Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana mała mamma

7 miesiąc czy podajecie słoiczek od razu? czy najpierw 3 łyżeczki i coraz więcej

Polecane posty

witajcie moja córka 30tego skończyła 6 mieisęcy i niestety jestem strasznie do tyłu z nowościami tzn jadła kurczaka z warzywami i królika i jutro mam zamiar podać indyka... i wiele innych rzeczy ale one są po 4 i 5 mieisącu jestem w tyle ;/ podaję gluten i mam problem bo żółtko dopiero mam zamiar podać 26 lutego bo chcę najpierw jeszcze wprowadzić łososia i coś jeszcze czy wy również się tak bawicie jak ja ? na samym początku podawałam jej 2 łyżeczki potem 5 itd przez 7 dni a teraz ostatnie 2 nowości skróciłam do 5 dni aha córka miała niby skazę ;/ ale od 2 lutego jest na bebiko ha i nic złego się nie dzieje

ej proszę o rady

up

Gość nie przejmować się
ja się tak bawiłam do właśnie 7 miesiąca. a potem codziennie to inny słoiczek

W 6 miesiącu zaczęłam wprowadzać posiłki stałe. Najpierw był to sok jabłkowy.Dosłownie parę łyżeczek.Nie było żadnej złej reakcji to z każdym dniem zwiększałam ilość. Potem przeszłam na jabłko,marchewkę i znów podawałam tak samo jak w przypadku soku. Na początku radzę podawać słoiczki jednoskładnikowe bo wtedy będziesz wiedziała po czym boli brzuszek,po czym jest uczulenie itd. Po jakiś czasie podawaj już wiecej składnikowe.

otwór z bagien no szczerze powiem o mi za miele nie pomogłaś ;/ jeśli nie powiedzieć że wgl. To wszystko co napisałaś to wiem. tylko nie wiem czy teraz zacząć dawać słoiczki jak lecą -albo chociaż podzielić na 3 dni ? i potem znowu inny słoiczek ? czy lepiej bawić się jak do tej pory ?

Ja jak dawałam nowość, to na początku niedużo i rano, ale jak było wszystko ok. no to następnego dnia już całą porcję... z rybą i mięsem właściwie nie uważałam aż tak, rybę jak wcześniej niż mięso nawet... Ale synek alergikiem nie jest więc dużo nie poradzę.

To teraz pomogę bardziej :P To Twoje dziecko i to Ty bierzesz za nie odpowiedzialność więc czy jest sens pytać sie na forum? Kombinuj sama wtedy zobaczysz jaka jest reakcja i już.

Gość jakatarina
moja skonczyła 5 miesięcy i od jakichś 2 tyg podaję jej słoiczki- najpierw bezmięsne, teraz zaczynam kurczaka na początku zjadała kilka łyzeczek, teraz zjada po pół słoiczka dziennie daję jej tez mleczną kaszkę z nestle na śniadanko łyżeczką, zjada ok 90ml i na podwieczorek podaję mus owocowy: jabłko-gruszka, jabłko-banan itp nie wczuwałam się z podawaniem 1składnika, podaję słoiczki i nic jej nie jest

Na początku dawaj po troszku, a gdy nic jej nie jest to coraz więcej i myslę, że nie tak wszystko odrazu bo będzie rewolucja :)

wiadome jest ze kazde dziecko jest inne ...ja mojemu synkowi odrazu podawałam pół słoiczka przez dwa dni to samo potem znów co innego i znów przez dwa dni pół słoiczka a po dwóch tygodniach daję juz całe słoiczki i kazdego dnia co innego..