Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona niezwykle

ryż w woreczku-czemu zawsze twardy?

Polecane posty

Gość zniesmaczona niezwykle

szlag mnie trafi kiedys, jakim cudem ugotowac ryz w woreczku zeby byl miekki,jak jest w woreczku to przeca nie sprobuje czy jest twardy czy nie i zawsze wychodzi twardy😠 pomozecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 8u89uo8i
żartujesz? gotujesz jak napisali na pudełku i jest dobry, przeważnie 15 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beaaa.....
Gotuj dluzej to nie bedzie twardy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zniesmaczona niezwykle
no wlasnie nigdy przenigdy nie wyszedl mi miekki czesto nawet jak przetrzymam 5 minut dluzej i tak czuje opor w zebach.nie moge zniesc takiego ryzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moze napisz co Ty za ryz gotujesz i to rozwiaze problem :D Bo nie wierze ze nie umiesz ugotowac ryzu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zniesmaczona niezwykle
zwyczajny ryz bialy w woreczku z biedronki.nosz cholera mnie bierze wiecznie twardy mam chama godzine gotowac zeby nadal sie do konsumpcji czy zmienic kuchenke (bo ona jak sie nagrzeje to sie wylacza)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewulencja 04958359385
ryżu z worków nie lubię , gotuję tylko luzem w garnku. Jeśli koniecznie chcesz sprwdzić to podnieś worek z wody i zgnieć ziarenko w rogu. Sprawdzisz czy jest miękki. Oczywiście uważaj żeby się nie oparzyć ale da się to zrobić. Najlepszy ryż jest gotowany luzem. 1 szkl. ryżu , 1,5 szklanki wody to idealne proporcje. Najpierw nalewam troszkę oleju, jak się rozgrzeje wrzucam ryż i smażę go aż zacznie ładnie pachnieć. Potem zalewam wodą i gotuje na kuchence elektr. ustawionej na 0,5 lub można na malusieńkim ogniu. Mieszam tylko na początku , potem już wcale. Wychodzi sypki i pyszny - można dodać kostkę rosołową w momencie jak się zaleje wodą - taki smakuje super nawet sam. Pzdr.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zniesmaczona niezwykle
ewulencja- dziekuje, chyba wlasnie sie przerzuce na ten sypki bo zawsze moge sprobowac a o podsmazaniu pierwszy raz czytam wiec na pewno sprobuje.jeszcze raz dzieki 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja wysypuję z woreczka
bo po ugotowaniu w woreczku śmierdzi mi plastikiem. Ale wolę "woreczkowy" niż sypki - bo nie rozgotowuje się, rzeczywiście jest taki al dente - taki lubię. W biedronce jeszcze nie kupowałam ryżu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowa

Wystarczy wysyłać z woreczka i tak gotować.czas gotowania liczyć od czasu wrzenia wody po wrzuceniu ryżu i gotować 20 min na małym ogniu u dużej ilości wody żeby się paska nie zrobiła. Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowa

Wystarczy wysyłać z woreczka i tak gotować.czas gotowania liczyć od czasu wrzenia wody po wrzuceniu ryżu i gotować 20 min na małym ogniu u dużej ilości wody żeby się paska nie zrobiła. Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ttt

Ryż z biedry jest okropny. Zmień ryż może problem zniknie. Ja odkąd gotuję na płycie, a nie na gazie też gotuję 2-3min dłużej bo też wychodził trochę twardy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość O matko ewolucja nic nie d

Ja pier*ole biorę nóż i nacinamy na woreczku małą dziurkę po czym widelcem wyjmuję dwa trzy ziarenka i próbuję... problem jak ch*j

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×