Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meeryyyyeet

Jak reagowac gdy dziecko jest niegrzeczne w kosciele?

Polecane posty

Jesteście bandą psychopatów. Dziecko 3letnie ma się zachowywać jak dziecko 3letnie. Zabierzcie je jeszcze na wykład z analizy matematycznej i dajcie 20 pasów, bo nie rozwiązało całki.

no cóż, skoro wolicie co tydzień lać dziecko żeby było grzeczne w koście to gratuluję podejścia...

Gość hej hej hej;/
nie wydaje ci sie ze troche przesadzasz. co ma rozwiazanie calki do siedzenia w jednym miejscu w kosciele

Gość Meeryyyyeet
aaabbbcccc Nie musisz mnie przekonywac co do twoichj pogladow wych,, ja "odrobinke" wiecej chyba mam w tym do powiedzenia.Najstarsza corka ma 17 lat, srodkowa 11 , a namlodsza 3 latka i wiem co jest skuteczne w wychowaniu dziecka a co nie.Pytanie mialam jak zaciekawic 3 letnie dziecko podczas mszy gdy sie nudzi strasznie, jesli u nas nie jest prowazdona msza dla dzieci.Jak psialam z żadnym miejscem ,ani w niczym nie ma z malutką problemow, ona jest naprawde bardzo grzecznym dzieckiem usluchanym gdziekolwieik orpocz kosciola, tam to calkowicie sie o 180 st zmienia .Srodkowa 11 letnia corka ona miala rowniez fazy takiego rozbrykania podczas mszy ,ale to rzadko jej sie zdarzalo, a malej co niedziela ,natomiast najstarszej nigdy Jenak chyba coraz powaznie mysle o przerwie na jakis nieokreslony okres czasu, , albo tez branie ją na kilka munut, (15-20)nie na cala msze i wychodzenie gdy zobacze ze juz dziecko niewytrzymuje i zaczyna zabardzo szaleć

Gość jak raz dostanie klapsa
to zrozumie, nie trzeba lac co tydzien

Gość aaaaaaaabbbbbbcccccc
ja Cie nie chce do niczego przekonywac :) chcialam sie tylko dowiedziec jakie sa inne skuteczne metody :)

jak raz dostanie klapsa to zrozumie, nie trzeba lac co tydzien haha, tak, oczywiście, a czy masz dzieci?

Gość no wlasnieeee
co ty uwzasz ze siedzenie cicho w kosciele to ma taki sam poziom trudnosci jak rozwiazanie calki????

Gość owszem mam
syna

Gość Nie prawda ze zrozumie
Nie kazde dziecko po klapsie zrozumie i bedzie grzeczne na nastepna niedziele.Moj syn kiedy byl maly dostawal za kazdym razem klapsy gdy sie niegrzecznie zachowywl i jednak nie zrozumial.Co tydzien klapsa otrzymywal a jednak na nastepna niedziele znow okropnie sie zahcowywal, i jednak kalpsy nic nie pomogly,Treraz ma 15 lat i od malego mial awersje do kosciola wiec odpuiscilismy, wcale nie chodzi, i nie zmuszoamy go do tego

Gość izabela89898989
widocznie za malo bolało

Gość na moją klaps nie działał
a moje dziecko rowniez nie zrozumialo ze po klapsie ma sie grzecznie zachowywac.Corka dostala klapsa kilka razy bo piszcala w kosciele i niestety nadal bylo to samo za tydzien, wiec moze jakies dziekco po jednym klapse zrozumie, ale jestem pewana ze wiele nie zrozumie i nastepnym razem tak samo bedzie wariowac,, tak jak u mojej corki.Teraz mala ma 6 lat i od 3 lat nie bralismy ją do kosciola bo dla niej to byla męka, i miala prawo sie nudzic.Sama sobie w brode pluje ze glupi bylismy ze dciągalismy dziecko na msze.Ono nic nie rozumialo z tego

Gość izabela89898989
u nas w dalszej rodzinie jest ksiadz i jak siedzielismy w swieta to dyskutowalismy na ten temat i ksiadz mowil ze jak byl mlody to raz podniosl glos na matke to tak go sprała ze sikał z bolu i nigdy wiecej juz nie podniosl na nią glosu, ona tez go wiecej nie uderzyla bo pomoglo na zawsze. i mowil ze jest matce za to wdzieczny teraz.

Gość no ja poczekalabym
az dziecko podrosnie a tak to na wielkanoc czy boze narodzenie,i podczas spaceru na kilka minut,nie mam parcia co ludzie powiedza wiec nie mialabym z tym problemu ze sasiedzi mnie z dzieckiem nie widza co tydzien,po co meczyc dziecko skoro wyraznie sie meczy

Gość ahhhhh te dzieci
ja tam nie wiem zbyt jak powinno sie wychowyac dzieci bo matka nie jestem ale jak widac po dzieciach to ludzie ze starszego pokolenia ktorzy byli bici to wyrosli na czlowieków;) a te dzisiejsze dzieci wychowywane totalnie bezstresowo to pozniej widac jakie sa skutki wsrod dzisiejszych nastolatków. wymyslala jakies gelerianki, słoneczka, nauczycielom kosze na łeb zakladają, kiedys to bylo nie do pomyslenia bo byl szacunek wiekszy

Gość Meeryyyyeet
dzieki za wpis ale nie skorzystam z twojej porady, nie spiore moje 3 letnie dziecko tak aby sikalo z bólu.To jest dla mnie sadyzm w czystej postaci.Dzieki za dobre chęci ale nie skorzystam :)

Gość jadzia *****
jak sie dzieci moga tak strasznie nudzic w kosciele, przeciez msza trwa srednio 50 min, to chyba rodzice moga jakos wytlumaczyc dziecku ze to dom Bozi , poczytac w domu biblie taka z obrazkami dla dzieci zeby ono wiedzialo po co tam chodzi. ale tu mowie o troszke starszych dzieciaczkach,ktore juz cos rozumieja

Gość Meeryyyyeet
DO "ahhhhh te dzieci " a ja mam 17 latke i 11 latke, widze co znich wyroslo i jestem dumna, jestem zagorzalym przeciwnikiem bezstresowego wych,rowniez oczekuje ze najmlodsza w ich wieku bedzie rowniez taka fajniuchna,i w podobny sposó b nasze met wych stosujemy do niej jak do starszych dzieci stosowalismy.Oplacilo sie,Fajne dziewczyny z nich :)Z malutkiem tez bardzio fajna dziewczynka, napradwe super grzeczna usluchana, wszedzie i za kazdym arzem orpocz ceremoni mszalnej

Gość izabela89898989
hehe ale ja tego nie polecam tylko dodalam tak do tematu opinie znajomego kssiedza

Gość ale pomyśl dziewczyno co
hej hej hej;/ nie wydaje ci sie ze troche przesadzasz. co ma rozwiazanie calki do siedzenia w jednym miejscu w kosciele ano to że dziecko w tym wieku FIZYCZNIE nie jest zdolne do skupienia się przez tak długi czas. wyobrażasz sobie żeby np twoje dziecko w tym wieku wysiedziało godzinę na lekcji historii? nigdy

Gość ale dlaczego wszedzie jest
grzeczna poza kosciolem???? jakos nie moge tego zrozumiec, moze to przyszla ateistka :P

Gość nie mozna porownywac mszy
do lekcji historii, tu ktos fajnie napisac zeby poopowiadac dziecku o Bogu w domu, zeby wiedzialo po co tam jest, naczyc jakis prostych modlitw to pozniej dziecko czeka az sie pojawi ta modlitwa zeby moglo sobie z wszystkimi ludzmi powiedziec i pochwalic sie ze umie

Gość no niby niestety
a te dzisiejsze dzieci wychowywane totalnie bezstresowo nieprawda,, one nie są wychowywane wcale-a to różnica rodzice nie spędzają z dziećmi czasu, nie uczą poprzez przykład własny jak sie zachowywać tylko sadzają dziecko przed komputerem na cały dzień i mają je z głowy, nie muszą sie nim zajmować, a potem wielki płacz

Gość Meeryyyyeet
Ja równiez nie wiem, dlaczego w każdym miejscu jest super dzieciaczek z niej, a w kosciele przeciwienstwo,i to jest jedyne miejsce gdzie takiej wariacji i marudzenia dostaje.Chyba jednak rzeczywiscie wstrzymam ją na kilka mieisęcy, moze i nawet rok, bo z tego co widze ona jest tym wszystkim oszoolomiona, rozproszona,jednak chyba dla niej to zbyt wczesnie No coż, jesli w przyszlosci bedzie chciala zosatc ateistką, no to to już jej wola, nie moge wplywac na nią w kwesti wiary gdy dorosnie

Gość no niby niestety
nie mozna porownywac mszy do lekcji historii, można- i tu i tu dziecko za małe i fizycznie nie zdolne wysiedzieć tak długiego czasu jest zmuszone siedziec prawie godzinę i słuchać czegoś czego nie rozumie jak masz pretensje do małego dziecka że nie zachowuje się jak dziecko 3-4 lata starsze to masz problem ze sobą:O dziecko 3 letnie jest dzieckiem 3 letnim a nie 7 letnim i nie można wymagać od niego czegos do czego fizycznie nie dorosło ale najlepiej pobić dziecko za to że rozwija się zgodnie ze swoim wiekiem:)

Gość Meeryyyyeet
"no niby niestety " na temat bezstr.wych. pisalam tutaj jak i strone wczesniej o 13:31 ,powtarzac nie chce tego samego :)

Gość ja nie tego do dzieci 3 letnic
tylko troche starszych , 3 letnie powinno jeszcze posiedziec w domu, az podrosnie, mowie ogolnie o dzieciach o tych co juz troche rozumijeja

Gość do no niby niestety
czytaj cala dyskusje uwaznie zanim sie wypowiesz

Gość kinga 12345
a bierzesz to dziecko do koscila razem ze starszym rodzenstwem zeby siedzialo kolo nich i powiedz zeby bralo z nich przyklad

Po co ciągać 3 letnie dziecko na siłę do kościoła, skoro widzisz, że jej się tam nie podoba i nie jest grzeczna? Przecież takie dziecko niewiele rozumie o co chodzi. A tutaj jeszcze rady, żeby klapsy dawać, jakby coś złego to dziecko robiło :-(