Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona niezwykle

ryż w woreczku-czemu zawsze twardy?

Polecane posty

szlag mnie trafi kiedys, jakim cudem ugotowac ryz w woreczku zeby byl miekki,jak jest w woreczku to przeca nie sprobuje czy jest twardy czy nie i zawsze wychodzi twardy😠 pomozecie?

Gość 8u89uo8i
żartujesz? gotujesz jak napisali na pudełku i jest dobry, przeważnie 15 min

Gość beaaa.....
Gotuj dluzej to nie bedzie twardy.

no wlasnie nigdy przenigdy nie wyszedl mi miekki czesto nawet jak przetrzymam 5 minut dluzej i tak czuje opor w zebach.nie moge zniesc takiego ryzu

A moze napisz co Ty za ryz gotujesz i to rozwiaze problem :D Bo nie wierze ze nie umiesz ugotowac ryzu :D

zwyczajny ryz bialy w woreczku z biedronki.nosz cholera mnie bierze wiecznie twardy mam chama godzine gotowac zeby nadal sie do konsumpcji czy zmienic kuchenke (bo ona jak sie nagrzeje to sie wylacza)

Gość ewulencja 04958359385
ryżu z worków nie lubię , gotuję tylko luzem w garnku. Jeśli koniecznie chcesz sprwdzić to podnieś worek z wody i zgnieć ziarenko w rogu. Sprawdzisz czy jest miękki. Oczywiście uważaj żeby się nie oparzyć ale da się to zrobić. Najlepszy ryż jest gotowany luzem. 1 szkl. ryżu , 1,5 szklanki wody to idealne proporcje. Najpierw nalewam troszkę oleju, jak się rozgrzeje wrzucam ryż i smażę go aż zacznie ładnie pachnieć. Potem zalewam wodą i gotuje na kuchence elektr. ustawionej na 0,5 lub można na malusieńkim ogniu. Mieszam tylko na początku , potem już wcale. Wychodzi sypki i pyszny - można dodać kostkę rosołową w momencie jak się zaleje wodą - taki smakuje super nawet sam. Pzdr.

ewulencja- dziekuje, chyba wlasnie sie przerzuce na ten sypki bo zawsze moge sprobowac a o podsmazaniu pierwszy raz czytam wiec na pewno sprobuje.jeszcze raz dzieki 🌼

Gość ja wysypuję z woreczka
bo po ugotowaniu w woreczku śmierdzi mi plastikiem. Ale wolę "woreczkowy" niż sypki - bo nie rozgotowuje się, rzeczywiście jest taki al dente - taki lubię. W biedronce jeszcze nie kupowałam ryżu.

Gość nowa

Wystarczy wysyłać z woreczka i tak gotować.czas gotowania liczyć od czasu wrzenia wody po wrzuceniu ryżu i gotować 20 min na małym ogniu u dużej ilości wody żeby się paska nie zrobiła. Pozdrawiam 

Gość nowa

Wystarczy wysyłać z woreczka i tak gotować.czas gotowania liczyć od czasu wrzenia wody po wrzuceniu ryżu i gotować 20 min na małym ogniu u dużej ilości wody żeby się paska nie zrobiła. Pozdrawiam 

Gość Ttt

Ryż z biedry jest okropny. Zmień ryż może problem zniknie. Ja odkąd gotuję na płycie, a nie na gazie też gotuję 2-3min dłużej bo też wychodził trochę twardy. 

Gość O matko ewolucja nic nie d

Ja pier*ole biorę nóż i nacinamy na woreczku małą dziurkę po czym widelcem wyjmuję dwa trzy ziarenka i próbuję... problem jak ch*j