac w miare mozliwosci, chociaz te 15 minut na poczatek, az sie wydluzy z 3 godzin na 4, 5 i wiecej. A w dzien ja bym jednak karmila co 4 godziny, najwyzej nie zje calej porcji przez pare dni.

Gość comadoska
moja tez ma 5 mies i jak je o 20stej to budzi sie potem ok 3iej na jedzonko.:( nie wiem co robic zeby ja tego oduczyć

Gość b.e.a.t.a
comadoska -> od 20tej do 3ciej w nocy mija 7 godzin, to chyba wystarczajaco dlugo dla takiego malucha.

Mój w nocy jadł do 1,5 roku. W dzień jadł prawidłowo a w nocy potrafił się budzić 2 razy na mleko,mimo że przed spaniem dostał gęściejsze mleko na noc. Nie pomagała woda,sok,herbatka - syn wiecznie płakał,darł się.Po 1,5 roku znów spróbował z wodą i po 3 nieprzespanych nocach przestał automatycznie jeść :D

moja je o 21.00 -150ml, potem o 24.00- 120ml, o 2.00 / 3.00-90ml i o 5 je 120ml i juz nie spi, czasem przesypia góra do 6 i koniec spania do tego kręci się w nocy, nad ranem pierdzi i brzuch z przeżarcia chyba nie daje jej spac, jak nie dam jej mleka to robi alarm na całą ulicę, próbowałam herbatkę, wodę- ale nic z tego, musi byc mleko, więc daję rozwodnione..i sie zastanawiam co tu jeszcze zrobic ja już jestem wykonczona tym wstawaniem a w dzien spokojna, anioł, 5 godzin wytrzymuje bez jedzenia

Gość grzenia
Moja przestała sie budzic w nocy na jedzenie jak miała 4 m-ce, ale ja jej zagęszczałam mleko MM mąką ryżową lub ze 2 razy taka kaszke kukurydzianą o smaku wanilii ( do kupienia jedno i drugie w sklepach ze zdrową żywnością), ale bardziej wolała mleko z tą mąką ryżową. Także kaszki więcej nie podawałam. Ale to chyba też zalerzy od dzieciaka i jego rytmu poprostu.

Gość b.e.a.t.a
jatakarina -> sprobuj ja przeglodzic przed 21, zeby wypila 180ml przynajmniej, mozesz dosypac kleik ryzowy - ze 3 miarki.

Moja tez niestety sie budzi nie ważne ile zje w ciągu dnia.Czasem w nocy jest w stanie budzić sie 4 razy.Teraz to chyba przez ząbkowanie:( ja tez próbowałam zagęszczać i inne takie tam.to nic nie daje...jestem strasznie zmęczona.Moja malutka chodzi spać wcześnie bo po 19

Gość Lotta 123
Mój jest na piersi, budzi w nocy średnio co dwie godziny, na noc dostaje kaszkę manną lub ryżową ale nic to nie daje, w nocy cyc i koniec! Też mam dosyć, marze o przesanej nocy ale nie prędko chyba się doczekam tej przyjemności. Aha, maly ma 7 m-cy

agus i ukryty czarny nick -> mi tez ulzylo, moja ma 2 lata i miesiac... i przez 7 łacznie nocy nie jadła... tzn zaczelo sie to po 9 msc, wczesniej przesypiala noce. jak jej nie dam to bedzie sie darla na caly glos. rozcienczanie mleka woda dalo tylko tyle ze budzi sie czesciej, tak od 3 do rana co pol godziny jeczy i je ze dwa razy

pocieszyłyście mnie trochę, bo zwykle słyszę że dzieciaki w tym wieku przesypiają noce i mnie szlag trafia próbowałam juz przegłodzic- wtedy mała maksymalnie w siebie wciska te 150ml, więcej chyba żołądek nie miesci

Ja daje jesczze w dzien 3 lyzki przecieru warzywnego z pol lyzevczki maslo od dzisiaj daje wkladke miesna. Mysle , ze jak sie dzieciak w dzien naje to w nocy nie potzrebuje. Nie wiem czy dzienna 5h przerwa to dobry pomysl :O mysle, ze to jest przyczyna ze dzieciak nei chce w nocy spac tylko domaga sie jedzenia.

Gość updnosze
up